The Last Airbender (2010) (M. Night Shyamalan)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 30.06.2009.

 1. Mika

  Mika Administrator Ylläpidon jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.02.2000
  Viestejä:
  8 287
  Saadut tykkäykset:
  29
  [​IMG]

  Ilma, Vesi, Maa, Tuli. Neljä valtakuntaa joita yhdistää yhteinen kohtalo Tulen aloittaessa raa'an sodan muita vastaan. Vuosisata on vierähtänyt eikä toivoa paremmasta tulevaisuudesta ole näköpiirissä. Aang (Noah Ringer) on yksinäinen Avatar ja hän huomaa hallitsevansa kaikkia neljää elementtiä. Aang liittyy yhteen Kataran (Nicola Peltz) ja hänen itsepäisen veljensä Sokkan (Jackson Rathbone) kanssa palauttaakseen tasapainon heidän sodan runtelemaan maailmaansa.

  [​IMG] Katso elokuvan trailer

  [​IMG] Katso kuvagalleria

  Ensi-ilta Suomessa ? (USA:ssa 02.07.2010)
   
 2. static

  static Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  30.07.2002
  Viestejä:
  783
  Saadut tykkäykset:
  1
  Aikas säväyttävä teaseri, toivottavasti Shyamalanilta nähtäisiin nyt aivan eri kaliiberin tuotos kun edellinen, puistattavan huono The Happening.
   
 3. Rokkari

  Rokkari Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.08.2005
  Viestejä:
  2 385
  Saadut tykkäykset:
  0
  Shyamalanilta voi kyllä odottaa mitä vaan.

  Happening oli aivan kaameata kuraa, siinä missä Village oli ihastuttava draamatrilleri.

  Onkos tällä elokuvalla muuten jotain tekemistä Avatar: The Last Airbender- animaatiosarjan kanssa?
   
 4. chevalier

  chevalier Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.01.2009
  Viestejä:
  179
  Saadut tykkäykset:
  0
  googleta tai lue wikipediasta, niin selviää.

  vihje: no mitäpä luulet? ;)
   
 5. static

  static Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  30.07.2002
  Viestejä:
  783
  Saadut tykkäykset:
  1
  Jos kerran jaksat postata, niin olisit nyt sitten kerran laittanut sen tiedon etkä vaan nolla-arvoista ja heikkoa kuittia.

  Ilmeisesti näillä ei ole mitään tekemistä keskenään, mutta ei se nyt ihan yksiselitteisesti nopealla googlaiululla auennut.
   
 6. Terris

  Terris Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.03.2004
  Viestejä:
  1 986
  Saadut tykkäykset:
  4
  http://en.wikipedia.org/wiki/The_Last_Airbender tuolla lukee, että on :)
   
 7. ana198

  ana198 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.12.2006
  Viestejä:
  2 735
  Saadut tykkäykset:
  0
  Harvoin jos koskaan olen lukenut mistään elokuvasta yhtä murskaavia arvosteluja:D RT:stä löytyy iso nippu:thumbsup:
   
 8. Aceman

  Aceman Shot down in flames!

  Liittynyt:
  23.02.2000
  Viestejä:
  3 599
  Saadut tykkäykset:
  147
  Shyamalanin pudotus Hollywoodin kultapojasta nykyiseen alennustilaan on ollut kieltämättä jyrkkä, mutta eiköhän niitä rahoittajia vielä löydy tämänkin flopin jälkeen. Onhan Uwellakin töitä...
   
 9. tuna

  tuna Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  09.12.2004
  Viestejä:
  2 381
  Saadut tykkäykset:
  204

  A recent LA Times Business article has revealed that not only has Paramount invested $150 million into the production of The Last Airbender, but also a gargantuan $130 million into the marketing campaign, making The Last Airbender more than twice as expensive as any of M. Night’s previous films! Paramount Chief Executive Brady Grey doesn’t seem worried.

  On tuo elokuvastudioiden touhu jännää. Joihinkin leffoihin syydetään säkkikaupalla rahaa ja toisiin jokainen sijoitettu dollari on liikaa:eek:
  Taitaa luottamus M. Night Shyamalaniin olla peruja The Sixth Sensen ajoilta.

  In second place at the box office Thursday, July 1, 2010 was Paramount Pictures newly released action epic, The Last Airbender on its opening day at theaters.

  The M. Night Shyamalan directed movie took in a very impressive $16 million yesterday, which includes the $3 million that it earned from midnight showings that set this year's record for the biggest gross from a non-sequel release.

  The Last Airbender's gross was enough to rank 5th among opening Thursday records at the box office, but on that chart it actually had the highest total from a non-sequel.

  Only Star Wars Episode III ($50 mil), The Matrix Reloaded ($37.5 mil), Star Wars Episode II ($30.1 mil), and Indian Jones and the Kingdom of the Crystal Skull ($25 mil) had larger openings than The Last Airbender and they were all highly anticipated sequels to highly successful franchises at the box office.

  In the end, The Last Airbender will not be able to turn a profit from domestic box office territories alone, and will have to rely on strong international numbers if it is to have a respectable worldwide total.

  As much as I'd like nothing more than see M. Night Shyamalan's first big-budgeted summer picture to become a breakout success, it very simply cost too much to produce, as well as market.

  Taitaa Pienoinen floppi olla tulossa.
   
 10. Tii

  Tii Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.11.2008
  Viestejä:
  29
  Saadut tykkäykset:
  0
  Finnkinon 3e lipun innoittamana suuntasin tänään katsomaan The Last Airbender 3D. Koska arvostelut olivat aika lailla lykänneet tämän tekeleen, olivat odotukseni melko lailla matalalla. Ehkä juuri siitä johtuen onnistui Last Airbender yllättämään positiivisesti, tosin en tiennyt, että kyseeessä on tarkoitus olla trilogia tai yleensäkään paljon mitään aiempaa leffaa ennen näkemäni trailerin lisäksi. Sen vuoksi tarina tuntui jäävän hieman keskeneräiseksi, mutta toisaalta lopputekstien pärähtäessä ruutuun tuli sellainen joko se reilu puolitoista tuntia meni -fiilis, mikä on yleensä kohtuullisen hyvä merkki ainakin omalla kohdallani.

  Näyttelijät olivat ainakin sillä tasolla, että kukaan ei suorastaan osunut silmään huonoudellaan. Päähenkilö (?) Aangista olisi tosin kyllä voinut mielestäsi saada enemmänkin irti, tosin en oikein tarkalleen osaa sanoa, oliko vika näyttelijässä, ohjauksessa, käsikirjoituksessa vai missä. Juonta oli ainakin jossain lytätty sekavaksi, mutta itse pysyin kyllä ihan hyvin kärryillä. Tapahtumia oli ehkä hitusen liikaa, eikä niiden muodostama kokonaisuus ollut ihan yhteinäisesti rullaava, mutta eipä tuo katsoessa pahemmin haitannut. Elokuvasta tuli aika selkeästi mieleen Narnian tarinat, joita en kylläkään elokuvamuodossa ole toistaseksi onnistunut näkemään. Kyseessä on ainakin tunnelmaltaan ja tarinaltaan todellakin lähes satu, ja jos tavoitteena oli tavoittaa jotain suurta hengellistä ja räjähtävää elämystä, siinä elokuva ei kyllä kovin hyvin onnistunut.

  Kuitenkin poistun salista ihan positiivisin fiiliksin ja elokuvan 3D oli myös mielestäni ihan onnistunutta. Muutamassa kohtauksessa lähinnä alussa tuntui niinkuin hahmot olisivat pullahtaneet ulos jostain cgi-taustasta, mutta sen jälkeen joko elokuvassa ei pahemmin ollut 3D-kohtauksia tai ne upposivat niin hyvin elokuvaan, että oikeasti jäivät erityisesti huomaamatta. Toisaalta ainoa vertailukohtani on Avatar 3D, jossa kaikki 3D kohdat erottuivat hyvin selkeästi, mikä ei ainakaan omasta mielestäni ole toivottavaa. Ero saattaa tosin olla myös tekniikassa, kun Avatarin katsoin teatterissä, missä on käytössä passiivilasit, kun Finnkinolla on ilmeisesti aktiivisysteemi.

  Mutta mutta arvosanaa en anna täysin elokuvallisilla ansioilla, koska mutu. Jos numeroin pitää arvioida olkoon se tällä kertaa 3+/5 (hyvälläkään tahdolla en viitsi antaa 3,5 vaikka kyllä toisaalta haluaisin).
   
 11. gaston

  gaston Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.10.2001
  Viestejä:
  3 418
  Saadut tykkäykset:
  51
  Olen katsonut useita 3D elokuva aktiivilasella, myös Avatarin, ja tässä Last Airbenderissa oli aika säästeliäästi käytetty kolmiulotteisuutta mikä oli oikeastaan aika miellyttävää, yletön 3D kikkailu sopiikin paremmin piirettyihin.

  Oli ihan viihdyttävä leffa, harmi jos Floppaa ja tämäkin trilogia jää yhteen osaan kuten Eragon ja Kultainen kompassi.
   
 12. Pvt Joker

  Pvt Joker Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.08.2009
  Viestejä:
  244
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eli toisin sanoen 3D-kikkailun olisi voinut kokonaan unohtaa ja tuoda leffa alkuperäisessä 2D-muodossa teattereihin. Tämä normaaleilla elokuvakameroilla kuvattujen leffojen muuntaminen jälkeenpäin "3D:ksi" on kyllä niin posketon trendi, että siitä on oksat pois. Jos se ei parin vuoden sisällä laannu, niin meikäläiseltä ainakin jää suuren budjetin efektielokuvien katsominen teattereissa kokonaan, mikä on sinänsä sääli, mutta silti mieluummin katson ne vähän pienemmältä ruudulta kotona kuin kärsin laseista ja täysin vailla mitään tarkoitusta olevasta "kolmiulotteisuudesta."

  Aidot 3D-kameroilla kuvatut leffat ovat sitten vähän eri juttu, vaikka en toki niitäkään varauksettomasti suitsuttaisi. Paha vain, että niillä kuvaaminen on sen verran kalliimpaa ja hankalempaa, että kaikesta päätellen ehdoton enemmistö 3D:nä teattereihin tuotavista elokuvista kuvataan ainakin toistaiseksi ihan normaaleille elokuvakameroilla.

  Ai niin itse elokuvasta: vieläkään kukaan ei ole tässä ketjussa sanonut mitään sellaista, jonka perusteella se pitäisi katsoa. Jotkut toki ovat siitä pitäneetkin, mutta valitettavasti ilman kovin kummoisia perusteluita ja perustelematon mielipidehän on hyödytön muille ihmisille myös viihteen ja taiteen kohdalla.
   
 13. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 652
  Saadut tykkäykset:
  173
  OT:

  Toisaalta tällähän saadaan kuluttajilta rahat pois. Kyseessähän on nimittäin paras tapa saada ihmiset ostamaan jälleen kerran laitteistonta uusiksi ja tällä kertaa 3D:tä tukeviksi -- erillisten 3D-lasien ostamisesta puhutamattakaan. Kun elokuvat väännetään 3D:ksi ja laitetaan elokuvateattereihin, niin ihmiset saavat sen kuvan, että kohta kaikki elokuvat ovat 3D:tä ja 2D on yksinkertaisesti huonompi tapa katsoa elokuvaa.

  Järkevä kuluttaja tietenkin tässä vaiheessa voi huomauttaa, että onko niitä 3D-julkaisuja tässäkään vaiheessa (3D on ehtinyt olla jo pinnalla jonkin aikaa) niin paljon, että todella olisi järkevää ostaa mallistojen kärkipäätä edustavat 3D-mallit niin televisioissa kuin soittimissa. Eipä se kauhean kivaa ole sijoittaa taas pari tonnia laitteisiin, joiden käyttö on edellistä laitteistoa erikoisempaa vain siinä, että niitä 1-3 3D-BD:tä pyörittää soittimessa viikosta toiseen. :D Joku tietenkin voisi sitäkin pohtia kuinka mukavaa on kotioloissa pitää 3D-laseja varsinkin, kun useimmat ihmiset tuppaavat siinä välillä tarkastaa sähköposteja/FB:tä, käydä jääkaapilla jne. Toisaalta tämähän on vain hyvä uutinen niille ihmisille, jotka tuntevat itsensä epävarmaksi silmälasit päässä. Ennen sitä haluttiin LASIK-leikkaukseen, mutta 3D:n myötä tulee kai olemaan coolia käyskennellä jääkaapin ja sohvan väliä mustat muovimöhkäleet päässä. :D
   
  Viimeksi muokattu: 14.09.2010
 14. gaston

  gaston Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.10.2001
  Viestejä:
  3 418
  Saadut tykkäykset:
  51
  En tiennytkään että tämä on jälkikäteenkäsitelty 3D, todenäköisesti en olisi mennyt tuota katsomaan sillä Titaanien taisteluhan oli myös moinen mutta siinä oli homma pilattu ja elokuva oli lähes katselukelvoton, onneksi tässä oli onnistuttu huomattavasti paremmin ja feikki 3D efekti ei häirinnyt katsomista.

  Jos normaliversio olisi tarjolla niin ilman muuta kannataisi se enemmin valita mutta sellaista ei ainakaan täkäläisiin elokuvateattereihin ole saatu.
   
 15. John McClane

  John McClane Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.05.2007
  Viestejä:
  135
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei todellakaan mikään loistava elokuva, mutta ei myöskään yhtä huono kuin saamansa kritiikki. Kyllä tätä nyt paljon mieluummin katsoo kuin jotain Pirates of the Caribbean -kuraa. Tarinan mytologinen pohja oli mielestäni lupaava, mutta ongelmana oli lähinnä se, että Shyamalan on yrittänyt mahduttaa liikaa tavaraa yhteen elokuvaan. James Newton Howardin score on ehdottomasti miehen uran parhaimpia.

  **
   
 16. Plisukainen

  Plisukainen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.01.2005
  Viestejä:
  1 971
  Saadut tykkäykset:
  169
  Eihän tämä nyt paskinta ollut, mutta toiseksi huonoin ohjaajan suorituksista. Draaman kaari pielessä. Oheismateriaaliopiskelua vaativa kama ei juuri toimi ruudulla pelkästään omilla avuillaan, ainakaan näin huonolla ohjauksella. DC voisi pelastaa jotain, mutta sitä lienee turha odotella. Tuotantoarvot kuitenkin kohdillaan, josta plussaa.

  2-/5

  Ja se huonoin oli Lady in the Water.
   
 17. Willy

  Willy Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.05.2006
  Viestejä:
  210
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ennen arvostamani Shyamalanin taso vain laskee. The Last Airbender on miehen tähänastisen uran huonoin ja syystäkin sai Razzieita. Juoni on ihan mielenkiintoinen, mutta toteutus kautaltaan tökerö. Juonenkuljetus hyppelehti ja käsikirjoitus oli tönkkö. Tosin eivät Shyamalanin käsikirjoitukset muutenkaan maailman parhaimpia ole. Näyttelytyökin tökki aika ikävästi. 1,5/5
   
 18. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 652
  Saadut tykkäykset:
  173
  Vaikka Unbreakablen omistan, niin Shyamalan on niitä ohjaajia, joiden tuotokset jätän järjestään katsomatta. Sen verran monta kertaa olen miehen elokuviin pettynyt, etten pidä enää järkevänä uhrata aikaani hänen työhönsä. Ei kyllä heti tule mieleen toista henkilöä, oli kyseessä ohjaaja tai näyttelijä, jonka elokuvia jättäisin järjestään katsomatta -- jopa Seth Rogenkin kiinnostaa hitusen enemmän kuin Shyamalan.
   
 19. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  10 979
  Saadut tykkäykset:
  429
  Tämä olikin positiivinen yllätys. Kyllähän tästä selvästi huomasi, että vajaaseen pariin tuntiin oltiin yritetty sulloa liikaa tavaraa, mutta ihmeen hyvin tästä silti selkoa otti vaikkei maailma entuudestaan tuttu ollutkaan. Pidin myös visuaalisesta ilmeestä sekä musiikeista. Näyttelijätyö ok tasoa. Ketään ei ainakaan pahemmin ärsyttäny.

  Tais olla senverta paha floppi, että jatko-osaa on turha odotella? Hyvin sitä lopussa ainakin pedattiin.

  ***
   
 20. Pazze

  Pazze Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  4 960
  Saadut tykkäykset:
  115
  Nyt mä en Proffa taida enää pitää susta, sillä taidat valehdella!

  Tämä oli ihan näyttävä elokuva mutta muuten totaalinen sontakasa. Salama leikum on tehnyt tasaista jälkeä, leffa toisensä jälkeen huonompaa ja huonompaa jälkeä. Oli sitten viimeinen herran leffa, minkä minä aion katsoa.

  0/5