Toimiiko Maxivision?

Keskustelu osiossa 'Streaming-palvelut' , aloittajana EkiA, 10.02.2009.

 1. Jiku

  Jiku Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.08.2004
  Viestejä:
  108
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos itsellesi että nuo hutaisten tehdyt ohjeet kelpasivat!
  Nyt sitä on toista viikkoa mokkula-virityksellä katseltu Maxivisionia ja ulkoantennia
  säädin tänään kumauttamalla vasaran kumivarrella sitä asteen pari entisestä suunnasta.
  Asianmukaiset työvälineet on kaiken A ja O ;)
  Seurauksella että nopeus parani entisestäänkin ja nyt jopa HD-kanavat näkyvät
  melkein hyvin. Jos käyttäisi niinkin hienostuneita ohjelmia kuin MML (tai Windowsin MDMA) niin suuntauksen saisi täysin kohdalleen ja HD-kanavat näkyisivät täysin. Tosin itselle riittää SD-kanavien kuvanlaatukin vallan hyvin.

  Ja itselleni paras palkinto on kyllä satojen eurojen säästö kun ei tarvitse satelliittilaitteistoa hommata ja mennä räntäsateeseen kaatamaan typeriä puita näkyvyyden tieltä. Puhumattakaan kuukausimaksuista. Maxivisionilta peruspalvelu+7 Ruotsin kanavaa 15,98€/kk. Connovalta 1 kanava 22.19€/kk.

  Maxivisionin virallinen politiikka on (kohta 6), ettei 3G-yhteyksiä tueta. Sinällään ihan fiksua kun 3G-yhteyksien saaminen luotettavaan kuntoon ei kuitenkaan ole ihan maailman yksinkertaisin asia, joskaan nyt ei avaruustiedettäkään. Eli ei haluta tyytymättömiä asiakkaita heppoisin lupauksin.
   
 2. pumpuli

  pumpuli Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.10.2005
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  0
  Harkitsen tässä iptv:n tilaamista. Kuituyhteyden sain vuosi sitten SSP:lta (Salon Seudun Puhelin) nettiyhteydellä 50/10.

  SSP tarjoaa myös tv-pakettia, aika samanlainen kun Maxivision, mutta hieman vähemmän kanavavaihtoehtoja. Erona on kuitenkin ymmärtääkseni se, että se käyttää kuidussa eri taajuusaluetta joten se ei hidasta nettisurffausta. Taas Maxivision kulkee normaalin Internet liikenteen seassa. Olenko oikeassa?

  Muutama kysymystä Maxivisionista:

  Onnistuuko kanavien katsominen myös tietokoneella selaimen kautta? Tämä onnistuu SSP:n tv-palvelussa osoitteesta: https://ssp-nettv.fi/pctv/

  Saako Maxivisioniin ostettua halvemman rinnakkaiskatselukortin, jos haluaa kuvan myös toiseen huoneeseen? Tämä onnistuu myös SSP:ltä. Pitää vain ostaa myös toinen boksi.

  Mikä on Maxivisionin boksin malli nykyään? Olisiko siitä jotain testiä / kuvia, varsinkin kaukosäätimen laatu kiinnostaisi. Entä mikä boksi on SSP:llä, jos joku tietää?

  Onko muita IPTV vaihtoehtoja? Ilmeisesti Soneran ja Elisan IPTV paketteja ei voi tilata, kun kuituyhteys on ei toimittajalta?
   
 3. antiHD

  antiHD Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.05.2011
  Viestejä:
  319
  Saadut tykkäykset:
  18
  Ihan normaalia nettiliittymää tuo Maxivision käyttää. Oletko ihan varma muuten että kyseessä on IPTV, ettei vain olis normaali kaapelitv? Kuidullahan ne normaalit kaapelitv:tkin nykyään välittää kanavia ja niissä varmaankin käytetään eri taajuuksia, telekaapissa on erillinen muunnin joka muuntaa sen kuidun yhden säikeen signaalit koaksiaalikaapelille sopivaksi.

  Ainakin ennen muinoin onnistui, tosin vain peruskanavia eli Yleä, Maikkaria ja Nelosta jne eli maksukanavia ei voinut katsoa. Itseäni asia ei ole kiinnostanut joten en ole ottanut selvää mikä on nykytilanne, mä katson tv-ohjelmat mieluiten television kautta.

  Maxivisionin systeemissä ei käytetä katselukorttia lainkaan. Voit kyllä hommata toisen boksin mutta se pitää sitten aktivoida eli tilata omat palvelut sille kakkosboksille. Eli täysin samanlaista korttia käyttävää rinnakkaissysteemiä ei ole niinkuin sateliitissa, perinteisessä kaapelissa tai antenniverkossa. Mutta hyvä noinkin, Elisan systeemissä ei voi käyttää lainkaan muuta kuin yhtä boksia elikkä ei voi tilata rinnakkaisia liittymiä. Eli kyllä Maxivision pesee Elisan systeemin 10-0.

  SSP:stä en osaa sanoa mitään, Maxivisionilla käyttävät Motorola VIP 1920-mallia.

  Joo, Elisan ja Soneran IPTV-palvelut toimii vain kyseisten operaattorien omissa liittymissä eli sun vaihtoehtosi on tällä hetkellä vain joko oma operaattorisi tai sitten Maxivision joka on tällä hetkellä ainoa internet-operaattoririippumaton IPTV-palvelu.

  Saattaa olla, ja toivottavasti, TV Viihde eli TDF Entertainment voi tuoda oman IPTV-palvelunsa. Ainakin jostain tiedotteesta rivien välistä lukemalla sai sellaisen käsityksen että sellainen olisi ehkä tulossa. Eivät suoraan puhuneet IPTV-palvelusta mutta tiedotteessa puhuttiin internetin kautta välitettävistä maksutv-kanavista joten eiköhän ne juuri IPTV:tä tarkoita (en tiedä onko muitakaan systeemejä noita välittää olohuonetelkkariin).
   
 4. pumpuli

  pumpuli Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.10.2005
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  0
  Selvittelin itsekin:
  Maxivisionin katsominen tietokoneella ei onnistu enää edes maxnetin liittymällä, ominaisuus poistettu.
  Nykyisen boksin malli on Motorola VIP1903 eli uudempi kuin kuin tuo mainitsemasi 1920.

  Näyttää olevan uuden 16.09.2011 hinnaston mukaan taas uusia kanavia tarjolla, esim Nelonen Pro HD, MT3 HD.

  SSP:n systeemi on IPTV ja toimii eri taajuusalueella, saativilla vain SSP:n liittymäasiakkaille. Rinnakkaisboksi mahdollisuus ja netin kautta katsominen onnistuu. Kanavatarjonta ja asiakaspalvelu heikompi kuin maxivisionissa.

  Tilasin maxivisionin.
   
 5. antiHD

  antiHD Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.05.2011
  Viestejä:
  319
  Saadut tykkäykset:
  18
  Maxisat ei enää toimi ADSL-operaattorina vaan ne Maxinetti-liittymät myytiin Nebulalle. Kenties tuo ettei PCTV toimi, johtuu siitä.
   
 6. antiHD

  antiHD Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.05.2011
  Viestejä:
  319
  Saadut tykkäykset:
  18
  Joo sori. Taitaa se nykyinen malli ollakin juuri tuo VIP1903, itselläni on vanhempi malli eli VIP1920.

  Tietääkö joku kertoa mitä eroa noilla kahdella mallilla on? Ite en voi verrata kun on vain tuo vanhempi boksi, ja toisaalta Motorolan sivuilta ei irtoa kunnon speksejä tuosta uudemmasta mallista. Tai on siellä kerrottu mutta ei ole sellaista prosyyria kuin on 1920:sta PDF:nä jossa on kerrottu jokaista piirtoa myöden laitteesta.
   
 7. ege

  ege Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.05.2003
  Viestejä:
  318
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ilmeisesti uudempi malli ainakin toimii nopeammin. Itselläni on vanhempi malli ja se on todella hidas joka suhteessa. Tässä kokemuksiani silloin kun boksin sain: https://www.dvdplaza.fi/forums/showpost.php?p=1421296&postcount=180
   
 8. raigaard

  raigaard Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.04.2004
  Viestejä:
  20
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko kenelläkään kokemuksia Maxivisionin liittämisestä Windowsin Mediacenteriin? Eli onnistuuko mitenkään tai onnistuuko esim tällä: DVBLink for IPTV
  Jos tuo onnistuisi, niin ei tarvitsisi kärsiä Motorolan boxin ongelmista ja tallennuskin onnistuisi omalle levylle.
   
 9. Joe

  Joe Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  02.10.2002
  Viestejä:
  1 014
  Saadut tykkäykset:
  5
  Onko SD kuvanlaatu edelleen kuraa tallenteissa? Onko joku saanut lupauksia paremmasta?

  Kysyin itse ja vastaus kuulostaa erittäin hyvältä!!

  "Hei.
  Tallenteet pakataan yhä vielä 2M laatuun. Tähän on lähiviikkoina tulossa ohjelmistopäivityksen myötä muutos, jolloin tallenteet tehdään aina sillä laadulla minkä asiakkaat ovat palveluunsa aktivoineet. HD kanavat tallennetaan jo nyt täydellä laadulla."
   
  Viimeksi muokattu: 03.10.2011
 10. JuhaN

  JuhaN Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.03.2004
  Viestejä:
  548
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vastasitkin itse jo tähän, mutta kerron silti omia kokemuksia...

  Maxivisionin Facebook-sivujen mukaan "ennen ensilumia" pitäisi olla SD-tallenteiden täyden laadun tallennus käytössä. MTV3HD ja YLE HD näyttävät jo nyt hyvältä ja jopa loistavalta kun alkuperäinen ohjelma on HD-lähetettä.

  Hommasin Maxivisionin loppukesästä ja kunhan nuo parempilaatuiset tallenteet saadaan käyttöön sekä Nelonen HD vielä joskus valikoimiin, olen erittäin tyytyväinen. Hakusanatallennukset toimivat hyvin ja niitä meillä enimmäkseen käytetäänkin. Kaikesta mutkattomuudesta huolimatta pari juttua närästää vielä... Boksin käyttöliittymä on huomattavasti tahmeampi kuin toivoisi. Ohjelmatallenteet tulevat yhteen pitkään listaan, eivätkä esimerkiksi ohjelman nimen mukaan järjestettynä/kansioituna. Lisäksi kaukosäätimen hyppynapit hyppivät aina 5min suuntaan tai toiseen. Kun oli tottunut +30s/-10s tyyppiseen mainosten ylittämiseen, tuntuu kelaaminen välillä todella turhauttavalta...

  =)juha
   
 11. Joe

  Joe Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  02.10.2002
  Viestejä:
  1 014
  Saadut tykkäykset:
  5
  Miten hidasta kanavasurffaus on?
   
 12. Generus

  Generus Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.10.2011
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen hieman yli vuoden käyttänyt Maxivisionia. En tiedä onko minulla uudempi vai vanhempi Motorolan boxi mutta voin kertoa että kanavasurffaus ei toimi eli se on KÄSITTÄMÄTTÖMÄN hidasta. Ohjelmien katselu onnistuu mutta voit täysin unohtaa ns. surffailun. Pelkkä kaukosäädin toimii viiveellä ja kun siihen lisätään uuden kanavan haku ja purku niin ennekuin uusi kanava näkyy siitä kun olet painanaut kaukosäätimestä aikaa kuluu arviolta 4-5 sekuntia.
   
 13. pumpuli

  pumpuli Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.10.2005
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsellä kanavan vaihto on n. 2-4 sek kavavasta riippuen, Surffaus on tahmeaa, mutta onnistuu. HD lähetykset tallentuu laadulla. Ajattelin ensin etten koko tallennuspalvelua tarvitse, mutta kun se on toimii niin hyvin, niin tuleehan sitä käytettyäkin.

  Miinukset:
  -Äänet on edellä joillakin hd kanavilla, jopa 0,5s. Korjatkaa tämä, tai saisiko jollain lisälaitteella ääniä viivästettyä?
  -HD kanavissä elokuvien kuvanlaatu paljon huonompi kuin bluraylla. Lisää bitratea kiitos!!!
  -SD kanavia ei pysty enää oksentamatta katsomaan.

  Kahden viikon koekäytössä pitäisi olla kaikki kanavat, mutta hinnastoon verrattuna puuttuu seuraavat kanavat:
  3Sat UUTUUS, Arte UUTUUS, ESPN America HD UUTUUS, Rai Uno UUTUUS, RTL, TVE UUTUUS, WildTV HD UUTUUS

  Tyytyväinen olen viikon koekäytön jälkeen. Ei vaikuta nettiyhteyden nopeuteen mitenkään, eikä ole kuva pätkinyt vaikka lataisi letkun täydeltä samaan aikaan jotain tiedokoneella (50/10 yhteys).

  Tähän haluaisin myös vastauksen.
   
 14. janilxx

  janilxx Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.08.2004
  Viestejä:
  3 174
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hakusanoja on nyt MAxivisionilla 50. Jos haluatte lisää, kannattaa pyytää niitä nyt.

  Maxivisionin mukaan olen ainoa, joka haluaa niitä noin paljon :)
  Pyysin niitä lisää pari viikkoa sitten, joten jos sinne tulee nyt enemmänkin painetta, voi hakusanoja saada lisää ehkä jo piakkoin.
   
 15. JuhaN

  JuhaN Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.03.2004
  Viestejä:
  548
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pitääpä laittaa palautetta. 50 on jo ihan mukava määrä, mutta ajatuksena on ollut laittaa olohuoneen mediakeskus MacMini toisiin hommiin lähiaikoina ja siinä hakusanatallennuksia on tälläkin hetkellä yli 50. Ennen Maxivisionin hankkimista katselin jo hetken sillä silmällä Wbox HD2:ta, mutta hakusanojen rajaaminen 11 kappaleeseen oli jotain naurettavan ja itkettävän rajamailta!! :sick:

  =)juha
   
 16. -Teme-

  -Teme- Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  209
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tänään on tapahtunut jotain maxivision palvelun ja DNA:n verkon välillä.
  n.klo 16:30-17:00 alkaen DNA:n verkosta liikennöitäessä maxivision palveluun loppui kaista. Boxin ja nettisivun nopeustesti antaa nopeudeksi 800k-1Mbit/s (speedtest.net 15Mbit/s) Soneran mokkulalla maxivisionin nopeustesti antaa 2.3Mbit/s.
  Mihin osoitteeseen maxivisionin purkki ottaa yhteyttä jotta voisin ilmoittaa DNAlle reititysongelmasta?
  edit:
  Sain nettiliikenteestä filtteröityä maxivision liikenteen
  target osoitteena: 83.216.4.x ja 91.217.211.210

  edit2: klo 23, nyt DNA verkosta taas pääsee maxivision palveluun

  Maxivision on 19.9 julkaissut uutisen että palvelua katsotaan mokkulalla ja viitataan DVD-plazaan ja Jikun tekemään ohjeeseen
   
  Viimeksi muokattu: 10.10.2011
 17. -Teme-

  -Teme- Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  209
  Saadut tykkäykset:
  0
  Yhteysongelmat palasivat taas tänään
  DNA:n liittymästä yhteys TDC/maxinetin verkkoon sikahidas :(
  Pitänee virittää läppäri tarjoamaan mokkulayhteyttä, kunnes DNA saa reititykset toimimaan

  edit: klo 22:30
  Taasen alkoi kaistaa riittämään DNA -> TDC ja kanavat alkoivat näkymään
   
  Viimeksi muokattu: 11.10.2011
 18. Aksa

  Aksa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.10.2009
  Viestejä:
  98
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pieni tallennusvinkki (ei ole tarkoitettu mainokseksi): Lidlissä on tästä päivästä (13.10.11) lähtien ollut myynnissä Silvercrest USB Video Grabber-pakkaus eli videokaappauslaite USB-väylään hintaan 22.99 €. Laite on tarkoitettu analogisen signaalin digitisointiin ja ensisijaisesti vhs yms. formaattiin, mutta toimii myös yllättävän hyvin Maxivisionin yhteydessä liitettäessä boxi pc:hen. Liitännät on komposiitti, s-video ja scart-liittimet. Itse kokeilin scart-liittimen kautta ja kuva on ihan ok katseltavaa. Mukana tulee Cyberlinkin PowerDirector-softa. Tallenteen videomuoto on MPEG-2.
   
  Viimeksi muokattu: 13.10.2011
 19. Jiku

  Jiku Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.08.2004
  Viestejä:
  108
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämäkään ei ole mainos, mutta Honkkarin tavarataloista vastaavia saa 19,90 eurolla.
  Itsellä kyllä oli tarkoitus tuo Lidlin vempainkin ostaa ja kokeilla sen Linux-yhteensopivuutta, mutta unohdin. Lidlissä on siinä mielessä hyvät edut, että jos ei olisi toiminutkaan niin ilman mitään perusteluja saa palauttaa.
  Noiden Honkkarin härpäkkeiden rajoitus kun on se, että ainakin Linuxissa ajuri tukee vain yhtä laitetta kerrallaan (ei aito V4L2-tuki).
  Ja se yksi laite on jo valvontakamerakäytössä.
   
 20. mortti2

  mortti2 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.11.2011
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  onkohan tuo verkkokaupassa myytävä Maxivision-HD 1003 digiboksi uusinta mallia?onko tietoa mkä boksi tulee, jos tilaa Maxivisionin omilta sivuilta?