Topfield 600PVRc ongelma, ei signaalia

Keskustelu osiossa 'Kierrätyskeskus' , aloittajana JoeCool, 05.08.2009.

Keskustelun tilanne:
Keskustelu on suljettu.
 1. JoeCool

  JoeCool New Member

  Liittynyt:
  19.11.2005
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  meillä on käytössä Topfieldin 600PVRc vastaanotin, joka on toiminut varsin hyvin tähän asti. ainoastaan jotkin kaapelipakettiin kuuluvat kanavat ovat joskus pätkineet mutta harvoin ja ei häiritsevästi.

  jokin aika sitten huomasin yhtäkkiä, että boxi ilmoittaa "ei signaalia" kaikkien ei-perus kanavien kohdalla. yle, mtv3 ja nelonen näkyvät hädintuskin, kanavaa vaihtaessa hakee jonkin aikaa, kuva katkeilee ja välillä ei näy ollenkaan. Signaalin voimakkuus näyttäisi vaihtelevan 80-100%:n välillä, mutta laatu pääosin 0, välillä hyppää ja sitten taas 0%.

  vika ilmeni yllättäen, TV:n sisäänrakennetun virittimen kautta näkyy kaikki normaalisti. kokeilin myös toista digiboxia (jokin Maximumin tallentava), ja silläkin näkyy kaikki ihan hyvin. TV kertoo kaapelin signaalin olevan erittäin voimakas, ja kuva on hyvä.

  oletin, että Topfieldissä on siis jotain vikaa, mahdollisesti virittimessä. laitoin sen huoltoon, ja se tuli sieltä bumerangina takaisin, olivat testanneet ja oli toiminut hyvin. kokeilin kotona, ja edelleen sama ongelma. Kokeilin sitä nyt myös sitten toisessa paikassa kaverini luona, ja nyt päästiinkin outoon osaan. Yllätyksenä boxi toimi varsin hyvin hänen taloyhtiössään, ja signaalin laatu näytti olevan kelvollinen. roudasin boxin taas kotiin, eikä edelleenkään näy.

  muuten uskoisin vian olevan taloyhtiömme kaapelissa, mutta kaksi muuta viritintä toimii täällä moitteetta. lisäksi vika ilmeni ilman mitään muutoksia, joten tämäkään ei mielestäni viittaa siihen, että kaapelissa olisi jotain häikkää. liitännät tarkistettu moneen otteeseen, antennijohto uusittu, kanavat haettu uudelleen, asetukset palautettu, softa päivitetty, näillä ei ollut vaikutusta.

  voiko näin suuri ero eri digiboxien välillä johtua virittimen tehosta? eli voiko topfieldin viritin olla sen verran heikompi, että juuri meidän kaapelissamme sen teho ei riitä? tällöinkin ihmetyttää miksi vika ilmeni yhtäkkiä, ja miten toinen viritin voi väittää signaalin olevan erinomainen.

  takuu on vielä voimassa, eli paiskaanko uudelleen huoltoon pidemmän saatekirjeen kanssa?

  mitään muita ideoita?
   
 2. darni

  darni New Member

  Liittynyt:
  21.11.2002
  Viestejä:
  202
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsellä vastaavassa boxissa alkanut nytte ilmenemään samanlaista pätkintää, muilla digibokseilla ei ongelmia... Alkaa herne mennä! Saitko ratkaisua tähän?
   
 3. miisu

  miisu New Member

  Liittynyt:
  23.01.2006
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vika on todennäköisesti taloyhtiön kaapelisignaalissa. Niihin eri digiboksien signaalinvoimakkkuus- ja laatumittareihin ei ole luottamista. Meidän taloyhtiössä juurikin oli vikaa signaalissa ja minulla alkoi pätkimään Topfield 600PVRc (todella pahasti) ja Humax 9500C boxit, ja silti Panasonic G10 digi-tv ja Humax 2000C toimivat hyvin :eek: Eli eri virittimien herkkyydessä/virheenkorjauksessa on selviä eroja! TTV:n kaveri tuli pistämään signaalin kuntoon ja nyt kaikki boxit toimivat Ok.
   
 4. Haze

  Haze New Member

  Liittynyt:
  18.09.2005
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sama boksi täälläkin 2 päivää ollu käytössä ja pätkinyt kokoajan, erityisesti "kylmänä" eli kun laittaa käyntiin niin ei näy vähänaikaa kun pikselipuuroa.

  Sonyn taulutöllö taasen näyttää kokoajan täydellistä kuvaa, sekä ilmoittaa myös singnaalitason korkeaksi.
  Talo vaan pari vuotta vanha että luulisi singnaalitasojen olevan kohdillaan.

  Taitaa mennä boksi vaihtoon.
   
 5. darni

  darni New Member

  Liittynyt:
  21.11.2002
  Viestejä:
  202
  Saadut tykkäykset:
  0
  Otitko yhteyttä suoraan TTV:n vai taloyhtiöön ensin?
   
 6. protozoon

  protozoon New Member

  Liittynyt:
  28.10.2003
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tismalleen sama onklema. Huollossakin ollut, virtalähde vaihdettu. Täytyypä ottaa yhteyttä isännöitsijään.
   
Keskustelun tilanne:
Keskustelu on suljettu.