The Hobbit

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana ReBolt, 08.03.2004.

 1. Kristian

  Kristian Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.10.2002
  Viestejä:
  2 666
  Saadut tykkäykset:
  70
  Elokuvissa yleensä 24 tai 25 FPS. PC-peleissä hyvin pyöriessään 60+ FPS (yleensä yli 100).

  Kyllä nykimisen huomaa toimintakohtauksissa ihan kotonakin 40" TV:ssä, jos asiaan osaa kiinnittää huomiota - ja varsinkin noissa vaakapanoroinneissa (kun esim. LOTR-leffoissa kameraa käännetään ja näytetään maisemaa eeppisissä kävelykohtauksissa).
   
 2. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 058
  Saadut tykkäykset:
  24
  "Hobitti – odottamaton matka on mahdollista kokea HFR 3D –elämyksenä Finnkinon jokaisella paikkakunnalla. Lopullinen lista HFR 3D –elokuvateattereista julkistetaan myöhemmin."

  Dome
   
 3. pmv

  pmv Käyttäjä

  Liittynyt:
  08.03.2005
  Viestejä:
  224
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sitten kun vielä löytyisi 4K kuva ja Dolby Atmos niin olisi ohjaajan näkemyksen mukainen elämys. Taisi jossain Hollannissa olla lähin paikka mistä löytyy.
   
 4. Hulkki

  Hulkki Guest Guest

  Liittynyt:
  13.09.2007
  Viestejä:
  233
  Saadut tykkäykset:
  0
  Viimeksi muokattu: 22.11.2012
 5. JIH

  JIH Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  22.08.2007
  Viestejä:
  413
  Saadut tykkäykset:
  31
 6. 007

  007 Secret Agent Tukijoukot

  Liittynyt:
  06.11.2003
  Viestejä:
  753
  Saadut tykkäykset:
  16
  Koskas puhutaan itse elokuvasta, tekniikoille on omat ketjunsa?
   
 7. pmv

  pmv Käyttäjä

  Liittynyt:
  08.03.2005
  Viestejä:
  224
  Saadut tykkäykset:
  0
  Varmaan sitten joulukuussa kun elokuva on nähtävissä. Vaikka kyllähän täällä osa arvostelee leffat niitä näkemättä ja kirjat lukematta.
   
 8. lahkonen

  lahkonen Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  22.06.2005
  Viestejä:
  634
  Saadut tykkäykset:
  27
  Ne on varmaan niitä samoja jamppoja, jotka arvostelevat myös viinin juomatta.
   
 9. BillyBob

  BillyBob Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.08.2006
  Viestejä:
  352
  Saadut tykkäykset:
  9
  Kun tässä nyt on ollut juttua noista frameista, niin eivät läheskään kaikki tunnu olevan niin yksimielisiä sen automaattisesta paremmuudesta tai tarpeellisuudesta. Voi tietysti aina viisastella, että jotkut eivät varmaan ole vielä hyväksyneet äänielokuviakaan tms. mutta liekö tuo kuitenkaan kovin hyvä argumentti, jolla puolustella omia mieltymyksiään. On myös olemassa ihmisiä, jotka näkevät kaiken uuden automaattisesti parempana, oli se todellisuudessa sitä tai ei. Olen tässä itse nyt oikeastaan tämän keskustelun tiimoilta hieman tutkinut asiaa, ja vertailtuani 25fps vs 50fps materiaaleja niin ei niissä ollut minusta mitään tajuntaa räjäyttäviä eroja. Kuva liikui kyllä hieman sulavammin, mutta enpä ole kiinnittänyt asiaan aikaisemminkaan huomiota. En valitettavasti saanut itkuraivaria, koska olen joutunut katsomaan aikaisemmin niin paljon paskempaa 24fps kuvaa. Ei siinä vaan ollut sentään niin paljon eroa, vaikka koitin kyllä katsella videoita ikäänkuin yhtä aikaa. Silmissäni ei pitäisi olla mitään tähän liittyvää vikaa joskin telkkarin koko on vain 40".

  Moni ei silti pidä tuosta korkeammasta frame määrästä, vaan on sitä mieltä että kuva on itse asiassa huonompi ja siitä käytetään termiä "soap opera effect". http://en.wikipedia.org/wiki/Motion_interpolation#Soap_Opera_Effect
  Kai he ovat sitten vaan väärässä, kun omaavat eri mielipiteen tuosta eivätkä ole vakuuttuneita asiasta. Toki kyse voi olla yksinkertaisesti siitä, että moni ei vain ole tottunut suurempiin frame määriin ja ainakin itselleni nykyinen on kelvannut tai en ole vain yksinkertaisesti kiinnittänyt mitään huomiota tuohon erityisen tarkasti. Se ei ole ollut häiritsevää omaan silmään. Voi olla, että tulevaisuudessa tähänkin muutokseen tottuu, vaikka en toisaalta itse allekirjoita täysin myöskään tuota SOE-juttua. Ei se korkeampi fps ollut minusta huonompaa, mutta odotin ehkä isompia muutoksia laadussa. Saa nähdä millä nopeaudella sitä täällä näytetyään, mutta olisi kuitenkin mielenkiintoista nähdä miltä 48fps näyttää isolla kankaalla.
   
 10. Bagheera

  Bagheera Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  13.01.2003
  Viestejä:
  2 004
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tuo "Motion Frame interpolation" (johon Wikipedia sivulle viittaat on aivan eri asia kuin jos materiaali kuvataan alun perin nopeammalla frameratella.

  Niissä 3D elokuvissa, joita olen nähnyt niin paljon liikettä ja 3D effektiä sisältävät kohtaukset ovat ollet täydellistä kuraa, ja aiheuttaa minulle lievää päänsärkyä. Tähän toivoisin parannusta uudesta tekniikasta. Toki sekin on mukavaa, että pannausten nykiminen loppuu, mutta siihen on melko tottunut.

  Näkeehän sen sitten, onko se minkään arvoista, kun on pääsee elokuvaa isolta screeniltä katsomaan.
   
 11. Ihmemies2

  Ihmemies2 Guest Guest

  Liittynyt:
  14.08.2004
  Viestejä:
  213
  Saadut tykkäykset:
  0
  Finnkinon sivulla Tampereen kohdalla mainittiin: Lippuja voi varata 24.11.2012 10:00 lähtien.

  Vois hommata 3d HFR (= high frame rate = 48fps) -näytökseen lipun ihan akateemisestä utelaisuudesta. Mielenkiintoista nähdä, miten hfr & 3d toimivat yhdessä.

  Toki jonottajille lippuja on tarjolla tiskillä jo klo 08, mut himassa istujillekin riittänee ainakin jollekin päivälle lippuja :D Ja eiköhän tyyliin iltapäivänäytökseen klo 13 keskiviikkonakin saa paikkoja, todnäk iltalipuilla on suurempi kysyntä.

  Itsehän olen vankkumaton filmijäärä ja mulle kaikki digitaalinen on automaattisesti paskaa, toivottavasti 48fps ja Jacksonin visio yllättävät myönteisesti.
   
 12. BillyBob

  BillyBob Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.08.2006
  Viestejä:
  352
  Saadut tykkäykset:
  9
  Hmmmm. No kyse oli kuitenkin siitä, että moni kokee tuon 48 fps asetuksen huonona. Voi olla, että viittasin väärään sivuun, mutta tuo Soap Opera Effect on se juttu johon moni viittaa. En täysin allekirjoita sitä, mutta suhtaudun tietyllä varauksella tähänkin frame-juttuun. Tosin moni onkin epäillyt että tämä 48 fps olisikin itse asiassa hyvä 3D leffojen kannalta.
   
  Viimeksi muokattu: 24.11.2012
 13. Ihmemies2

  Ihmemies2 Guest Guest

  Liittynyt:
  14.08.2004
  Viestejä:
  213
  Saadut tykkäykset:
  0
  Cmooon... Finnkino... "HTTP Error 503. The service is unavailable." :-(
   
 14. ana198

  ana198 Guest Guest

  Liittynyt:
  14.12.2006
  Viestejä:
  2 735
  Saadut tykkäykset:
  0
  Haha, kello oli herättämäs 09.50 ja sain liput ensi-iltaan kuuden näytökseen Tennarin ykköseen :) Toinen selaimen ikkuna oli auki varmuuden vuoks siihen torstain näytökseen mut tuli tota samaa häiriöö ku koitin katsoa uteliaisuuden vuoksi paljon paikkoja on jäljellä :) Nyt tuntuu olevan täysin jumissa.
   
 15. Bowser

  Bowser Guest Guest

  Liittynyt:
  09.03.2007
  Viestejä:
  111
  Saadut tykkäykset:
  0
  Katselin äskön tossa tollaisen Hobitin HFR testin, niin täytyy sanoa että totuttelua tuo tulee vaatimaan ja tulee varmasti jakamaan mielipiteitä todella paljon. Kuvaa pystyy ehkä kuvaamaan niin, että se näyttää joltain live-teatteri esitykseltä. Välillä tuntuu, että se olisi pikakelauksella verrattuna tavalliseen elokuvaan. Minkäänlaista tökkimistä ei kyllä enää tapahdu kun kuvaa siirretään sivusuunnassa. En osaa sanoa, että pidinkö vai enkö, totuttelua vaatii niin kuin sanoin. Tulee sellainen olo, että nyt elokuvan näkee niin kuin tekijät näkevät kohtaukset tehdessään elokuvaa.
   
 16. Jasu1

  Jasu1 Guest Guest

  Liittynyt:
  02.07.2007
  Viestejä:
  125
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ihmeen verkkasesti menee liput, luulin että menee kuin kuumille kiville. Ei kyllä trailereita näkynyt televisiossa.
   
 17. CleverIndeed

  CleverIndeed Guest Guest

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Hienoa huomata, ettei yleisö ole ihan täysin aivopesty kymmenen vuoden takaisista LOTR:eista. Kenties näinkin lyhyt aika on antanut leffoille perspektiiviä. Toisaalta Hobitti jatkaa selvästi koko perheen linjalla mutta erityisesti lapsipainotuksella, joten luulisi salien kuitenkin täyttyvän. Ehkä animaatio olisi iskenyt sittenkin kovempaa. Olisipa muuten hupaisaa näin sivustakatsojana mikäli eka leffa floppaisikin pahasti eikä kahden muun jälkituotantoon/markkinointiin riittäisikään enää rahaa. ;-)

  En kyllä muutenkaan ymmärrä miksi juuri Tolkienin iltasadusta tehdään jokin elämää suurempi juttu. Itse haluaisin nähdä monista muista klassisista saduista vaikka kolmen leffan versiot. Esim. Grimmin sadut taitaa olla paljon vakavammin otettavia tapauksia, tai vaikka slaavilaiset tarinat sellainen mystiikka kiehtoo vain enemmän kuin hassujen "pikkuihmisten" ja hölmöjen kääpiöiden retkeily.
   
 18. pmv

  pmv Käyttäjä

  Liittynyt:
  08.03.2005
  Viestejä:
  224
  Saadut tykkäykset:
  0
  Grimmin sadut tuppaa olemaan reilusti lyhyempiä kuin Hobitti ja toisekseen juurihan tuolla jotain lumikki-elokuvaa taidettiin teatterissa pyörittää.
  Hobittihan tosiaan on lapsille kirjoitettu. Varmaankin tästä syystä Peter Jackson skippasi sen alunperin ja aloitti suoraan trilogiasta.
  Grimmin saduthan taas ovat alunperin aikuisille tarkoitettuja tarinoita. Veljekset tosin muokkasivat niistä vähän siveämpiä ja vähempi väkivaltaisia. Viihdyttäviä elokuvia noista siis voisi hyvin tekemällä saada. Jacksonille vinkkiä...
  Joka tapauksessa Uuno Turhapuron hengessä voisi melkein luvata syödä kravattinsa jos Hobitti ei menesty. Jacksonilla on resepti selvä ja elokuvaa suorastaan vaadittu tekemään.
  Ehkä lipunmyynti "takkuaa" sen takia, että suurimmalle osalle katsojia ei ole mitään merkitystä sillä näkeekö leffan heti vai muutama päivä myöhemmin. En minäkään ole lippuja varannut vaikka tuon varmasti menen katsomaan.
   
 19. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 667
  Saadut tykkäykset:
  176
  Myös lippujen nykyinen hintataso vaikuttanee asiaan. Muun muassa tästä syystä en nykyään käy elokuvissa muina ajankohtina kuin joko arkena ennen klo 15 tai sitten superpäivinä. Ennen tuli käytettyä sarjalippuja, mutta valitettavasti ne ajat ovat menneet, jolloin esim. Hulluilta Päiviltä tai Anttilan Pimeistä Hinnoista saattoi saada sarjalipun, jossa hintaa yhdelle lipulle tuli alle 7 euroa.
   
 20. SpiderJerusalem

  SpiderJerusalem Guest Guest

  Liittynyt:
  17.01.2008
  Viestejä:
  1 017
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eipä sitä hirveästi kannata antaa Cleverin mielipiteille painoarvoa, mieshän kuuluu juuri tuohon "katsomatta arvostellaan" sarjaan muutenkin.

  Lipunmyynnin takkuiluun voi vaikuttaa ainakin Finnkinon huono mainonta, lippujen hinnat ja umpisurkea 48fps näytösten lanseeraus, joka ei sano tavalliselle katsojalle yhtään mitään. Jopa Avatarin kanssa tajuttiin, että oli parempi laittaa lyhyt ennakkonäytös pystyyn hyvissä ajoin jotta väki voisi tottua ajatukseen uudesta teknologiasta. Sama olisi ollut nytkin paikallaan.