The Informer (2019) (Joel Kinnaman, Ana de Armas, Rosamund Pike, Clive Owen)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Super-J, 04.12.2019.

 1. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 538
  Saadut tykkäykset:
  262


  The Informer eli "suomennettuna" Kolme Sekuntia on koruton kertomus rikosten täyttämästä elämästä. En ole ihan varma mihin se kolme sekuntia viittaa mutta luultavasti se on se aika mikä kuluu kun helppo homma menee pieleen jos porukka ei käytä aivojaan. Pete Koslow (Kinnaman) on FBI:n vasikka joka on mukana ns huumeiden vastaisessa operaatiossa. Homman pitäisi olla helppo mutta pian kaikki osalliset saavat todeta että vituix män. Tilanne eskaloituu nopeasti monikerroksiseksi sotkuksi josta kenellekään ei löydy siistiä ulospääsyä. Virheitä yritetään paikata vain tekemällä lisää virheitä.

  Leffa on periaatteessa varsin hyvin tehty mutta olisin kaivannut lisää informaatiota useidenkin hahmojen tekemisistä ja motivaatioista. Nyt tarina etenee sen verran kovaa tahtia että pitkästymään ei pääse mutta helpostikin pituutta olisi voinut vähän lisätä ja syventää hahmoja, varsinkin poliisit jäävät tässä aika ohuiksi stereotyypeiksi ilman taustatietoja hyvistä näyttelijöistä huolimatta.

  Hyvä leffa mutta parempikin olisi voinut olla. Perustuu kirjaan jota en ole lukenut.

  3,5/5
   
 2. marlan

  marlan Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.06.2004
  Viestejä:
  2 219
  Saadut tykkäykset:
  153
  Kirjastosta kun löytyi, niin katsottava oli. Andrea Di Stefanon rikosdraama Kolme sekuntia perustuu ruotsalaiseen kirjaan Tre sekunder. Romaani sijoittuu Tukholmaan, mutta elokuvasovitus on siirretty New Yorkiin.

  Päähenkilöksi on nostettu Pete Koslow (Joel Kinnaman), joka osallistuu FBI:n peiteoperaatioon, kohteena puolalaistaustainen huumekauppias. Koslow on väkivaltarikollinen, mutta hän on suostunut FBI:n tehtäviin saadakseen tuomiotaan lyhennettyä. Hänellä on vaimo ja tytär.

  Operaatio epäonnistuu, ja Koslow jää oman onnensa nojaan, kun kaksi lainvalvontaorganisaatiota joutuu ristiriitaan. Koslowin kaltainen pelinappula on helposti hylättävissä, kun esimiehille tulee kuumat paikat. Asetelma voi muistuttaa komediallista mutta väsähtäneempää toimintatuotosta 2 Guns.

  Elokuvana Kolme sekuntia on kohtalaisen onnistunut ja paikoin jännittäväkin. Keskeisissä rooleissa nähdään Kinnamanin ohella Rosamund Pike, Clive Owen (tuo Britannian Robert Vaughn), Common ja puolisona Ana de Armas. Ruotsalainen tarina on siirretty uskottavan tuntuisesti Yhdysvaltoihin, ja vankilajaksossa on melkeinpä ahdistavaa realismia.

  4/5

  Pohjoismaisessa blu-rayssa (BD-25) ei ole mitään lisämateriaalia, mutta kuvanlaatu on kohtalaisen hyvä. Muutama näyte:

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]