Topfield crc-1400 ja trc-1400

Keskustelu osiossa 'Topfield' , aloittajana SNOW69, 28.12.2012.

 1. norris

  norris Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.12.2007
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  Osaako joku kertoa, että jos tallennan salattua kanavaa, niin purkaako boksi salauksen tallenteesta? Entä voiko salattua tallennetta katsoa 100% varmasti myöhemminkin, ilman korttia ja/tai kortin kanssa?

  Vanhassa TF5100PVRc HDMI:ssä laite arpoi tuon salauksen poiston. Vielä vahemmassa Humaxissa ei ollut mitään ongelmaa salauksen purun kanssa, laite purki tallenteesta salauksen ja sitä pystyi katsomaan myöhemminkin ilman korttia (tämä olisi se paras vaihtoehto).

  Ja kyseessä siis normaalit sd-maksukanavat, ei mitään hd-juttuja.
   
 2. apinamies

  apinamies Käyttäjä

  Liittynyt:
  28.11.2003
  Viestejä:
  218
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kävin hakemassa tämmöisen viikonloppuna, levynä joku vanha 640GB WD Blue joka oli aikaisemmin läppärissä. Asun pääkaupunkiseudulla, eli Welho ja maksukanavia ei ole.

  Käyttöönotto sujui ihan hyvin. Skannasi nopeasti kanavat jne. Käyttöliittymä tuntuu ihan ripeältä, testasin nauhoittaa kolmea kanavaa yhtä aikaa ja kaikki tallentui ihan hyvin. Yksi ajastettu ohjelma alkoi minuutin myöhässä, en tiedä johtuiko lähetyksestä vai laitteesta.

  tähän asti löytyneet ongelmat / bugit:
  - Käynnistyminen on aika hidas
  - Youtuben laatu on aika heikko, saakohan sitä säädettyä jotenkin? Käytössä 100mbitin nettiliittymä ja kaikki videot ovat aikamoista pixelimössöä. Ei kuitenkaan pätki.
  - Kun katsoin yhtä ohjelmaa ajansiirrolla ja samasta kanavanipusta alkoi toisen ohjelman nauhoitus poistui ajansiirto käytöstä, eli ohjelma jota katsoin hyppäsi pari minuuttia eteenpäin enkä saanut kelattua takaisin
   
 3. kuropc

  kuropc Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.11.2010
  Viestejä:
  10
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vastaavia kokemuksia kenelläkään ?

  Jos sammutettu 4hd kanavalla. Käynnistettäessä kanavalla näkyy musta kuva, mutta ohjelmatiedot näkyy kyllä. Jos vierailee viereisillä hd kanavilla, ja palaa takaisin niin kuva näkyy taas.
  Näin ollen myöskään 4hd ajastin tallennukset eivät myöskään onnistu. (=musta kuva) Jos yhtäaikainen tallennus esim. 3hd kanavalla niin silloin tallennus onnistuu.

  Ei vaikutusta 4hd:n tallennuksiin vaikka Hdmi piuha olisi ollut irti boxista. Muitten kanavien tallennukset onnistuneet täydellisesti.
  Maahantuojalle ja Dna:lle tämä uusi asia. joten onneksi Gigantti on olemassa :thumbsup: (kolmas boxi ja kolmas welhon kortti menossa)
   
 4. Elix

  Elix Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.11.2007
  Viestejä:
  259
  Saadut tykkäykset:
  1
  En ymmärtänyt tuota gigantti kohtaa, miten gigantti liittyy tähän?
   
 5. kuropc

  kuropc Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.11.2010
  Viestejä:
  10
  Saadut tykkäykset:
  0
  No silviisiin että helppo palauttaa jos laite kuraa..
   
 6. norris

  norris Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.12.2007
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse itseäni lainaten.

  Nyt on boksi ollut päivän testauksessa, ja jonkun ikivanhan 120 gigan kovalevyn siihen laitoin ja hyvin pelittää. Merkin voin kaivaa myöhemmin esiin.

  Lisäksi mitä olen päivän tallennellut noita maksukanavia, joihin on siis oikeus kortilla, niin näyttää siltä, että salausta ei ole enää tallenteessa, koska voin katsoa niitä normaalisti ja vielä ilman korttia. Toisaalta edelleen tallenneluettelossa näkyvät nämä Topfieldin ihme symbolit, mitähän eroa on sinisellä merkillä, keltaisella ja keltasinisellä? Eroa en itse huomannut vielä.

  Yksi todella suuri miinus on se, että jos kyseisen boksin laittaa herätevirralle, ei se reititä antennisignaalia eteenpäin. Signaali näyttäisi reitittyvän vain silloin, kun boksi on päällä.
   
 7. STim

  STim Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.08.2010
  Viestejä:
  43
  Saadut tykkäykset:
  0
 8. norris

  norris Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.12.2007
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
 9. koose

  koose Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.10.2011
  Viestejä:
  399
  Saadut tykkäykset:
  2
  Sininen = ohjelman mukana tullut salaus kokonaan purettu. Keltasininen = ohjelman mukana tullut salaus osittain purettu. Keltainen = ohjelman mukana tullutta salausta ei ole purettu. Se miksi toistin tuota "ohjelman mukana tullut" johtuu siitä, että kuulemani mukaan HD laitteet purkaessaan ohjelman mukana tulleen salauksen, salaavat tallenteen uudelleen siten, että tallennetta ei voisi katsella muilla kuin sillä laitteella, jolla se on tallennettu. Näin siis teoriassa. Käytönnössä tuo ei täysin pidä paikkansa.
   
 10. norris

  norris Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.12.2007
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joops, noin vähän muistelinkin tuosta vanhasta boksista.

  Enää pitäisi selvittää, että poistaako boksi aina tuon salauksen, kun kanavaan on oikeus vai voiko jostain syystä käydä niin, että salausta ei poisteta kokonaan tai ei ollenkaan. Nämä tilanteet kun saisi selvitettyä niin avot. Tällä hetkellä näyttää lupaavalta, eli kaikki tallenteet ovat sinisiä...

  Sinänsä itseäni ei haittaa tuokaan, että boksi salaa tallenteen itselleen uudestaan, jos se vain on katseltavissa joskus myöhemmin ilman korttia samalla boksilla.
   
 11. mikita

  mikita Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.03.2008
  Viestejä:
  233
  Saadut tykkäykset:
  12
  Toivottavasti ei tule ikäviä yllätyksiä jos laitteen joutuu viemään huoltoon ja sieltä tulee uusi tilalle. On ottanut sitä ennen ostamansa kovalevyn talteen siinä toivossa että tallennukset näkyvät heittämällä vaihtolaitteessa. Tämä ei välttämättä onnistu jos tallenne on salattu huoltoon / rikki menneen laitteen yksilöllisellä tunnisteella.
   
 12. norris

  norris Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.12.2007
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämä on tietysti totta. Noh, eipä tuolle sitten mitään voi, jos tilanne siihen pisteeseen menee, että boksi vaihtuu kokonaan.

  Se mikä vielä häiritsee, niin mihin tarvitaan tuuletinta tässä 1400:ssa? Ei nyt uskoisi, että digiboksissa on todella kuumaa elektroniikkaa. Tosin kyllähän esim. verkkopiirit tuppaavat lämpeämään kivasti. Tietysti parempi, että jäähdytys on kunnossa, mutta kuitenkin...
   
 13. dreamk

  dreamk Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.02.2008
  Viestejä:
  31
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuo tuuletin asia just itseäni kiinnostaakin ja tähän mennessä kukaan sitä vielä kommentoinut mitenkään, eli kertokaapa boksin omistajat millasta ääntä se pitää jos vaikka yön hiljaisina tunteina telkkarii katselee?
  Entä kovalevyn äänet, vaikka ne varmaan aika vaimeat kun käsittääkseni käyttää 2.5" levyjä jotka luonnostaan aika hiljaisia?

  Entä satunnaiset jumiutumiset, vieläkö tuossa kanssa joskus laite menee niin juntturaan että ei auta kuin sähköjohdon irroitus seinästä?
   
 14. Elix

  Elix Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.11.2007
  Viestejä:
  259
  Saadut tykkäykset:
  1
  Hienosti toimii ja ei mitään ääniä eikä muitakaan ongelmia. Yllätyin siitä kuinka hiljainen tämä on verrattuna topparin 2400 boksiin joka tuossa vieressä on, hiljainen kyllä tämäkin on.
   
 15. kekkonj

  kekkonj Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.03.2013
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itselläni on Verkkokaupasta ostettu WD Scorpio Blue 500GB 5400 RPM (tuotenro: 50616) käytössä CRC-1400:ssa ilman mitään ongelmia. Saman sarjan isommat levyt 750GB (tuotenro: 52359) ja 1TB (tuotenro: 26780) käyvät myös suoraan sellaisinaan, mutta toki Topfieldin suositusten vastaisesti. Heidän viralliset selitykset levyjen aiheuttamista mahdollisista laiterikoista eivät perustu minkään valtakunnan faktoihin, haluavat vain myydä kalliimpaa levyä laitteeseen. Jos siis halvempi levy hajoaa ennen kuin Topparista itsestä siniset savut pölähtää, niin lupaan syödä kyseisen digiboksin kauko-ohjaimen pattereineen ja jos se halvelmpi levy sitten hajoaisikin ennen aikojaan, niin siitähän ei seurauksena ole muuta, kuin tovin kestävä vi...tus, levyllä olleiden tallenteiden siirryttyä bittien taivaaseen.
   
 16. kekkonj

  kekkonj Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.03.2013
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tarkistappa löytyykö seinästä, mistä TV ottaa sisääntulon asuntoon, sellainen pieni hopeanharmaa DNA/Welhon toimittama häiriösuojattu antennijohdon jakorasia. Jos ei löydy, niin kaapelimodeemi pumppaa signaaliansa herkästi kaistan yli ja sotkee kaikki digi-kanavat samaisen kaapeloinnin varrelta. Jos tämä ei auta, soita DNA:n huoltoon ja vaadi heitä tulemaan paikan päälle testaamaan ja mittaamaan signaalitasot talon jakamosta asuntosi seinästä tulevaan pistokkeeseen. Tätä viimeistä pitää toki harkiten käyttää, sillä DNA laskuttaa kaikista ns. "turhista" käynneistä kuten jos vika oli sittenkin esimerkiksi sinun omissa kaapeloinneissa asuntosi sisällä.
   
 17. Gape_new_well

  Gape_new_well Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.01.2013
  Viestejä:
  42
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulle on ilmeisesti myyty käytetty boksi uutena. Asetuksissa ei kelpaa se alkuperäinen koodi "0000". Parental/ikärajan asetus tai millä sitä nyt kutsuttiin. Ei pääse muuttamaan. Nollaakohan tehdasasetusten palautus tuon? Kokeilemallahan se selviää.
  Tilasin samasta paikasta Western Digitalin levyn. Tulikin Topfield/Samsung/Seagate. Ei mitään ilmoitusta muuttuneesta tuotteesta.
  Onneksi on palautusoikeus. Saa nähdä, mitä teen. Tavallisten käyttäjien arvosteluissa Samsungin/Seagaten levyt on tyrmätty verrattuna Western Digitaliin.

  Lisäksi levy toimitettiin kuplamuovilla pehmustetussa kirjekuoressa. Olen luullut, että kiintolevyt pitää paketoida niin, että on vähintään 5 senttiä pehmustetta ympäriinsä.
   
  Viimeksi muokattu: 28.03.2013
 18. norris

  norris Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.12.2007
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mistä ostit? Kuulostaa hämärältä touhulta. Oliko tuo levy pelkästään siinä kirjeessä? :eek:

  Mitä tuohon tuulettimeen tulee, niin kyllä minua ainakin ottaa yhtä paljon kyseinen humina päähän yöllä kuin vanhan TF5100PVRc HDMI:n kovalevyn suhina.
   
 19. Gape_new_well

  Gape_new_well Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.01.2013
  Viestejä:
  42
  Saadut tykkäykset:
  0
  Gigantti. Boksin hain liikkeestä ja levy tuli Matkahuollon kautta. Olihan levy omassa paketissaan katso liitettä Topfield_HDD_myyntipakkaus-2.jpg . Ei tuo nyt kovin suojaavalta vaikuta siltikään. Voin olla väärässä.
   
 20. Elix

  Elix Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.11.2007
  Viestejä:
  259
  Saadut tykkäykset:
  1
  Mulla oli toppari jonka koodi (en muista mikä koodi) oli valmistusvuosi 2010, vaikka ohje kertoi aivan muuta. Tämä selvisi kun soitin ensin kauppaan, he neuvoivat soittamaan topparille ja sieltä kertoivat tämän tiedon.
  Tietääkseni jokainen päättää itse kuinka pakettinsa pakkaa, suosituksia voi antaa. Olen nähnyt vaikka millaisia pakkauksia. Pakkauksestakin näkee onko firma hyvä vaiko jokin autotalli liike, mutta ei tietenkään aina.