The Town (2010) (Ben Affleck, Chris Cooper)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 05.08.2010.

 1. Mika

  Mika Administrator Ylläpidon jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.02.2000
  Viestejä:
  8 287
  Saadut tykkäykset:
  29
  [​IMG]

  Bostonissa tapahtuu vuosittain yli 300 pankkiryöstöä. Suurin osa kaupungin ammattirikollisista asuu kahden ja puolen neliökilometrin kokoisella asuinalueella nimeltä Charlestown.

  Yksi heistä on Doug MacCray (Ben Affleck), eikä häntä ole veistetty samasta puusta kuin muut alamaailma kasvatit. Heistä poiketen Dougilla oli mahdollisuutensa menestyä ja olla seuraamatta isänsä jalanjälkiä. Sen sijaan hän on päätynyt pankkiryöstäjäksi ja johtamaan armotonta rikollisliigaa, joka pitää kunnia-asianaan ottaa haluamansa ja päästä pakoon ehjin nahoin. Dougin ainoa perhe ovat hänen rikoskumppaninsa ja erityisesti Jem (Jeremy Renner), joka on vaarallisen lyhyestä pinnastaan huolimatta Dougille lähempänä veljeä kuin kukaan muu.

  Kaikki kuitenkin muuttui eräällä keikalla, kun Jem otti panttivangiksi pankinjohtaja Claire Keeseyn (Rebecca Hall). Kun liiga saa tietää tämän asuvan Charlestownissa, Jem hermostuu ja haluaa selvittää, onko Keesey nähnyt jotain, mikä voisi paljastaa heidät. Koska Doug tietää, mihin Jem pystyy, hän päättää hoitaa asian itse. Doug etsii käsiinsä Clairen, jolla ei ole aavistustakaan, että heidän kohtaamisensa ei ole sattumaa, tai että tämä hurmaava muukalainen on yksi miehistä, jotka pahoinpitelivät häntä vain muutama päivä aikaisemmin.

  Kun Dougin suhde Clairen kanssa syvenee intohimoiseksi romanssiksi, hän haluaa jättää rikollisen elämänsä taakseen. Mutta kun FBI lähestyy agentti Frawleyn (Jon Hamm) johdolla ja Jem alkaa epäillä Dougin lojaaliutta rikoskumppaneilleen, Doug tajuaa, ettei irtautuminen tule olemaan helppoa. Ja mikä pahinta, se saattaa asettaa Clairen tulilinjalle. Dougilla on tehtävä vaikea valinta: hänen on joko petettävä ystävänsä tai menetettävä rakastamansa nainen.

  [​IMG] Katso elokuvan trailer

  [​IMG] Katso kuvagalleria

  Ensi-ilta Suomessa 10.12.2010 (USA:ssa 17.9.2010)
   
  Viimeksi muokattu: 20.10.2010
 2. Justy

  Justy Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.08.2010
  Viestejä:
  10
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mikäli kaikki synopsiksessa mainittu ei tapahdu elokuvassa ensimmäisen vartin aikana, niin vähän liian tarkasti tuli elokuvan kulku kuvattua.

  Periaatteessa vaikuttaa kyllä mielenkiintoiselta elokuvalta.
   
 3. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 057
  Saadut tykkäykset:
  22
  Tuskinpa kannattaa synopsista lukea, tuppaavat yleensä spoilaamaan. Affleckin edellinen ohjaus (Gone Baby Gone) oli positiivinen yllätys, joten kenties tämäkin on katsomisen arvoinen.
   
 4. Streami

  Streami Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.01.2004
  Viestejä:
  800
  Saadut tykkäykset:
  3
  Kaikki elokuvat joissa Ben Affleck näyttelee, menettävät kaiken uskottavuuden sillä sekunnilla kun herran pärstä ruutuun ekan kerran pärähtää.
   
 5. winterland

  winterland Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2004
  Viestejä:
  5 248
  Saadut tykkäykset:
  2
  Trailerin perusteella vaikuttaa ihan mielenkiintoiselta.
   
 6. Maraballo

  Maraballo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.02.2007
  Viestejä:
  121
  Saadut tykkäykset:
  0
  Affleckin ohjauksia odotan Gone Baby Gone -pätkän jälkeen innolla. Toivon mukaan tämä on samaa tasoa!
   
 7. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  10 979
  Saadut tykkäykset:
  429
  IMDb 8.4
  RT 94%

  Mukavan vastaanoton saanut. Ben Affleckissa taitaa olla ihan oikeasti tuota ohjaajan vikaa.
   
 8. Willy

  Willy Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.05.2006
  Viestejä:
  210
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ben Affleckin ensimmäinen pitkä elokuva Gone Baby Gone on sen verran hyvä, että mielenkiinnolla odotan, onko miehestä todellakin ohjaajaksi vai oliko Gone Baby Gone vain moukan tuuria. Traileri on sitten näitä perinteisiä "mennään elokuva läpi pikavauhtia" -tyyliä, mutta ihan hyvältä näyttää. Affleck ei ole mitenkään kummoinen näyttelijänä, mutta onnistuisikohan sitten jos hän ohjaa itse itseään.
   
 9. Caporegime

  Caporegime Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.04.2004
  Viestejä:
  1 587
  Saadut tykkäykset:
  3
  Joo, oli todella kliseinen. Tosin trailerit ovatkin ikään kuin oma kokonaisuutensa ja tuntuu, että niistä tehdään tahallaankin kliseisiä keskivertokatsojaa houkuttelemaan, vaikka leffa itsessään olisikin omaperäisempää mallia.
   
 10. Clef

  Clef Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.07.2005
  Viestejä:
  614
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mä näin tän Jenkeissä.

  Tätä on kehuttu ihan hirveesti, vetää Rottentomatoesissa ihan käsittämättömän korkeat yleispisteet...mutta mun mielestä tää oli korkeintaan keskinkertainen, sellainen hyvin, hyvin perus rikosleffa. Mitään ns. "ihmeellistä" siinä ei kyllä mun mielestä ollut. Se jännite, minkä pitäis kantaa koko leffan ajan, eli Affleckin ja tuon pääosaesittäjänaisen suhde...oli sekin aika heppoinen, eikä ainakaan millään tavalla uniikki tai ennennäkemätön.

  Affleck oli fyysisesti näemmä aika timmissä kunnossa, mutta muuten näytteleminen oli sellaista tylsän lakonista muminaa.

  Eikä tuota Affleckin ohjaustakaan siitä erottanut oikeastaan millään tavalla, paitsi että auto/takaa-ajo -kohtaukset olivat ihan kiinnostavalla tehtyjä.

  Parasta leffassa taisivat olla ne siistit nunna-maskit, hah.
   
 11. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 057
  Saadut tykkäykset:
  22
  Affleck pysykööt vain nykylestissään, sillä ohjaaminenhan näyttää miekkoselta sujuvan. Bostonin karumpi puoli rosoisine hahmoineen tuli jälleen kuvatuksi antaumuksella, kotikaupungin siirtäminen valkokankaalle tuntuukin olevan Affleckin suurin vahvuus. Tarina kulki pitkälti tyypillisiä uria, mutta miljöönluonnin lisäksi onnistuneet hahmot nostivat elokuvan keskinkertaisuuden yläpuolelle. Ainoa pieni kritiikki oikeastaan Jon Hammista, joka ei tunnu hahmon erilaisuudesta huolimatta onnistuvan karistamaan Don Draperia itsestään. Affleckista itsestään tuli alkuvaiheen pusakka päällä taasen vahvasti mieleen GTA4:n Niko Bellic.

  Gone Baby Gonelle The Town häviää karvanverran, mutta edustaa nykyrikoselokuvan parempaa laitaa.

  :):):):)-
   
 12. mr.hat

  mr.hat Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.01.2005
  Viestejä:
  754
  Saadut tykkäykset:
  0
  Edelliseen ei paljoa lisättävää. Mukavan rosoista ja yllättävän rauhallista kerrontaa ryyditettynä erittäin sähäköillä toimintakohtauksilla. Tykkäsin tästä hitusen Affleckin ekaa ohjausta enemmän. Erinomaiset näyttelijäsuoritukset, ehkä FBI:n pääjermuun olisi kaivannut enemmän särmää.

  Tästä on näköjään tulossa kiekolle 23 minuuttia pidempi versio. Hyvin toimi tälläkin pituudella.


  4/5
   
 13. Recce

  Recce Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 917
  Saadut tykkäykset:
  218
  Veti kyllä sanattomaksi. Olen tässä nyt viimeisen tunnin aikana miettinyt, oliko kenties parempi kuin The Heat. Ben kyllä ohjasi helvetin vahvan elokuvan.

  5/5 :thumbsup:
   
 14. mr.hat

  mr.hat Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.01.2005
  Viestejä:
  754
  Saadut tykkäykset:
  0
  Heatiin tätä tulee pakostakin vertailtua, niin paljon aihepiiriltään ja teemoiltaan tässä liikutaan samoilla vesillä. Ja paljon olin näkevinäni lainauksia Heatista, ryöstöjen yhteydessä esim. hyvin samantyylisiä kamerakulmia. Heatille tämä häviää omassa listassani...

  Kävin lukemassa IMDB:n foorumia ja siellä selvisi, että pidemmässä versiossa on mukana kohtaus, jossa Affleckin hahmo katsoo töllöstä Heatia.:thumbsup:
   
 15. Mastema

  Mastema Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  09.11.2006
  Viestejä:
  1 230
  Saadut tykkäykset:
  21
  Erittäin hyvä elokuva kyseessä, ja kuten Samppa (ja moni muukin) ylempänä veisteli soisi Ben Affleckin jatkavan sanalla sanottuna lupaavasti alkanutta ohjaajauraansa.

  Vertailulta Heatiin tuskin voi elokuvan aihepiirin huomioiden välttyä, mutta mielestäni tämä teos kyllä seisoo ihan omilla jaloillaan hienojen (pankki)ryöstöelokuvien joukossa. Näyttelijät ovat kautta linjan hyviä, joskin aivan elokuvan loppu ei tällaisenaan ollut mielestäni se kaikkein paras. En sitten tiedä kuinka kirjassa oleva lopetus olisi elokuvassa toiminut, mutta leffassa nähty loppu ei kuitenkaan montaa pojoa kokonaisarvosanasta tiputa. Tarkemmin sanottuna maks. yhden kokonaisen pojon.

  Tällaisenaan 4/5.
   
  Viimeksi muokattu: 15.12.2010
 16. mr.hat

  mr.hat Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.01.2005
  Viestejä:
  754
  Saadut tykkäykset:
  0


  " The Studio heads initially wanted the novel's ending, which was a darker ending for the film in which Doug (Ben Affleck) is mortally wounded during his shootout with Fergie (Pete Postlethwaite) and ends up dying in Claire's (Rebecca Hall) apartment in her arms, like in the novel. The ending was filmed but test audiences approved the theatrical version of the ending in which Doug survives. "

  Itselle loppu passasi hyvin.
   
 17. Crockett

  Crockett Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  01.03.2005
  Viestejä:
  1 016
  Saadut tykkäykset:
  95
  Yllättävää että jenkkien testiyleisö valitsi taas toisin.

  No kuitenkin, pakkohan tämä on nähdä ja hyvältä vaikuttaa.
   
 18. samuel1

  samuel1 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.04.2010
  Viestejä:
  103
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllähän tämä aika kovaa iski, jopa kovempaa kuin Gone Baby Gone. Pidemmittä puheitta: 4+/5
  ( Plussa UBER maukkaista äänitehosteista, tuli Michael Mannin leffat mieleen
  ku aseista lähti ihan jumalaton pauke)
   
 19. HardSoft

  HardSoft Haec habui, quae dixi Tukijoukot

  Liittynyt:
  01.11.2005
  Viestejä:
  2 281
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mainio rikospätkä!

  Varsin realistinen ehkä yhtä kaahailua lukuunottamatta, eikä mitään supersankareita esiintynyt vaan tavallisia kuolevaisia.

  Jeremy Renner oli kuin tehty liipasinherkän kriminaalin osaan :thumbsup:
   
 20. ana198

  ana198 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.12.2006
  Viestejä:
  2 735
  Saadut tykkäykset:
  0
  Muuten erinomainen mutta mielestäni pääparin kemiat ei oikein kunnolla kohdanneet ja Hammin hahmo oli mielestäni huono ja toi epärealistisuutta liikaa peliin.
  3.5/5