Tilauksen peruutusoikeus?

Keskustelu osiossa 'Streaming-palvelut' , aloittajana kippo76, 18.12.2012.

 1. kippo76

  kippo76 Member

  Liittynyt:
  12.08.2011
  Viestejä:
  133
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuli nyt sit tilattua palvelu saas nähdä minkälainen on. Onhan tässä 14pvä palautus oikeus, kuten on kaikissa etämyynti tuotteissa. Tämähän lukee ihan suomenlaissa. Palvelu alkoi tosi hyvin, ei hyväksy tilausta kyselee kokoajan uudestaan luottokortti tietoja. Heillä on kuulemma tiedossa tämä vika.
   
 2. grinxu

  grinxu New Member

  Liittynyt:
  02.03.2007
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  0

  Lisäksi kannattaa muistaa, että HBO:n mukaan:

  "2.3 Mikäli Käyttäjä aloittaa Palvelun käytön Peruutusoikeusaikana kirjautumalla Sivustolle ja käyttämällä Palvelua, Käyttäjällä ei enää ole oikeutta oston perumiseen ja hyvitykseen"

  Eli, niin kauan kun et ole mennyt katsastamaan palvelun sisältöä ja tarkistamaan sen toimivuutta, voit tilauksesi peruuttaa.:eek:
   
 3. aheikkinen

  aheikkinen Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 082
  Saadut tykkäykset:
  108
  Lain mukaan etämyytyyn tuotteeseen saa tutustua kaksi viikkoa. Ei se ole mitään tutustumista ettei saisi edes kirjautua palveluun sitä testatakseen. Yritys ei voi koskaan omilla käyttöehdoillaan kumota lakeja, eli tuo pykälä on melkolailla täysin katteeton.
  Joku voisi kuitenkin mainita asiasta kuluttajaviranomaiselle, että voisivat pistää HBO:n korjaamaan ehtonsa Suomen lain mukaisiksi.
   
 4. Jokamies

  Jokamies New Member

  Liittynyt:
  14.06.2011
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Avaanpa minäkin nyt sanaisen arkkuni ensimmäisellä viestilläni foorumilla. Jotta ei tule turhia kuluja, kannattaa muistaa ettei peruutusoikeus koske automaattisesti palveluita. Kuluttajaviraston sivuilta:

  "Palveluiden peruuttamisoikeus ei koske mm.:

  palveluita, joiden toimitus sähköisesti on ostajan luvalla aloitettu ennen peruuttamisajan päättymistä ja peruuttamisoikeuden puuttumisesta on ilmoitettu tilausvahvistuksessa (esim. mobiilisisältöpalvelut, maksu-tv-palvelut sekä puhelin- ja laajakaistaliittymät). Peruuttamisoikeus siis päättyy, kun esimerkiksi liittymä on kytketty ja avattu."

  Tämä HBO:n palvelu rinnastunee maksu-tv-palveluksi.

  Niin ja siis itsekään en ole tätä tilaamassa vaikka sitä yhdessä Netflixin kanssa odotinkin kuin kuuta nousevaa. Netflix on kyllä täyttänyt ja ylittänyt odotukset. Veikkaisin että HBO:lla ovat laskeneet että on parempi saada liikevaihtoa keskeneräisellä palvelulla ja korjata ongelmat vuoden aikana kuin lykätä julkistusta siihen asti että saavat homman toimimaan.
   
 5. kippo76

  kippo76 Member

  Liittynyt:
  12.08.2011
  Viestejä:
  133
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tästä asiasta useat ovat ottaneet yhteyttä kuluttaja asiamieheen vai mikä se oli. Siellä ovat olleet kovin ihmeissään näistä ehdoista ja ovat kehottaneet ihmisiä ottamaan yhteyttä heihin päin asian tiimoilta. Eli ilmeisesti nuo ehdot ei ole ihan lain mukaisia.
   
 6. tpi

  tpi Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  4 316
  Saadut tykkäykset:
  8
  No älyttömin ehto tuossa sopimuksessa taitaa olla, että kiistat käsitellään suomalaisessa oikeusistuimessa Ruotsin lain mukaan. Kenelle voi tuollaisen ehdon kirjoittaminen tulla edes mieleen?
   
 7. grinxu

  grinxu New Member

  Liittynyt:
  02.03.2007
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juosten kustu koko projekti tähän asti. HBO:n taholla ei ilmeisestikään olla etukäteen riittävästi tutustuttu paikalliseen lainsäädäntöön ja palvelukäytäntöihin, on valittu huonot yhteistyökumppanit, ei tunneta kuluttajien mielialoja ja odotuksia, palvelun aloitus myöhästyy viikkotolkulla, tekniikka ei toimi (esim. webbisivut)... - Häpeäksi HBO:lle nämä harrastelijat - HBO Nordicin johto - jotka ovat päässeet pakettia 'suunnittelemaan' ja kokoon kyhäämään! Vastakohtana Netflix näkyy paneutuneen huolellisesti kaikkiin edellämainittuihin asioihin etukäteen. Pohjatyö on tehty kunnolla ja niinpä palvelun toimivuudessa ja ehdoissa (sisällön laatuun tässä puuttumatta) onkin vaikea löytää valittamista.
   
 8. Huppe

  Huppe The Pilot Tukijoukot

  Liittynyt:
  08.02.2000
  Viestejä:
  3 613
  Saadut tykkäykset:
  2
  Mielestäni huumeoikeudenkäynnit voisi käsitellä suomalaisessa oikeusistuimessa Malesian lain mukaan. Samoin kuin esim. lapsipornoon liittyvät asiat.

  Sori off-topic mutta onhan tämä HBO semmoinen fiasko että tässäkin on järkevämpää jutella vaikka joulusapuskoista. En kyllä ymmärrä kuka tuosta HBO-roskasta tahtoo vapaaehtoisesti maksaa mitään.

  Kenelläkään ei taida olla kokemusta tuosta palvelusta vielä vai eikö kukaan ole saanut sitä edes toimimaan?
   
 9. pede

  pede Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  22.10.2002
  Viestejä:
  6 349
  Saadut tykkäykset:
  19
  ihan pätevä ehto. katsoppa useimpien nettikauppojen ehtoja. aina on kotimaan laki. EU-kuluttajadirektiivi (joka siis on ohje valtioille) edellyttää, että kuluttaja voi aina riidellä kotipaikkansa oikeusistuimessa. ja käytännössä tuolla ei ole merkitystä. kuluttajan kannata ruotsin ja suomen lainsäädännöllä ei juuri eroa ole.

  netflixillä vasta on hullu riidanratkaisu. mainitsin siitä https://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php/88352-Netflix-tulossa-Suomeen?p=1518504&viewfull=1#post1518504. käy katsomassa