Topfield crc-1400 ja trc-1400

Keskustelu osiossa 'Topfield' , aloittajana SNOW69, 28.12.2012.

 1. Rubert

  Rubert Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.08.2005
  Viestejä:
  142
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oletko käynyt DNA-tuki foorumilla kyselemässä neuvoja?
  http://tuki.dna.fi/org/dna-fi/

  DNA-kaapelissa on ollut kaiken näköistä ongelmaa viime aikoina. Pahin oli että boxi kaatuili sattuman varaisesti kun selasi epg-listaa, sen viimeksi tullut ohjelmisto korjasi. Sitä että joskus tallennuksen aika on tolkuttoman pitkä, ei päivitys korjannut.
  Samalla olen huomannut että tekstitysten näyttöön on tullut vanha bugi takaisin. Eli joskus aloittaessa tallennuksen katsomista edellesistä paikasta, ei laite löydä tekstejä. Pitää laittaa manuaalisesti merkki ja aloittaa katsominen alusta ja hypätä tallennusmerkkiin jotta tekstit taas näkyy. Vika ilmeni tämän uusimman päivityksen mukana 1.14.02. Laite ei enään kaadu epg-selatessa ja muutoinkin toimii ok, mainittuja vikoja lukuunottamatta.
   
 2. Elix

  Elix Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.11.2007
  Viestejä:
  259
  Saadut tykkäykset:
  1
  Maximumin ja HD bokseja ei ole hyvä vertailla. Nuo vanhat boksit sentään toimi ja käytettävyys kuin toiselta planeetalta. Mulla oli Maximum vuosia sitten ja se on ollut boksestani paras. Yhdestäkään HD boksistani en voi antaa erinomaista arvosanaa. Tämä toppari toimii mulla tosi hyvin. Monta HD boksia olen kokeillut ja tämä kuuluu parhaimmistoon.
   
 3. 3JJ

  3JJ Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2006
  Viestejä:
  1 450
  Saadut tykkäykset:
  222
  Onko jokin erityinen toimenpide joka tökkii? Vanhoihin toppareihin tottuneena käyttö onnistuu vaikka silmät ummessa. Esim. tallennuksen teko ja sen toistaminen, niin mikä erityisesti tuntuu hankalalta?
   
 4. piezu

  piezu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.06.2006
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kävelin Giganttiin pari kuukautta sitten ja ostin CRC-1400:n. Eipä tullut lueskeltua mistään että TAP-tuki on poistettu enkä saa PlasmaEPG:tä tuohon. Sen jälkeen boksi onkin tuossa käyttämättömänä seissyt. Kysymyksenä siis löytyykö mitään konstia saada TAP-tukea? Takuut ym. ei juuri kiinnosta enkä siis kaipaa virallista tapaa. Voiko esim. toisella firmwarella tai sitä patchaamalla saada TAPit toimimaan vai onko rautapuolella joku ongelma niiden käytössä?
   
 5. 3JJ

  3JJ Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2006
  Viestejä:
  1 450
  Saadut tykkäykset:
  222
 6. piezu

  piezu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.06.2006
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  On tuotakin jo luettu ja mietitty kun vanha toppari osottaa taas kuolemisen merkkejä ja en haluaisi millään luopua hakusana-ajastuksista. Tuo kysymys oli lähinnä mielenkiinnosta ja sillä kun ajattelin että kyllähän joku ohjelmointitaitoinen ryhmä on jo varmaan ongelman Suomen malleissa ratkaissut mutta ilmeisesti ei?
   
 7. 3JJ

  3JJ Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2006
  Viestejä:
  1 450
  Saadut tykkäykset:
  222
  No ilmeisesti sille ei ole ollut tarpeeksi tarvetta kun muitakin vaihtoehtoja on, ja ongelma on lähinnä suomikeskeinen. Ohjelmointitaitoiset keskittyvät vaikka niiden tappien tekemiseen?
   
  Viimeksi muokattu: 17.10.2014
 8. EmDzei

  EmDzei Käyttäjä

  Liittynyt:
  16.04.2005
  Viestejä:
  51
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eroaako meidän Topfieldimme kovoltaan miten paljon Saksan mallia, joka mahdollistaa TAPit? Eli voisiko meidän suomimalliimme polttaa heidän firmiksensä? Haluaisin kyllä, että valikot olisivat suomenkieliset tai edes englannin tai siihen asti selkokieliset kunnes saisi haluamansa korvaavat TAPit tilalle. Mm. EPG:n ja FTP palvelimen. Androidillekin löytyy kaukosäädinohjelma Google Play kaupasta, mutta valitettavasti ohjelma vaatii Topfieldin päähän TAPin, jota suomimallimme ei salli/ tue.
   
 9. TeeJ

  TeeJ Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.05.2008
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko muilla trc-1400:n kanssa sellaista ongelmaa, että HD-tallenteita pikakelatessa kuva pysähtyy eikä tapahdu mitään?
  Ainoastaan 2-kertaisella nopeudella voi kelata eteenpäin, mutta kuva on kuin "vesiväreillä maalattu" ja sekava.
  Muutoin on boksi toiminut hyvin ja tallenteet ovat kaikki onnistuneet.
  Ei vaan jaksais katsella mainoksia :grr:
   
 10. 3JJ

  3JJ Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2006
  Viestejä:
  1 450
  Saadut tykkäykset:
  222
  Jos kelaus tökkii, niin voit myös hyppiä keltaisella yli (kunhan vain ei ole kirjanmerkkejä laitettuna), ja kelata sitten hieman taakse päin. Itsellä on 30sek hypyn pituus asetettuna ja sillä saa mainoskatkot nopeammin ohitettua kuin kelauksella.
   
 11. EmDzei

  EmDzei Käyttäjä

  Liittynyt:
  16.04.2005
  Viestejä:
  51
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minulle tulee vain mieleen, että käytät jotain edullista kiintolevyä ns. AV-mallien sijaan. Käytätkö uusinta firmistä? Onko sinulla mahdollisuutta kokeilla toisella HDMI-kaapelilla ja toiseen porttiin TV:ssä?
   
 12. Biini

  Biini Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.02.2003
  Viestejä:
  580
  Saadut tykkäykset:
  8
  On samaa vikaa mutta ainoastaan salatuilla kanavilla. Ylen HD -kanavilla kelaus toimii hyvin. 3JJ:n vinkkiä kannattaa käyttää.
   
 13. Vika&Vika

  Vika&Vika Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.11.2014
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ostin TRC-1400 boxin ja voin heti kommentoida TeeJ:lle, että sama ongelma on. HD kanavien tallennuksien kelaus ei toimi. Kaikki on tehty, laite päivitetty, tehdasasetukset laitettu, kanavat uudelleenhaettu ym. Lisäksi otin yhteyttä Topfieldin asiakastukeen. Kelausongelmat siellä tiedossa, mutta korjausta ei tulossa. Asioita selvitellessä minulle on muodostunut vahva oletus joittenkin HD digiboxien alimitoitetusta "raudasta", eli tehdään halvalla sutta, jota ei edes voi saada kuntoon. Koskee siis monia merkkejä. Tällä hetkellä ei myynnissä taida olla yhtään todella toimivaa HD boxia? Jos katsotaan Antenna Ready testattujen laitteiden luetteloa, niin voi sanoa, ettei siellä ole toimivaa laitetta. Humax ehkä, mutta taitaa olla poistuva merkki?

  3JJ:lle mainittakoon, että vinkkisi ei oikein toimi, koska kelaus taaksepäin ei toimi ollenkaan - ei sekuntiakaan taaksepäin. Ainoa konsti päästä taaksepäin on laittaa uudet prosentit. Varsin outo tuokin ratkaisu, miksei anneta sekunteja/minuutteja? Ohjelman toistokohdan prosentit kun riippuvat tallennuksen kestosta. Hermothan siinä menivät saman tien.

  EmDzeille voisin mainita, että laitteessani on Topparin oma kovalevy. Jos se on ongelman syy, niin kai he sieltä Topparin tuesta olisivat maininneet asiasta? Viittasivat vain heikkoon antennisignaaliin. Haloo. Jos laite näyttää täydet signaalivoimakkuudet, ja antennipuoli on juuri laitettu uusiksi ja kuntoon, niin mitä se laite sitten oikein vaatii?

  Noin yleisellä tasolla laite on muutenkin pettymys. Esim. jos laittaa ylimääräistä aikaa tallenteen loppuun, lisäaika tulee myös alkuun? Milloins ne ohjelmat ovat alkaneet etuajassa? Ja kun se kelaus ei toimi, niin kivahan siinä on pällistellä edellistä ohjelmaa. Noh, eteenpäin voi sentään hyppiä.

  Kanavien automaattihaun tuloksena useimmat kanavat tulivat kahteen, jopa kolmeen kertaan! Mutta ei ole mahdollista siivota kanavaluetteloa, huh huh. Voi vain luoda omia luetteloita, mutta kyllä sitä pitäisi päästä editoimaan myös perusluetteloa.

  Jos laite käynnistyy HD kanavalla, on aivan turha odotella kuvaa tai ääntä! Pitää ensiksi vaihtaa kanavaa, jotta "avautuu".

  Topfield ei anna edes ohjekirjaa, en minä ainakaan löytänyt sitä heidän sivuiltaan? Löytyi sitten muualta netistä.

  Mistä voisi saada toimivan tallentavan HD digiboxin? Kuka osaa kertoa, hinnalla ei väliä.

  Minusta meidän kaikkien pitäisi reagoida herkemmin, ja toimittaa laitteet takaisin myyjille. Jos on vika, voi aina perua kaupan. Myyjä voi yrittää korjata, mutta esim. tässä minun tapauksessani kelausongelmaa ei voi saada kuntoon. Minä peruin kaupan.

  Homma on tietysti vaikea, koska toimivaa laitetta ei taida olla olemassakaan. Ainoa täysin toimiva laite, johon minä olen tutustunut on ollut Sonyn kovalevy/DVD tallennin. Oli kallis, mutta on tehnyt minkä luvannut. Toivottavasti saataisiin ko. merkiltä uusia HD laitteita.
   
 14. rauttiz

  rauttiz Käyttäjä

  Liittynyt:
  08.12.2004
  Viestejä:
  297
  Saadut tykkäykset:
  13
  Kaikissa HD-bokseissa taitaa tosiaan olla omat ongelmansa. Itselläni ei ole tästä kokemusta, mutta monet tuntuvat kehuvan tätä (ja muita vastaavia):
  https://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php/91199-Uusi-boksi-hankittu-VU-Duo2

  Nuo vaativat ilmeisesti jonkin verran enemmän teknistä osaamista, mutta päihittävät ominaisuuksissa kaikki perusboksit.

  Edit: Täältä löytyy lisää tietoa ja hyvä taulukko noista vu+ bokseista:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Vu+
   
  Viimeksi muokattu: 21.11.2014
 15. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 956
  Saadut tykkäykset:
  292
  VU+:at, kuten muutkin Enigma-pohjaiset boksit, on kyllä toimivia bokseja vapaille HD-kanaville, maksuHD:tä ei CI+-tuen puutteen takia näkösälle saa...
  Ainoa CI+ -toiminnallisuutta lupaava on Miraclebox M9 CI+ -firmiksellä, mutta se ei olekaan Enigmaan pohjautuva, eikä sekään ole täysin vapaa noista CI+-omituisuuksista...

  T: Vesku
   
 16. Hans Byxor

  Hans Byxor Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.11.2008
  Viestejä:
  299
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juu, kelaus (tai pikemminkin pikakatselu) ei toimi. Liikkuminen esim. mainoskatkon yli on kuitenkin paljon näppärämpää tallenteen "etenemispalkilla" (=paina play, jolloin kuvan yläreunaan ilmestyy palkki, jolla voi liikkua nuolilla oikealle tai vasemmalle). Kätevämpää ja nopeampaa kuin vanhanaikainen kuvakelaus.

  Rauta on "alimitoitettua", koska Antenna/Cable Ready HD -vaatimukset ovat järjettömät kaikkine salauksien purkamisineen ja uudelleen salaamisineen. Vika ei siis ole yksin boksien tekijöissä vaan enemmänkin sisällöntuottajissa, jotka eivät ole ilmeisesti kuulleet internetistä, josta kuulemma voi imuroida haluamansa ohjelmat helpomminkin kuin siirtelemällä kaverin kaverin digiboksilta.

  Siirtyminen taaksepäin toimii hyvin ja näppärästi edellä kuvatulla palkkimenetelmällä. Yhden painalluksen hyppyajan voi säätää haluamakseen. Minulla se on 30 sekuntia. Toimii.

  Minun laitteeni toimii Topparin paketoimalla levyllä (1TB Western Digital AV) erinomaisesti. Huonoimmassa nipussa signaalivoimakkuus on joskus vain noin 50% mutta laatumittari silti täysi ja hyvin toimii.

  Automaattinen lisäaika lisää samat minuutit molempiin päihin, mikä on erittäin kätevä ominaisuus. Halutessaan tallenteen kestoa voi säätää sekä aloitusajan että keston osalta ihan manuaalisestikin ja tallennuskohtaisesti. Toimii oikein hyvin.

  Jos asut paikassa, johon saat signaalin useammasta lähettimestä, näin varmasti käy. Näppärä korjaus on valita haluamasi lähetin ja hakea kanavat manuaalisesti vain sen lähettimen käyttämiltä kanavilta.

  http://www.digita.fi/kuluttajat/tv/nakyvyysalueet/kanavanumerot_ja_taajuudet

  Toisaalta en ymmärrä, miksi haluat käyttää kokonaista kanavaluetteloa. Eikö oman suosikkilistan luonti niistä kanavista, joita käytät, olisi huomattavasti helpompaa?

  Ei pidä paikkaansa.

  Aika harvoin nykyään tulee täydellistä ohjekirjaa laitteiden mukana. Hankin pari viikkoa sitten uuden TV:n eikä senkään mukana tullut kuin muutaman sivun pikaohje.

  Ohjeet ja ohjelmapäivitykset löytyvät täältä: https://www.dropbox.com/sh/0e0lzcqd7344nh6/7lvaebh4u4
  ja sinne on linkki tällä sivulla: http://www.topfield.fi/epages/FinTop.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/FinTop/Products/TRC-1400-0GB

  TRC-1400 on minun kokemukseni mukaan nimenomaan toimiva tallentava HD-digiboksi. Eihän tuossa mitään hienouksia kuten hakusanatallennuksia ole mutta hoitaapahan hommansa komeasti ja tallentaa ihan sujuvasti useampaakin HD-kanavaa samanaikaisesti. Laite on tainnut missata yhden tallennuksen noin 9 kuukauden käyttöhistoriansa aikana (saattoi olla omakin moka). Missään nimessä en halua palauttaa laitetta myyjälle ja perua kauppaa.

  Toivottavasti löydät sinulle sopivan ratkaisun. Sonyn HD-digiboksin odotuksesta voi kuitenkin tulla pitkä.


  Kertomuksesi perusteella ehdottaisin seuraavaa:
  Kannattaa ehkä hiukan tutustua hankkimiensa laitteiden toimintaan ja ominaisuuksiin ja opetella käyttämään niitä ennen kuin aloittaa kovin laajan disinformaatiokampanjan valmistajaa tai myyjää vastaan.
   
  Viimeksi muokattu: 24.11.2014
 17. TeeJ

  TeeJ Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.05.2008
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Korjausta sen verran tuohon omaan kirjoitukseen, että kuvallinen pikakelaus toimii kyllä, jos tallennettavaa ohjelmaa
  katsoo tallennuksen aikana.
  Kiintolevy on myös minulla topfieldin oma, joten tuskin siitä johtuu.
   
 18. LareHir

  LareHir Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.02.2002
  Viestejä:
  257
  Saadut tykkäykset:
  0
  Monien vanhojen Topfield 5100 boxien ostamisen jälkeen kävin vieraissa. Mutta ongelmia niissäkin. Tuli sitten ostettua viikko sitten Topfield TRC-1400 HD 500 GB versio sen vaihdettavan kovalevy mahdollisuuden takia. Ensimmäinen boxi toimi hyvin, mutta HD-tallennusta ei pystynyt kelaamaan myöhemmin katsottaessa nopeutetusti. (1 x toimi, 2 - 64 x eivät toimineet.) Palautin laitteen myyjälle: Expert. Antoivat uuden laitteen. Se pelasikin heti OK myös HD-pikakelauksella eteenpäin. Mutta palauttamani laitteen kovalevy pitäisi olla vaihdettava. Sain idean, että vaihdan tähän uuteen boxiin sen vanhan boxin kovalevyn. Tämä ei toiminutkaan. Sitten löysin Topfield web-sivulta tiedotteen, missa sanotaan, että kovalevy on linkitetty ko. digiboxiin. Eli levylle talletettuja ohjelmia voi katsoa vain samalla laitteella, jolla se on talletettu.
  Laite antaa käynnistettäessä virheilmoituksen: "Tiedostojen ja kansioiden tarkistus: Virhe! Kiintolevyä ei tunnisteta"

  Pitääpä mennä taas kauppaan tulevana maanantaina (siis tänään). Jotta saan sen alkuperäisen (uuden) laitteen kovalevyn takaisin (joka on linkitetty tähän uuteen laitteeseen) kun tämä vanhan laitteen kovalevy ei tässä toimi tässä uudessa laitteessa. Yritin jopa alustaa tämän vanhan kovalevyn tässä uudessa laitteessa, mutta boxi ei anna sitä tehdä, se näkyy valikossa himmeänä, joka ei suostu käynnistymään. Siinä on lisäksi ihmeellinen lisätermi;: sisäinen.

  Siis esitteissä mainittu mainos, että tämän digiboxin kovalevyt ovat vahdettavissa päätee vain, kun sitä tallennusta katsotaan samalla laitteella, millä se on tallennettu. Mitäs teen, kun hyllyssä voisi olla 5 talletettua kovalevyä ja sitten se oma Topfield TRC-1400 menee rikki? Kaikki sillä talletetut kovalevyt hyllyssä ovat arvottomia.
   
 19. 3JJ

  3JJ Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2006
  Viestejä:
  1 450
  Saadut tykkäykset:
  222
  Kiintolevy (kovalevy on rakennusmateriaali) on vaihdettavissa, kuten esitteessä sanotaan, mutta talletukset eivät ole katsottavissa kuin siinä laitteessa millä ne on tallennettu. Koskee kaikkia HD-bokseja. Samoin jos päivität softan uudempaan, niin voi olla että vanhalla softalla tallennetut eivät ole uudella katseltavissa. Ei näitä HD-bokseja voi käyttää mihinkään arkistointiin tuosta salausvaatimuksesta johtuen.
   
 20. Hans Byxor

  Hans Byxor Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.11.2008
  Viestejä:
  299
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämähän ei siis ole mikään Topfield-ominaisuus vaan koskee ihan kaikkia CI+ -laitteita eli sekä digibokseja että ulkoisille levyille tallentavia televisioita. Tervetuloa tekijänoikeusmafian maailmaan.