Tom of Finland ensi-iltaan tänään

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 24.02.2017.

 1. Mika

  Mika Administrator Ylläpidon jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.02.2000
  Viestejä:
  8 287
  Saadut tykkäykset:
  29
  Mika submitted a new blog post

  Tom of Finland ensi-iltaan tänään

  [​IMG]

  Tom of Finland -elokuva on kaunis ja kiehtova kuvaus suomalaisen taiteilijan Touko Laaksosen (Pekka Strang) matkasta kansainväliseen menestykseen. Elokuvassa Touko palaa jatkosodasta kotiin synkkään ja moralistiseen Suomeen, jossa homoseksuaalisuus on laitonta. Itseään ja ystäviään huvittaakseen hän alkaa piirtää lihaksikkaita, vapaita, estottomia ja ylpeitä homomiehiä. Piirrokset ovat Suomessa vaarallisia, joten Touko kätkee ne jopa sisareltaan Kaijalta (Jessica Grabowsky) siitä huolimatta, että sisarukset ovat hyvin läheisiä. Mainostoimistossa työskentelevä Touko rakastuu tanssija Veli Mäkiseen (Lauri Tilkanen), mutta joutuu salaamaan rakkaussuhteensa. Veli vannottaa Toukoa etsimään työlleen yleisön ja näin piirrokset kuljettavat Toukon Berliinin kautta Los Angelesiin, jossa hän saa ystäviensä avulla arvostusta taiteelleen. Tom of Finland -taiteilijanimellä signeeratut teokset saavat suuren suosion ja synnyttävät kansanliikkeen.

  Tom of Finland on eeppinen kertomus miehestä nimeltä Touko Laaksonen ja taiteilijasta nimeltä Tom of Finland.

  Tom of Finland -elokuva on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa vuonna 2017.
  Continue reading the Original Blog Post.
   
 2. opelman

  opelman Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.10.2007
  Viestejä:
  1 586
  Saadut tykkäykset:
  55
  -- Poistettu ylläpidon toimesta --
   
 3. sokka

  sokka Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.10.2003
  Viestejä:
  5 674
  Saadut tykkäykset:
  293
  -- Poistettu ylläpidon toimesta --
   
  nepa ja kmruuska tykkäävät tästä.
 4. Mookid

  Mookid Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 529
  Saadut tykkäykset:
  234
  -- Poistettu ylläpidon toimesta --
   
 5. Tiger

  Tiger Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.07.2001
  Viestejä:
  566
  Saadut tykkäykset:
  11
  -- Poistettu ylläpidon toimesta --
   
  Viimeksi muokattu: 26.02.2017
 6. Pazze

  Pazze Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  4 957
  Saadut tykkäykset:
  115
  Aihe on kiinnostava ja kyllä Touko leffan ansaitsee. Homot ei hirvitä, mutta ohjaaja ei herätä luottamusta. Siksi saattaa jäädä YLE:n tv-esityksen varaan tämän näkeminen.
   
 7. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 817
  Saadut tykkäykset:
  723
  Hienoa, että näitäkin elokuvia ja kunnianosoituksia Tompalle tehdään. Kuitenkin ehkä maailmanlaajuisesti suurempi juttu oli esiintyminen Simpsoneissa.
   
 8. Dragon/

  Dragon/ Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  24.01.2009
  Viestejä:
  1 329
  Saadut tykkäykset:
  15
  Aika diipit keskustelut, suomi24 tasoa
   
 9. Vole

  Vole Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  16.03.2010
  Viestejä:
  1 926
  Saadut tykkäykset:
  77
  Suosittelen elokuvaa, pääsin näkemään tämän jo toissa viikolla ja oli erittäin hyvä etenkin suomalaiseksi elokuvaksi.

  Itselle aihe ei ollut tuttu, joten oli hyvä nähdä mistä oikein on kyse ja miksi Tomppa on kansainvälisestikin merkittävä. Elokuva käsitteli vakavia aiheita, ajankohta on erittäin hyvä, kun tasa-arvoinen avioliitto on ollut pinnalla taas viime aikoina, elokuvassa esitettiin, kuinka vaikeaa on ollut olla homo Suomessa ja kuinka Touko on joutunut piilottelemaan mieltymyksiään jopa läheisimmiltään. Vaikka leffan aiheet ovat vakavia, huumoria käytetään rohkeasti ja tunnelma ei pääse valahtamaan liian synkäksi eikä sen mielestäni olisi tarvinnutkaan olla vakavampi, koska homojen kohtelu on itsessään ollut niin absurdia ja julmaa.

  Suomalaiseksi elokuvaksi tämä on erittäin hyvä, sillä moni suomalaisten elokuvien perusheikkous vältetään, sillä näyttelijät osaavat hommansa ja elokuva ei näytä halvalta niin kuin monesti suomileffat näyttävät. Olisin ehkä enemmän kaivannut draamankaarta ja pientä nostetta loppua kohti mentäessä, joskin tämä on hyvin elämänkerrallinen eikä elämässä sellaista kaarta ole, mutta mielestäni tässä olisi ollut potentiaalia silti sen luomiselle. Elokuvan puolivälin jälkeen mukaan tuodaan pari uutta hahmoa, joille olisin toivonut parempaa alustusta aiemmin elokuvassa, kun nyt heidät tuotiin keskenkaiken vain mukaan. Olisin myös toivonut Toukon ja Nipan suhteen syvällisempää lähestymistä, sillä nyt se jäi aika pinnalliseksi, vaikka kyseessä oli käsitykseni mukaan Toukolle hyvin tärkeä henkilö. En sitten tiedä, kuinka asiat oikeasti olivat, mutta tuollainen mielikuva vain jäi. Toisaalta elokuvan päähenkilö on Touko, joten ymmärrettävästi suurin fokus on hänessä ja minun haluni saada hänelle tärkeistä henkilöistä lisää informaatiota voidaan nähdä myös elokuvan onnistumisena herättää minussa halu tutustua aiheeseen paremmin.

  4/5 Kuten sanottua, suomileffaksi erittäin hyvä, käsittelee yhtä kansainvälisesti merkittävää suomalaista asiallisesti, mutta humoristisella tavalla. Elokuva pitää otteessaan koko kestonsa ajan joskin ei ehkä iske niin kovaa kuin olisi voinut. Pisteet vielä Strangille, hänen esittämänsä Touko on hyvin sympaattinen mies eikä näin heterona ukkelina ollut vaikea samaistua häneen. Myös Grabowsky oli Toukon siskona mainio.
   
 10. Pazze

  Pazze Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  4 957
  Saadut tykkäykset:
  115
  Karukoski on ihan kelvollinen ohjaaja, ja kyllähän tämäkin tarina saatiin kerrottua ihan kelvollisesti. Jonkin verran leffassa oli turhaa junnaamista ja maisemien ihailua. Tom of Finland on merkittävä hahmo ja ihan riittävän totuudenmukaisesti ( tai siis vastasi sitä mitä minä tiedän) herran tarina kerrottiin. Ihan ok näyttelijäntyötä, pl. Toukon siskoa näytellyt nainen. Hänelle joko ikuinen bambi elokuviin, tai sitten puheterapiaa. Ja homofobitkin voivat katsoa tämän, elokuvassa ei näytetä irstailua. Tärkeästä aihe olisi kuitenkin ansainnut paremman leffan. 2,5/5
   
 11. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 819
  Saadut tykkäykset:
  258
  Aihepiiri ei sinänsä kiinnosta, mutta kun leffa oli tarjolla Maxivisionin boksin CMore-palvelussa, niin tuli katsottua.
  Kohderyhmästä viis, leffa oli ihan ok leffana.
  3,5/5

  T: Vesku
   
 12. mdk 5.1

  mdk 5.1 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.06.2003
  Viestejä:
  1 014
  Saadut tykkäykset:
  98
  Dome on ihan ok ohjaaja. Tämä elokuva on ihan paska. Enkä siis suhtaudu aiheeseen kiihkeästi puolesta tai vastaan. Jokainen saa olla seksuaaliselta suuntaumukseltaan mitä on ja Touko piirsi aivan hienoja kuvia. Missään vaiheessa tämä elokuva ei vain kyennyt olemaan mukaansa tempaava tai herättämään mitään henkeviä ajatuksia. 1/5