THE T.AMP TA2400 MK-X vahvistimen mittauksia

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana tko, 07.01.2007.

 1. tormika

  tormika Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.02.2006
  Viestejä:
  33
  Saadut tykkäykset:
  0
  Thomannilta Cordial johto XLR/RCA testattu sekä 6.3mm monoplugi/RCA-adapteri tavallisella rca-johdolla testattu = sama lopputulos
  Ei vaikutusta onko kiinni av-vahvistimessa (Marantz6003)
  Gain täysillä tuo hurina kuuluu eli taitaa olla sittenkin noiden ominaisuus.
   
 2. marcoolio

  marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot

  Liittynyt:
  23.09.2002
  Viestejä:
  4 511
  Saadut tykkäykset:
  8
  Jahas. Kyrvähti sitten T-amp TA2400 MK-X. Elektrolyyttikatkut tuli ja vasemman kanavan fault ja clip ledit punasena. On ollut lepovirrat päällä paljon. Thomannin 3 vuoden takuukin mennyt umpeen.
   
 3. Ykskytä

  Ykskytä Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  18.07.2001
  Viestejä:
  2 609
  Saadut tykkäykset:
  0
  Otan osaa äkilliseen menetykseen. Vaikka asia on vielä tuore niin varmaan voidaan hiukan spekuloida tuulettimien tarpeellisuutta. Olisiko tämä ollut vältettävissä tai tapahtunut vasta myöhemmin, jos tuulettimet olisivat toimineet normaalisti? Ehkä pelkkä johtojen irti nyppääminen ei olekkaan paras tapa modata vahvistinta hiljaiseksi (https://www.dvdplaza.fi/forums/showpost.php?p=1205365&postcount=297).
   
 4. marcoolio

  marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot

  Liittynyt:
  23.09.2002
  Viestejä:
  4 511
  Saadut tykkäykset:
  8
  Samaa tässä olen pohtinut. Käyttö on kyllä viimeaikoina ollut kovin hillittyä, eli lähinnä lepovirroilla ollut. Mutta lämpöä se sekin tuottaa ja ilman aktiivituuletusta kuormittaa komponentteja. Täytyy aukaista peto ja katsoa tarkemmin mitä on kärähtänyt. Jos pelkkää konkkaa on lauennut, niin halvalla selvinnen.
   
 5. jusky

  jusky Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.09.2006
  Viestejä:
  1 854
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ihan odotettavissa oleva asia. Vahvistimen ikä lyhenee huomattavasti, jos jäähyt ottaa pois päältä. Vaikka kotelo onkin metallia, ei sen pinta-ala riitä silti haihduttamaan lämpöä riittävästi. Liekö myös hieman säästetty komponenttien lämmönkestossa? Ja saatu hinta alemmaksi.
   
 6. jusky

  jusky Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.09.2006
  Viestejä:
  1 854
  Saadut tykkäykset:
  0
  Dodii!! sain papstin tuulettimet kiinni, ja kyllä oli tuon reilun 80e sijoituks hintasa väärti. Tuulettimet eivät pidä käytännössä juuri mitään ääntä. Pienen pieni ujellus kuuluu, mutta jo pienikin taustahäly peittää äänen kokonaan. Näppituntumalta ilma kiertää riittävästi, eikä kotelo lämpene lainkaan. Samalla laitoin tuulettimien piuhoihin apiko-liittimet (on sen verta vittumaisessa paikassa oikeanpuoleisen tuulettimen liitin), on sitten helpompi jatkossa vaihtaa tuulettimet tarvittaessa. Samalla poistin myös nuo käsikahvat tuosta etulevystä... tuli hiukan siistimmän näköinen.


  edit: toisinsanoen tuosta T.Ampeille tyypillisestä "sirityksestä" tuli hallitseva ääni. Muuntajan pörinäkin loppui kun seinään tekemällä päällä olevan pultin kiristyksen pelkkää hylsyä käyttämällä käsin kiertämällä, eli melko hellästi kiinni.
   
  Viimeksi muokattu: 13.04.2010
 7. absolut81

  absolut81 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.09.2005
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  0
  Elikkäs tuli sitten hommattua tollanen Pioneerin TS-W8102SPL elementti, mistä olis lähinnä kotiteatteri/musiikki käyttöön tarkoitus ruveta rakentaan subbaria. Vahvistimeksi suunnittelin tota TA2400:aa hintansa ja riittävän tehoreservin takia. Ilmeisesti toi vahvari sitten kestää tuota 2+2 ohmin kuormaakin ihan hyvin,kun porukka tuntuu sitä silllä ajavan.. Mutta kysymys kuuluu että minkälainen jakosuodatin tohon väliin kannattaa laittaa, kun tossa mun vahvarissa (HK970) ei mitään varsinaista subilähtöä ole?? Onkohan esim tää T.AMP XO 231 jo vähän liiankin monipuolinen pelkäksi subbarin jakosuotimeksi?
  Ei ainakaan mikään hinnan kirous:)
   
 8. derath

  derath Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.09.2010
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mites tämmönen tamppi ois järkevin kytkee tietokoneeseen?
  Toimisko tuolla esim: http://www.thomann.de/fi/cordial_cfy_3_wmm.htm?
  Vai: http://www.thomann.de/fi/cordial_cfy_15_wpp.htm

  Eikö tuohon pitäs olla välille mikseri tai preamppi? eikö tietokoneen ulostulo ole kuitenkin unbalanced tasonen? :OO


  jotaa tommosta löyty netist:

  An unbalanced-to-balanced connection should use a 3-conductor (balanced) wire. The explanation behind this technique is somewhat complicated, and it is beyond the scope of this article. For an in-depth look at the technical explanation for this solution, read section 5.4, "Shield Wires", of The Clean Audio Installation Guide. ( http://www.benchmarkmedia.com/caig/ )

  The connecting cable should have the cold signal conductor of the cable tied to ground at the source-side only (the unbalanced end of the cable). The load-side of the cable will be connected in a typical balanced configuration.

  A more sophisticated connection may be needed for aggressive common-mode rejection, which may require modifying the equipment. For information about this type of setup, refer to the "Shield Wires" section (5.4) of The Clean Audio Installation Guide.
   
  Viimeksi muokattu: 09.10.2010
 9. maissi

  maissi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.03.2004
  Viestejä:
  91
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mistä voisi saada t-amp ta-850 jonkinlaisen kytkentä/osa kaavion ? Softclippingistä ilmeisesti muutama vastus mennyt, mutta värit on kuluneet pois, samanlainen piiri näyttäisi olevan t-amp 800:ssakin.
   
 10. Playpig

  Playpig Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.11.2010
  Viestejä:
  94
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nostellaanpas vanhaa threadia.

  Mulla kyrvähti kanssa myös jotain isompaa tuosta vahvistimesta juuri. 3 kappaletta 250V 15A sulakkeita ainakin meni, mutta katku oli kyllä aika pistävä että luultavasti jotain muutakin mennyt...

  Itse en niin kauheasti elektroniikasta ymmärrä, mutta pitäisikö tuolla sisällä jotain näkyviä vaurioita olla? Jos tuota ei halvoilla kustannuksilla saa kuntoon niin pitää varmaan rueta miettimään uutta laadukkampaa vahvistinta subille.

  Tietysti tuossahan on 3 vuoden takuu, mutta meneekö takuuseen kun olen vaihtanut tuonne hiljaisemmat tuulettimet tilalle? Alkuperäiset tuulettimet on kyllä tallessa.
   
 11. Ykskytä

  Ykskytä Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  18.07.2001
  Viestejä:
  2 609
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jostain syystä t.amppia ei tunnu vikatilanteessa sulakkeet oikein suojaavan, vaan jotain muutakin tuppaa hajoamaan. Voit varmuuden vuoksi koettaa vaihtaa sulakkeet. Saattaahan siinä olla toinen kanava ehjä. Laatuvahvistimet maksavat moninkertaisesti t.amppiin verrattuna, joten ei sekään edullinen tie ole.

  Tuskin on takuu voimassa muutosten jälkeen, mutta vasta vahvistin Thomanille lähettämällä selviää heidän kantansa juuri tähän vikaan. Hiukan epäilen ettei tämän hintaluokan takuupalautuksia tutkita kovinkaan tiheällä kammalla.
   
 12. Playpig

  Playpig Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.11.2010
  Viestejä:
  94
  Saadut tykkäykset:
  0
  No enkai minä mitään tässä häviä jos vahvistimen heille lähetän. Pitääpä etsiä kuitti jostain ja ottaa sinne yhteyttä asian tiimoilta.

  Mutta pitää kuitenkin huomenna ensin vaihtaa ne sulakkeet ja testata lähteekö vehje käyntiin...
   
 13. LSA_Vinnie

  LSA_Vinnie Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.02.2010
  Viestejä:
  236
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eikös ne sulakkeet voisi vaikka aluksi mitata? Yleismittarilla ihan... sen sijaan että yrittää polttaa sen mitä on jäljellä.
   
 14. j_a_k

  j_a_k Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.08.2007
  Viestejä:
  2 266
  Saadut tykkäykset:
  7
  Jos tuollaisesta laitteesta toisiopuolen sulakkeet (kolme neljästä) poistuu, se on merkki, että laitteessa on jotain rikki.

  Ei kannata koittaa vaihtaa sulakkeita vaan korjata vika!

  Ja tuo jotain tarkoittaa, päätetrankkuja, ohjaintrankkuja, etuasteen trankkuja, palaneita vastuksia jne. Kourallinen komponentteja vaihtoon.
   
 15. Ykskytä

  Ykskytä Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  18.07.2001
  Viestejä:
  2 609
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos ei osaa itse korjata, niin ei tämän hintaisia vahvistimia juuri kannata omaan lukuunsa korjauttaa. Näkemissäni tapauksissa on sulakkeet vaihdettuna miltei aina vielä toinen kanava toiminut. Koska kyseessä on hyvin tehokas vahvistin niin tälläkin voi hyvin pärjätä. Kolmas vaihtoehto on lähettää romu Thomanille ja katsoa kuinka käy. Neljäs vaihtoehto on sitten se perinteinen verkonpaino.
   
 16. Playpig

  Playpig Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.11.2010
  Viestejä:
  94
  Saadut tykkäykset:
  0
  En ymmärrä kysymystäsi. Sulakkeet ovat kyllä palaneet ihan huolella kun lasitkin on ihan mustat. Ovat juurikin 3 niistä neljästä, jotka ovat kiinni piirilevyssä joka taas on aivan jäähdytyssiilien vieressä. Kaksi siis puolellaan.


  Kolvi ja tina kyllä pysyy kädessä, mutta yleinen tietämys elektroniikasta on kuitenkin vähäistä. Pitäisi siis tietää missä vika on ja mitä pitäisi vaihtaa. Vastaavia komponentteja varmasti löytyy melkein jokaisesta elektroniikkaliikkeesta esim. Vekoy?

  Jos siis täältä löytyy osaavia neuvojia korjauksen suhteen niin miksei tuota voisi koittaa itsekin korjata. Eihän tuo kuitenkaan mitään rakettitiedettä ole... Siis jos se on ylipäätään järkevää ja ei ole kovin kallista. Säästyisin kuitenkin lähettämisen ja odottamisen vaivalta...

  Eihän kukaan aja puolitehoisella autollakaan mielellään. Vahvistimen kaikki potentiaali kuitenkin pitäis saada käyttöön tai vaihtoehtoisesti ostaa laadukkaampi ja tehokkaampi myöhemmin...
   
  Viimeksi muokattu: 11.08.2011
 17. j_a_k

  j_a_k Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.08.2007
  Viestejä:
  2 266
  Saadut tykkäykset:
  7
  Ongelma on se, että tuohon ei saa schemaa ja osasijoittelukuvaa, joka helpottaisi viallisten osien hakemista. Periaatteessa ainoaksi tavaksi jää mittaaminen ja kytkennän seuraaminen piirilevyltä rikkinäisten osien selvittämiseksi. Valitettavasti mitään listaa paukahtaneista osista ei voi sanoa, mutta tuo 3 sulakkeen poistuminen tarkoittaa sitä, että melkoisesti saa vaihtaa.

  Varmaankaan Vekoystä ei kaikkia osia löydä, soveltuvat transistoripuolen kompot taitaa heiltä puuttua. Taloudellisestihan tuon korjaaminen ei ole kannattavaa, aikaakin palaa useita tunteja. Ja kaikki rikkinäiset osat pitäisi onnistua vaihtamaan ja kolvaamaan kunnolla kiinni, muuten voi olla sama homma edessä...

  Voihan sinne rakentaa tehokkaan D-luokkalaisen tilalle :)
   
 18. Playpig

  Playpig Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.11.2010
  Viestejä:
  94
  Saadut tykkäykset:
  0
  No sittempä taitaa olla viisain laittaa vahvistin takuuseen T-kauppaan uuden vahvistimen toivossa...

  Eikö noissa D-luokkalaisissa ollut jotain ongelmia antotehon suhteen sub-taajuuksilla? Mutta kerro toki millaista rakennussarjaa olit ajatellut? :)
   
 19. Zeiri

  Zeiri Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.04.2007
  Viestejä:
  162
  Saadut tykkäykset:
  0
  Osaako kukaan auttaa kun hommasin uuden av-vahvarin, Marantz sr7005. Huomasin että kaiuttimista tulee hurinaa kun vahvarin kytkee päälle. Aluksi sitä ei kuulunut ollenkaan, kun kytkettynä oli vain etukauiuttimet ja dacci. Kun olin kytkenyt kaikki laitteet huomasin hurinan, testailin irroitella eri laitteita ja huomasin kun irroitin tuon t-ampin, niin hurina loppui. Hurisee vaikka t-amppi on kiinni.

  T-amppi on kiinni toisessa subbari liitännässä rca-kaapelilla, jonka toisessa päässä on xlr-rca muunnos palikka, joka on puolestaan tuossa t-ampissa kiinni. T-amppi ajelee itsellä buttkickeriä. Entisellä vahvistimella tuota hurinaa ei kuulunut(Onkyo tx-nr1007). Joku maadoitus tai vastaava vika vai mistä johtuu?
   
 20. Playpig

  Playpig Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.11.2010
  Viestejä:
  94
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko kaikki laitteet samassa jatkojohdossa tai seinärasiassa kiinni? Jos ei niin tuota kannattaa testata.