The Village (M. Night Shyamalan, 2004)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Tero78, 25.08.2003.

 1. Tero78

  Tero78 Guest Guest

  Liittynyt:
  30.11.2001
  Viestejä:
  1 032
  Saadut tykkäykset:
  0
  Shyamalanin uudessa projektissa on ainakin melkoisen vakuuttava casting:

  * Joaquin Phoenix
  * Bryce Howard
  * William Hurt
  * Sigourney Weaver
  * Adrien Brody

  Nähtäväksi palaako Shyamalan tasolleen, pettymyksen tuottaneen
  Signs :in jälkeen.

  IMDBn linkki
   
 2. Imlego

  Imlego Guest Guest

  Liittynyt:
  09.03.2003
  Viestejä:
  1 416
  Saadut tykkäykset:
  2
  Korj: pettymyksen tuottaneiden Unbreakablen ja Signsin jälkeen. Tosin Unbreakable nyt oli vielä ihan katsottava, Signissä oli jo niin hirveitä dramaturgisia typeryyksiä, että sitä ei voi anteeksi antaa. No, mies ansaitsee vielä yhden yrityksen - Sixth Sense oli sen verta hyvä leffa.
   
 3. Bulli

  Bulli Guest Guest

  Liittynyt:
  04.01.2003
  Viestejä:
  2 083
  Saadut tykkäykset:
  1
  Innolla tuota odottelen, casting näyttää todellakin vakuuttavalta. Etenkin Sigourney Weaverin mukanaolosta plussaa. Ja asiahan on niin, että Mr. Shyamalan ei ole vielä huonoa elokuvaa tehnyt.
   
 4. JTX

  JTX Käyttäjä

  Liittynyt:
  28.09.2001
  Viestejä:
  5 796
  Saadut tykkäykset:
  14
  Niin, M. Nightin paras elokuvahan on tietenkin Unbreakable ja vähiten hyvä Signs. :) Eiköhän taso jatku edelleen korkeana. Näyttäisi siltä että äijä on ansainnut respectiä Hollywoodissa, kun nimekkäitä näyttelijöitä pursuaa tuo The Woods. Hyvä niin.
   
 5. IsoArska

  IsoArska Guest Guest

  Liittynyt:
  14.07.2003
  Viestejä:
  1 794
  Saadut tykkäykset:
  4
  I sense that the sixth sign in the woods is unbreakable. :rolleyes:
   
 6. electricboy

  electricboy Guest Guest

  Liittynyt:
  05.11.2000
  Viestejä:
  2 580
  Saadut tykkäykset:
  3
   
 7. petma

  petma Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  23.04.2002
  Viestejä:
  1 710
  Saadut tykkäykset:
  1
 8. Drooper

  Drooper Guest Guest

  Liittynyt:
  28.07.2002
  Viestejä:
  435
  Saadut tykkäykset:
  0
  Näyttää siltä, että leffan nimi on IMDb:ssä ainakin muuttunut The Villageksi, ja tilalle on ilmestynyt joku toisen ohjaajan 2004 ilmestyvä The Woods.
   
 9. Moses_x

  Moses_x Guest Guest

  Liittynyt:
  08.01.2003
  Viestejä:
  1 117
  Saadut tykkäykset:
  1
  Näytti varsin tunnelmalliselta elokuvalta jälleen kerran. Signs oli pettymys, mutta The Sixth Sense ja Unbreakable olivat kummatkin hienoja leffoja.
   
 10. Pallo

  Pallo Guest Guest

  Liittynyt:
  09.06.2003
  Viestejä:
  392
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ensimmäistä kertaa kuulen tästä elokuvasta.

  Trailerin nähtyäni (löytyy isompana mm. täältä) ja sen aikana kävi kyllä semmoiset kivat kylmät väreet kehossa.
  Trailer lupaa taas tiivistä tunnelmaa. Pomppasi heti ensi vuoden odotetuimmaksi leffaksi.

  M. Night Shyamalan on yksi tämän hetken parhaista ohjaajista, joka osaa ihailtavalla tavalla luoda tunnelmaa katsojan omassa mielessä. Niissä on myös kaikissa ollut tarinassa jokin pieni "palaset loksahtavat kohdalleen"-juttu. Toivossa on hyvä elää, että tässäkin sellainen olisi.

  Ja tottakai pitää nostaa hattua siitäkin, että herra on nämä elokuvat myös itse kirjoittanut.
   
 11. Drooper

  Drooper Guest Guest

  Liittynyt:
  28.07.2002
  Viestejä:
  435
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vähän offtopicina, mutta kuitenkin. Katsoin tänään Signsin toista kertaa osakseen tämän threadin innoittamana. Edellinen kerta oli Espoo Cinéssä joskus 1,5v sitten tms. Leffa maittoi tälläkin kertaa todella hyvin, enkä voi vieläkään ymmärtää miksei suurimpaan osaan porukasta tuo uppoa. Loistava tunnelma, hyviä näyttelysuorituksia, hyvät musiikit jne.

  Ja jos vielä tunnustaa sen verran, että tosiaan vaikka toinen katsomiskerta oli kyseessä, niin pelkäsin monta kertaa enemmän kuin mitään The Ringejä katsellessani. Olen outo? Sydän hakkasi tiuhaan tahtiin lähes koko leffan läpi.

  Sanottakoon vielä, että pidän Unbreakablestakin, ja paljon. Sen kohdalla ihmettelen vielä enemmän negatiivisia mielipiteitä. :)
   
 12. Moses_x

  Moses_x Guest Guest

  Liittynyt:
  08.01.2003
  Viestejä:
  1 117
  Saadut tykkäykset:
  1
  *Spoilereita*

  Kyllä se minun mielestäni ihan jees-leffa on, mutta minua vain häiritsee siinä pari asiaa. Signs oli kyllä varsin hyvä ja lupaava leffa ihan loppumetreille asti (sinne kellariin), mutta sitten asiat lähtivät menemään perseelleen. Itse näen koko leffan pelkkänä uskoontulemistarinana. Jumala on antanut Grahamille "merkit", joka kulminoituu onnettomuus-flashback-baseball-maila-vesilasi-astma-alien-kohtauksessa. Tämän jälkeen Graham kääntyykin takaisin uskoon. The end.

  Rakas Robert Ebertini kehui Signsia siitä, että siitä puuttuu kunnon pay off. Olen eri mieltä, Grahamin uskoontuleminen ja siihen johtavien merkkien tarkoituksen paljastuminen ovat pay off, mutta mielestäni kökkö sellainen. Mutta kyllähän tuossa ihan vahva tunnelma on (ei minua teatterissa pelottanut, mutta se ei ole Signsin syy. En ole pitkään aikaan leffoja katsellessa pelännyt.), hyvät näyttelijät ja oivat musiikit. Juoni vaan osaltaan kusee, mikä riistää Signsilta pisteitä. Ja turhana pikkuhuomautuksena on pakko sanoa, että oma suspension of disbeliefini kärsi pahasti, kun alienia mätkitään vesilaseja päiten. Kun ovat kerran keksineet, että vesi sitä vahingoittaa, onko se niin perkeleen vaikeaa ottaa vesilasi käteen ja heittää vedet päälle?
   
 13. Drooper

  Drooper Guest Guest

  Liittynyt:
  28.07.2002
  Viestejä:
  435
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen samoilla linjoilla tuon loppujutun kohdalla, en tosiaan itsekään pitänyt tuosta lopetuksesta. En niin ensimmäisellä katsomiskerralla, enkä nyt toisellakaan. Flashbackien käyttö myös paikoittain tökki. Kuitenkin kellarikohtauksiin asti elokuva jatkui sen verran vahvana, että omalla kohdalla tuo lopetus ei kuitenkaan pilannut kokonaisuutta, niin että voisin edes keskiverroksi sanoa. Olen anteeksiantavaista sorttia. :)
   
 14. kurdt

  kurdt Guest Guest

  Liittynyt:
  27.11.2002
  Viestejä:
  7 255
  Saadut tykkäykset:
  25
  Kyllä The Village nousi korkealle minunkin odotus listallani. Eipä tälläisiä leffoja turhan usein tule.
   
 15. electricboy

  electricboy Guest Guest

  Liittynyt:
  05.11.2000
  Viestejä:
  2 580
  Saadut tykkäykset:
  3
  Mahtava teaser, vaikka harvoin edes noita (teasereitä) varten vasten menen etsimään.

  Jo tuon perusteella voi tehdä sen johtopäätöksen, että pirun mielenkiintoinen leffa tiedossa, enkä oikeastaan enää halua juonesta enempää tietääkään. Shyamalanin leffoista kun ei kannata liikaa lukea etukäteen.

  Vasta kesällä Jenkeissä, eli syksyksi Suomeen?
   
 16. Eastwood1

  Eastwood1 You brought two too many. Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.12.2003
  Viestejä:
  1 875
  Saadut tykkäykset:
  1
  Traileri oli ihan ok, mutta kuitenkin rankkaan Signsin paljon korkeammalle kuin muut täällä. Musiikki oli todella hermoja raastavaa ja mielestäni aivan täydellisyyttä hipovaa. Vaikka loppu olikn arvattavissa niin huippu leffa, sanon minä. Älkää kuitenkaan nyt kivittäkö sellasen takia. Täytynee käydä silti katsastamassa, kun Shayamalania(oikeinkirjoitus?) on tarjolla.
   
 17. GoodFellow

  GoodFellow Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.06.2003
  Viestejä:
  134
  Saadut tykkäykset:
  1
  Odotan todella innolla Villagea. M. Night Shyamalan "kaikki" leffat Signs, Unbreakable ja Sixth Sense ovat hyviä.

  Unbreakable oli aluksi pettymys, mutta katsottuani sen pari kertaa on mieli muuttunut. Arkkivihollisasetelma on erittäin mielenkiintoinen.

  Offtopiccina: Unbreakable on käymässä toteen :) Venäjällä yks likka on selvinnyt jo kahdesta terroristi pommituksesta hengissä. Toisessa iskussa kaikki muut junavaunussa kuolivat mm. vieressä istunut henkilö ja se likka selvisi hengissä. Myös toinen pommitus oli vastaavanlainen.
  It´s all true... the movie is true... whoaaah...

  Signs 4 +
  Unbreakable 3 1/2
  Sixth Sense 4 +
   
 18. Jan

  Jan Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.09.2002
  Viestejä:
  1 602
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sixth Sense oli ihan mukava leffa, vaikka se
  perustuukin suureksi osaksi loppuratkaisuun, joka on melkeinpä luokkaa "se olikin unta" -klisee.

  Unbreakable oli tunnelmaltaan mielenkiintoinen, mutta ei tuntunut missään vaiheessa toimivan ns. kybällä.

  Signs oli alusta mielenkiintoinen, mutta lässähti sittemmin pahasti.

  Minua ihmetyttää tämä Shyamalanin yliarvostus/popstara-imago, Villagen trailerissakin ohjaajan nimi oli melkein yhtä isolla kuin elokuvan - vaikka miekkonen on tehnyt vain yhden hyväksi luokiteltavan elokuvan. Joku ihmeen Hitchcock-kompleksi varmaankin. Toistaiseksi Shyamalan näyttää "one-trick-ponylta", joka osaa vain yhden tempun (jonka kiinnostavuus vähenee ja vähenee mitä enemmän temppua toistaa). Jotenkin tulee mieleen sellaine ajatus että Shyamalan on kuin iso lapsi (niin hyväsä kuin huonossakin), joka on päästetty tekemään elokuvia.

  Villagen traileri vaikutti aavistuksen tylsältä, minkäänlaista käsitystä ei saanut siitä mitä metsässä oli. Taitaa taas tulla elokuva, jossa kummitellaan salaperäiseen tapaan ja lopussa läväytetään eteen joku korni yllätys. Aika valjulta vaikutti tuo traileri, en nähnyt siinä oikeastaan mitään omaperäistä/mielenkiintoista. Vaan tuleepa varmaan tuokin vuoden päästä videovuokraamon hyllyltä poimittua.
   
 19. steffe79

  steffe79 Silentium est aureum Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  04.05.2002
  Viestejä:
  4 147
  Saadut tykkäykset:
  7
  Tämä kirjoitus kuvastaa hyvin omia kokemuksia ja mielipiteitäni kyseisestä ohjaajasta. En myöskään ole havainnut mitään "erikoista" hänen elokuvissaan, saati sitten niiden "yllättävissä käänteissä". Mies pitää tarinan usein kovin yksioikoisena, eikä hahmoihin todellakaan pääse samaistumaan. Olen myös pienen ihmetyksen vallassa, että miksi tätä miestä niin suuresti arvostetaan ja pidetään guruna.

  Minun mielestäni Shyamalania voidaan pitää yhden kikan ohjaajana, joka toimii hyvin vastineena yhden ilmeen näyttelijöille (Seagal, Van Damme yms.). Mies pystyy toteuttamaan sen yhden ja ainoan kikkansa, jota sitten toistetaan toistamiseen.

  Villagen traileri ei myöskään onnistunut herättämään mitään erikoisia tunteita. Ja olen lähes varma, että samaa kaavaa tässäkin elokuvassa käytetään kuin mitä hän on käyttänyt kaikissa aikaisemmissakin elokuvissaan. Teattereihin tuota tuskin tulee mentyä katsomaan, mutta ehkäpä sitten kun dvd:lle ilmestyy.
   
 20. electricboy

  electricboy Guest Guest

  Liittynyt:
  05.11.2000
  Viestejä:
  2 580
  Saadut tykkäykset:
  3
  Erikoinen lähestymistapa. Mitä sitten odotat leffalta? Että metsästä ryntää 1000 Urakhaita peitset tanassa?

  Ei kai M.Night paljasta trailerissa korttejaan, kun katsojat kuitenkin miettivät, että mitähän siellä metsässä on, ja mikä on homman nimi.. Se, ettei katsoja oikein tiedä "mitä metsässä on", on ikäänkuin vähän sen trailerin idea, *vink vink*

  Hyvä puoli tässä on se, että koska pojat ovat julistaneet, etteivät mene katsomaan leffaa teatteihin, niin me muut voidaan sitten rauhassa jutella leffasta ensi-illan jälkeen.. Hyvä niin. ;)