The Girl with All The Gifts tulossa teattereihin

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 27.10.2016.

 1. Mika

  Mika Administrator Ylläpidon jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.02.2000
  Viestejä:
  8 287
  Saadut tykkäykset:
  29
  Mika submitted a new blog post

  The Girl with All The Gifts tulossa teattereihin

  [​IMG]

  Elokuussa Locarnon elokuvajuhlien 8.000 hengen Grande Piazzan avajaisleffana maailman ensi-iltaansa juhlinut, kesken Rakkautta & Anarkiaa festivaalien Englannin elokuvateattereihin hyökkäävä uunituore Grl (local name TBC!) osoittaa, että zombieilla on meille yhä paljon annettavaa.

  Danny Boylen 28 Days Later herätti genren uudella tavalla vauhtiin 2002. Sen jälkeen saavutukset valkokankailla ovat olleet vaihtelevia. Onnettomat zombiet ovat jyrsineet aivoja vaihtelevaa tahtia, usein aivan päättömien käsikirjoitusten sävelin.

  Nyt kaikki on toisin. Kirjailija Mike Carey viimeisteli läpimurtoromaaniaan ja siihen pohjaavan elokuvan käsikirjoitusta lomittain. Carey muistaa mistä kaikki alkoi: ”Heräsin Melanien kuva mielessäni. Nuori tyttö luokkahuoneessa, kirjoittamassa perustavanlaatuista ainetta otsikolla Mikä minusta tulee isona? Mutta hän ei tule kasvamaan isoksi. Melanie on zombie”. Careyn kirja ilmestyy myös suomeksi marraskuussa.

  Sienen tai homeen lailla leviävä epidemia riehui kautta maan piirin 10 vuotta ennen tarinan alkua. Tartunta leviää puremalla ja aiheuttaa akuutin agressiivista ihmislihan nälkää. Melanie (läpimurtoroolissa uljas Sennia Nanua) on toisen sukupolven ’ hungry’, nälkäinen. Sotilastukikohdan kellari on ainoa maailma jonka Melanie tuntee. Muutama huone ja käytävä. Selli jossa häntä pidetään, ja luokkahuone. Lukemattomat ‘nälkäiset’ piirittävät raskaasti aseistettua tukikohtaa. Sotilailla on alati aseet valmiina. Melanie viedään huoneesta toiseen rullatuoliin kahlittuna. Melanie ei kyseenalaista sotilaiden ja tutkijoiden käytöstä. Hän ei tiedä mitään muuta. Sotilaita komentaa kersantti Parks (jäyhän charmikas Paddy Considine).

  Laitoksessa pidetyt lapset ovat puoliksi ihmisiä, puoliksi ‘nälkäisiä’. Melanien synnytti tartunnan saanut nainen, mutta Melaniella on immuunitekijä. Samoin kourallisella muita lapsia, joita tutkitaan tukikohdan kellarissa varsin karuin menetelmin. Tarkoitus on selvittää mihin immuniteetti perustuu, ja pelastaa ihmiskunta, ei sen enempäää. Tutkijoita johtaa menetelmien eettisyydestä piittaamaton Tohtori Caldwell (piinkova Glenn Close). Lapsia opettaa psykologi Helen Justineau (lämmin Gemma Arterton), joka yrittää ymmärtää puoliksi inhimillisten ajatuksenjuoksua."

  ‘Nälkäiset’ jyrääväät tukikohdan. Muutama ihminen pakenee, mukana Melanie. Alkaa matka kohti oletettavasti ihmisten käsissä pysynyttä päämajaa, Majakkaa. Ainoa reitti vie ‘nälkäisiä’ kuhisevan Lontoon läpi. Sienikasvusto on ahminut kaupungin maamerkit ja nousee kohti pilviä. Visiot ovat Miyazakin Nausicaan luokkaa, mutta mukaan on heitetty aimo annos häijyä Kärpästen herraa ja piinallisesti kiristyvää ryhmädynamiikkaa.

  Ohjaaja Colm McCarthy on näyttänyt kyntensä Sherlock, Dr Who ja The Tudors televisiosarjojen episodeilla. Hänen ohjauksistaan tunnetuin lienee Sherlock: The Sign of Three.

  Teattereihin leffa on tulossa 18.11.2016.

  [button style='primary' icon='elusive-videocam' url='https://www.dvdplaza.fi/trailers/the-girl-with-all-the-gifts/']Katso elokuvan trailer[/button]
  Continue reading the Original Blog Post.
   
 2. jodorowsky

  jodorowsky Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  18.09.2011
  Viestejä:
  1 311
  Saadut tykkäykset:
  82
  Vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta. Toivotaan että on hyvä
   
 3. jodorowsky

  jodorowsky Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  18.09.2011
  Viestejä:
  1 311
  Saadut tykkäykset:
  82
  Tästähän tulee ihan mieleen että voisi olla jatkoa 28 days later sarjalle. Menisi varmasti aivan hyvin jatkona vaikka sitä ei virallisesti olekaan jatko -osaksi ilmoitettu.
   
 4. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 538
  Saadut tykkäykset:
  262
  Tämä nyt kuuluu tosiaan taas siihen sarjaan zombileffoja/sarjoja joissa kukaan ei ole kuullut koskaan sanaa zombi... Tässä ei sentään puhuta kävelijöistä vaan nälkäisistä, "hungries"... Enempää tästä ei kannattaisi kertoa mutta ketjun aloitusviestissä on ansiokkaasti kerrottu suunnilleen koko leffan sisältö joten jos se on vielä lukematta niin älkää lukeko...

  Zombileffojen joukossa tämä on ehdottomasti parhaimmistoa, vaikka kliseitä kierrätetäänkin reippaasti niin jotain omaa ideaakin on saatu mukaan heitettyä. Ja näyttelijät hoitavat loput. Glenn Close on ärsyttävä kuten aina ja sille on vielä annettu kaikista paskin rooli.

  4,5/5
   
 5. poissaoleva

  poissaoleva Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.01.2007
  Viestejä:
  61
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olihan tämä valitettavasti pettymys. Odotukset oli korkealla, mutta loppupuoli ei toiminut ollenkaan ja muutama juonihölmöys laskee arvosanaa (spoilereissa tästä).
  Silti pitkästä aikaa hyvä "zombielokuva". 3-/5.
  Tuli visuaalisesta ilmeestä ja välillä elokuvastakin mieleen " The last of us"-peli.

  - Miksi laittaa tyyppi yksin etsimään ruokaa, tyttöhän olisi voinut hommata porukalle syötävää.
  - Ammutaan aseella ja muutama nälkäinen vaan reagoi, sitten yksi pieni koira haukkuu ja valtava lauma lähtee juoksemaan perään.
  - Miten nainen pysyi hengissä lopussa siellä vaunussa? Aikaahan oli kulunut selvästi paljon eteenpäin, kun "oppilaita" oli niin paljon.
  - Miksi piti antaa tytölle ase ja pyytää ampumaan, kun olisi pystynyt tekemään sen itse.
  - Kaikkein pahin oli ne lapset. Ulkoasu ja toiminta ylipäänsä (johtaja mailoineen) ei vaan minulle toiminut.
   
 6. jodorowsky

  jodorowsky Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  18.09.2011
  Viestejä:
  1 311
  Saadut tykkäykset:
  82
  Olipa pitkästä aikaa suhteellisen hieno zombipätkä. :):):):).

  Muutamiin kysymyksiin vastauksia. Sotilas ei todennäköisesti siksi ampunut itse itseään kun ei pystynyt,vaan käski tytön tehdä sen. Koska henkiinjäämisvaisto laittaa vastaan hyvin monella ihmisellä vaikka kuinka tietäisi että on järkevin vaihtoehto tappaa itsensä. Tiedän sen itse koska en muuten olisi enää elossa. Itsemurhan tekoa helpottaa huomattavasti jos joku toinen tekee sen pyynnöstä. Sotilailla oli torjunta geeliä jota he olivat laittaneet päälle kun nälkäiset eivät kunnolla tajunneet jahdata heitä
   
 7. marlan

  marlan Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.06.2004
  Viestejä:
  2 219
  Saadut tykkäykset:
  153
  Colm McCarthyn The Girl with All the Gifts tuo mukavasti uutta verta zombitarinoiden lajityyppiin. Juonen näkökulma on epätavallinen, sillä päähenkilöksi asettuu nuori tyttö Melanie (Sennia Nanua), jonka todellinen luonne paljastuu vähitellen. Häntä pidetään vankina sellissä ja kuljetetaan oppitunneille rullatuoliin sidottuna.

  Dystopiakuvauksena elokuvassa on hyvät hetkensä, joskin Glenn Close on saanut haasteellisen roolin.

  Tarinaa voi tarkastella myös allegoriana: omat ikätoverit sairastuvat yhä kattavammin Alzheimerin tautiin, ja vaikka nuorisohenkilöt käyttäytyvät näennäisen kohteliaasti, he ottavat kuitenkin maailman päättäväisesti omakseen ja me tervaskannot joudumme väistymään. Götterdämmerung.

  Jos piditte TV-sarjasta ZombieLars, saatatte pitää myös tästä.

  4/5

  Pohjoismaisessa blu-rayssa (BD-25) ei ole mitään lisämateriaalia, toisin kuin vaikkapa saksalaisessa. Muutama kuvanäyte Cinema Mondon julkaisusta:

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  Blu-ray oli Prismassa 6,95 €.
   
 8. ZED

  ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  3 153
  Saadut tykkäykset:
  94
  Olihan tämä ihan vekkuli näkemys ja taas yksi vaihtoehto yhden sortin maailmanlopuksi: Eli ei bakteeri eikä virus tällä kertaa., vaan sieni.. Vaihtelu virkistää. Ylen HD -digiboksitallenteena katsoin, eli etenkin "ilmaishuvina" oikein hyvä. Hiukan yhdessä kohdassa semmoinen 70-80 -lukulaisuus paistoi silmään, kun yhdessä kohdassa tarvottiiin hylätyssä kaupungissa jossa toimistotalon katolla mersun merkki. Oli semmoinen matte painting -fiilis aika vahva.

  Joka tapauksessa: ***½/*****.