The Lone Ranger (2013) (Gore Verbinski / Johnny Depp, Armie Hammer, Tom Wilkinson, William Fichtner, Helena Bonham Carter)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 04.10.2012.

 1. Mika

  Mika Administrator Ylläpidon jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.02.2000
  Viestejä:
  8 287
  Saadut tykkäykset:
  29
  [​IMG]

  Pirates of the Caribbean -elokuvien tuottajilta eli Jerry Bruckheimerilta ja ohjaaja Gore Verbinskiltä on tulossa uusi huikea seikkailuleffa, jonka pääroolissa nähdään... kuinkas muuten... Johnny Depp!

  Intiaanitaistelija Tonto (Depp) kertoo aiemmin tuntemattoman tarinan, kuinka John Reid (Armie Hammer) -nimisestä sheriffistä tuli legenda. Vauhdikkaassa leffassa kaksi erilaista sankaria joutuvat tekemään yhdessä töitä voittaakseen ahneuden ja korruption.

  Elokuva perustuu vanhaan amerikkalaiseen pitkään esitetyksessä olleeseen radio- (1933-1954) - ja tv-sarjaan (1949-1957), joka kertoi Dan Reid-nimisestä Teksas Rangerista ja hänen intiaanikumppanistaan Tontosta. Sarjassa ryhmä Teksas Rangereita jahtasi Butch Cavendishin johtamaa rikollisryhmää, joka kuitenkin onnistuu väijyttämään rangerit ja ainakin näennäisesti tappamaan koko ryhmän. Tonto-niminen intiaani löysi kuitenkin yhden eloonjääneen jota hän ryhtyi hoitamaan. Parannuttuaan tämä naamiota käyttävä ja Silver-nimisellä hevosella ratsastava Ranger alkaa yhdessä Tonton kanssa etsimään kaikenlaisia rikollisryhmiä saadakseen heidät oikeuden eteen.

  [​IMG] Katso elokuvan trailer

  [​IMG] Katso kuvagalleria: selattava | klikattava

  Ensi-ilta Suomessa - (USA:ssa 03.07.2013)
   
 2. Mika

  Mika Administrator Ylläpidon jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.02.2000
  Viestejä:
  8 287
  Saadut tykkäykset:
  29
 3. Mika

  Mika Administrator Ylläpidon jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.02.2000
  Viestejä:
  8 287
  Saadut tykkäykset:
  29
  Uusin trailer julkaistu!
   
 4. SpiderJerusalem

  SpiderJerusalem Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.01.2008
  Viestejä:
  1 017
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olipas erinomainen leffa. Hienosti tasapainoiteltu tyylipuhtaan westernin ja toimintakomedian kanssa. Mukava nähdä myös pitkästä aikaa paljon fyysisiä tehosteita ja stuntteja (olivat näköjään laskeneet kuutisen mailia rataa ja kunnostaneet pari junaa lopun huikeaa jaksoa varten). Armie Hammer onnistui hienosti pitämään leffaa harteillaan, vaikka olihan se selvää että Depp kannattelisi myös ison osan.

  Toivottavasti tälle saadaan jatkoa. 4/5
   
 5. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tämä vaikuttaa taas todella väsyneeltä yritykseltä. Tällä kertaa ei tarvita edes Burtonia siihen. Eikö tätä ole nähty jo aiemmin? Depp fantasioimassa kyllästyttävine väliheittoineen ja ilmeilyineen. Tulee ihan mieleen Nicolas Cagen tähdittämät.. nuo.. nämä.. ghost riderit. :sleep:

  EDIT. No jaksoin katsoa ekan trailerin. Kesäharjoittelijan hi-taasti selostama tarina väsytti ja tuntui jo liian pitkältä hidastettuine efektikikkailuineen. No eipä ihme, piraattisekamelskojen ohjaaja puikoissa. Johnny Depp ei vakuuta inkkarina, vaan ylinäyttelee senkin roolin. Keskittyisi tavallisiin tyyppeihin, niissä hän joskus loistaa. Kaiken päälle Bonham Carterin halpa hutsu. Lieneekö ollut yhdessäkään hyvässä elokuvassa? Imdb: 6.6. Normiviihdykeroskaa.

  EDIT2. Ei vaan mene mitään nähtävää nyt leffassa. Ajatelkaa nyt: After Earth, Kauhea kankkunen 3, The Bling Ring :hitme: ja sitten joku tämä. Fast & Furious 6 harkitsin.
   
  Viimeksi muokattu: 04.07.2013
 6. kulju

  kulju Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2005
  Viestejä:
  862
  Saadut tykkäykset:
  0
  Katsotko sä koskaan elokuvia? Tuntuu että nää sun aivopierut tulee aina ihan fiilispohjalta jonkun juonikuvauksen perusteella.
   
 7. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Mitä vikaa fiiliksissä? Mä vaan kilahtelen noista Depp-uutisista ym. aina sillon tällön. Enkä todellakaan aio katsoa kaikkea roskaa ihan vain katsomisen takia, vaikka jostain syystä niin muka pitäisi tehdä. Ehkä mua vaan harmittaa yleisön kehno maku. Eikä se monesti ole yhtään parempi kun joku on vaikka katsellut leffan ja kehuu silti aivan poskettomasti, joten missä on ero.
   
 8. dutchman

  dutchman Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.11.2007
  Viestejä:
  89
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oli kyllä aikamoista tuubaa, pitkästä aikaa tuntui että haluaisi lähteä kesken leffan pois (enkä ollut varmasti ainoa). Alkujakso lupaili ihan hyvää settiä mutta sitten mentiin kyllä alaspäin, loppukin oli aika tylsä ja pituutta aivan liikaa. Aika moni samaan aikaan leffassa ollut haukotteli. Jotenkin tuntu että Deppillä on jääny Pirates vaihde edelleen päälle, vaikka hän kyllä kannatteli suurinta osaa elokuvaa.
  Etenkin häiritsi Armie Hammerin esittämä Lone Ranger, tehty jotenkin niin pelle hahmosta. Kaverihan suin päin vaan yhtäkkiä tuli Lone Rangeriksi ilman minkäänlaista harjoitusta.

  + ei 3d:tä
  + Depp (vaikka ylinäytteleekin)
  + maisemat hienoja

  - pituus
  - Armie Hammer
  - yleisön haukottelu

  annetaan 1.5/5
   
 9. scented

  scented Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  1 564
  Saadut tykkäykset:
  96
  Kyllä tämä selkeästi plussan puolelle pääsi. Depp vetää omilla manöövereillään, eikä välillä edes tajua katsovansa Lone Rangeria Piratesien sijaan. Maisemat ovat hienot ja pelkästään niiden takia tämän voisi tsiikata. Tämän voisi kiteyttää yhteen lauseeseen siten, että "Aivan kuin katselisi Don Rosan piirtämää sarjakuvaa, joka on muunnettu leffan muotoon". Siellä täällä pieniä vitsejä,
  kuten hemmon heittäessä lapselle lelu junassa, niin ilmavirta vetääkin sen ikkunasta ulos, ja ne jänikset oujee!
  Miinuksena se, ettei tätä pahemmin mietiskele enää leffateatterista ulos kävellessä...

  ps. lopputekstit oli paremmat kuin yleensä leffoissa...
   
 10. samuel1

  samuel1 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.04.2010
  Viestejä:
  103
  Saadut tykkäykset:
  0
  Yllättävän viihdyttävä "yksinäinen ratsastaja" oli. Olin skeptinen elokuvan suhteen teatteriin mennessäni promojen ja arvosteluiden vuoksi, mutta tämähän osoittautuikin ihan toimivaksi ja mukavan kahjoksi leffaksi. Pikaruuan elokuvallinen vastine :naminami:
   
 11. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 491
  Saadut tykkäykset:
  256
  Pätevä viihdeleffahan tämä, hyvinkin saman henkistä menoa kun Pirates of Caribbeaneissa mutta villiin länteen sijoitettuna. Ajoittain jopa vakavaakin lännen seikkailua oli tasapainotettu pistämällä suurin osa leffasta ihan farssiksi. Tehostepuoli ei ihan saavuttanut täyttä realismia visuaalisen asun osalta, vaikka muuten leffa näytti todella hienolta maisemista puvustukseen. Näyttelijätkin Deppistä pieniin sivuosiin asti hoitivat hommansa kiitettävästi, oikeastaan ainoa ongelma tässä oli tuo edellä mainittu farssimaisuus, pientä säätöä olisi kaivannut sopivan balanssin saavuttamiseksi vielä. Kun tosiaan välillä menossa oli aistittavissa ihan vakavaa westerniäkin ja sitten heti perään alettiin pelleilemään...

  3,5/5 :naminami:

  Hm, olisi pitänyt lukea näitä arvosteluja ennen leffaan menoa... mitäs niissä lopputeksteissä oli näkemistä? Lähdin pois heti kun leffa näytti loppuneen...
  Teatteri oli sen verran hyvin ilmastoitu että autossakaan ei sitten sen jälkeen tarvinnut mitään viilennystä eikä ikkunoita aukoa, 30+ astetta tuntui sopivan miellyttävältä.
   
 12. scented

  scented Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  1 564
  Saadut tykkäykset:
  96
  Kajaanissa saa laittaa takin päälle, jos katsojia vähän näin kesäisin.
  Johnny Deppin hahmo kävelee pois päin kamerasta tekstien rullatessa kuvan päällä. :)
   
 13. Pazze

  Pazze Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  4 959
  Saadut tykkäykset:
  115
  PvB:n ei tarvitse päivittää elää suurempien elokuvien listaansa tämän vuoksi, mutta kiva leffahan Lone Ranger oli. Juoni sopivan kevyt ja selkeä, CGI:t aiheuttivat välillä vaivaantuneisuutta, Depp teki taas kerran tunnistettavan roolin. Kyllä tästä jatko-osankin voisi vilaista, jos sellaisen tekevät. Eikös tämä ollut vähän floppi, joten odotellaan seuraavaksi PoTC:n viidettä osaa. 3/5
   
 14. tuna

  tuna Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  09.12.2004
  Viestejä:
  2 375
  Saadut tykkäykset:
  203
  Yksi suurimmista flopeista kautta aikojen. Pahempi kuin saman tuotantoyhtiön mega floppi John Carter.

  Sijalla 4. budjett:$225–250milj. tuotto:$260milj. tappio:$94—119milj.
  Sijalla 9. Inflaatiokorjattuna.

  Ykköspaikka suurimpien floppien listalla on vaihtunut Keanu Reevesin 47 Roniin. Tappiota: n. $152 miljoonaa
  Ja jopa inflaatiokorjauksella sijalla 2. Voittaa jopa Renny Harlinin Cutthroat Islandin.
   
  Viimeksi muokattu: 30.05.2014
 15. SpiderJerusalem

  SpiderJerusalem Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.01.2008
  Viestejä:
  1 017
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mikä on ihan järjetöntä. Molemmat olivat oikein hyviä leffoja, mutta väki ei vaan niitä löytänyt. Samalla joku Adam Sandler tahkoo miljoonia voittoa.
   
 16. tuna

  tuna Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  09.12.2004
  Viestejä:
  2 375
  Saadut tykkäykset:
  203
  Tuottajien/rahoittajien olisi pitänyt tajuta, että $215 miljoonan lännenelokuva ei ole niitä parhaita sijoituskohteita.

  Top 5. (tuotto suhteutettuna budjettiin-muut kulut)(lähde IMDb):

  1. Dances with Wolves/budjetti:$22 milj./tuotto:$424 milj.
  2. True Grit/budjetti $38 milj./tuotto $252
  3. Django Unchained/budjetti $100 milj./tuotto $425 milj.
  4. "City Slickers"/budjetti $27 milj./tuotto $179 milj.
  5. "Rango"/budjetti $135 milj./tuotto $245 milj.


  Tuotoista vähennetään markkinointikulut ymn. Lista sijoitus kertoo budjetin suhteutettuna tuottoon maailmanlaajuisesti.
  Onko City Slickers varsinaisesti lännenelokuva, se on jokaisen päätettävissä.
  Lista kertoo kumminkin sen, että kannattaako sijoittaa $215 miljoonaa (+markkinointi ymn.) lännenelokuvaan? Vaikka pääosissa olisikin Johnny Depp (laskua havaittavissa herran tähti statuksessa. Transcendence (2014)/budjetti $100 milj./tuotto $78 milj.).

  Silti olisiko kukaan odottanut, että maailman tuottoisimmat elokuvat kertovat Titanicista (jonka kohtalon jokainen tietää) ja sinisistä smurffeista (Avatar);)

  Adam Sandler suhteen olen aivan samaa mieltä, ainoastaan mahdollista jenkeissä!
   
  Viimeksi muokattu: 30.05.2014
 17. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 512
  Saadut tykkäykset:
  462
  Löysi tai ei, mutta Lone Rangerin RT rating (audience) on vain 53%. Jos vain puolet leffassakäyneistä kehuu, niin eipä kovin moni sinne perässä lähde. John Carterin osalta luku on aavistuksen parempi, 60%.

  Vertailun vuoksi POTC: World's End 72%, jolla siivellä vielä seuraavaakin meni varmasti moni katsomaan. POTC: On Stranger Tides on sitten vain 53% eli Lone Rangerin luokkaa; saas nähdä, miten seuraava otetaan vastaan.

  OT:
  Jonkin verran aina painaa edellinen leffa sarjassa. Esimerkiksi X-Men: First Class ilmeisesti kärsi jonkin verran X3-oksennuksesta. DVD/BD-myynti kuulemma rullasi huomattavasti paremmin, kuin lippuluukku-tulos antoi luvan odottaan. Nythän sitten X-Men: DoFP on sitten hakannut rahaa jo melkoisen tosissaan, monestakin syystä, mutta ei varmasti haittaa, että alla on jotain muuta, kuin X3.

  Lone Rangerin pohjilla oli heikoiten arvosteltu POTC (Deppin osalta) sekä käsittääkseni suurelle yleisölle enimmäkseen tuntematon pääosa (Hammer) ja riippanaan vielä genre, joka on ollut enemmän tai vähemmän henkitoreissa jo pitkään (joitakin valopilkkuja, kuten True Grit ym. lukuunottamatta).
   
 18. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 491
  Saadut tykkäykset:
  256
  Nyt täytyy vähän puolustaa Sandleria... mielestäni mies tekee ihan hyvää työtä. Enimmäkseen keskinkertaisia komedioita mutta on hän muutaman kerran draamaakin yrittänyt. Ne yritykset ei jostian syystä ole kuitenkaan saaneet yleisöltä kiitosta, kriitikoilta ehkä enemmänkin. Kuitenkin se että Adam Sandler pukkaa leffoja melko tasaiseen tahtiin johtuu siitä että hänen leffansa eivät maksa tolkuttomasti tehdä ja keskimäärin tuottavat vähän voittoakin, joten rahoittajat ovat tyytyväisiä. Rahoittajien riskit ovat pienempiä kuin hollywoodin megaleffojen kanssa.
   
 19. Kutis

  Kutis Käyttäjä

  Liittynyt:
  27.09.2006
  Viestejä:
  376
  Saadut tykkäykset:
  1
  Hyvä leffa tämä oli vaikka juoni ei juuri käänteillään yllättänyt. Alussa Hammer jostain syystä ärsytti, mutta leffan edetessä lämpesin hahmolle.
  Kuten todettua, niin leffa oli täynnä pikkuvitsejä, joiden vastapainoksi pääpahis oli juuri niin tyly kuin K12 elokuvaan suinkin voi laittaa. BD julkaisu
  ääniraitoineen myös suositeltavaa tasoa.

  3,5 / 5
   
 20. rewind

  rewind Käyttäjä

  Liittynyt:
  16.11.2004
  Viestejä:
  892
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oli tämä parempi kuin ohjaajan merirosvoelokuvat, lähinnä siksi että järjettömän menon pystyi kuittaamaan vain lennokkaana tarinana. Lopun junaralli menikin sitten kunnolla överiksi, mitä vielä alleviivattiin musiikkivalinnoilla. Hauska ja harmiton, joskin ehkä hieman ylipitkä teos. Kuten joku tuossa ylempänä sanoikin, elokuvateollisuuden vastine pikaruoalle.

  3.5/5