Toimiiko Maxivision?

Keskustelu osiossa 'Streaming-palvelut' , aloittajana EkiA, 10.02.2009.

 1. JuhaN

  JuhaN Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.03.2004
  Viestejä:
  548
  Saadut tykkäykset:
  0
  On heitetty jo monenkin toimesta, mutta lisäpaine ei ainakaan haittaa...

  Tuskinpa syy on tekninen. Uskoisin, että neuvottelut kanavien jakeluoikeuksien haltijoiden kanssa ovet kesken tai aloittamatta. Kysymyshän on näin maalaisjärjellä ajateltuna samasta asiasta kuin rinnakkaiskortti esim. kaapeliverkossa. Maxivisionin pitää siis sopia ehdoista (ja hinnasta), joilla samaa kanavapakettia katsotaan useasta laitteessa taloudessa.

  =)juha
   
 2. jleinonen

  jleinonen Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.08.2001
  Viestejä:
  627
  Saadut tykkäykset:
  1
  Hitaasti ne ainakin noista kanavista neuvottelevat. Itse odottelen MTV3 F1 MAX HD kanavan tuloa ohjelmistoon. Ennen sitä ei tilausta lähde menemään.
   
 3. koez

  koez Käyttäjä

  Liittynyt:
  30.03.2005
  Viestejä:
  235
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joko olet kokeillut modeemin/tukiaseman ylläpitosivuilta QoS priorisointia niin että Maxivision saisi prioriteetin muiden kustannuksella (olettaen että et harrasta online pelaamista)?
   
 4. Pasodoble

  Pasodoble Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.08.2004
  Viestejä:
  108
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämäntapaista on ollut tarkoitus selvitellä ja säätää. Toivottavasti tätä voi Elisan kotiboxista hallita?

  Xboxilla pelailen LIVE-pelejä aika-ajoin, mutta siloin Maxivisionin katselua ei ole koska taloudessa vain yksi "näytin".
   
 5. JuhaN

  JuhaN Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.03.2004
  Viestejä:
  548
  Saadut tykkäykset:
  0
  Njet...

  Jouduin hommaamaan uuden purnukan tuota varten Elisan boksin tilalle, koska siinä ei ole QoS- säätöjä. Vain automaattiasetukset Ellun Viihdettä varten. Tosin joko hankkimani Telewell 510v3 ei täysin pysy kaistavaatimusten perässä tai sitten en osaa konffata oikein. Useimmiten muu liikenne pysyy aisoissa ja telkkarin katsominen ei pätki. Toisinaan muu liikenne (erityisesti YouTube) ajaa edelle ja silloin telkkari alkaa pätkiä.

  =)juha
   
 6. calmut

  calmut Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.08.2009
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  0
  jep eli ohjelmaoppaaan bugi selvisi, kun ottaa omat kanavalistat maxivision nettisivujen palvelusta pois niin alkaa toimia eikä katoa enään..

  rinnakkais mahdollisuutta pitää tosiaan ehdottaa maxivisionille


  hyvin näyttäisi toimivan systeemi Elisan kotiboksilla ja Saunalahden 10 MB liittymällä, jos nyt alkaa pykimään niin johtuu tietokoneiden latauksista tai streemauksista , asiaa helpottaa kun vaihtaa hetkeksi laaduks 2MB (8 mb sijaan), HD kanaviinhan se eniten vaikuttaa mutta huomasin eron myös SD lähetyksissä, eli 8->2MB helpottaa kun laittaa väliaikaiseksi.
   
 7. Pasodoble

  Pasodoble Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.08.2004
  Viestejä:
  108
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsellä on omia kanavalistoja käytössä useitakin, ja EPG:ssä ei ole havaittu täysjumittamista. Sen olen huomannut, että kun kanavalistoihin tekee säätöä verkkopalvelussa, niin laite kannattaa "päivittää" virtapiuhan tuulattamisella.
  Kyllähän nuo omat kanavalistat pitäisi toimia. Vai oliko tästä kyse?
   
 8. jleinonen

  jleinonen Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.08.2001
  Viestejä:
  627
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kävin maxivisionia testaamassa verkkokaupassa. Pari huomiota, SD kuva ei hurraahuutoja nostattanut 50" televisiossa. Jotkin kanavat näyttivät paremmilta kuin toiset? Esim Mtv3, Nelonen ja Max olivat yllättävän pikselöityviä. Asetus oli kyllä 8M. HD kanavat olivat jo laadullisesti sitä mitä odotankin. Harmittavasti Nelonen HD ja MTV3 MAX HD puuttuvat vielä valikoimista. Ja vielä tuo maksukanavien tallennusmahdottomuus on pitkä miinus.

  Pystyykö tallennuksia mitenkään jaottelemaan eri kanavien mukaan tms?
   
 9. Pasodoble

  Pasodoble Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.08.2004
  Viestejä:
  108
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täällä foorumilla on huudeltu, että 8Mb asetuksilla SD lähetykset tulevat läpi sillä laadulla kuin ne lähetetään. Ainakin MTV3:n kohdalla uskon että laatu on heikompi kuin muilla. 2Mb asetuksella on sitten rankempi pakkaus käytössä.
  Meillä on 40" televisio ja katseluetäisyys n. 2,5-3m. Olen verrannut Maxivisionin SD kuvaa Topfieldin kuvaan enkä ole huomannut mitään eroa (8Mb asetus). Palvelu on muutenkin syrjäyttänyt kunkku Topparin meidän taloudessa täysin.

  Maxivisionin dixiboxissa tallenteita ei pysty jaottelemaan. Nettipalvelussa voi. Alikansioita ei myöskään pysty tekemään (toistaiseksi?).

  Tallennuksesta: Lainaus alla mainitusta digilelujen testiartikkelista:
  "Tallennus on estetty tällä hetkellä yhteensä 47 kanavalta, joka on noin kolmasosa kaikista kanavista. Vertailun vuoksi Elisa Viihteellä ja Sonera Koti TV:llä voi tallentaa vain ilmaisten peruskanavien ohjelmia.
  Monien kanavien verkkotallennus on estetty, koska ohjelmayhtiöiden mielestä IPTV vastaa Video-on-Demand -palvelua, johon heillä ei ole oikeuksia. Verkkotallennus ei kuulu myöskään yksityisen kopioinnin piiriin. Maxivisionilla ei uskota tilanteen muuttuvan lähiaikoina.
  "

  Käytännössä siis Maxivisionilla saa tallentaa maksukanavia eniten kilpailijoihin verrattuna (toisaalta tämä on turha väite, koska kaikki merkittävät maksukanavat ovat tallennusestettyjä). Tätä tallennusongelmaa "kierretään" mm. Soneran palvelukonseptissa siten, että käyttäjä ostaa tallentavan digiboxin, johon tallennukset ovat sallittuja. Tämä ei ole mahdollista Maxivisionilla.

  Maxivisionin testejä löytyy mm. MP lehdestä sekä digilelujen testistä täältä.

  Mutta hei, Maxivisionilla on nyt sellainen etulyöntiasema jota yksikään mies ei voi ohittaa, HD pornoa (on ihan turvallinen linkki :king:)!!!
   
 10. janilxx

  janilxx Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.08.2004
  Viestejä:
  3 174
  Saadut tykkäykset:
  0
  Laitetaanpas tämä tännekin...

  Maxivisioniin voi luoda enintään 50 tallennussääntöä. Olen kuulemma yksi kourallisesta ihmisiä, jotka ovat pyytäneet lisää tallennussääntöjä.
  Saamani vastauksen mukaan tallennussääntöjen lisäys ei ole iso muutos teknisesti, mutta sen prioriteettia ei voida nostaa ellei saada enemmän palautetta.

  KIRJOITA VASTAUKSESI TOISEEN DVD PLAZAN VIESTIIN, JOS HALUAT LISÄTÄ MAXIVISIONIN TALLENNUSSÄÄNTÖJÄ!!!

  https://www.dvdplaza.fi/forums/show...n-tallennussääntöjen-määrän-nosto-Vaikuta-nyt!
   
 11. Pasodoble

  Pasodoble Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.08.2004
  Viestejä:
  108
  Saadut tykkäykset:
  0
  Maxivisionin Facebook sivu voisi olla hyvä vaikuttamiskanava tällekin asialle. Juu, pitkällä tikulla tätä itsekkin, mutta oikeasti sen kautta tavoittaa nopeasti silmiä tällaisille asioille.
  Maxivisionin porukka vastailee aika aktiivisesti noihin kommentteihin ja ehdotuksiin joita porukka Maxivisionin seinälle kirjoittelee.
  Eli sinnekin tämä asia vain esille ja porukka sitä sitten peukuttamhaan! :thumbsup:
   
 12. janilxx

  janilxx Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.08.2004
  Viestejä:
  3 174
  Saadut tykkäykset:
  0
  FYI: Tammi-helmikuulle luvattu Maxivisionin päivitys on venähtänyt (yllätys) ja se voisi kuulemma olla jakelussa noin kuukauden päästä. Korjaus ja parannusehdotuksia voidaan esitää lisää Maxivisionille tämän tulevan päivityksen jälkeen.
  Tein tallennussääntörajoituksen nostolle oman threadin koska se on erillinen asia, eikä tuleva päivitys muuta sitä mitenkään
   
 13. janilxx

  janilxx Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.08.2004
  Viestejä:
  3 174
  Saadut tykkäykset:
  0
  En ole ikinä milloinkaan ymmärtänyt Facebookin ideaa ja suosiota ja siten tämä onkin oikeasti ensimmäinen ymmärtämäni järkevä käyttötapa Facebookille.
  Joten ei muuta kuin tykkäämään ja kommentoimaan Maxivisionin Facebooksivulle kommenttiani. Suora linkki Facebookiin lisäämääni kommenttiin.
   
 14. antiHD

  antiHD Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.05.2011
  Viestejä:
  319
  Saadut tykkäykset:
  18
  Maxivisionilla voi kiertää tallennusongelmaa käyttämällä VHS-tyyppisiä ratkaisuja, eli vanhaa kunnon scartia. Okei, reso ei ole mitään HD:ta ja laitteesta riippuen (VHS, DVD-tallennin, HTPC, jokin muu ulkoinen scartista tallentava laite, esim. tallentava mediasoitin), kuvanlaatu on VHS:n ja hyvän väliltä. Kuitenkin ihan toimiva ratkaisu joskin joutuu ajastamaan kaksi laitetta yhden sijasta. Ja se miten Maxivisionin laite ajastetaan tallentamaan jotain Canal+:aa tai Viasatin leffakanavaa onkin sitten vähän kinkkisempi juttu johon mitään vakioratkaisua ei ole, verkkoon noita ei voi tallentaa ja pitäisi laite silti saada auki ja kääntämään oikeaan aikaan oikealle kanavalle... Jokin "muistutus"ajastus mutta se miten se sitten saadaan toimimaan on eri asia.
   
 15. jleinonen

  jleinonen Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.08.2001
  Viestejä:
  627
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tuo maksukanavien tallennuksien mahdollistaminen hoituisi helpoiten siten että tuettaisiin Maxivisionin boksissa tallennus USB muistille / ulkoiselle kovalevylle. Itsellä on telkkari joka tekee niin ja käyttää mediaa ajansiirtopuskurin tallentamiseen ja toimii todella hienosti.

  Tämä hyvin toteutettuna vaatisi hieman enemmän kaistaa, jos samalla olisi mahdollisuus katsoa toista kanavaa, mutta ne joilla siihen on tarvittavan nopea nettiyhteys voisivat mahdollisesti ottaa ominaisuuden käyttöön. Mutta epäilen että maxivisionilla riittää koodausvoimaa ominaisuuden toteuttamiseksi?

  Ja niin, itse päädyin ostamaan plusTV:n, koska maalla ei HD kanavia ilmasta saa ja maksukanaviakin haluaa tallentaa silloin tällöin. Enkä usko että haluamiani HD kanavia ihan heti maxivision saa tarjolle, mutta jos saavat on yllätys melkoinen.
   
  Viimeksi muokattu: 12.03.2012
 16. Aksa

  Aksa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.10.2009
  Viestejä:
  98
  Saadut tykkäykset:
  0
  Se on nyt vaan sellainen asia, arvoisat jääkiekon MM-kisojen ystävät ja Maxivisionin asiakkaat, että älkää tilatko Canal+ Total pakettia sen takia, että voisitte nähdä MM-kisat. Eilisen ja tämän päivän päätösten mukaan Maxivision (samoin kun muut IPTV-operaattorit Elisaa lukuunottamatta) on jäämässä ilman 1. 24/7-kanavaa, 2. HD-lähetyksiä kisoista ja 3. Mertarannan selostusta Suomen peleistä. Eli Suomen pelien osalta on aivan sama katsotteko kisat ilmaiskanavilta vai Canal+ kautta. Ainoastaan völierä ja finaali tulevat Urheilun kautta, muut 24/7-kanavan kautta. Tuolta lisätietoja http://www.canalplus.fi/leijonat kanavaoppaasta ja matsitaulukkoista
   
 17. artsiml

  artsiml Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.02.2006
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt on maikkarin sivuilla mainittu että myös Max HD - kanava kuuluu iptv-pakettiin myös Maxivisionilla. Millaisia kokemuksia, joko on katsottu formulaa terävänä?
   
 18. Pasodoble

  Pasodoble Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.08.2004
  Viestejä:
  108
  Saadut tykkäykset:
  0
  Malesian (viime viikonloppu) kisa tuli katsottua terävänä, ekan missasin. Käytössä Sonyn 40" töllötin.
  Kyllä se normilähetyksen voitti kuvanlaadulla (muistinvarainen vertaus MTV 3:n jälkilähetykseen), vaikka en yksityiskohtien erottelukykyyn juurikaan kiinnittänyt huomiota. Kuljettajien ratin vaihdenumerot erotuivat kuitenkin selvästi :cool:. Myös liiketoisto oli kohdillaan, ja saman olen huomannut myös Canalin HD urheilukanavilla, joiden jalkapallolähetyksiä on ilo katsella juurikin hyvän liiketoiston takia (tietty terävämmästä kuvastakin on hyötä).
   
 19. janilxx

  janilxx Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.08.2004
  Viestejä:
  3 174
  Saadut tykkäykset:
  0
  Viasatin kanavat olivat ilmaiskatselussa 3 viikkoa sitten. Nyt huomasin, että kanavat näkyvät edelleen Maxivisionilla. En ole muistaakseni sammuttanut Maxivisionin boksia ilmaiskatselun jälkeen (irrottamalla sähköjohtoa).

  Näkyykö muilla vai johtuukohan se siitä, etten ole sammuttanut boksia.
   
 20. Aksa

  Aksa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.10.2009
  Viestejä:
  98
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo, ei näy täällä. En tiedä mistä tuo johtuu jos et ole tilannut kerta kanavia. Tiedä sitten kannattaako lähteä hirveästi kyselemään ainakaan itse pääpaikalta. Voipi olla, että tulee stoppi nopsasti niille kanaville :rolleyes: