The Last Samurai (Tom Cruise)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana MastaDJ, 20.05.2003.

 1. Muikku

  Muikku Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.11.2002
  Viestejä:
  93
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juu itsekin katsoin kyseisen dokumentin, ja niinhän siinä tosiaan sanottiin. Yhdessä kohdassa kuitenkin huomasi selvästi että siinä käytettiin CGI:tä. Tarkoitan siinä, kun kamera kuvaa melko korkealta ilmasta koko sotatanteretta ja siellä sotivia ihmisiä.
   
 2. jpop

  jpop Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.12.2001
  Viestejä:
  693
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hyvin tiedetty - mun yleissivistys ei olisi ollut riittävä tuon tietämiseen ennen näyttelyä.
   
 3. khia

  khia Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.03.2003
  Viestejä:
  46
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsellänikään ei ollut mitään suuria odotuksia kun menin ensimmäistä kertaa katsomaa. Mutta elokuva yllätti positiivisesti. Loistavat japanilaiset näyttelijät (Watanabe, Hiroyuki Sanada), Zimmerin musiikki, puvustus...
  Huomenna menen katsomaan kolmatta kertaa, sitten jaksan odottaa dvd:n julkaisupäivään. Tai sitten en :D !

  Watanaben voi muuten nähdä tulevassa Batmanissä pahiksen roolissa.
   
 4. menace

  menace Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.07.2002
  Viestejä:
  823
  Saadut tykkäykset:
  3
  UP!

  Yllättävän vähän keskustelua tästä. Oma mielipide on kyllä ihan ristissä ylläolevien kommenttien kanssa. Oli nimittäin mielestäni huono, kärjistetysti jopa paska. Allaoleva sisältää spoilereita.

  Juoppo jenkkiupseeri lähtee Japaniin opettamaan pojille taistelua. Miksi? Rahan takia vai? Pakoon pahoja tekoja? Mätkii ensimmäisessä kahakassa muutamaa samuraita turpaan, mutta jää kuitenkin vangiksi. Viettää talven samuraiden kanssa, jonka jälkeen hänestä tuleekin oikea samurai. Vaihtaa tästä syystä puolta ja opettaa lisää taistelua, koska samurait eivät osaa? Jopa Koomisia piirteitä herättävä loppukohtaus sai aikaan ääneen naureskelua. Hintahtava teinikeisari risuparrassa puhuu tönkkölontoota ja Tomppa, joka on sisäistänyt samurain tien, tarjoaa henkeään keisarille. Lopuksi tietenkin palataan naisen luon, tässä lisänä vain se, että päähenkilö tappoi edellisen miehen. Sehän ei toki haitannut, koska se oli karma. Toki nainen vähän yritti vastustella veljelleen.

  Yllä oleva on tietenkin kärjistettyä, mutta elokuva ei todellakaan tarjonnut mitään uutta. Sama hollywood -kaava. Lavastus ja puvustus olivat kyllä todella hienoja, ja jo aikaisemmin mainittu rauhallisen kylän kuvaaminen olivat elokuvan parasta antia. Musiikki oli samaa gladiaattori&braveheart kamaa, kyllähän se pauhasi muttei ainakaan allekirjoittanutta säväyttänyt. Hienoja joukkokohtauksia on nähty aiemminkin. Vika ei toki ollut Cruisen, joka veti oman osuutensa kunnialla. Kuka näitä käsikirjoittaa?
   
 5. Hurricane

  Hurricane vaikeemmil tasoil Tukijoukot

  Liittynyt:
  24.07.2002
  Viestejä:
  2 175
  Saadut tykkäykset:
  11
  Nostetaanpas vanhaa ylös...

  Nyt vasta tuli tämä leffa nähtyä. Aloitetaan positiivisista jutuista. Visuaalisesti hieno (mutta ei erityisemmin säväyttävä) leffa, taistelukohtaukset olivat komeita (samuraiden ensimmäinen hyökkäys oli tosiaan hieno) ja näyttelijät kokonaisuudessaan hyviä. Noin muuten elokuva ei sitten hirvittävää vaikutusta tehnyt. Tarina eteni jotenkin niin ennalta-arvattavasti ja kyllähän tästä kaikki tällaisen eeppisen leffan perustekijät löytyikin. Samoin Hans Zimmerin musiikki kaikessa rutiinimaisuudessaan soi taustalla ikäänkuin välttämättömänä pahana. Nämä tekijät hieman ärsyttivät eikä tästä ihan odotetunlaista kokemusta tullut. Ei huono leffa siltikään vaan 3/5.
   
 6. Laffer

  Laffer Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.09.2001
  Viestejä:
  2 308
  Saadut tykkäykset:
  2
  (Sisältää spoilereita)
  Viimein tuli tämäkin nähtyä kun Subilta tuli. Hyvä leffa mutta turhan kliseinen ja ennalta-arvattava, varsinkin lopun olisi voinnut tehdä paremmin, odotin jo että Algren kuolisi lopun taisteluun mutta ylläri pylläri sieltähän se ainoana taistelukentältä selvisi. :sleep:

  Jenkki ja japanilais "pahiksetkin" on nähty jo sataan kertaan, näyttelytyö koko leffan ajan parasta A-luokkaa kuten tietysti Zimmerin musiikki ja komeat puitteet.

  3,5/5 Katanaa