The Dead Don't Die (2019) (Jim Jarmusch / Bill Murray, Adam Driver, Chloe Sevigny, Steve Buscemi)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Super-J, 06.08.2019.

 1. Super-J

  Super-J Well-Known Member

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  2 823
  Saadut tykkäykset:
  97


  Zombie-leffa Jim Jarmuschin tapaan. Viimeksi hän teki vampyyrileffan, ja se oli hyvä, joten tämäkään tuskin on huono. Katsokaa nyt noita näyttelijöitäkin jotka hän on saanut leffaan mukaan. Yllämainittujen lisäksi mm Tilda Swinton, Danny Glover, Rosie Perez, Tom Waits, Iggy Pop, Selena Gomez.. cameo-lista taitaa olla liki loputon...

  IMDb


  Tulossa pian...
   
  kmruuska tykkää tästä.
 2. Super-J

  Super-J Well-Known Member

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  2 823
  Saadut tykkäykset:
  97
  Okei, ehkä odotin tältä liikoja mutta se ei muuta sitä tosiasiaa että poistuin salista leffan jälkeen hieman pettyneenä. Periaatteessa tässä on kaikki ainekset todella hyvään leffaan mutta toteutus on nyt jäänyt puolitiehen. Toki Jarmuschin leffat ovat aina toteutukseltaan vähän mitä sattuu mutta yleensä kokonaisuus on kuitenkin ollut harkittu ja pysynyt kasassa, mutta nyt pitää ihan erikseen ihmetellä mitä Jim oikein ajatteli kun tämmöisen loppuratkaisun tähän teki? Enteellisesti Adam Driverin hahmo sanoo moneen kertaan että tämä ei pääty hyvin... Ei siitä sen enempää, edes spoiler tageissa... katsokaa itse... o_O

  Tarina lähtee käyntiin ohjaajalle tyypillisen hidastempoisesti, jossain leffan puolivälissä saadaan jo vähän toimintaakin mukaan, ja niiltä osin kaikki on onkin ihan ok, zombi-komediahan tämä selkeästi on eikä mikään toimintaleffa. Ilman komediallista lähestymiskulmaa asiaan tunnelma voisi olla tosi painostavakin, ja loppua kohti vaan tiukkeneva, mutta nyt lopputulos on aika tasapaksu siihen loppuratkaisuun asti jossa homma menee ainakin omasta mielestäni ihan plörinäksi. Ei tämä huono leffa ole, mutta ei tosiaan mikään mestariteoskaan. Ja ilman hyviä näyttelijöitä tämä olisi oikeastaan täyttä paskaa jos asiaa nyt tarkemmin viitsii miettiä. Mutta zombileffoja ei yleensäkään kannata kovin tarkkaan miettiä.

  3/5

  PS. WTF???
   
 3. scented

  scented Well-Known Member

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  1 160
  Saadut tykkäykset:
  39
  Ihmeen hyvä, kun oli asennoitunut suht huonoon leffaan. Kaikki, mitä Bill Murray tekee pitää katsoa, joten luonnollisesti tämäkin. Hyvää huumoria sisälsi, sai nauramaan ääneen - esim. kahvilakohtaus. Myös viittaukset dialogissa siihen, että tässä ollaan tekemässä leffaa huvitti. Leffasta oli myös mukava bongailla näitä julkkiksia, jotka eivät eivät varsinaisesti/ensisijaisesti ole näyttelijöitä.
   
 4. Kimsor

  Kimsor Active Member

  Liittynyt:
  02.10.2006
  Viestejä:
  329
  Saadut tykkäykset:
  44
  Aivan helvetin tylsä ja huono. Aivan luokattomia "vitsejä". Mietittiin vaimon kanssa että pitikö nauraa vai itkeä, oli niin paska.
   
  Recce tykkää tästä.
 5. htavilap

  htavilap Active Member

  Liittynyt:
  22.03.2007
  Viestejä:
  854
  Saadut tykkäykset:
  59
  Ihan kohtalainen välityö Jarmuschilta, ja just hyvää lakonista huumoria läpi elokuvan.

  3/5.
   
 6. Recce

  Recce Well-Known Member

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 797
  Saadut tykkäykset:
  149
  Täysin samaa mieltä!