The Last Samurai (Tom Cruise)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana MastaDJ, 20.05.2003.

 1. koomikko

  koomikko Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2000
  Viestejä:
  481
  Saadut tykkäykset:
  2
  Niin ilahduttavan yksimielistä kommentointia, etten voi olla minäkään liittymättä kuoroon. Pisteitä 4-/5.

  Miekkailua harrastavana leffan teema kutitteli minua juuri oikeasta kohdasta. Vaikka kaikki (kuvaus, musiikki ja näyttelijätkin) toimi, niin kokonaisuus ei ihan jaksanut lentää elämää suuremmalla tasolla. En osaa edes oikein yksilöidä missä vika oli, mutta 5 tähden tasolle ei ylletty, vaikka potentiaali olisi ollutkin. Joka tapauksessa varsin vangitseva kokemus. Japanilaiskylän kiirettömyys ja henki oli tallennettu filmille erinomaisesti.
   
 2. kurdt

  kurdt Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.11.2002
  Viestejä:
  7 255
  Saadut tykkäykset:
  25
  Katsoitteko muuten eilen Näin tehtiin viimeinen samurai proggis? Muuten oli täysin paska dokumentti kun kerrottiin koko juoni läpi, mutta sen verran jopa itse tekemistä näytettiin, että kun
  Cruise mättää siellä Tokyon kaduilla niitä kolmea vai neljää äijjää,
  se tehtiin yhdellä otolla koko mättely. Todella hienon näköistä oli katsoa kun yhdellä kameralla näytettiin kauempaa se taistelu. Cruiselle täytyy nostaa hattua, että oikeasti on nähnyt vaivaa eikä vain tehty perinteisellä yksi otos per lyönti taktiikalla ettei näyttelijän tarvitse oikeasti osata jotain.
   
 3. Imlego

  Imlego Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.03.2003
  Viestejä:
  1 416
  Saadut tykkäykset:
  2
  (Off-topicia tuppaa...)

  Hei, minäkin olen joskus yläasteen liikuntatunnilla kokeillut säilällä (vai kalvalla, mitä eroa niillä on?) miekkailua, siis about 15 vuotta sitten. Vastassa oli lajia jonkin verran harrastanut tyyppi, joten olihan se ainakin minun osaltani sellaista ihme sutimista, mutta hauskaa se kyllä oli. Siinä olisikin laji, jota voisi harkita harrastavansa tulevaisuudessa.

  Oletko harrastanut pitkäänkin?
   
 4. Patu

  Patu Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.12.2002
  Viestejä:
  2 834
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pakko ylistää tätä elokuvaa. Tomppa teki loistavaa työtä Algrenin roolissa, yksi miehen parhaista suorituksista mielestäni. Ken Watanabe Katsumoton roolissa vakuutti minut todella. Katsumoto herätti suoranaista kunnioitusta ja
  hänen kuolemansa elokuvan lopussa oli todella surullista katseltavaa.

  Elokuva vetosi vahvasti tunteisiini ja tippa meinasi käydä linssissä moneen otteeseen. Tarina oli loistava, mutta loppu ammuttiin yli mielestäni. En sanoisi loppua kliseiseksi, mutta yliampuvaksi. Mahtava pätkä.

  5-/5
   
 5. koomikko

  koomikko Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2000
  Viestejä:
  481
  Saadut tykkäykset:
  2
  Sikäli ei mene hillittömästi off-topikiksi, että harrastan nimenomaan leffassa nähtyä samuraimiekan heiluttelua osana Aikido-treenejä. Kalvoista ja säilistä sitten niin tiedä :) Kerran olen vain jompaa kumpaa kokeillut.
   
 6. kurdt

  kurdt Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.11.2002
  Viestejä:
  7 255
  Saadut tykkäykset:
  25
  Offtopikkia edelleen, mutta minäkin olen pidemmän aikaa jo ollut kiinnostunut miekkailemisesta, mutta minua ei taas kiinnosta pätkääkään se säilillä heiluttelu ja "herrasmies" miekkailu. Haluaisin opetella tuollaista "kunnon" miekoilla tapahtuvaa miekkailua enkä heiluttaa mitään pajun oksaa ja hyppiä eteen taakse typerästi.

  Onkos Tampereen seudulla mitään paikkaa missä tuollaista voisi harrastaa?
   
 7. koomikko

  koomikko Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2000
  Viestejä:
  481
  Saadut tykkäykset:
  2
  Iaidoa opettaa Tampereella ainaskin näemmä tällainen seura ja Aikidoa, johon aseet kuuluvat osana muihin tekniikoihin, useampikin
  seura.
   
 8. Harvester

  Harvester Guest

  Liittynyt:
  17.07.2003
  Viestejä:
  162
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pääsi yllättämään positiivisesti. Yllättävän hyvä leffa, vaikka Tomppa leikkikin samuraita. Eiköhän tämä tule DVD:nä hommattua :). Auttoi tietenkin sekin, että olen kiinnostunut japanilaisesta kulttuurista ja varsinkin samuroista. Ei voi tälle huonoa arvosanaa antaa, joten 4/5 tulee :).
   
 9. Kristian

  Kristian Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.10.2002
  Viestejä:
  2 578
  Saadut tykkäykset:
  55
  Offtopikissa pysytään vielä hetki. Kannattaa muistaa, ettei eurooppalainenkaan miekkailu ole aina ollut herrasmiesmäistä. Suomesta löytyy myös eurooppalaisen historiallisen miekkailun kouluja, mm. Tampereelta ja Hesasta http://www.swordschool.com/.
   
 10. GoodFellow

  GoodFellow Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.06.2003
  Viestejä:
  134
  Saadut tykkäykset:
  1
  Oli hyvä raina, mutta ei loistava. Tekisi mieli kehua loistavaksi, mutta ei voi. Tom Cruise on Kubrick koulun käytyään kuin muuttunut mies, äijä lukeutuu näköjään ns. top(gun) kastiin.

  Aineksia olisi ollut vaikka mihin, mutta puoleen väliin asti elokuva oli niin ennalta arvattava kuin olla ja voi.

  Ehkä ei ansaitse näitä kaikkia tähtiä, mutta menköön per.... 4/5
   
 11. jopo

  jopo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.10.2002
  Viestejä:
  168
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse sanoisin loistavaksi. Jää ROTKi kuin tikku paskaan. Juuri oikeista kohdista kutkutteli myös minua... Tosin tuo Cruise ei ehkä ollu paras mahdollinen näyttelijä rooliinsa, mutta enpä keksi ketään joka paremminkaan sopisi. 5-/5
   
 12. Muikku

  Muikku Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.11.2002
  Viestejä:
  93
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pistetääs tämä tännekin...

  Illalla kävin jo toistamiseen leffan katsomassa ja onhan se vain niin upea... Ylivoimasesti Cruisen paras elokuva.

  Leffassa meinasi monessa kohtaa tulla ihan tippa linssiin (suurelta osin loistavan musiikin ansiosta, täytyy sanoa että kyllä se Hans Zimmer handlaa tuon homman), esimerkiksi
  viimeisen taistelun lopussa kun samurait oli lyöty ja Omuran sotilaat kumarsivat heille. Kun Katsumoto surmasi itsensä ja sanoi viimeiset sanansa, oli kyyneleet lähellä.
  Ehkä kohtaus oli kliseinen, mutta mitäs sitten. Sitäpaitsi pitäähän näin mahtipontisessa elokuvassa tuollaisia kohtauksia ollakin!

  Erityismaininta täytyy kyllä antaa loistaville näyttelijöille kuten Katsumotoa näyttelevälle Ken Watanabelle (samurai-johtaja herätti suoranaista kunnioitusta allekirjoittaneessa, eikä tämä mies ei turhaan saanut Oscar-ehdokkuutta parhaasta miessivuosasta), Shin Koyumadalle ja itse Cruiselle. Häiskä pistää kyllä aivan parastansa tässä elokuvassa... Cruisen vihaajat, tsekatkaa tämä raina niin mielenne saattaa muuttua hänen näyttelijänlahjoistaan

  Pisteitä myös elokuvan hienolle tarinalle, joka jaksaa pitää otteessaan elokuvan alkumetreistä lopputeksteihin asti, sekä kauniille maisemille. Hienoa myöskin nähdä näinä CGI:n kulta-aikoina, että on vielä ohjaajia jotka tekevät elokuvia perinteisesti eivätkä käytä sitä tietokonegrafiikkaa joka käänteessä. CGI:tä huomasin käytettävän vain yhdessä kohtauksessa, nimittäin elokuvan lopussa olevassa massiivisessa taistelussa.

  Tämä elokuva iski minuun kuin tuhat volttia, eikä vähiten sen takia koska itseäni kiinnostaa samurai-kulttuuri ja itämainen mystiikka muutenkin. Täyden viiden tähden arvoinen leffa! Suosittelen kaikkia niitä katsomaan, jota eivät kaihda upeita miekkataisteluita (ne katanat, ne katanat...) ja samuraimenoa.
   
 13. jopo

  jopo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.10.2002
  Viestejä:
  168
  Saadut tykkäykset:
  0
  Alussa tulis ensimmäiset kylmät väreet siinä kohti kun
  Samurait ratsastivat sumusta sotisovissaan niitä japskeja ja cruisea vastaan
  :love: :love:
   
 14. Muikku

  Muikku Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.11.2002
  Viestejä:
  93
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuo oli kyllä loistava kohtaus... Melkein alkoi käydä sääliksi niitä kiväärimiehiä kun teurastus alkoi :)
   
 15. Mark Lee®

  Mark Lee® Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.05.2003
  Viestejä:
  1 076
  Saadut tykkäykset:
  1
  Se oli kyllä todella hienosti tehty kohtaus, on myönnettävä. Fiilikset nousi.
   
 16. Pukki

  Pukki Uusi jäsen

  Liittynyt:
  31.03.2003
  Viestejä:
  228
  Saadut tykkäykset:
  2
  En odottanut paljoa elokuvalta, mutta sepäs sitten ottikin ja yllätti varsin positiivisesti. En tiedä, oliko jonkinlaista lääkitystä käytetty, vai oliko vain ohjaustyö loistavaa, mutta Tom Cruisen perinteiset manööverit oltiin saatu häivytettyä varsin hyvin. Siitä plussaa ja paljon. Sytytti jostain syystä enemmän, kuin mikään muu lähivuosina tehty leffa. Jos nyt jotain tähtiä tarvii antaa, niin vaikkapa 4½ voisi olla hyvä määrä.
   
 17. makemich

  makemich Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.09.2002
  Viestejä:
  1 443
  Saadut tykkäykset:
  99
  Leffa kokonaisuudessaan ihan ok, monia hyviä näyttelijäsuorituksia eikä muutenkaan tarinassa mitään sen kummempia heikkouksia. Tomppa oli toki tuttuun tyyliinsä helvetin huono mutta minkäs teet....

  3-/5
   
 18. Reaper

  Reaper Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.03.2003
  Viestejä:
  276
  Saadut tykkäykset:
  19
  Muistaakseni siinä neloselta tulleessa dokumentissa nimenomaan kehuttiin sitä kuinka tuo lopputaistelu oli tehty (kokonaan) ihan oikeilla ihmisillä. Kieltämättä ainakin se yksi kohtaus (oletan että puhutaan samasta:)) näytti tietokoneella toteutetulta...
   
 19. jpop

  jpop Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.12.2001
  Viestejä:
  693
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kuten niin monet muutkin, minut elokuva yllätti positiivisesti, eikä Cruise pilannut leffaa yhtään sen enempää kuin kukaan muukaan "valkoinen samurai". Pelkäsin huomattavasti pahempaa. Yksi asia, mikä auttoi saamaan leffasta joissakin kohdin hieman lisää irti, oli Vapriikin Samurai-näyttelyssä käynti juuri ennen leffaa. Suosittelen, jos vain käytte katsomassa leffan Tampereella - tai voihan siellä näyttelyssä käydä, vaikka ei feffassa kävisikään :) Ilman näyttelyä en olisi esim. tiennyt, kuka todellisuudessa oli "viimeinen samurai" ja miten hänen kävi ;)
   
 20. autio

  autio Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.03.2003
  Viestejä:
  49
  Saadut tykkäykset:
  0
  Terveisiä sille herrasmiehelle, joka eilisessä Plevnan näytöksessä tuhisi, röyhtäili sisäänpäin, istui huonosti ja aivasteli; erityisesti jäi mieleen aivastuksesi ko. 'kliseisen kohtauksen' kliimaksikohdassa. good job.

  Hyvä elokuva, tästälähin katson kaikki odotukset nollassa.
  Vai että Legolas tuli mieleen, just joo... ;)


  Saigo Takamori...?