Tiedote: Poliittinen keskustelu DVDPlazalla

Keskustelu osiossa 'Info & Palaute' , aloittajana ModeRoottori, 15.01.2020.

 1. 3JJ

  3JJ Well-Known Member

  Liittynyt:
  03.03.2006
  Viestejä:
  1 213
  Saadut tykkäykset:
  119
  Joskus sukupuoli on "ilmoitusasia". Mites vaikka "kohu"juoksija Caster Semeniya, jolla julkisuuteen vuotaneiden tietojen mukaan puuttuu kohtu ja munasarjat, ja niiden tilalla on vatsaonteloon jääneet kivekset. (https://www.hs.fi/sks/art-2000002876933.html) Ei ole mitenkään tavatonta että vastasyntyneellä on piirteitä molemmista sukupuolista. Silloin päätetään jossain vaiheessa kumpi tehdään, nainen tai mies, ja kirurgi alkaa hommiin. Yleensä mennään sen mukaan kumpi on "dominoivampi" mutta aina se ei ole niin selvää. Koska on mahdollista että elimien tasolla ei välttämättä mene niin että on joko miehen tai naisen varustus, niin voisiko olla niin että mieleltäänkin voi käydä niin että aivot on toista mieltä kuin jalkoväli? Sukupuoli ei ole niin selkeä joko/tai -kokonaisuus kuin mitä on ajateltu.

  Urheilussahan tämä menee joskus hankalaksi. On selkeästi miesten ja naisten sarjat. Entäs jos on ulkoisesti nainen, omaa ehkä maskuliisinia piirteitä, mutta on naisen sukupuolielimet ja rinnat rauhasineen. Kromosomitestin mukaan nainen. Nyt on keksitty että keho ei saa tuottaa liikaa testosteronia. Että mikä sen sukupuolen sitten määrittää, ulkoiset elimet vai testosteronin määrä. Mikä on testosteroniraja jossa ulkoisesti nainen muuttuu urheilukisoissa mieheksi, yksi yksikkö yli rajan niin olet mies, yksi alle niin olet nainen? Onko määrittely oikeudenmukainen sellaiselle jonka arvo on lähellä rajaa? Urheilussa on pakko pitää sukupuolta joko/tai -kysymyksenä, vaikka se ei selkeästikään sitä ole.
   
  Viimeksi muokattu: 19.01.2020
 2. ModeRoottori

  ModeRoottori Administroottori Ylläpidon jäsen

  Liittynyt:
  27.08.2019
  Viestejä:
  219
  Saadut tykkäykset:
  101
  Voi jumalauta, olisit edes yrittänyt muotoilla kysymyksen jotenkin kohteliaasti, tämä näyttää "nilkiltä huutelulta kun aikuiset eivät ole katsomassa". Kännipostaus tai ei, luokatonta jokatapauksessa.
  Keskustelu on äitynyt sen verran rönsyileväksi etten lähde ruokkoamaan, toki asianomaisten toiveista riippuen.

  Siihen viitattiin monissa viesteissä, sekä julkisissa että yksityisissä, perusteluna tai oikeutuksena kunkin kirjoittelijan luokattomalle käytökselle johon puutuin, kauan ennen tätä ketjua. Tosin oletan että viittasit alkuperäiseen viestiin (johon vastasin), mutta ajattelin että minunkin on hyvä mainita.

  Ottamatta kantaa sen kummemmin, eikö kuitenkin ole selvää että yksilötasolla kyseessä on vuosien, joskus vuosikymmenten, henkinen ahdinko? Ettei henkilö joka kokee olevansa muun sukupuolinen kuin se keho jota asuttaa, missään nimessä hetken huumassa omaa identiteettiään keksi uudelleen.

  Hhhnnnhhggg...
  Tosin tiesin tälläisen tilanteen tulevan vastaan jossain vaiheessa, jos avoimesti kerron "olevani paikalla toimistoaikaan". Tosin en olisi uskonut että se tulee vastaan heti siinä samassa keskustelussa jossa asian kerroin ja jossa juuri tämän suuntaista käytöstä puidaan.
   
  Viimeksi muokattu: 20.01.2020
  Vole ja Make73 tykkäävät tästä.
 3. Make73

  Make73 Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  3 399
  Saadut tykkäykset:
  126
  Samaa ihmettelen.
  Täällä on tietty porukka, joka haluaa sen oman mielipiteensä tuoda julki ja mielellään etualalle muiden mielipiteistä.
  Samaa vänkäämistä ja oman egon pönkittämistä on monessa ketjussa, joihin ne mun mielestä ei kuuluisi.
  Syy miksi kyllästynyt koko foorumiin.
   
 4. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Well-Known Member

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  3 373
  Saadut tykkäykset:
  427
  Mutta paljon on keskustelua saitilla, joka oli jo kuolemassa.
  Itse en saa paljon iloa irti siitä, mikä Elacin Subbarissa oli ongelma. Hienoa, että ratkaisu löytyi, mutta noilla viestellä se forumi vasta kyllästyttäisi -> kuolisi.
  Tämä on vähän kuin DVD. Jos haluat, että säilyy itsellesi joku parempi formaatti, ole iloinen, että ihmiset ostavat kiloittain DVDeitä.
   
 5. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Well-Known Member

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  3 373
  Saadut tykkäykset:
  427
  Ja ehkä tuo Modekin on joku trolli?

  "Ottamatta kantaa sen kummemmin" kommentin jälkeen, ottaa kantaa niin, että Seta/SDP/Li Anderssonkin ottaisi heti äänestyslistoille.
   
 6. ModeRoottori

  ModeRoottori Administroottori Ylläpidon jäsen

  Liittynyt:
  27.08.2019
  Viestejä:
  219
  Saadut tykkäykset:
  101
  Eikö tuo [yksilön henkinen ahdinko] ole sinun mielestäsi fakta?
  En itse koe että tuo on millään tapaa poliittinen mielipide, vai tarkoitatko asian mainitsemista yleensäkin?
   
 7. x_jmt_x

  x_jmt_x Well-Known Member

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 145
  Saadut tykkäykset:
  328
  Yritin lainauksella ainostaan kytkeä viestini keskustelun tuohon haaraan. En ole kanssasi eri mieltä.

  Kärjistäen pidän outona sitä, että jos vaikka Jyväskylää koskevassa fb-ryhmässä alkaa selventää jotain Lahtea koskevaa, kukaan ei edes räpäytä silmiään, kun keskustelu siivotaan off-topikkina pois.

  Mutta jos leffaharrastusfoorumilla (ja aika monessa muussakin paikassa) lausuu jotain laajasti käsittäen politiikkaan liittyvää ja se keskustelu siivotaan, moni sekoaa täysin koska sananvapautta on loukattu.

  Naapurissa (hh.org) politiikka oli karsinoitu omaan ketjuunsa, mutta siellä alkaneiden henkilökohtaisten kinojen ja ketjun foorumin moderaatiota työllistävän vaikutuksen takia koko aihe sai lähteä sieltä(kin). Ja samoja kommentteja nähtiin sielläkin; ihan kuin hifiharrastajat ry ei saisi päättää, mitä sen tarjoamalla foorumilla tapahtuu.

  (Ontuva Dark Knight -mukaelma, johon en jaksa etsiä Jokerin kuvaa, mutta toivottavasti tällä kertaa en tullut väärinymmärretyksi)
   
 8. jodorowsky

  jodorowsky Well-Known Member

  Liittynyt:
  18.09.2011
  Viestejä:
  1 078
  Saadut tykkäykset:
  62
  Niin ymmärsinkö oikein mielestäsi politiikasta ei saisi keskustella.

  Politiikkahan liittyy aivan kaikkeen me katsomme näitä elokuviakin laillisesti siksi että politikot ovat antaneet luvan siihen
  Jopa hengitämme sen takia että politikot eivät ole kieltäneet sitä.
   
 9. 3JJ

  3JJ Well-Known Member

  Liittynyt:
  03.03.2006
  Viestejä:
  1 213
  Saadut tykkäykset:
  119
  Politiikka ja uskonto. Nykyaikana siihen voi vielä lisätä maahanmuuton (turvapaikan hakeminen, pakolaisuus, ja työperäinen). Näistä aiheista on kautta aikain ollut mahdotonta käydä järjellistä keskustelua muutoin kuin muutaman ihmisen pienellä porukalla. Nykysomeaikana vielä mahdottomampaa. Asialinenkin keskustelu vääntyy varsin nopeasti kiihkoiluksi ja henkilöiden väliseksi suunsoitoksi. Mitään hyvää noista keskusteluista ei seuraa käytännössä koskaan. Kaikille tulee lopussa paha mieli. Eikä se riipu edes siitä mitä mieltä noista asioista on.
   
 10. x_jmt_x

  x_jmt_x Well-Known Member

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 145
  Saadut tykkäykset:
  328
  Et ymmärtänyt oikein enkä sanonut ylipäätään mitään siitä, että jostain aiheesta ylipäätään olisi kiellettyä tai sallittua keskustella.