Tiedostojen siirto

Keskustelu osiossa 'Topfield' , aloittajana kumina, 09.04.2015.

 1. kumina

  kumina Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.02.2005
  Viestejä:
  82
  Saadut tykkäykset:
  1
  Eli näyttää siltä, että toppari on tullut tiensä päähän. Nyt hukkui kuva vaikka boksi lähtee päälle. Jos nuo tiedostot ottaa talteen kovalevyltä TopfHDRW ohjelmalla, niin pystyykö niitä katsomaan esim. uudella topfield laitteella, kun ne ensin siirtää sille? Mitenkä näkyvät esim. plustv maksukanava nauhoitukset?

  Muilla bokseilla ei varmaankaan voi katsoa.
   
 2. LOP

  LOP Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.02.2001
  Viestejä:
  4 057
  Saadut tykkäykset:
  49
  Muistaakseni Topfieldit (ainakin 5000 -sarjalaiset) tallensivat tallenteet .rec-tiedostopäätteellä, jossa on pientä eroa normaaliin (transport stream) .ts-tiedostoon.
  Luonnollisesti nämä tiedostot voi siirtää 5000-sarjan laitteisiin ja pitäisi pelata aika lailla suorilta, mutta jos vaihtaa digiboxia modernimpaan, joka tallentaakin ts-muodossa, niin tähän tarvitaan hieman konversiota - pelkkä tiedostopäätteen vaihtaminen ei taida riittää.

  Joka tapauksessa VLC Media Player suostuu kyllä .recit toistamaan siinä missä .tssätkin.

  Ainakin PHP Scriptin asialle on joku vääntänyt, ja sitten joku myös konveroinut sen työkaluksi Maciin:
  http://forum.toppy.org.uk/forum/viewtopic.php?t=7338&postdays=0&postorder=asc&start=30
   
 3. vps358

  vps358 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  4 761
  Saadut tykkäykset:
  486
  Mikäli tallenteet näkyvä boksin listauksessa (keltaisella?) tai osittainkin monivärisellä dollarimerkillä varustettuna, pitää lähetyssalaus ensin purkaa:
  1). Käynnistä tallenne
  2). Käynnistä tallennus
  3). laite ilmoittaa kopioivansa
  4). Toistoa voi nyt nopeuttaa ns. "tappiin" (6x muistaakseni)
  Tärkeää ettei samaan aikaan boksi tee mitään muuta tallennusta, muuten vapaaksi kopiointi menee metsään ja homma pitää tehdä uudestaan...
  Samoin alkuperäisen tallenteen aikaiset vastaanotto-olosuhteet vaikuttaa, eli jos alkup. tallenne on kovin pätkivä se sekoittaa myös tuota prosessia...

  Topparin .rec on ihan normi mpeg-ts kamaa omilla valmistajakohtaisilla mausteilla, jotkin bittiliput on päällä tai ei ja mpeg-headereissa voi olla jotain...

  Oma tyyli kauan sitten oli vetää .rec TSDoctorin läpi .ts:ksi ja muuntaa se mp4:si AVC ja AAC koodekeilla, jolloin se oli toistettavissa useimmilla värkeillä.
  DVD:llekin voi polttaa, mutta siinä oli enemmän vaiheita eri ohjelmilla ja nykytilanteessa en moista lähtisi enää tekemään.

  Jos taas vanhat .rec:t pitää saada uuden mallin HD-toppariin, siihen o taas oma ohjelmansa, uudet ei suoraan vanhoja huoli...

  T: Vesku
   
 4. Repe2

  Repe2 Guest Guest

  Liittynyt:
  15.04.2015
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  * * * * *
  Jos "Vesku" on vielä "kuulolla" (näiden vuosien jälkeen), niin olisin hyvin kiinnostunut konstista, jolla aikaisemman HD-topparin tallennuksia voisi katsoa toisen, samanmallisen HD-topparin kautta, joko sisäisenä tai ulkoisena. Vaikka saat vaihdettua ohjelmaversion samaksi eli ikivanhaksi, niin tallennuksista näkyvät vain nimikkeet, mutta tallenteen toisto ei onnistu. Myös uusia kansioita pystyy avaamaan ja nimeämään. Onko olemassa jokin keino/ohjelma saada aikaisemmat kovalevytallenteet näkyville samanmallisella, mutta kuitenkin konkreettisesti eri laitteella ? Pieniä eroja näyttää olevan laitteiden "Järj. par. numerossa" ja "MAC-osoitteessa" ... Niistäkö tämä nyt on kiinni ?
  Kiitos etukäteen ystävällisistä vastauksista !
   
  Viimeksi muokattu: 11.12.2017
 5. Molle

  Molle Sore wa himitsu desu Tukijoukot

  Liittynyt:
  27.03.2000
  Viestejä:
  1 093
  Saadut tykkäykset:
  68
  Ei ole. Tallenteet on salattu laitekohtaisella avaimella.
   
  Repe2 tykkää tästä.
 6. vps358

  vps358 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  4 761
  Saadut tykkäykset:
  486
  On kuulolla, ikänä ei ole mulla ollut HD-topparia, ja kuten Molle tuossa jo ehti mainita, HD-Topparin tallenteet on salattu laitekohtaisella avaimella, eli jos vanha boksi on lepo, niin ovat tallenteetkin, mikään muu laite ei niitä ilman järjetöntä vaivaa näkyviin saata.

  T: Vesku
   
  Repe2 tykkää tästä.
 7. Repe2

  Repe2 Guest Guest

  Liittynyt:
  15.04.2015
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos Molle ja Vesku, sekä oikein mukavaa Joulun odotusta molemmille.. ja tietysti parempaa uutta digivuotta.
  Näinhän olen tämän asian ymmärtänyt, mutta ajattelin, että jospa joku jo olisi näiden vuosien aikana kehitellyt jotain ja keksinyt "avaimen". Kiitos kuitenkin, että ymmärsitte yskän ja vaivauduitte vastaamaan tyhmälle. Kiitos !