The Witcher (Netflix)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana Plisukainen, 05.09.2018.

 1. Recce

  Recce Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 907
  Saadut tykkäykset:
  215
  Ihan hyvää settiä, diggaan!

  Ihan katsottava mutta ei mikään huippu. Omasta mielestä näissä 8 jakson kausissa ei ole päätä eikä häntää.
   
  Viimeksi muokattu: 26.12.2019
 2. scott

  scott Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.07.2003
  Viestejä:
  38
  Saadut tykkäykset:
  2
  Cirin tarina on ns. "reaaliajassa" - Geraltin tapahtumat ovat pääsääntöisesti menneisyydessä; puhutaan jopa vuosien eroista tapahtumille. Vasta viimeisessä jaksossa Geralt lähestyy samaa aikajanaa Cirin kanssa. Sarjassa mm. Geralt käy Citrassa ennen Cirin syntymää - iso kohtaus, jossa vihitään Cirin vanhemmat.

  En oikein tiedä aukeaako sarja, jos ei ole pelannut The Witcher 3 (tai aikaisempia) ja/tai lukenut kirjoja. Henry Cavill (Geralt) vetää roolin suoraan pelin Witcherin tyyliin - hän on kuulemma pelannut Witcher 3 pari kolme kertaa läpi. Varsin tyydyttävä roolitus Geraltille, mutta muut hahmot kuten Triss pitäisi laittaa vaihtoon - keskiajalla ei ollut hirveästi tummaihoisia Euroopassa.

  Itse odotin, että sarjassa esitettäisiin Wild Hunt, en muista oliko edes mainintaa, kyse on lähes kuolemattomista tyypeistä, jotka lähtevät metsästämään Ciriä tämän voimien takia. Tai muut ei-niin-puhtoiset Witcherit, jotka tappavat rahaa vastaan myös ihmisiä. Ensimmäinen kausi lienee vain esittelee hahmoja ja/tai alustaa tapahtumia...

  3/5 ensimmäiselle kaudelle.
   
 3. Recce

  Recce Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 907
  Saadut tykkäykset:
  215
  Itse pidin myös Cavillin Geraltista ja Trissin näyttelijä tosiaan on väärä valinta. Tummaihoisia on kyllä keski-ajalla ollut "Euroopassa" tiettävästi huomattavissa määrin.
   
  Viimeksi muokattu: 27.12.2019
 4. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 832
  Saadut tykkäykset:
  726
  Olen ensimmäisen kirjan lukenut pari kolme vuotta sitten enkä käytännössä mitään enää muista. Peleistä osa kolme löytyy koneelta, mutta en sitä vielä ole ehtinyt pelaamaan. Pitäisi kyllä ehtiä jossain vaiheessa.

  Sarja tietääkseni perustuu kirjoihin eikä peliin, jota peleistä ei kannata vetää päätelmiä juonen ja hahmojen suhteen.

  Mutta ei tämä paha sarja ollut. Pieni budjetti, mutta niinhän se yleensä ensimmäisillä kausilla on. GoTin eka kausi oli myös aika pienellä budjetilla tehty. Ja se sarja hyvin osoitti, että ei se iso budjetti aina autuaaksi tee. Mieluummin minä tätä Witcheriä katselen kuin GoTia.

  Aluksi itseäkin häiritsi ihmeellisesti hyppivät jaksot, mutta sitten kun hoksasin, että eri henkilöiden kohdalla mennään hieman eri ajoissa, niin selkeämmäksi tuli. Ilmeisesti herra Noituri ei vanhene ihan samoin kuin me tavikset, mutta vaatteet olisivat ainakin voineet vaihtua tai olla kuluneempia eri aikoina.

  Jo pariin ketjuun jakamani linkki sotahistorioitsijan blogista on opettanut hieman siitä, miten pitäisi haarniskaan pukeutua ja mitä aseita käyttää mitäkin haarnistaa vastaan. Hauskasti tässäkin alkaa sitten silmä katsomaan, että ovatko asiat oikein. Toki ihan aloittelijan silmällä, mutta kyllä sarjassa on samoja ongelmia keskiajan esittämisen suhteen kuin vaikka GoTissa.
   
 5. Crockett

  Crockett Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  01.03.2005
  Viestejä:
  1 014
  Saadut tykkäykset:
  95
  Harvoin tulee sarjaa vastaan joka on näin uskomattoman sekava. Tuon eri ajassa elämisen olisi vielä ymmärtänyt jos se olisi toteutettu jotenkin järkevämmin ja selkeämmin. Nyt meni puoleen väliin sarjaa että tuon tajusi. Loppujen lopuksi käteen ei jäänyt kuin sekavaa B-luokan fantasiaa joka ei oikein missään vaiheessa imassut mukaansa, toisin kuin esim. GoT heti alusta asti joka ei kyllä missään vaiheessa tuntunut sekavalta vaikka henkilöiden ja paikkojen nimiä tuli samassa määrin. Miinusta vielä musiikeista jotka on aivan onnetonta taustamusaa, olisi kaivannut selkeitä teemoja hahmoille.

  Ilman Cavillin hyvää suoritusta tämä olisi jäänyt kyllä kesken parin ekan jakson jälkeen.
   
 6. latexii

  latexii Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 808
  Saadut tykkäykset:
  377
 7. Miku-91

  Miku-91 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  27.01.2010
  Viestejä:
  379
  Saadut tykkäykset:
  81
  Tuli katseltua tämä tässä joululoman aikana. Ilmeisesti sarja on jakanut mielipiteitä aika vahvasti, mutta itse kyllä pidin. En ole lukenut kirjoja tai pelannut pelejä, joten maailma, hahmot ja lore eivät olleet itselleni lainkaan tuttuja. Tämän vuoksi hahmoista ei itselläni ollut mielikuvaa suuntaan tai toiseen, mutta pääosin sarjan roolitukset olivat mielestäni silti hyvin onnistuneet, etenkin päähahmojen osalta (Geralt, Ciri, Yennefer). Tuo oli tosiaan vähän sekavaa kun päähahmojen tarinat etenivät eri aikajanoilla, mutta kauden edetessä noista sai otteen suurin piirtein että missä mentiin ja mennään. Geraltin ja maagien voimat jäivät itselleni vähän mysteeriksi, kun välillä mm. Geralt pystyi käyttämään taikaa, mutta välillä ei sitten käyttänyt mm. taisteluissa. (Ilmeisesti Witcherien taika on sidottu noihin juomiin?) Yenneferillä oli vähän sama juttu, välillä voi luoda portaaleita toiselle puolelle maailmaa mutta välillä pitää sitten tarpoa mm. huteria ja kapeita lankkuja pitkin vaarallisessa vuoristossa. Kai näillekin on loressa jokin selitys (?), mutta sarjassa se ei tullut itselleni esille (tai sitten missasin sen).

  Pidin myös tuosta, että Geraltin tarinassa oli yksittäisempiä ja episodimaisempia jaksoja. Tuo oli itselleni piristävää nykysarjojen seassa, kun suurimmassa osasta sarjoista on pitkäkestoinen juoni ja yksittäisemmille, pienille tarinoille ei jää pahemmin sijaa. Tuotantoarvot olivat mielestäni aika hyvät myös, lukuunottamatta noita CGI-hahmoja. Eivät nuokaan mitään luokattomia olleet mielestäni, mutta pienempi budjetti näkyi aika selvästi verrattuna mm. GoTin lohikäärmeisiin. Ymmärrettävää toki, kun sarja on vasta ensimmäisellä kaudella, budjetti kasvaa varmaan jos/kun sarja kerää suosiota.

  Mutta kyllä tämän oikein mielellään tosiaan katseli ja jos tästä tulee Blu-ray, niin päätyy ehdottomasti hyllyyn. Pitänee jossain vaiheessa lukea nuo kirjat ja peleistä ainakin tuo kolmonen pelata, kun sitä on kehuttu sen verran.
   
 8. HikinenM

  HikinenM Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.12.2008
  Viestejä:
  234
  Saadut tykkäykset:
  22
  Tuo johtui ihan siitä, että Geraltin ekojen jaksojen tarinat ovat suoraan ekasta (ja tokasta?) kirjasta joka on kasa novelleja eikä romaani.

  Suosittelen kolmosta, aloitin pelaamaan tokaa kierrosta sarjan ansiosta ja toimii vieläkin todella hyvin.
   
 9. Plisukainen

  Plisukainen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.01.2005
  Viestejä:
  1 971
  Saadut tykkäykset:
  169
  Budjetti on viimeisten huhujen mukaan lähempänä 10 miljoonaa/jakso, joten mennään aivan siellä GoT loppukausien budjeteissa.
   
 10. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 832
  Saadut tykkäykset:
  726
  No oho. Sitten on kyllä hukattu rahaa jonnekin ihan kympillä. :D
   
  Recce tykkää tästä.
 11. makemich

  makemich Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.09.2002
  Viestejä:
  1 419
  Saadut tykkäykset:
  93
  No siinä yhdessä jaksossa mennyt ainakin 9,5 miltsiä niihin hienoihin lohikäärmeisiin.
   
 12. vemkki

  vemkki Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 546
  Saadut tykkäykset:
  192
  Toisaalta on isompi homma tehdä jotain alusta alkaen. GoTissa oli varmaan paljon mahdollisuuksia uusiokäyttöön, kun samoja otuksia ja rakennuksia oli jaksosta toiseen.
   
 13. Recce

  Recce Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 907
  Saadut tykkäykset:
  215
  Cavill tienasi 400000$ per jakso. 2:s kauden kuvaukset alkavat piakkoin Lontoossa ja kausi julkaistaan 2021.
   
  Viimeksi muokattu: 07.01.2020
 14. big j

  big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.02.2002
  Viestejä:
  3 396
  Saadut tykkäykset:
  112
  Heh, no myönnettäköön että huvittihan tuo. Todellakin, HIENOSTI mallinnettua katseltavaa siinä jaksossa. Rahaa oli pistetty palamaan... siis ihan oikeasti. Duunivuorossa ollut efektipaja katseli siinä sivussa, kun tuhkat katosi taivaaseen.
   
 15. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  4 643
  Saadut tykkäykset:
  695
  Sapkowskin kirjat ovat loppuneet Amazonilta ja maailmalta kirjakaupoista. Suomessakin kovakantiset myyvät ei oota Adlibriksessä ja kuulemma kirjastoissa on 100 paremmalla puolen olevia jonoja varauksissa.