The Hateful Eight (Quentin Tarantino)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Professional, 14.01.2014.

 1. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 466
  Saadut tykkäykset:
  249
  Viimeinkin tuli tämä katsottua kun taannoin telkkarista tuli... ja sittenkin digiboksin levyllä vielä jonkun aikaa odotteli katsomista, eli en elätellyt mitään kuvitelmia että olisi hyvä leffa. Mutta olihan tämä ihan OK. Tarantinolle tyypillisesti hirveästi puhetta, ja epätyypillisesti vielä kertojan äänellä höystettynä, mikä viittaa siihen että jotain ongelmia tarinan kuljetuksessa oli ollut kun kertojaan piti turvautua. Tosin tarinan lineaarinen kuljetus ei ole koskaan ollut Tarantinon vahvoja puolia joten ilman kertojaakaan en luultavasti olisi ongelmiin kiinnittänyt huomiota.
  Mutta siihen kyllä oli pakko kiinnittää huomioita että tässä oli jo liikaakin puhetta. Normaalissa elämässä aseet olisi laulaneet jo paljon vähemmästäkin pälätyksestä. Lauloihan ne toki tässäkin, mutta kun jatkuvasti tuli mieleen että lopeta puhuminen ja paina nyt jo pliis liipasinta...

  4/5
   
 2. ZED

  ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  3 106
  Saadut tykkäykset:
  82
  3/5
  Ihan OK, mutta kauhean pitkä. Tarantinolaista veren roiskintaa löytyi sitten kuiteskin, yllärihän se ei toki ollut. Menihän se ilta noinkin eli 4elosen keväistä tallennetta katsoessa, mutta jos tuon takia olisin aikanaan Finnkinon saliin vääntäytynyt, niin harmistus olisi ollut teatterissta poistuessa päällimmäinen tunne.
   
 3. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  4 618
  Saadut tykkäykset:
  688
  Nyt tästä nopeasti UHD, että saadaan kotona katsoa edes vähän lähempänä 65mm tasoa.
   
 4. marlan

  marlan Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.06.2004
  Viestejä:
  2 193
  Saadut tykkäykset:
  145
  Inglorious Basterds oli itselleni sellainen pettymys, etten sen jälkeen jaksanut enää seurata Q. Tarantinon uraa. Kun The Hateful Eight kuitenkin löytyi kirjastosta teräväpiirtona, päätin että koetetaan kahlata tästäkin hangesta suomalaisella sisulla läpi.

  Elokuva osoittautui varsin myönteiseksi yllätykseksi. The Hateful Eight on jonkinmoinen peckinpahilainen ”eeppinen kamarinäytelmä”, joka etenee omaa sujuvaa tahtiaan ja kiehtoo loppuun asti, eivätkä Tarantinon pueriilit kiekaisutkaan vieraannuta katsojaa. Dialogi on tällä kertaa onnistunutta, ja Samuel L. Jackson totisesti osaa soittaa suuvärkkiään. Jennifer Jason Leigh nähdään uransa kenties pelottavimmassa roolissa. (Silti hänkin hätkähtää, kun aito veteraanikitara huidotaan silpuksi.) Tämä on nyky-westernien aatelia.

  The Hateful Eight on kuvattu 65 mm:n filmille Ultra Panavision 70 -tekniikalla, jota ei ole käytetty vuosikymmeniin. Kuvat ovat uskomattoman kirkkaita ja teräviä. Nyt blu-rayn resoluutio alkaa tuntua suttuiselta. Tämä elokuva hyötyisi suuresti UHD-julkaisusta.

  4/5

  Pohjoismaisessa blu-ray-julkaisussa (BD-50 & BD-25) on niukasti lisämateriaalia, ja se on sijoitettu toiselle kiekolle, jossa dataa on huikaisevat 4,7 GB. Kaikki olisi mahtunut yhdelle levylle, mutta Scanbox teki tällaisen ratkaisun. Kuvanlaatu on hyvä, ja videobittivirran taso on yli 29000 kbps. Muutama näyte:

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]
   
 5. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  4 618
  Saadut tykkäykset:
  688
  Sinulta on jäänyt välistä Django Unchained. Se vasta oli vastenmielinen elokuva.
  Paskiaisissa oli sentään Christoph Waltz.
  Edelleen Tarantino on silti minun kirjoissani myyttinen. Reservoir Dogs oli 90-luvun alussa teatterissa sellainen kokemus, jota muistellaan pillujuttujen kanssa vielä vaipat jalassa, kun hoitaja ei tule, vaikka kutsunappia on painanut koko päivän.
   
 6. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 817
  Saadut tykkäykset:
  723
  Katselin tämän leffan nyt toistamiseen. Ensimmäinen kerta oli teatterissa. Ihan täysin en muistanut, mitä leffassa tapahtui, mikä oli ihan jees uusintakatselua ajatellen.
  Musiikki varsinkin on ihan loistavaa. Kuulokkeet päässä - ja pimeässä - elokuva pitää kyllä hienosti otteessa.
  Ehkä näissä uudemmissa Tarantinon elokuvissa on hieman liiaksi liioiteltua väkivaltaa. Jos vertaa, vaikka Reservoir Dogsiin, joka sekin on erittäin väkivaltainen, niin väkivalta on ainakin jossain mielessä realistista.
  Tosin tässä leffassa väkivaltakin pitänee nähdä viittauksena The Thingiin ja vanhoihin erikoisefekteihin.
  Tunnelma elokuvassa on hieno ja menee omassa Tarantino-rankingissa top kolmeen.
   
 7. lahkonen

  lahkonen Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  22.06.2005
  Viestejä:
  621
  Saadut tykkäykset:
  25
  Eikö Djangossa sitten ollut mielestäsi riittävästi Walzia?
   
 8. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  4 618
  Saadut tykkäykset:
  688
  On. Kirjoitin huonosti. Olisi pitänyt jotenkin ilmaista, että Paskiaisissa hänen näyttelemisensä oli ilmiömäistä.
  Jatkona vielä, etten oikeastaan ole pitänyt yhdestäkään hänen suorituksestaan tuon jälkeen. Pettymyksiä, pettymysten perään. Kun kuulin hänen olevan seuraavassa Bondissa Blofeld, ajattelin että nyt kyllä löysivät oikean miehen tuohon rooliin ja miten sitten kävikään?
   
 9. Snafu68

  Snafu68 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.05.2013
  Viestejä:
  963
  Saadut tykkäykset:
  88
  Huono käsikirjoitus ? Käsikirjoituksessa mm pelottavaa nappien painelua :rolleyes:

  Pahispotentiaali (imo) olisi Bardemin luokkaa, mutta ehkä haluttiin jotain muuta.