The Number 23

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Naama, 18.12.2006.

 1. Naama

  Naama Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.12.2004
  Viestejä:
  393
  Saadut tykkäykset:
  0
  Plazan juonikuvaus: https://www.dvdplaza.fi/leffakanta/nayta.php?sid=6011
  Traileri: https://www.dvdplaza.fi/trailerit/nayta.php?sid=645

  Kuulostaa ihan mielenkiintoiselta, mutta ehkä hiukan väärä ohjaajavalinta - ainakin minun makuuni. Trailerista huomaa, että ote rupeaa karkaamaan loppua kohden hiukan ja alkaa näyttämään tusinakauhulta. Toivottavasti itse elokuvassa ei käy näin. Pääosissa nähdään aika kova yllätys tämän tyyppisiin elokuviin, nimittäin Jim Carrey! Trailerin perusteella voisi ollakkin ihan uskottava roolissaan, kun on nykyään saanut naamaansa semmoista vanhan miehen vakavuutta. Kyllähän tämäkin pitää käydä katsastamassa, vaikka en elämää suurempaa kokemusta odotakkaan.
   
 2. vintsukka

  vintsukka Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  25.03.2004
  Viestejä:
  1 440
  Saadut tykkäykset:
  72
  Helsingissä, Tampereella, Turussa, Jyväskylässä ja Oulussa näyttäisi olevan ennakkonäytös viikon päästä eli pe 16.3. Vaikuttaa kyllä niin mielenkiintoiselta että voisi vaikka käydä ennakossa. Tai no olisihan se tietysti toisaalta hienoa nähdä leffa ensi-iltapäivänään 23.3.
   
 3. h3mb3

  h3mb3 Digital and smoke-free. Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.04.2006
  Viestejä:
  1 889
  Saadut tykkäykset:
  0
  Trailerin perusteella vaikutti katsomisen arvoiselta pätkältä, kun Careykin on noin yllättävässä roolissa. Leffateatterissa tuskin tulee nähtyä (rahapula), dvd:llä sitten joskus.
   
 4. TylerDurden

  TylerDurden Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.09.2000
  Viestejä:
  937
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eilen finnkinon superpäivänä katsottu. Ei millään viiden euron arvoinen katselukokemus. En mitään mestariteosta odottanut, mutta pettymyshän tämä kuitenkin oli.

  Useassa kohtauksessa minua nolostutti. Nolostutti tekijöiden, näyttelijöiden mutta ennen kaikkea käsikirjottajan puolesta. Vaikka tiesinkin, että tämä 23- pakkomielle voisi poikia joitain kaukaa haettuja teorioita niin silti oli naurettavaa miten tosissaan elokuva yritti niitä esittää. Välillä piti oikein hämmästellä ovatko tekijät todellakin ihan vakavissaan.. kunnes kauhuissaan voi todeta, että kyllä ovat.

  Jim Carrey ei onnistu olemaan uskottava
  (poislukien eräät takaumat).
  Joel Schumacher on jännä veikko, jonka elokuvien taso heittelee laidasta laitaan. The Number 23 jää reilusti miinuksen puolelle. Mielikuvitukseton tarina, jonka juonenkäänteet tuntuivat hirveän kuluneilta. 23:sen yhdeksi ongelmaksi muodostuu myös yli-yrittäminen. Se yrittää olla nokkela, kiehtova, jännittävä ja yllättävä mutta epäonnistuu joka osa-alueella.

  Nimessäni on 6 kirjainta.. Jos sen kertaa ilman mitään suurempaa syytä luvulla 4, tulokseksi tulee 24. Siitä jos vielä ilman mitään suurempaa syytä vähentää 1, jäljelle jää 23. OMFG! Ei voi olla totta!

  * tähti viidestä.
   
 5. vintsukka

  vintsukka Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  25.03.2004
  Viestejä:
  1 440
  Saadut tykkäykset:
  72
  Odotin innolla leffaa mutta lievästi innostus lässähti kun huomasin että Rotten Tomatoes-sivulla leffan arvosanaksi on kertynyt vakuuttava 8%.
   
 6. Mookid

  Mookid Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 553
  Saadut tykkäykset:
  255
  Eikä Elitisti-sivustollakaan ole kovin kehuja saanut tämä: http://www.elitisti.net/review.php?id=11056&page=1

  Odotin kyllä ennakkoon, että tämä voisi olla ihan hyvä jännäri, mutta näemmä kerää pelkkiä haukkuja, arvosteltiin tämä missä vain
   
 7. kurdt

  kurdt Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.11.2002
  Viestejä:
  7 255
  Saadut tykkäykset:
  25
  Mä kyllä tykkäsin. Ihan kiva trilleri. Numerot ovat kiinnostaneet itseäni aina joten kaikki tälläiset systeemit kiehtoo. Kyllä tämän katselisi uudestaankin. Tuli muuten mieleen Stir of Echoes hieman jostain syystä.
   
 8. jleinonen

  jleinonen Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.08.2001
  Viestejä:
  627
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ihan ok leffa. Ei onneksi yleiseen tapaan ollut liikaa pitkitetty. Ja ihan hienoa kuvausta, ei ehkä kovin omaperäistä mutta siltikin hienoa.

  Se mikä pariin kertaan häiritsi oli se että mitä sitten jos jostain saa laskemalla 23 :D
   
 9. Mäccäri

  Mäccäri Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2006
  Viestejä:
  66
  Saadut tykkäykset:
  0
  Totaali repeeminen! :D
  Tuli mieleen Carreyn vierailu conanissa jossa molemmat mainosti vähän
  samalla tyylillä kyseistä viihdettä, täyttä 5 tähden viihdettä. :naminami:
   
 10. VastActiv

  VastActiv Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.06.2004
  Viestejä:
  388
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hieman off-topiccina leffaan eräs tositapahtuma elämästäni:

  Lukion vikalla tunnilla oli kaverin kanssa puhetta numeroista ja sanoinkin hänelle että olin vasta lukenut jossain uskonnossa numeron 23 olevan pahuuden luku. Vitsailtiinkin siinä asiasta jotain ja kun välitunnilla menin kauppaan otin tahallaan 23 numeron säilytyslokeron reppua varten. Kassalle kun päästiin niin edessäni oli joku mummo joka valikoi ässäarpaa. Myyjä kysyi minkä mummo haluaa ja mummo vastasi että "laita vaikka numero 23", siinä kaverin kanssa jo kerettiin silläkin asialla vitsailla kunnes vielä kassalla ollessa äiti soitteli ja kertoi mm "että isän äänestysnumero oli nyt tiedossa vaaleja varten ja se oli yllättäen 23". Meinasi jo alkaa kylmäämään mutta onneksi pahuuden kierre loppui tähän.
   
 11. W_ee

  W_ee Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.07.2004
  Viestejä:
  179
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kävin katsomassa. Tavallista parempi trilleri, mutta ei mitään maata järisyttävää. Odotin ehkä vieläjä jotain hullumpaa menoa, mutta hyvä näin. Carrey vetää taas kerran hyvän roolin. Suosittelen vuokraamaan jos ei käy teatterissa katsomassa.

  3½ / 5 :thumbsup:
   
 12. kurdt

  kurdt Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.11.2002
  Viestejä:
  7 255
  Saadut tykkäykset:
  25
  Hassua muuten, että täällä ja muualla "asiantuntijapiireissä" elokuva on lytätty täysin, mutta tiedän ainakin 5 kaveria jotka leffat ovat käyneet katsomassa ja kaikki ovat pitäneet sitä hyvänä ellei jopa todella hyvänä. Mistä tuo sitten kertoo, sen saa jokainen itse päätellä :)
   
 13. TylerDurden

  TylerDurden Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.09.2000
  Viestejä:
  937
  Saadut tykkäykset:
  0
  Makuasiahan tämä tietenkin loppupeleissä on, mutta täytyy myös muistaa eräs tosiasia. "Asiantuntijapiirit" ja täällä keskustelevat ihmiset ovat kiinnostuneita elokuvista ja katselevat erilaisia elokuvia keskiverto- kansalaiseen nähden huomattavasti paljon enemmän. Elokuvista käydään lisäksi jonkin asteen älykästä keskustelua, verrataan muihin kokemuksiin ja asetetaan elokuvia kontekstiin. Monipuolinen ja runsas elokuvienkatselu valistaa kummasti.
  Äh, mitäs tässä saarnaan. Pointti on: Kuinka osaat erottaa huonon hyvästä, jos et edes ole tutustunut hyvään? Tai miten arvostelet näkemäsi elokuvat jos katsot tyyliin 1-2 elokuvaa kuukaudessa ja silloinkin kyseessä on vain suuren mediahuomion saanut "kassamagneetti"? Yleensä elokuvat tuntuvat silloin kaikki hyvältä tai vähintääkin "ihan hyvältä".
  Ja nyt ei ollut tarkoitus solvata kavereitasi, vaan yrittää pohtia elokuvan vastaanottoa eri piireissä. Mielipidehän on kuitenkin aina mielipide ja sitä täytyy arvostaa. Kyseessähän todellakin on huono leffa. :D Ja menipä off-topiciksi.
   
 14. kurdt

  kurdt Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.11.2002
  Viestejä:
  7 255
  Saadut tykkäykset:
  25
  Niin, no kuten voit aiemmasta "arvostelustani" lukea, että minä pidin tästä elokuvasta ja olen aika varmasti nähnyt about yhtä paljon ellen enemmän elokuvia kuin sinä elämäni aikana. Samoin eräskin kaverini katsoo keskimäärin 3-5 elokuvaa VIIKOSSA joten luulisi joku standardi olevan. Nykyisin minua lähimmän naurattaa nämä "asiantuntijat".
   
 15. TylerDurden

  TylerDurden Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.09.2000
  Viestejä:
  937
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juuri näin. Tarkoitukseni ei tosiaan ollut loukata tai arvostella, lähinnä todeta tämän 'standardin' läsnäolo. Mutta kuten sanoin, makuasiahan tämä on ja niistä on paha kiistellä.
   
 16. Ritchie

  Ritchie Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.01.2007
  Viestejä:
  30
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kävin tänään Finnkinon Superpäivänä katsomassa ja olen sitä mieltä, että oli ainakin sen 5 euron arvoinen kokemus. Carrey veti roolinsa hyvin ja varsinkin ne kohtaukset, jotka kuvasivat kirjan tapahtumia olivat visuaalisesti näyttäviä ja sopivalla tavalla surrealistisia. Ihan mukiinmenevä juoni, mutta olen sitä mieltä, että yhdestä elokuvan ideasta
  mies tunnustaa murhan kirjoittamalla omaa elämäänsä peilaavan kirjan siitä
  olisi saanut paljon maukkaamman trillerin, jos olisi unohdettu koko numero 23. Sanoisin, että ehkä tässä kuitenkin saatiin kasaan niin hyvä elokuva kuin numerosta 23 voi ylipäätänsä saada. Ja täytyy kai tunnustaa, että tuli laskettua digitaalikellon numeroita yhteen, kun sellaisen kaupungilla kotiin päin mennessä näin. Ei tosin tullut summaksi 23...

  2,5/5
   
 17. sarrad

  sarrad Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.01.2005
  Viestejä:
  757
  Saadut tykkäykset:
  0
  Schumacher + Carrey vaikutti takuuvarmalta yhdistelmältä mutta pettymyshän tää oli. Trilleriks tätä oli sanottu, mut ei mua kyllä jännittäny missään vaiheessa. Muuten kyllä oli teknisesti onnistunutta jälkeä ja Carrey veti hienosti. Aiheessa oli ainesta vaikka mihin mutta lopputuloksena oli perus-mainstream-hollywood-tekele™. Paljon olin jo valmis antamaan anteeksi mutta lopun hirveä selittely poltti kyllä viimeisetkin päreet. Ohjaus ja näyttely oli tosiaan ihan hyvää, tarinassa ne ongelmat oli.

  **/*****
   
 18. DVDdude

  DVDdude Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.10.2001
  Viestejä:
  468
  Saadut tykkäykset:
  0
  Perustrilleri, joka ei nyt kummemmin sykäyttänyt. Olis hauska tapella nyt netissä jonkun 23-hörhön kanssa, joka sais luovalla matematiikalla 23:n esiin kaikkialta.

  I rest my case.

  p.s. Tuliko kellekään muulle niistä dekkaritakaumista mieleen Max Payne? Jos ei muuta, niin tyylikkää elokuvan siitä sais aikaiseksi.
   
 19. Simo81

  Simo81 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.02.2007
  Viestejä:
  177
  Saadut tykkäykset:
  0
  No, olihan se viihdyttävä elokuva. Hyvässä ja pahassa. Kukaan elokuvista ymmärtävä ei tätä voi kovin korkealle nostaa, mutta jos ei kaipaa elokuvalta muuta kuin viihdettä niin varmaan tämä on sopivaa ajankulua.
   
 20. Pazze

  Pazze Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  4 961
  Saadut tykkäykset:
  115
  Ihan ok thrilleri. Ei todellakaan mikään elämää suurempi elokuva, mutta ihan viihdyttävä 1½ tuntinen tämän parissa vierähti.