Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (2017)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana scented, 24.02.2018.

 1. scented

  scented Well-Known Member

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  1 093
  Saadut tykkäykset:
  25
  http://www.imdb.com/title/tt5027774/
  [​IMG]
  Hienoa näyttelyä, hienot hahmot, sympaattinen pikkukylämeininki, koskettavaa kerrontaa, koskettavia juonenkäänteitä. Eipä tästä paljoa elokuvakokemus parane!
   
  Viimeksi muokattu: 11.01.2019
 2. Liekinheitin

  Liekinheitin Well-Known Member

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 246
  Saadut tykkäykset:
  51
  Tämä oli kyllä helvetin hyvä, 5/5. En selitä enempää, suosittelen vain.
   
 3. ISPF3.4

  ISPF3.4 Well-Known Member

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  1 187
  Saadut tykkäykset:
  72
  Selitä nyt edes jollakin tavalla. Sanomalehtien kriitikot ovat olleet paljon varovaisempia kehuissaan.
  Esimerkiksi HS:
   
  Viimeksi muokattu: 25.02.2018
 4. Liekinheitin

  Liekinheitin Well-Known Member

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 246
  Saadut tykkäykset:
  51
  No en nyt tiedä. Pikaisesti katsoin arvioita, niin:

  Savon Sanomat: 5/5
  Me Naiset: 4/5
  Episodi: 3 * 5/5, yksi 4/5
  Länsi-Savo 4/5
  RT: 93%

  Nuo ei tietenkään kaikki ole sanomalehtiä, mutta en myöskään mitään pelkkiä nettiarvioita poiminut.

  IS antoi 3/5, mutta eikös tämä Topelius heittänyt Luokkakokoukselle 4/5, joten se sen "kriitikon" mielipiteistä.

  Scented tuossa jo tiivisti hyvin. En tiennyt elokuvasta mitään etukäteen ja toimi ehkä osaksi siitäkin syystä itselle noin hyvin, joten ei viitsi löpistä enempää.
   
 5. Pazze

  Pazze Well-Known Member

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  4 934
  Saadut tykkäykset:
  92
  Herran edelliset elokuvat ovat miellyttäneet joten tämäkin listalle.
   
 6. JC1954

  JC1954 Member

  Liittynyt:
  18.10.2009
  Viestejä:
  38
  Saadut tykkäykset:
  1
  Olipa kyllä piristävä leffa, näiden suuren rahan leffojen (CGI leffat) rinnalla.
  Hyvin näytelty, hyvä musiikki, erilaisia hahmoja ja aidon tuntuinen tunnelma.
  4½/5

  *Tarkennetaas kommenttiani. Itseäni siis piristi nähdä valtavirrasta poikkeava leffa...
   
  Viimeksi muokattu: 05.03.2018
  Liekinheitin tykkää tästä.
 7. Super-J

  Super-J Well-Known Member

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  2 754
  Saadut tykkäykset:
  83
  Piristävä ei ole välttämättä ensimmäinen sana joka tästä tulee mieleen mutta joo, helvetin hyvä leffa tämä kuitenkin on. Ja sopisi hyvin vaikka tv-sarjan aloitukseksi, siis sellaisen realistisemman version Twin Peaksista aloitukseksi. Lähtökohtahan tässä on pääpiirteissään sama: unelias pikkukaupunki, mielenkiintoisia kaupunkilaisia (ja maalaisia) ja murha jota pitäisi tutkia. Näiden kaupunkilaisten elämää ja kaupungin tapahtumia (vaikka sitten vähäisiäkin) olisi mielellään seurannut pidempäänkin.

  Se, että jotkut kriitikot eivät ole varauksettomasti tykänneet tästä johtunee siitä että tämä leffa sisältää materiaalia joka ei sovi joidenkin kukkahattuhenkilöiden maailmankuvasta tehtyyn palapeliin mitenkään päin sovittelemalla, vaikka kuinka hakkaisi.

  5/5

  Pääepäilyllä oli siinä lopussa alibi mutta sen verran epämääräinen alibi että saattoihan se oikeasti olla syyllinenkin, aika vahvastihan se siltä vaikutti.. Ja toisaalta kun se siinä baarissa tarinaansa kertoi niin sehän sanoi että paikalla oli muitakin, ehkäpä se syyllinen johon dna viittasi oli joku niistä muista?
   
  Liekinheitin tykkää tästä.
 8. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  6 040
  Saadut tykkäykset:
  249
  Viikonloppuna kävin katselemassa juuri sopivasti ennen Oscareita.
  Elokuva oli kyllä oikein loistava. 5/5 ehdottomasti.
  McDormand ja Rockwell tekivät kyllä niin loistavat roolityöt, että Oscarit ansaitsivat ehdottomasti.

  Ihan normisti ostin Biorexin M-kokoisen popcorn-combon leffaan, mutta aika nopeasti tuli esille se, että elokuva ei ole mikään popcorn-leffa. Ihan oikeasti siis piti miettiä kesken leffan, että onko oikein syödä popcornia ja missä kohdassa voi syödä. :) Sama oli myös muilla katsojilla. Tavanomaiset karkkipussien yms. rapinat loistivat poissaolollaan.

  Leffassa on mustan huumorin lisäksi myös ihan oikeaakin huumoria. Ja hyvä niin, koska muuten leffa olisi voinutkin olla aika synkkä.
  Roolivalinnat osuivat täydellisesti kymppiin. Jokaiseen rooliin oli löydetty just oikea henkilö. McDormandin ja Rockwellin rooli oli kirjoitettu juuri heille ja se kyllä näkyi.

  Ehkä leffassa oli hieman liikaa kiroilua (ei tosin häirinnyt katsoessa, mutta näin jälkikäteen pohdin) sekä jostain syystä poliisia ei tuntunut kaikki väkivallanteot kauheasti kiinnostavan.

  Sellainen hauskuus oli leffan loppuessa, että mitään ryntäystä teatterista pois ei ollut, kuten yleensä. Kukaan ei jutellut isoon ääneen tai pitänyt mitään mekkalaa tai pimputellut kännykkää. Melkein kaikki istuivat hiljaa jonkin aikaa ja pukivat kaikessa rauhassa ja hiljaisuudessa.

  Todella hyvä elokuva. Vaan kyllä huomasi, että ainakaan paikallisessa teatterissa ei tähän mitään isoa ryntäystä ole ollut. Harmi.
   
  Liekinheitin tykkää tästä.
 9. htavilap

  htavilap Active Member

  Liittynyt:
  22.03.2007
  Viestejä:
  838
  Saadut tykkäykset:
  55
  Tämä oli raskaasta aihepiiristä huolimatta erittäin viihdyttävä, melkeinpä jopa hauska elokuva. Pari tuntia meni nopeasti. Elokuva oli huolellisesti tehty ja hahmot moniulotteisia, eivät selkeästi hyviä tai pahoja. Elokuvaa vaivasi kuitenkin sellainen pieni laskelmoidun Oscar-elokuvan maku. Kannattaa kuitenkin mennä ehdottomasti katsomaan. Viisi henkeä itseni mukaan lukien oli tänään tätä katsomassa, joten tungosta ei ollut.

  3,5/5.
   
 10. marlan

  marlan Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.06.2004
  Viestejä:
  1 890
  Saadut tykkäykset:
  63
  Three Billboards... on musta rikoskomedia, joka nojaa paljolti värikkäisiin näyttelijäsuorituksiin, mutta juoni alkaa loppupuolella kärsiä keksinnällisyyden puutteesta.

  Alkuasetelma on sinänsä kiinnostava: poliisi ei ole selvittänyt 19-vuotiaan tytön murhaa, joten äiti Mildred (Frances McDormand) alkaa perätä tuloksia kolmella ilmoitustaululla, joista hän ostaa mainostilaa. Tämä herättää syrjäisessä, köyhässä pikkukaupungissa kärhämiä, ja tapahtumat alkavat edetä omaa uraansa kohti konfliktia.

  Keskeisiksi hahmoiksi nousevat poliisipäällikkö Bill Willoughby (Woody Harrelson), tolvana poliisimies Dixon (Sam Rockwell) ja kääpiö James (Peter Dinklage). Heidän keskellään soppaa hämmentää äiti Mildred. Hahmot ovat omintakeisia ja rääväsuisia, varsinkin Mildred, mutta tämä ei tunnu riittävältä, koska tarinalle ei tunnu löydetyn täysin tyydyttävää loppua vaan käänteitä tuntuu keksityn vasemmalla kädellä. Ei tämä sentään pitkästyttänyt, mutta... wozu alles?

  2½/5

  Tiällä piäkaapunnissa on tarjottu niukemmalti tähtösiä:
  Hesari 3/5
  HBL 3/5
   
 11. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  6 040
  Saadut tykkäykset:
  249
  Mun mielestä tuo loppu oli oikein hyvä. Luulin, että kirjoitinkin siitä tuossa aiemmassa, mutta näköjään jäikin kirjoittamatta.

  Laitan tämän kaiken varalta spoilereihin, jos tulee kirjoitettua liian paljastavasti.
  Nimittäin mietin jo aika alussa, että mitenhän leffa loppuu. Koska perinteinen onnellinen loppu ei välttämättä olisi suoraan leffaan sopinut. Eikä toisaalta täysin onnetonkaan. Nyt loppu jäi auki, mutta loppui kuitenkin onnellisesti siinä mielessä, että Mildredin usko muihin ihmisiin palautui, ainakin osittain. Leffa kertoikin enemmän siitä, miten tuollainen tapahtuma vaikuttaa ihmisten välisiin suhteisiin ja miten helposti uskon muiden ihmisten hyvyyteen katoaa, kun ei saa oikeutta. Ja miten sen palauttaminen voi olla vaikeaa ja miten yllättävistä ihmisistä voikin lopulta saada ystäviä.

  Loppu tuntuu jakavan mielipiteitä aivan, kuten Mustan tornin (kirja) loppukin. Sekin oli täydellinen.
   
 12. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  3 124
  Saadut tykkäykset:
  248
  Tuli vasta nähtyä tämä. Odotukset oli (ehkä Oscareista johtuen, vaikkei muistanutkaan mistä ne tuli) turhan korkealla, vaikken elokuvasta hirveästi etukäteen tiennytkään. Ehkä leffan lupaavan outo nimi ja teidän pidemmän aikaa sitten lukemani arvostelut johtivat tähän suuntaan.

  Pikkukaupungin meininki on aina plussaa, mutta omasta mielestäni leffa ei oikein osunut maaliin. Voi olla, että leffa olisi hyötynyt yksinkertaistamisesta (siis vähemmän tavaraa leffaan). Kohtalot ei koskettaneet ja osa hahmoista jäi karikatyyrin tasolle. Muutamia ihan herkullisia kohtia kuitenkin.

  3/5, olisin halunnut pitää enemmän.
   
 13. lahkonen

  lahkonen Member

  Liittynyt:
  22.06.2005
  Viestejä:
  562
  Saadut tykkäykset:
  3
  Katselin tämän lentokoneessa pari kuukautta sitten ja tykkäsin kovasti. Mielestäni elokuvan juoni oli juuri sopivan realistisen tuntuinen (onko elämänmakuinen oikea trendisana tähän?), näyttelijät erinomaisia, ja elokuvan loppuratkaisu juurikin täydellinen tämän tyyppiselle leffalle, jossa ei varsinaisesti ole hyviksiä ja pahiksia. 4/5.
   
 14. Dr. Jacoby

  Dr. Jacoby Member

  Liittynyt:
  06.10.2014
  Viestejä:
  99
  Saadut tykkäykset:
  1
  (Muistaakseni) aloitin katselemaan tätä Internetin välityksellä aikaa sitten, kunnes piti yksinkertaisesti lopettaa. Leffa oli nimittäin niin puuduttavan typerän tyhmä, etten edes katsonut loppuun - muistaakseni. Ikävä juttu kun hukataan hienoja näyttelijöitä. Nimestä vähän arvelikin olevan tekotaidetta.
   
 15. Mookid

  Mookid Well-Known Member

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 344
  Saadut tykkäykset:
  139
  Mitä on tekotaide?
   
  htavilap tykkää tästä.
 16. scented

  scented Well-Known Member

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  1 093
  Saadut tykkäykset:
  25
  Hikipediassa oli tollanen selitys :).
  • Elokuva tai televisiosarja on tekotaiteellinen, jos siinä on pitkiä taukoja ilman dialogia tai takaa-ajoa. Erikoiset kuvakulmat, arkijärjellä selittämättömät tapahtumat sekä pitkään jatkuvat yhtenäiset kohtaukset ovat tyypillisiä tekotaiteellisissa elokuvissa. Klassisen musiikin käyttö on tekotaiteellista, mikäli kyseessä ei ole nimenomaan elokuvamusiikki tai sellainen klassinen sävelmä, jonka kaikki ovat varmasti kuulleet jossain. Varma tekotaiteellisuuden merkki on myös se, jos sarjan tai leffan juonensyrjästä ei saa enää kiinni vessareissun jälkeen.
   
 17. Dr. Jacoby

  Dr. Jacoby Member

  Liittynyt:
  06.10.2014
  Viestejä:
  99
  Saadut tykkäykset:
  1
  Hoetaan vittua synkissä maisemissa, ja ainut ilonpaikka on sillon kun joku toinen hokee vittua vielä synkemmässä maisemassa.
   
 18. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  3 124
  Saadut tykkäykset:
  248
  Tämähän kuulostaa ihan tosielämän Suomelta. ;)
   
 19. marlan

  marlan Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.06.2004
  Viestejä:
  1 890
  Saadut tykkäykset:
  63
  Jaha, ei-tekotaiteellisessa elokuvassa pitää siis olla juoni, eikä mukana saa olla mitään arvoituksellista tai ajatteluttavaa.

  Eikös tuollainen ollut ihanteena nimenomaan Stalinin Neuvostoliitossa?
   
  scented tykkää tästä.
 20. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Well-Known Member

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  2 119
  Saadut tykkäykset:
  195
  Odottakaa! Käyn tekemässä poppareita...