The Walking Dead FOX Suomen tahtiin.

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana pede, 07.04.2012.

 1. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  121
  Taas täysin eri asia, koska normaalitilanteessa ruoaksi valmistettavat henkilöt olisi laitettu lihoiksi ja roikkumaan parissa sekunnissa tappamisen jälkeen, kuten siellä tukikohdassa nähtiinkin jakson alussa. Sen sijaan tämä viimeisin sankari oli kuljeskellut ympäriinsä oletetut puremajäljet kankussaan koko päivän ajan, infektion levitessä ja pahentuessa kaiken aikaa.
  Alkoiko hän jo jopa osoittaa jotain merkkejä muuttumisesta, kuumeen nousua tai jotain, vai oliko se sitten vain itsemurhan valmistelun henkisestä puolesta johtuvaa hikoilua..
   
 2. Weitec

  Weitec Valvoja Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.11.2003
  Viestejä:
  2 360
  Saadut tykkäykset:
  3
  onpas ollu hyvää kyytiä :thumbsup:
  kirkkokohtauksen aavistin että karvakamut seuraa tilannetta taustalla ja iskevät kun aika kypsä. näinhän siinä kävi.
  aikas tylysti/tunteettomasti sitten rusikoivat panoksia säästäen nämä kannibaalit :naminami:

  tuli sitten katsottuna livenä piiiiitkästä aikaa ja alkopa mainokset vituttamaan. ens viikolla taas takaisin kiintolevytallennukseen ja kelauksen pariin :cool:
   
 3. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 357
  Saadut tykkäykset:
  562
  Harmi, että ei selvinnyt se, miten saastuneen lihan syöjien kävi.

  Sarjassa voisi kyllä olla myös lapsizombeja, lihaviakin, ja vanhuksia. Lapsi on jo aiemmin ollut ja teilattu, joten kynnys on sinänsä jo ylitetty. Vanhuksia on joskus yksittäisissä kohtauksissa, mutta muuten niitä ei zombien seassa ole. Lihavia en muista nähneeni koskaan. Mutta eipä niitä yleensäkään ole missään Hollywood-ohjelmassa - muuten kuin lihavassa roolissa.
   
 4. Vole

  Vole Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  16.03.2010
  Viestejä:
  1 888
  Saadut tykkäykset:
  61
  Pullukka zombi nähtiin ainakin toisella tuotantokaudella siellä maatilalla kylpemässä kaivossa. Lisäksi T-Dog oli hieman isompi poika. Mietin kanssa tuota samaa, että saisi olla esim. lapsizombeja, koska se voisi olla aika kammottavaa oikeasti, nyt noihin zombeihin on vaan niin turtunut etteivät ne liiemmin kiinnosta.

  Kaksi kauden ensimmäistä jaksoa ovat olleet sarjan jaksojen yleiseen tasoon nähden parempia. Noiden ihmissyöjien esittely hoidettiin jopa paremmin kuin itse sarjakuvassa, jossa nuo metsästäjiksi kutsutut ihmiset tulivat aika tyhjästä ja kokivat aika nopeasti saman kohtalon. Jäi aika mitäänsanomaton fiilis lukiessa. Eli pisteet siitä.
   
 5. JJtalo

  JJtalo Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.12.2010
  Viestejä:
  161
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hyvin on kyllä alkanut tämä tuotantokausi, toivotaan että mielenkiinto pysyy yllä eikä jäädä junnaan paikalleen. Tuntuu että kuvaustapaan ja tunnelmanluontiin on onnistuttu saamaan aika paljon syvyyttä, onko tekijät sitten kehittyny vai tullut vaan katottua tarkemmin. Hieno homma joka tapauksessa, yhdessä välissä oli jo kortilla että jätän sarjan seuraamatta kun alko oleen niin ykstoikkosta.
  Tuntui sarjassa olevan kauan vallalla b-luokan leffoista tuttua liian selvää kompurointia ja luovuttamista "voi iik, kompastuin omiin kengännauhoihin, pure mua nyt sitte kun siinä könyät niin voin kiljua tässä sitte". Tästä on onneks päästy ja ihmiset osaa tarkkailla ympäristöä ja uusia paikkoja tutkitaan oikeasti varuillaan.
   
 6. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 304
  Saadut tykkäykset:
  369
  ainakin oman wikin mukaan näin on. Varovasti spoilereiden kanssa, loppupuolella lista zombiintuneista hahmoista.

  http://walkingdead.wikia.com/wiki/Zombies

  Edit: olennainen osa

  "The rule is WHATEVER it is that causes the zombies, is something everyone already has. If you stub your toe, get an infection and die, you turn into a zombie, UNLESS your brain is damaged. If someone shoots you in the head and you die, you're dead. A zombie bite kills you because of infection, or blood loss, not because of the zombie "virus.""
  —Robert Kirkman[src]
   
  Viimeksi muokattu: 07.11.2014
 7. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 357
  Saadut tykkäykset:
  562
  Olipa huono jakso. Taas kerran ryhmä ihmisiä on muodostanut jonkun typerällä periaatteella toimivan yhteisön, joka näyttää ulospäin hyvältä, mutta on sisältä mätä. Ja jota pääosanesittäjät yrittävät paeta. Miksi tuota samaa toistetaan jatkuvasti...?

  Pehmentääkö tuo virus muuten ihmisen luuston? Kun päitä on niin helppo jalalla muussata.
   
 8. poissaoleva

  poissaoleva Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.01.2007
  Viestejä:
  61
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos kerran zombien seassa voi tallustella normaalisti kun vähän zombien töhnää päälle laittaa, niin miksi tätä ei käytetä useammin hyödyksi??
  Ensimmäisellä kaudella tämä oli todella hieno kohtaus, mutta nyt kyllä lähinnä nauratti ja tuli myötähäpeä olotila (siis kun se naikkonen siellä aidan takana tepasteli ja pelasti porukan vapaaksi.) :OI
   
 9. Weitec

  Weitec Valvoja Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.11.2003
  Viestejä:
  2 360
  Saadut tykkäykset:
  3
  olipa liian ennalta arvattava linja-autokohtaus, ensin lauma zombieta tiellä, sitten oltiinkin hytti täynnä käsiä -tilanteessa :|
  jännäksi menee mitä meinaavat nyt tehdä kun mitään pelastusta ei olekaan :D
  korjaakoha kuolema sen "älykkö pelastajan", aikas pahastiha tuo sai osumaa :sleep:
   
 10. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  121
  Ilmeisesti jonkin verran on pehmenemistä tapahtunut, kun ainakin lihat irtoaa ihan vesiletkulla ruikkimalla.. :D
   
 11. jleinonen

  jleinonen Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.08.2001
  Viestejä:
  627
  Saadut tykkäykset:
  1
  En tiedä tarviiko tätä sarjaa näin tosissaan ottaa, mutta ihmisen kuollessa lihakset alkaa mätänemään mutta eihän luut mihinkään pehmene :=)
   
 12. JJtalo

  JJtalo Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.12.2010
  Viestejä:
  161
  Saadut tykkäykset:
  0
  No joo aika helposti nuo tuolla näytti menevän, mutta kyllä tuommosesta(tai ainakin oikeasta) paloautosta lähtee semmosella paineella ja volyymillä tuota vettä että saattais zombiet mennäkki muussiks :)
  edit: Niin ja jos tätä tilannetta ruvettais miettiin todellisuuden kannalta, ois tuon paloauton pitäny olla käynnissä :)
   
 13. VinSent

  VinSent Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.03.2013
  Viestejä:
  39
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minulla on erittäin kummallinen viha-rakkaussuhde tämän sarjan kanssa. Toisaalta olen jokaisen jakson telkasta katsonut ja myöhemmin DVD:t ostanut (tosin vasta, kun ovat tulleet jostain vastaan käytettynä tai reilusti alennettuna), mutta aina kun sarjasta alan keskustella, niin huomaan keskittyväni pääasiassa negatiivisiin puoliin. Tuntemukseni ovat siis erittäin hajanaiset, mutta yritän nyt parhaani mukaan selittää kantani.

  Tunnustan heti, että olen Robert Kirkmanin alkuperäisen sarjakuvan iso fani. Uskaltaisin jopa väittää, että se on lempisarjakuvani. Minua ei kuitenkaan haittaa, että sarja tekee asioita eri tavalla. Yksi sarjakuvan suurimpia viehätyksiä on kääntää sivua sydän pamppailen ja jännittäen mitä tapahtuu seuraavaksi (ainoa sarjakuva, jonka jokaista uusinta osaa en selaille ennen lukemista). On siis täysin ymmärrettävää, että tarinaan pitää tehdä välillä jopa radikaaleja muutoksia, jotta tämä elementti säilyisi tv - versiossa. Mikä saa patani kiehumaan on, että sarja tekee asioita niin paljon huonommin, kuin sarjakuva.

  Isoin asia on maailmanlopun tunnelman täydellinen uupuminen. Koskaan ei ole sellainen olo, että hahmot joutuisivat oikeasti epätoivoin vallassa kampailemaan selviytyäkseen. Kaikkialle ajetaan kolmella autolla ja yhdellä mopolla, mutta bensa ei koskaan ole ongelma. Kaikkissa taloissa, joihin hahmot murtautuvat, on jotain syötävää eivätkä ne muutenkaan ole muitten ihmisten toimesta pahemmin myllättyjä. Yhdessä jaksossa hahmot peräti löysivät ja söivät muroja (ainakin) vuoden verran jo avattuna olleesta paketista (varmasti edelleen syötävää). Jokaisessa ruokailukohtauksessa syömistä näyttää olevan yllin kyllin ja nälänhätä tuntuu olleen vakava ongelma täsmälleen kerran. Vauvan kantaminen mukana ei tunnu koskaan oikeasti haittaavan menoa (ei itke melkein koskaan ja ruokaa tälle tuntuu kivuttomasti löytyvän). Varmasti nyt muitakin tän tyylisiä kauneusvirheitä on siellä sun täällä, mutta noi ottaa päähän eniten.

  Toinen yksityiskohta mikä nyrppii on se, että liian monesta asiasta maistuu studion haluttomuus järkyttää katsojia ja semmoinen ympäripyöreä laskelmointi. Ei voi olla sattumaa, että sarjan tuottaja on studion kanssa olleitten erimielisyyksien takia vaihtunu jo kahdesti. Sarjakuvassa on hienoa kuinka ei voi oikeasti ennustaa kuka kuolee ja kuka ei. Moni suosittu hahmo on saannut, jopa melko aikaisessa vaiheessa, kirveestä ja muutenkin perus kauhuleffakliseiltä vältytty. TV - sarjssa suositut hahmot ovat taatusti turvassa ja Hollywood - tyylisesti on tiettyjä rajoja joita ei uskalleta ylittää.
  Sarjakuvassa Judith kuoli. TV - sarjassa ei.
  Silloinkin, kun uskalletaan varpaalla koskettaa viivan ulkopuolelle, niin pitää lisätä pehmentäviä tekijöitä. Lizzien hulluus ei voinnut tulla pelottavana yllätyksenä vaan sitä piti koko hahmon olemassaolon ajan alleviivata, jotta ei taatusti yllättäisi ketään. En tarkoita, että sarjan pitäisi olla jatkuva gorefesti tms. mutta kyllä zombie maailmanlopun jälkeisessä maailmassa pitäisi olla hieman synkempi meininki.

  Kolmas ja viimeinen pisara on hahmot, tai tarkemmin miten nämä on kirjoitettu. Toki mukaan mahtuu ihan hyvinkin kirjoitettuja hahmoja ja jokainen näyttelijä tekee kiitettävän roolisuorituksen, mutta ennemmistö... Aaargh! Alkaa ärsyttämään kuinka lähes aina hahmot joutuvat pulaan oman tyhmyytensä, eivätkä todellisen vaaran, takia. Ylipäätään ottaa päähän kuinka nykyään kauhuleffoissa ja - sarjoissa yleensä ei tunnuta osaavan kirjoittaa hahmoja mihinkään vaara - tai konfliktitilanteeseen ilman, että joku käyttäytyy epärationaalisesti. Toki paniikin aiheuttamat virheet jms. silloin tällöin ovat ihan ymmärrettäviä, mutta semmoiset asiat kuin silminnähden viittä vaille kaatumassa olevan aidan zombeista tyhjentämättä jättäminen ja sen sijaan perunoitten viljely kuulokkeet korvilla, on täysin käsittämätöntä. Pitää myös erikseen nostaa esille Andrea. TV - nikkarit ottivat sarjakuvien yhden parhaimman hahmoista ja pilasivat tämän täysin tunnistamattomaksi. Maailmanlopun kovaksi hioman, mutta silti jollain tasolla positiivisen ja elämäniloisen, nuoren naisen tilalla on nyt joku pienestäkin kiukutteleva blondi, joka panee ryhmänsä isointa kusipäätä ihan vain koska tämä vei hänet ampumaan zombeja.

  Mistä minä sitten pidän sarjasta? Kuten sanoin, niin näyttelijtä tekevät hyvää työtä (vaikkeivat aina saakkaan parasta mahdollista materiaalia) ja pakko myöntää, että Norman Reedus Darylina on melko kova juttu. On myös monia yksittäisiä hetkiä ja jopa kokonaisia jaksoja, kun nerokas zombiesarja yrittää taistella esiin, mutta yllämainitut ongelmat (pääasiassa studion typeryys) vetävät sitä alas. Tokan tuokkarin lopussa hahmojen keskustelu siitä mitä tehdä sille pojalle oli hieno moraallisesti harmaa ongelma ja samaisen tuokkarin viimeinen jakso oli hyvin jännittävä toimintapaukku. Kolmas kausi oli melkein kokonaisuutena napakymppi ja pohjustus viimeiseen yhteenottoon sai minut aina tuolin reunalle. Valitettavasti viimeinen jakso oli täydellinen pettymys, pistäen kaiken sen pohjustuksen plörinäksi, ja nelostuokkarin hätäinen yhteenotto oli liian vähän liian myöhään. Ja viimeisenä, muttei vähäisimpänä, joudun antamaan isot propsit neloskauden The Grove - jaksolle. Vaikka annoin yhdelle jakson elementille risuja aiemmin ja neloskausi on minusta kokonaisuutena tähän mennessä sarjan huonoin, niin The Grove on minusta silti sarjan paras jakso ja aiemmissa jaksoissa ärsyttävät lapsinäyttelijät tekivät uskomattoman hyvää työtä (onko tästä kiittäminen parempaa käsistä, lapsinäyttelijöitten kanssa paremmin toimeentulevaa ohjaajaa vaiko molempia?).

  Kuten siis näkyy, sarja on jättänyt hyvin ristiriitaisen maun suuhuni. Jokaista hyvää elementtiä kohti on kaksi täysin munattua, mutta silti jokin saa minut jatkamaan katsomista. Tietyllä tapaa haluaisin uskoa, että sarja lähtisi vielä nousuun ja alkaisi ottaa enemmän mallia lähdemateriaaliasta. Myönnän myös toki, että sarjiksen isona fanina saatan olla tälle vähän perussarjaa ankarampi, mutta kyllä minua moni ongelma häiritsisi joka tapauksessa.
   
 14. Weitec

  Weitec Valvoja Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.11.2003
  Viestejä:
  2 360
  Saadut tykkäykset:
  3
  kauden huonoin jakso :|
   
 15. Plisukainen

  Plisukainen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.01.2005
  Viestejä:
  1 935
  Saadut tykkäykset:
  157
  5 kauden ensimmäinen puolisko katseltu, tämä oli hieman junnaavaa 6-7 jaksoa lukuunottamatta varsin toimiva paketti, osa jaksoista jopa hyviä, kuten kolme ensimmäistä ja tämä viimeinen. Tauolle päättyvä episodi oli itseasiassa aika odotettu, katsotaan ensi vuoden alkupuolella, mitä meinaavat sitten tehdä, kun
  palapelejä hierottiin aika paljon paikalleen, kuten Eugenen valhekuviot DCstä, ja elossaoleva porukka on nyt yhdessä
   
 16. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 357
  Saadut tykkäykset:
  562
  En edes ymmärtänyt, että tämä jäi taas tauolle. Muutama jakso ja heti breikataan. Onko tämä joku nykyajan suunta mihin ollaan menossa?

  Ennen oli sentään selkeät kaudet, joiden välissä oli tauko...

  Paskaahan tämä oli, ei voi mitään. Sinänsä hyvää alustusta jatkoa varten, mutta koko kauden puolikas (jos tuo nyt siis oli ensimmäinen puolikas) oli taas sitä samaa, mitä aiemminkin ja mistä kirjoitinkin, että toivottavasti ei ole: yksi ihmisryhmä on yhdessä paikassa ja toinen ihmisryhmä hyökkää heidän kimppuunsa. Nyt vain asetelmaa oli hieman käännetty sillä, että hyvikset hyökkäsivät. Ei paljoa napannut enää tuo.

  Zombit on täysin unohdettu. Niistä on tehty tyhmiä pujottelukeppejä. Jos tilanteessa ei ole mitään jännittävää, voi pari kaveria pistää zombeja matalaksi niin paljon kuin haluaa vain lyömällä puukolla ohimoon. Sitten, jos tilanne on jostain syystä jännittävä ei yksi kaveri pärjää zombille ilman toisen (viime tipassa) antamaa apua.

  Jospa joku muu tekisi paremman sarjan. 21 päivää myöhemmin -maailmasta saisi kyllä ihan muikean sarjan, kun zombit eivät ole mitään avuttomia laahustajia.

  Niin ja sekin vielä, että edelleen samat naamat jatkavat zombeina... Olisi edes välillä lihavia zombeja. Eikös jenkkilästä yli puolet ole ylipainoisia? Ne vissiin syötiin kokonaan pois heti alussa...
   
 17. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 057
  Saadut tykkäykset:
  16
  Tämä on sen haittapuoli, kun sarja näytetään niin tuoreeltaan. Amerikassa tauot kesken kautta ovat tavanomaisia.

  Kommentoidaan nyt vähän sarjaakin. Alkukausien kehnoiluista on kuljettu pitkä matka ja sarja on nykyään ihan kelvokasta laatua, joka kausi tuntuu aina parantavan edellisestä.
   
 18. opelman

  opelman Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.10.2007
  Viestejä:
  1 534
  Saadut tykkäykset:
  46
  Tänään vissiin jatkuu uusilla jaksoilla. Jos oikein ymmärsin? Eka tule uusinta ja sitten uusi jakso?
   
 19. Weitec

  Weitec Valvoja Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.11.2003
  Viestejä:
  2 360
  Saadut tykkäykset:
  3
  tauon jälkeiset 2 jaksoa olleet kyllä pettymyksiä. nyyh vittu-meininkiä.
  aivan kuin oli eri kausi olisi kyseessä mihin ennen taukoa jäätiin :(
   
 20. ebonite

  ebonite Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.01.2006
  Viestejä:
  241
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jostain syystä tykkäsin tuosta 10 jaksosta (Them). Kuvas hyvin porukan näännyttävää vaellusta ilman kunnon määränpäätä. Silti kaipaisin kunnon zombie-mättöjä väliin ja isoja joukkokohtauksia. Lisäksi en kestä jos tuo uusin "Alexandria" on taas kerran yks turva paikka joka näyttää hyvältä, mutta on mätä sisältä. Mitä muuta se toisaalta voi olla?
  Sarja kaipaisi kohta jotain kunnon pahista kuvernöörin tyyliin tai jotain selkeää päämäärää, jota kohti ryhmä pyrkii. Silti edelleen erinomainen sarja, jota seuraa mielellään. Eugenen rooli sarjassa myös mietityttää nyt kun kaverin Washington-kusetus paljastui. Uhrataanko Zombeille vai tarvitaanko älyä johonkin planiin?
   
  Viimeksi muokattu: 24.02.2015