Toinen etukaiutin kuuluu kovempaa

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana J-dee, 22.08.2010.

 1. J-dee

  J-dee Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2006
  Viestejä:
  316
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ongelma: oikea etukaiutin kuuluu, ainakin stereo-modissa, kovempaa kuin vasen. Korjaan asiaa säätämällä vasenta kaiutinta kovemmalle asetuksista. Laitteena CA azur 540R kotiteatterivahvari. Vika ei ole johdoissa tai kaiuttimissa.

  En ole ongelmaan takertunut sen enempi, mutta nyt huomasin täysin samanlaisen ongelman kaverillani, eri vahvistin (en muista mikä, jokin hieman halvempi kotiteatterivahvari). Samalla tavalla oikea kanava kuuluu kovempaa kuin vasen ja vika ei ole johdoissa tai kajareissa. Kaverillani tosin ei saa säädettyä voimakkuuksia, joten ongelma on tällä pahempi.

  Onko tämä joku yleinenkin vika ja voiko sille tehdä jotain?
   
 2. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 856
  Saadut tykkäykset:
  736
  Halvemmissa vahvistimissa tuo voi olla hyvinkin yleistä. Varsinkin vähän pienemmällä äänenvoimakkuudella kuunneltaessa kanavien välisen eron huomaa. Yleensä sille ei ole paljoa tehtävissä. Tuo kanavavien välinen äänenvoimakkuuden säätö on se ainoa.
  Yksi vahvistimesta riippumaton asia on se, miten kaiuttimet on sijoiteltu. Teoriassa on mahdollista, että huonolla sijoittelulla toisen kaiuttimen ympäristö voi syödä ääntä sen verran, että se kuulostaa hiljaisemmalta.
   
 3. J-dee

  J-dee Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2006
  Viestejä:
  316
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitti vastauksesta. Olen 100% varma, että ääni on selvästi kovempi toisessa kaiuttimessa. Ero ei siis ole mitenkään ihan pieni. Lisäksi olen hyvin varma, että kummassakin vahvistimessa tämä ongelma on tullut yllättäen ja kerrallaan, ja että sitä ei ole ollut alusta lähtien.
   
 4. Upii

  Upii Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.06.2006
  Viestejä:
  818
  Saadut tykkäykset:
  0
  Cambridge audion ominaisuutta. Minulla oli Ca 640a:ssa ihan sama juttu, että hiljaa kuunnellessa toinen puoli soi toista lujemmin. Ongelma poistui, kun lisäsi volymea. Vaihdatin laitteen toiseen ja siinä oli samaa, mutta lievempänä.