Toimiiko Maxivision?

Keskustelu osiossa 'Streaming-palvelut' , aloittajana EkiA, 10.02.2009.

 1. Pasodoble

  Pasodoble Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.08.2004
  Viestejä:
  108
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tallenteiden toisto-ongelmia on meillä ollut harvoin. Noiden ilmoitettujen katkosten tai vikojen aikoihin niitä tietenkin ollut. Ne harvat jotka eivät ole jostainsyystä suostuneet toimimaan, niin usein seuraavana päivänä ne jo toimii. Paljon tallentuu ohjelmaa aikakoneelle, joten valinnanvaraa onneksi on. Ja Cmoren Play -palvelu on kyllä kanssa huippu. Monet uutuussarjat menee sinne heti ensiesityksen jälkeen, joten seuraaminen on helppoa ja aidosti silloin kun itselle sopii.

  Silloin tällöin epäsäännöllisesti olen havainnut live -katsonnan aikana äänen pätkimistä useillakin eri kanavilla. Ongelma usein poistuu kun käy toisella kanavalla ja palaa takaisin. Kirjoiteltujen vikailmoitusten perusteella syytettävä kohde on yleensä internet liitynnän nopeus ja laatu. Meillä on 15 megan ADLS ja mittausten mukaan nopeus ei juuri koskaan alita 11-12 megaa. Tietysti muut laitteet kuormittavat kaistaa, mutta sattuu äänen pätkimistä myös yksinomaan Maxivision käytöllä. Eli en laita ajoittaista äänen pätkimistä pelkästään nettioperaattirin piikkiin. Toistaiseksi tämä ei ole häirinnyt liikaa.

  Toinen seikka on "pelko" YLE HD kanavan talenteiden onnistumisesta. Muutamia kertoja esim. tekstitykset eivät toimi. YLE HD kanavan tallennusten onnistumisia täytyy muutenkin vähän jännittää (sääntöjen avulla), koska esim. Borgiat sekä Hubotit -sarjaoja säännöt tallentavat todella ihmeellisesti. Edellinenkin Borgiat -jakso näkyin tallennuslistalla kolmena kappaleena, jokaiselle oli eri päättymisaika. Verkkopalvelun kautta näitä tallenteita katsottaessa "Tila" -tiedon kohdalla lukee "Ei ohjelmaoppaassa". Mitä tämäkin tarkoittaa? Ja miksi tämän kanavan tallenteet menee useaan kertaan?
  Live lähetyksiä näiden osalta en ole olut seuraamassa, mutta luulen että YLElläkin on omaa osuutta asiassa.

  Onko muilla samoja ääni ja YLE HD kanava havaintoja?
   
 2. jleinonen

  jleinonen Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.08.2001
  Viestejä:
  627
  Saadut tykkäykset:
  1
  Virtabuutti auttoi asiaan.

  Muita huomioita:
  -Viikko sitten boxin night HD lähetys pätki´jossain vaiheessa. Nettiyhteys on 100meganen, joten ei johtune hitaasta yhteydestä.
  -Boksin valikot voisi olla nopeammat.
  -Tänään MTV3 MAX F1 lähetyksen äänet oli pahasti epäsynkassa. Onko normaalia? Telkkarin virittimellä äänet oli huomattavasti paremmin synkassa.
   
 3. jupasa

  jupasa Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.07.2001
  Viestejä:
  144
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tekstityksen puuttumisia näkyy olevan. Ohjelman katselua aloitettaessa tekstiä ei aina tule ollenkaan. Tähän on auttanut se, että hyppää muutaman minuutin eteenpäin ja sitten taas takaisin päin.

  Kaikkein kiusallisin piirre tässä Maxivisionin systeemissä on se, että muu samanaikainen, paljon kaistaa vaativa nettikäyttö (esim. booxtv) johtaa kuvan nykimiseen. Pitää olla jonkin sortin insinööri, että saa adsl-modeemin asetukset Maxivisionin käyttöä priorisoivaksi.

  Mutta hyviä puolia tässä Maxivisionissa on kuitenkin niin paljon, etten enää vaihtaisi pois. Esim:

  - ei rajoituksia samanaikaisten tallennusten määrälle
  - tallennettaessa parhaillaan menevää ohjelmaa ohjelma tallentuu alusta asti
  - ajastukset voi hoitaa missä vain nettiselaimella
  - hd-kanavat mukana (yle hd, mtv3 hd, nelonen hd, fox hd)
   
 4. PEPECO

  PEPECO Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.10.2004
  Viestejä:
  14
  Saadut tykkäykset:
  0
  Osaako kukaan maxivisonin käyttäjä sanoa miksi Boardwalk Empire jaksot ei löydy Maxin Cmore Playn kirjastosta vaikka se Cmoren omassa valokoimassa löytyy?
  Kysyin tätä maxivisionin helpdeskistä mutta hehän tunnetusti vastaavat parin viikon viiveellä.

  Ostin eilen toisen Boxin kotiin mallia 1003. On hiemna pettymys tämä uusi käyttis. Omasta mielestä vanhassa 1920 mallisaa on edelleen järkevämpi käyttis.
  Onko niin että 1003 mallissa ei ole enään nopeusmittausta eikä 5.1 ääntä?
  Ja onko nopeudenvaihtaminen välillä 2mb ja 8mb mahdollista ainoastaan my.maxivision.fi kautta? Vai tarkoittaako tässä mallissa menun asetuksissa resoluutio 720 / 1080 samaa kun nopeus 2mb / 8mb?
  Ohjeessa on että kun livekatselun aikana painaa OK nappia niin valikosta voi vaihtaa laadun. Minulla ei sitä ole?

  Kiitoksia vastauksista.
   
 5. MickWave

  MickWave Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.04.2006
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko niin että 1003 mallissa ei ole enään nopeusmittausta eikä 5.1 ääntä?
  Itsellä on ollut 1003 malli noin vuoden eikä siinä ole koskaan ollut 5.1 ääniä. Kysyin asiaa heti saatuani laitteen ja vastattiin että laitevalmistajalta on tilattu korjaus...siitä on siis noin vuosi. Mahtaakohan tulla koskaan...
   
 6. Pasodoble

  Pasodoble Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.08.2004
  Viestejä:
  108
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen tähänasti itse olettanut että Maxivisionin Play -kirjaston sisältö olisi yksinomaan Cmoren hallinnassa. Aloin epäillä asiaa kun True Bloodin 5. jakso ei ilmestynytkään kirjastoon heti ensiesityksen jälkeen.
  En tosin nyt löydä netistä mitään satavarmaa nettisivua joka näyttäs ajantasaisesti Cmoren oman Play videokirjaston sisällön. Cmoren nettisivut on beta -versiossa ja siellä näkyvät listat playn ohjelmista vaikuttavat vain perus nettisivusisällöltä.
   
  Viimeksi muokattu: 07.10.2012
 7. Pasodoble

  Pasodoble Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.08.2004
  Viestejä:
  108
  Saadut tykkäykset:
  0
  2mb/8mb asetus katosi asetuksista edellisen softapäivityksen jälkeen ja tilalle tuli tuo resoluutioasetus. Luulisi että samaa asiaan noilla vaikutetaan, eli kuvalaadun asettaminen laajakaistan nopeuden mukaan. Voisivat kyllä olla selkeämpiä. Resoluutioasetuksen voi ehkä myös ymmärtää että onko käytössä FullHD-TVvai ei, mutta tätä on tuskin haettu. Testaamalla selvinnee.

  Ohjeen OK napin takaa löytyvän "pikavalinkon" sisältö ei ole kyllä yhtään sama kuin laitteessa. Onko sitten vain oiottu ja ohjeen sisältö on kopioitu suoraan edellisen softaversion ohjeesta.
   
 8. janilxx

  janilxx Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.08.2004
  Viestejä:
  3 174
  Saadut tykkäykset:
  0
  Maxivisionilta luvattiin korjata monikanavaäänet tämän vuoden toukokuussa julkaistavassa päivityksessä, mutta en itse ole voinut varmistaa monikanavaäänien toimintaa. Tämän vuoksi kyselinkin Maxivisionin testiartikkelissa Digilelujen lukijoilta, josko joku heistä voisi voisi varmistaa monikanavaäänien toiminnan. Ikävä kyllä kukaan lukijoista ei vahvistanut monikanavaäänien toimintaa kommenteissa.

  Osaako joku täällä sanoa toimiiko Maxivisionin 1003-boksissa monikanavaäänet vai ei?

  Käsittääkseni resoluutioasetus ei ole sama kuin 2Mb/8Mb asetus, joten suosittelen valitsemaan 8Mb:n my.maxivision.fi:stä (OmaTV - Kanavien oletuslaatu).
   
 9. Läskisoosi

  Läskisoosi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.10.2012
  Viestejä:
  24
  Saadut tykkäykset:
  0
  En ole havainnut mitään merkkejä monikanavaäänistä sen noin kolmen viikon jakson aikana, jona meillä on Maxivision ollut käytössä. Boksi on luonnollisesti VIP1003, koska asiakkuus on tuore.
   
 10. Charlie

  Charlie Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.12.2003
  Viestejä:
  863
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ei ole joo, 2M/8M-asetus löytyy vain netistä ja resoluutioasetus boksissa määrää millä (skaalatulla) tarkkuudella boksi lähettää kuvaa televisiolle (riippumatta itse kuvamateriaalin laadusta). Oletuslaadun vaihtaminen näkyy kyllä selvästi SD-kanavilla, 2M on aikamoista kuraa. HD-kanaviin sillä ei ole vaikutusta, ne näkyvät jos näkyvät mikäli netissä on tarpeeksi nopeutta.
   
 11. Pasodoble

  Pasodoble Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.08.2004
  Viestejä:
  108
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aiemmin mainitsin "ongelmasta", jossa tallennussäännöillä tehdyt ajastukset/tallenteet aiheuttaa päällekkäisiä tallenteita joissa toisella on Tila -tietona "Ei ohjelmaoppaassa".

  Maxivisionin asiakaspalvelu vastasi että tämä aiheutuu ohjelmaoppaassa tapahtuvista ohjelmatietojen muutoksista. Tallennussääntö löytää ohjelman heti kun se ilmestyy ohjelmaoppaaseen. Mikäli kanava päivittää kyseisen ohjelman tietoja ennen esitystä (aika, pituus, kuvaustekstit, ym.) tallentaa tallennussääntö sen uudelleen. Tätä tapahtuu nyt aika säännöllisesti.

  Eipä tasta valtavaa harmia ole, mutta kuormittaa kuitenkin tallennustilaa. Ompahan nyt tallenteiden katselu varmempaa, kun ainakin jompikumpi tallenteista toimii.
   
 12. tonmar

  tonmar Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.09.2009
  Viestejä:
  22
  Saadut tykkäykset:
  0
  Muutaman päivän on ollut Maxivision käytössä ja hyvin tuntuu pelittävän. Kuvanlaatukin tuli kuntoon kun valitsi 8 mbs asetuksen. Tähän mennessä vain positiivisia kokemuksia laitteesta sekä palvelusta. Kaikki on parempaa verrattuna viisi vuotta vanhaan Philipsin tallentavaan digiboksiin verrattuna. Vaihtoehtoina oli joko Elisa Viihde tai Maxivision ja toistaiseksi täytyy sanoa että olen tyytyväinen valintaan.
  Meillä on 100/10 VDSL liittymä, joten kaistaa on riittänyt HD-kanaviin ja samaan aikaan Youtube-videoihin. Ainakin toistaiseksi tyytyväinen asiakas ja tarkoitus olisi myös jatkaa palvelun käyttöä kahden viikon "kokeilun" jälkeen.
   
 13. Zilenzio

  Zilenzio Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.10.2012
  Viestejä:
  14
  Saadut tykkäykset:
  2
  Itsellä on ollut käytössä palvelu 6kk (1003-boxi), päivityksestä lähtien (joskus kesällä) palvelu on toiminut mielestäni kohtalaisen hyvin, ainut negatiivinen asia on hidas ja osittain epälooginen käyttöliittymä (verrattuna Sonera Koti TV:hen). Varsinkin ohjelmaopas on niin hidas, ettei tule oikeastaan edes käytettyä.

  Itse kysyin Maxivisionilta noista monikanavaäänistä, vastasivat että vain Viasat (jos oikein muistan) lähettää aktiivisesti monikanavaääniä. Mielestäni esim. Yle-HD:kin on lähettänyt monikanavaääniä jossakin vaiheessa, mutta vahvistin ei kyllä saa monikanavaääni signaalia miltään kanavalta. Viimeksi kun Viasatin kanavat näkyivät ilmaiseksi, en niiltäkään monikanavaääniä saanut kuulumaan. Omasta mielestäni näyttää hyvinkin vahvasti siltä, ettei monikanavaäänet toimi tällä hetkellä.

  Onko teillä tietoa, onko millään ilmaisista HD-kanavista monikanavaäänet käytössä?
   
 14. docweird

  docweird Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.02.2006
  Viestejä:
  60
  Saadut tykkäykset:
  0
  YLEn sivua lainatakseni:
  Eli "jotain" tulee "joskus". :D
   
 15. +sp+

  +sp+ Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.08.2005
  Viestejä:
  249
  Saadut tykkäykset:
  2
  Kylläpä entisenä elisa viihteen asiakkaana tuntuu maxivision hyvälle :)
  "Uskomatonta", että boxi reagoi joka napinpainallukseen, toisin ku elisa viihteessä.

  Mutta pieni ongelma esiintyy.Telkkarin oikeaan sivuun tulee melkein ylhäältä alas oleva ohut viiva/juova. Tämä esintyy vain maxivisionin boxilla. Olen kokeillut eri hdmi-johdoilla ja eri lähteessä. Onkohan boxissa jokin vika hdmi-lähdössä. Tämä vika näkyy vain 1080i asetuksella, 720p viiva ei näy....Pitääpä laittaa viestiä maxivisioon.

  *** tähän auttoi kuvasuhteen muuttaminen 16:9. ennen oli "just scan"
   
  Viimeksi muokattu: 11.12.2012
 16. tonmar

  tonmar Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.09.2009
  Viestejä:
  22
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kolme viikkoa Maxivision ollut käytössä ja edelleen kaikki toimii hyvin. Kun vielä saisi Netflixin ja HBO:n tulevan palvelun toimimaan Maxivisionin boksin kautta niin olisi tosi hienoa. Pieni miinus on se että tallenteita ei pysty lajittelemaan kansioihin, mutta ainakaan toistaiseksi tuokaan ei ole pahemmin haitannut.
   
 17. +sp+

  +sp+ Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.08.2005
  Viestejä:
  249
  Saadut tykkäykset:
  2
  Tallenteille olisi mukava pystyä tekemään kansioita. Suuri miinus siitä, että ei ole/tule mitään merkintää jos olet katsonut tallenteen. Tämä häiritsee kun sarjoa nauhoittaa, niin ei tiedä mitä on katsonut, ilman että lukee "juonikuvaukset".
   
 18. +sp+

  +sp+ Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.08.2005
  Viestejä:
  249
  Saadut tykkäykset:
  2
  Pakko vielä samaa aihetta kirjoittaa. Nyt kävin isäni luona, hänellä sama setti: maxivision + samsung 59" D555. Hänelläkin näkyi välillä oikeassa reunassa viiva ylhäältä alas (yleensä' hd-kanavalla, kuin minullakin).Oletteko muut huomanneet samanlaista? Sitä ei kyllä huomaa jos ei aivan läheltä mene katsomaan. Ja välillä ei näy....Outoa sanon minä :confused:

  *** tähän auttoi kuvasuhteen muuttaminen 16:9. ennen oli "just scan"
   
  Viimeksi muokattu: 11.12.2012
 19. tonmar

  tonmar Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.09.2009
  Viestejä:
  22
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt kun olen reilun kuukauden käyttänyt Maxivisionia, en ole tuollaiseen ongelmaan törmännyt. Vaikka kuinka tarkasti katsoisi ei näy mitään viivaa oikeassa reunassa. Minulla tosin ei ole Samsungin TV:tä, joten siinä mielessä ei ole samanlainen kokoonpano.
   
 20. jleinonen

  jleinonen Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.08.2001
  Viestejä:
  627
  Saadut tykkäykset:
  1
  Meillä on Samsung 46C755 enkä ole huomannut mitään raitaa maxivisionin kuvassa 1080i taitaa olla näyttöasetuksenakin.