Toimiiko Maxivision?

Keskustelu osiossa 'Streaming-palvelut' , aloittajana EkiA, 10.02.2009.

 1. JuhaN

  JuhaN Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.03.2004
  Viestejä:
  548
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kuvanlaatu 2Mbps asetuksella on isolla televisiolla aivan kamala ja sitä pitää välttää jos vain mahdollista. Kelpuuttaisin sen lähinnä tilapäiskäyttöön kesämökillä. Sen sijaan 8Mbps asetuksella kuvan laatu vastaa perustarkkuuden kanavilla kaapelilähetystä ja on varsin hyvä myös HD-kuvalla. Teknisestihän Maxivision pakkaa kaiken (sekä SD että HD) uudelleen, joten pieni kuvan laadun heikkenemä on aina mahdollinen. Itselleni 8Mbps kuva kuitenkin kelpaa mainiosti.

  Meille Maxivision tarjosi parhaan mahdollisen tai vähiten huonon palvelun tarjolla olleista. Oman nettiliittymäni todellinen nopeus on 10Mbps ja telkkarin haukatessa siitä suurimman osan, joutuu tekemään vähän virittelyä ja kompromisseja. Käytännössä Maxivision veisi internet-yhteydestäsi sen 7-8Mbps televisiota katsottaessa, joten mitään kovin raskasta nettiliikennettä ei samaan aikaan mahdu mukaan. Normaali surffailu toki onnistuu.

  =)juha
   
 2. Gosoff

  Gosoff Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.12.2008
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos Juha!

  Kyllä tää nyt tilaukseen lähtee koska ainut keino millä saa HD:ta näkymään tänne junttilaan. Seuraavana ois sitte tämä Qos eli miten sen saa toimimaan Maxvisionin boxille. Tuossa sitä asiaa onkin.

  Eli miten tuo Qos sääntö määritellään nimenomaan maxivisionille. Kyllä se mulla tuolla Verkkoyhteyksissä näkyy, onko se nyt nii yksinkertainen että pois tai asenna homma tuon oikean yhteyden(maxvision) ominaisuuksissa. Aattelin vain kuin tuossa JuhaN:n mainitsemassa tekstissä puhutaan IP:stä ja DCHP:stä (taas ihan kahvilla). Modeemi on Inteno X5668 (1-4 LAN porttia+WLAN) ja käyttis Windows 7, laitteet tietokone ja maxvision boxi)

  Ja jos joskus saan tuon Qos:n toimimaan nii miten se netti toimii tietokoneessa sillon ku maxvisionin boxi ei oo päällä? veteleekö se sitte taas maximilla?
   
 3. JuhaN

  JuhaN Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.03.2004
  Viestejä:
  548
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuosta modeemista en valitettavasti osaa sanoa mitään...

  Quality of Service täysin hyödynnettynä vaatii varsin syvällistä verkkojen osaamista ja sitä itselläni ei ole. Puutteellisesta ohjeistuksesta huolimatta (tai juuri siksi) onnistuin tekemään tämän yksinkertaisen säännön Telewellin modeemiin. Ajatuksena on siis katkoton television katsominen, jolloin muu nettiliikenne on alemmalla prioriteetilla. Muuna aikana taas nettikäyttö toimii verkon täydellä nopeudella.

  Hajatuksia:
  -Ensin pitää katsoa reitittimestä/modeemista, millä tiedoilla etuoikeutettu liikenne määritellään.
  -Jos on mahdollista käyttää sisäverkon osoitetta (Maxivision boksin MAC tai IP), hyödynnetään sitä yksilöimään liikenne.
  -Maxivision-boksin MAC-osoite löytyy MyMaxivisionin tiedoista tai boksin käyttöliittymästä.
  -Jos QoS ei ole mahdollista MAC-osoitteella, käytetään IP:tä. Boksi saa IP:n DHCP-palvelulla (ja sitä ei voi määrittää kiinteäksi Maxivisionin puolella), eli IP vaihtuu määrävälein. Kiinteä IP pitää siis määritellä modeemissa, jotta osoite ei vaihdu.
  -Tehdään QoS-sääntö, jossa Maxivisionin boksille annetaan korkein prioriteetti kaikelle liikenteelle (sisään ja ulos).

  Lähtökohtaisesti suosittelen ensin kokeilemaan normaalilla käytöllä, vaaditaanko koko QoS-viritystä ollenkaan. Sen jälkeen voisit kartoittaa tuttavapiirin, onko joku räpeltänyt reitittimen asetuksia joskus ennenkin ja löytyykö modeemistasi edes tarvittavia toimintoja?

  =)juha
   
 4. MickWave

  MickWave Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.04.2006
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itselle tuli juuri Maxivision HD 1003 (Motorola) boksi. Saamastani boksista saa ulos vain PCM 2.0 äänet ja kuva on 720P. Eli 5.1 ääniä eikä 1080i kuvaa boksista ei tule ulos. Asiaa ollaan kuulemma korjaamassa. Itsellä 10/1M internet nopeus ja kuva on ok hd materiaalilla 100 tuuman ruudulla ja 8M nopeusvalinnalla boksista. Miraclen 9 HD antenniboksissa kuva on parempi, ero ei ole iso mutta pystyy selvästi sanomaan kumpi on kumpi. Vertailussa Yle HD kanava. Maxivision kuva on pehmeämpi ja epämääräisempi vaikka hyvä sekin. Sd kuva 8M valinnalla on suht samaa tasoa, hiukan heikompi, kuin sd antennista Miraclen boksiin verrattuna.
  5.1 äänien puute on isompi miinus sillä PCM 2.0 äänet ovat aika vaatimatonta kotiteatterissa vaikka ne olisi väännetty mihin tahansa dolbyn tai dts:n surroundiin.
  Lisäksi kun boksi on ollut sammutettuna yön yli niin seuraavana päivänä epg eli ohjelmaopas on ”jäätynyt” eli ei päivity sekä info näppäin sekin on jäänyt kiinni eiliseen. Asia korjautuu ottamalla virtapistokkeen irti. Käynnistys ”kylmänä” kestää noin minuutin mutta sitten on taas kaikki ok. Päivityksiä odotellessa....
  Laite toimii muutoin hyvin ja on yksinkertainen laittaa käyttökuntoon, asetuksia/valintoja on mielestäni jo liian vähän. Kuva ei juurikaan palikoidu, tekstitykset toimivat, ääni ja kuva synkassa. Boksi löytyy mm. Logitechin yleiskaukosäätimien tiedostoista ( Motorola VIP1003) joten kaken voi vaihtaa parempaan ja valaistuun ketä asia kiinnostaa. Ohjelmien nauhoituksissa on paljon rajoituksia mikä on harmillista. Nämä siis ensivaikutelmia...
   
 5. janilxx

  janilxx Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.08.2004
  Viestejä:
  3 174
  Saadut tykkäykset:
  0
  Digileluilta on tulossa piakkoin testiartikkeli Maxivinionista (Mototola 1003). Itse en ole törmännyt tähän kertomaasi ongelmaan testeissäni. Aamulla jos avaa EPG:n, niini sen päivittyminen saattaa kestää muutaman sekunnin, muta kyllä se päivittyy.
  Monia muita ongelmia olen kyllä huomannut, mutta kerron niistä lisää Digilelujen artikkelissa.

  Käynnistyykö sinun laite aina "kylmänä" loppuun saakka? Minulla laite käynnistyy loppuun saakka vain noin joka 5s kerta. Olen testaillut kahden eri ADSL:n kanssa tätä (toinen NAT, toinen bridged). Useimmiten laite jumittuu johonkin kohtaan ja telkkari näyttää vain mustaa ruutua. Välillä näkyy Maxivisionin logo ja laatikot vilkkuu, mutta jumitus tapahtuu 3s tai 4s laatikon kohdalla. Välillä jumitus tapahtuu vasta tämän jälkeen, niin että ruudulla näkyy se pieni "tiimalasi". Ja välillä käyninstyminen ei pääse edes Maxivisionin logoon saakka.
  Olen kysynyt tästä myös Maxivisionilta, mutta vastausta en ole vielä saanut.
   
 6. antiHD

  antiHD Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.05.2011
  Viestejä:
  317
  Saadut tykkäykset:
  16
  Jani, voisitko testata myös mm. tallentamisen scartin kautta tuolla uudella boksilla? Jos sinulla on jonkinlainen tallentava laite, htpc tai dvd-tallennin jolla voisit sitä testata niin olisin hyvin kiinnostunut miten tallennus onnistuu eri kanavilta.

  Noi mainitsemasi ongelmat, käynnistyksessä ym. on toivottavasti korjattavissa olevia ja myös korjauksessa olevia joten ehkäpä seuraava ohjelmaversio tuo ratkaisun noihin ongelmiin. Mulla itselläni on vanhempi loota, mallia VIP1920 joka on kyllä ihan mukavasti pelannut. Se vaan hämmästyttää etten saa pelkästään scartin kautta ottamalla kuvaa mitenkään oikeasti laajakuvaksi vaikka olen "secret menun" kautta laittanut asetukset ja myös siitä varsinaisesta asetusvalikosta laitoin 16:9. Mut hälläpä väliä koska ei noi dvd-tallentimenikaan osaa huomioida scartin pinnin 8
  kuvasuhdetietoa, toki läpipäästö on mutta itse levylle se tieto laajakuvasta ei tartu joten niitä tallennuksia joutuu jokatapauksessa editoimaan tietsikalla.
   
 7. janilxx

  janilxx Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.08.2004
  Viestejä:
  3 174
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ikävä kyllä en voi testata tätä, sillä vanha Sonyn tallentava DVD-soitin ei enää suostu lukemaan levyjä --> eipä sillä voi enää tallentaa mitään (eikä katsoa). VHS:ää ei ole talossa näkynyt enää piiiiitkään aikaan.
   
 8. MickWave

  MickWave Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.04.2006
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kylmäkäynnistys kyllä pelittää loppuun asti joka kerta mutta näin: Virtapistoke irti ja takaisin, punainen led syttyy ja takana rj liittimen keltainen valo alkaa vilkkua. Sitten painallus kaken virtanapista. Joka kerta käynnistynyt loppuun asti ja ohjelmaopas sekä info ovat taas käyttökunnossa. Jos en paina tuosta kakesta virtanappia niin laite jää valmiustilaan, eli kylmästartti ei laita laitetta käyntiin minulla pelkällä virtabuutilla.

  Ohjelmaopas tosiaan jämähtää joka päivä kun laite on ollut sammutettuna riittävän pitkään, esim yön yli. Info näyttö sama juttu. Ei auta vaikka olisi tunteja päällä, jämähtaneenä pysyy vaikka kaikki muu toimii.

  Asetuksiakin kaipailisin lisää, hiukan huono juttu että boksissa kun säätää volumet täysille niin sammutuksen jälkeen se on taas pudonnut sinne esisäädettyyn puoleen väliin. Omassa systeemissä se on liian hiljaa ja aina joutuu säätelemään kun muissa laitteissani äänitasot ovat selvästi korkeammalla. Muutoinkin joillakin kanavilla äänen voimakkuustaso on minusta hiukan alhainen.

  Hyvä juttu jos testiä on tulossa...

  Tuota 5.1 Dolby äänien puutetta ihmettelen eniten, sehän on ollut jo yli 15 vuotta käytössä ja ihan perus kauraa melkein laitteessa kuin laitteessa. Eikös tämä puute 1003 boksissa häiritse ketään muuta vai toimiikos teillä?
   
 9. bowtie81

  bowtie81 Käyttäjä

  Liittynyt:
  28.02.2005
  Viestejä:
  234
  Saadut tykkäykset:
  0
  onko tuo uusi boksi nopeampi kuin edelliset motorolat? Esim. kanavanvaihdossa? Ollut valtavasti ongelmia aiemmin että kake ei pelaa ollenkaan, dynaaminen valaistuksensäätö telkussa oli ilmeisesti syynä koska sen pois kytkentä paransi hiukan kakea, mutta on se hidas..
  Suostuukohan maxivision vaihtamaan uudempaan?
   
 10. janilxx

  janilxx Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.08.2004
  Viestejä:
  3 174
  Saadut tykkäykset:
  0
 11. JuhaN

  JuhaN Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.03.2004
  Viestejä:
  548
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hyvä artikkeli!! Toivotan jaksamista ja voimia kaikille uuden boksin käyttäjille noiden bugien kanssa selvitytymiseen...

  Meillä Maxivision otettiin käyttöön loppukesästä suurin piirtein niihin aikoihin, kun näin ensimmäiset lupaukset 8Mbps-tallenteista lähitulevaisuudessa. Odotusaika venyi aina marraskuun loppuun, mutta sen jälkeen meillä ei ole enää käytetty vanhaa tietokonepohjaista digiboksiamme normaaliin television katseluun.

  Käytössäni on vielä vanhan mallinen boksi, josta en tunnista yhtään edellä mainituista bugeista. Sen käyttöliittymä on noihin testin kuviin verrattuna varsin spartalainen, mutta mielummin ruma ja toimiva, kuin kaunis ja buginen. Muistaakseni Maxivisionin edustajakin kommentoi jossain uuden boksin softan olevan hieman kehitysvaiheessa, johtuen vanhojen boksien yllättävästä loppumisesta. Toivottavasti kehitystyö sujuu hyvin ja toimiva uusi käyttöliittymä saadaan niin uusiin kuin vanhoihin bokseihin pian.

  Bugeista toiminnallisuuteen... On mukavaa huomata, että joku muukin katsoo televisiota samalla tavoin kuin meidän perhe. Tärkein ja EHDOTON vaatimus tallentimelle on toimiva ja monipuolinen hakusanatallennus. Tämä puoli toimii Maxivisionissa hyvin, mutta allekirjoitan jossain määrin 50 hakusanan riittämättömyyden pidemmällä aikavälillä. Automaattisiin tallennuksiin liittyy toinenkin kehityskohde, eli tallenteiden näkyminen yhdessä listassa aikajärjestyksessä. En voi kuvitellakaan ostavani kovin paljoa lisätilaa kun nykyinenkin lista on pitkä ja sekava. Toivottavasti Maxivision seuraa asiakaspalautetta ja kehittää tulevaisuudessa paremmat järjestelyvalinnat tallenteille. Kaipaisin itse "season pass"-tyyppistä sarjojen automaattista järjestelyä. Tällöin tallennelistan ohjelmat olisivat aakkosjärjestyksessä ja ohjelman nimen takaa löytyisivät tallennetut jaksot aikajärjestyksessä. Myös EPG:n "program type"-tietoa voisi hyödyntää eri tyylisten ohjelmien (elokuvat, dokumentit, lastenohjelmat) hakuun.

  Hyvän avainsanatallennuksen ohella Maxivisionin muita hyviä puolia jokapäiväisessä käytössä ovat helppo ajastus web-ohjelmaoppaan kautta, meneillään olevan ohjelman tallennus alusta ja (IPTV-palveluissa harvinainen) kesken olevan tallennuksen katselu alusta tallennuksen aikana.

  Puutteita ja toiveita listalle esittäisin minäkin hyppynappien järkevämmän määrittelyn tai jopa asetuksen käyttäjän omille aikamäärille. Uudessa boksissa on ilmeisesti kaksi eri aikamäärää eteen ja taakse. Vanhan boksin +5/-5min ovat täysin käyttökelvottomat kaikkeen muuhun, paitsi kompensoimaan boksin kyvyttömyyttä muistaa kohta, jossa tallenteen katsominen keskeytettiin. Totuin aiemmin käyttämään +30s/-10s tyyppisiä nappuloita, mutta muitakin järkeviä vaihtoehtoja varmasti löytyy.

  Alan menettää uskoni mediayhtiöitä kohtaan, jotta kaikkien maksukanavien verkkotallennus sallittaisiin. Vaihtoehtona ja pidemmän aikajänteen toiveena ehdottaisin USB-liitännän hyödyntämistä ulkoisen kovalevyn liittämiseen. Nykyiset televisiot osaavat tallentaa maksukanavia salattuna ulkoiselle kovalevylle. Miksei IPTV-boksi voisi tehdä samaa? Ei varmastikaan olisi ylivoimaista asettaa boksia heräämään ajastetusti ja ottamaan yhteyttä palvelimelle, joka sitten ohjaisi boksia streamin siirrossa ja tallentamisessa. Kai se nyt on ihan sama tallennetaanko ohjelma televisiolähetteestä vai internetistä, jos tallennuspaikka on paikallinen levy...

  Summa summarum... Olen tyytyväinen Maxivisionin asiakas, mutta hiukkasen paremmalla televisiopalvelulla minusta saisi vieläkin tyytyväisemmän!

  =)juha
   
 12. Tepim

  Tepim Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.12.2002
  Viestejä:
  16
  Saadut tykkäykset:
  4
  Maxivisionin rekisteröintisivulla mainitaan, että Samsungin Smart Hub laitteisiin olisi mahdollista ladata Maxivisionin sovellus, jolloin ei tarvitsisi erillistä boksia. Onko joku kokeillut tätä? Toimiiko? Mikä Samsungin laite kyseessä?

  Itselläni on BD-C6500 Bluray soitin, ja ilmeisesti siihen tätä ei saa ladattua (edellisen sukupolven versio aiheesta Internet@tv). Ainakaan Apps valikossa ei tällaista sovellusta ole ladattavissa.
   
 13. janilxx

  janilxx Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.08.2004
  Viestejä:
  3 174
  Saadut tykkäykset:
  0
  Samsungin sovellus on ollut muutamien käyttäjien testissä jo kuukausia.
  Uusimman Maxivisionin käyttäjille lähetettävän tiedotteen mukaan Samsung-sovellus on tulossa tulevaisuudessa, mutta ajasta ei ole tietoa (jotenkin tiedotteesta jäi sellainen maku, että olisi tulossa jo kenties keväällä).
   
 14. JuhaN

  JuhaN Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.03.2004
  Viestejä:
  548
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyselin aikataulusta viime viikolla Facebookissa ja vastasivat että tällä viikolla tiedotetaan lisää Samsung appiksen aikataulusta. Yleensähän Maxivision tiedottaa muutoksista aika viime hetkellä, joten toivotaan nopeaa käyttöönottoa.

  =)juha
   
 15. poopee

  poopee Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.04.2005
  Viestejä:
  542
  Saadut tykkäykset:
  0
  Koskakohan Maxivision saa oikein käyttöönsä ei uudelleen pakatut kanavat?
   
 16. Pasodoble

  Pasodoble Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.08.2004
  Viestejä:
  108
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eikös tuossa Janilxx:n postaamassa testissä ollut maininta että tuki 1080i-resoluutiolle tulossa. Ehkä jo tämän vuoden alkupuolelle luvatussa päivityksessä.

  Päivitysajankohdan spekulointihaarukka taitaa olla tällä hetkellä helmikuu - maaliskuu?
  Poiminta palvelun Facebook postauksesta 9.1.2012: "Tarkoituksenamme on tiedottaa tämän vuoden suunnitelmista tammikuun aikana. Luvattu boxiohjelmiston päivitys on tulossa helmi-maaliskuussa kaikille asiakkaille..."

  Samasta keskustelusta löytyy maininta: "...Samsung Smart-TV:n julkaisusta ensi viikolla...". Eli viikolla 4 tulee jotain uutta ja hienoa?

  Oishan tämä "täysresoluutio" hienoa ja vahvistais omaa hankintapäätöstä (haistelen vaihtoehtoja kun vanha kunnon Toppari alkaa hidastua ja jumitella pahasti). Ja vielä kun täysresoluutio toimiski ilman että vaatii satamegasta kaistaa.
   
 17. janilxx

  janilxx Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.08.2004
  Viestejä:
  3 174
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tänään saamani tiedon mukaan monet Digilelujen Maxivisionin testijutussa olevista ongelmista tullaan korjaamaan yhdellä päivityksellä ja päivitys on tulossa näillä näkymin helmikuussa, ehkäpä viikolla 6. Aikataulu ei ole vielä varma, johtuen muun muassa testauksista.
   
 18. Pasodoble

  Pasodoble Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.08.2004
  Viestejä:
  108
  Saadut tykkäykset:
  0
  :thumbsup:
  Maxivision tilaus tehty! Toivotaan että 10 megan kaista riittää jatkossakin...
   
 19. poopee

  poopee Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.04.2005
  Viestejä:
  542
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meinasin sitä, että Maxivisionin kanavat ovat uudelleen pakattuja SD/HD-lähetyksistä, että koska tulee valinta ettei siellä päässä ei pakata 2/8megan nopeuteen kanavia vaan samalla laadulla mitä lähettäjä pakkaa.
   
 20. Pasodoble

  Pasodoble Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.08.2004
  Viestejä:
  108
  Saadut tykkäykset:
  0
  Varmaan vaatisi käyttäjänpäästä nopeahkoa yhteyttä, mutta loistavaahan se olisi jos voisi pakkaamattoman kuvalaadun valita.