The Day After Tomorrow

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Maxwell, 19.11.2003.

 1. palze

  palze Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.02.2004
  Viestejä:
  451
  Saadut tykkäykset:
  0
  Lyhyesti: tehosteet rokkaa, juoni ei.

  3-/5
   
 2. terol

  terol Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.12.2003
  Viestejä:
  112
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kävin katsomassa ensi-illlassa, paikalla oli about 30 henkeä paikallisessa elokuvateatterissa joka on ihan suolesta.

  Itse pidin leffasta todella paljon. Hieman olisin toivonut enemmän leffalta, trailerin perusteella. Tosiasia oli, että kaikki kohokohdat on tuossa trailerissa! :)

  Pisteet 4-/5
   
 3. makeH

  makeH So what?! Tukijoukot

  Liittynyt:
  14.01.2003
  Viestejä:
  966
  Saadut tykkäykset:
  4
  Ei voisi elokuva olla enemmän KLISEEEEEEEE.Oli
  huono isä/poika suhde,ääliö varapresidentti,kaiken kattava orastava rakkaustarina,musta kulkuri+koira,jne.jne.
  mutta
  suomaliset kännykkämoderaattorit saisivat ottaa mallia amerikkalaisista kumppaneistaan,niiden kännykät tuntuvat toimivan millaisissa olosuhteissa tahansa!!!
  ja olihan tässä yksi erilainenkin juonikuvio
  rikas,kultalusikka suussa syntynyt opiskelija nuorukainen ei ollutkaan paskiainen
  ,siitä 0.5 pistettä.
  tähtiä:*
   
 4. jms

  jms Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  28.06.2002
  Viestejä:
  1 845
  Saadut tykkäykset:
  4
  A.I:ssä se jo nähtiin että jääkausihan meitä odotta (siinä oli kyllä virheellisesti vanhat WTC tornit vielä pystyssä, no joo...), on se ihan todennäköistäkin kait? Napajäät sulaa ja siitä aiheutuu jutska, mikä johtaa toiseen? Mutta olisiko se niin oikeudenmukainen, että vain pahikset, USA ja muut saastuttajat saisivat jäätä niskaan? :) Pakko leffa kumminkin oli tehdä, ennen kuin alkaa tapahtua. Taitaa jäädä katsomatta.
   
 5. byte

  byte Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.04.2002
  Viestejä:
  306
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ehkä ei oikeudenmukaista, mutta noin se kylläkin tapahtuu, jos tapahtuu.
  :cool:
   
 6. terol

  terol Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.12.2003
  Viestejä:
  112
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nykyään tuppaa olemaan joka leffa vähän enemmän tai vähemmän kliseinen.
   
 7. sponge bob

  sponge bob Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.01.2004
  Viestejä:
  334
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tulipa tämäkin nähtyä. Oli kyllä kliseitä täynnä koko elokuva, mutta kuitenkin ihan hyvä se oli. Tätä katsomaanmennessä kannattaa ostaa paljon popcornia ja limua."Menen katsomaan viihde elokuvaa asenteella." elokuva voi toimia.
   
 8. Hirudroid

  Hirudroid Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.01.2003
  Viestejä:
  1 245
  Saadut tykkäykset:
  2
  Ihan viihdyttävä pakettihan tuo oli - ei mikään mestariteos, mutta omassa lajissaan hyvä. En tiedä mitä ihmiset odottavat, kun menevät katsomaan katastrofielokuvaa, mutta minulle tämä tekele tarjosi juuri sitä mitä odotin.

  Trailerissa nähdään kaikki oleellinen ja loppu onkin jo suhteellisen tuttua ja tavallista - parissa kohtaa arvasi seuraavan dialoginkin ilman mitään ongelmia. Ison skaalan muotoja, kliseitä ja pinnallisesti esiteltyjä henkilöhahmoja - Emmerichin tyylille uskollista viihdettä.

  Sitä on kai viimeisen parin vuoden aikana oppinut Hollywood-viihteen suhteen siihen, että ns. hyviä ja ainutlaatuisia elokuvia syntyy yhä harvemmin. Onko se sitten syy tyytyä kaikkeen...

  3-/5

  edit: Lyhyesti kaikille, jotka eivät ole leffaa vielä nähneet: Puolet maailmasta jäätyy parissa päivässä. Parit näyttävät tornadot LA:ssa (lyhyt aaltopuhelimessa) ja hyökyaalto Isoon Omenaan (se toinen, ei Espoossa). Isä lähtee pelastamaan poikaansa. Tyhmät poliitikot pyörittelevät palikoita ja marttyyrit (lue: sankarit) löytävät itsensä. Meksikossa sataa lunta. Tökerö loppu pitkähkön vedätyksen jälkeen...
   
 9. Akkuli

  Akkuli Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  02.01.2003
  Viestejä:
  2 015
  Saadut tykkäykset:
  4
  Surkea, kliseinen, epälooginen, huonosti näytelty, puisevaa dialogia, täysin ennalta-arvattava,
  lopussa typerät tarinan "opetukset"
  , näyttävät tehosteet.

  1½/5
  Pieni moraalinen puoli tähteä kuitenkin
  siitä, että elokuvassa ainakin yritetään edes jollain tasolla valistaa ihmisiä saastuttamisen ja superkulutuksen vaaroista

  Eli idea hyvä, toteutus ala-arvoinen. Vihaisena kävelin ulos leffateatterista.

  Edit: Ja minun asteikkoni on sitten 1-5, ei 0-5.
   
 10. kurdt

  kurdt Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.11.2002
  Viestejä:
  7 255
  Saadut tykkäykset:
  25
  Ihan jees. Miinusta (pakko kiroilla) vitun törkeän huonosti tehdyistä eläimistä jotka herättivät minussa raivon tunteita muuten kohtuu hyvän leffan pilaamisesta. Tiedätte kyllä. Plussaa muuten hyvästä CGI:stä.

  ***½/*****
   
 11. Generig

  Generig Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  24.01.2004
  Viestejä:
  1 879
  Saadut tykkäykset:
  5
  Jaa-a. Mitä tähän nyt sanoisi. Vastaavia tuotoksia en enää elokuvateollisuudelta kaipaa. Ei enää tyypillisempää kaavoihin kangistuneempaa katastrofielokuvaa olekkaan. Gyllenhaal on mielestäni elokuvan paras näyttelijä, vastoin kuin mitä tässäkin thredissa on analysoitu. Rooli oli pienehkö mutta sentään osasi hommansa. Toisin on Dennis Quaidin laita, sellanen puupökkelö että huh huh.

  Idea oli varsin mielenkiintoinen, varsin vähän siihen oli sisältöä saatu ja taas sai törmätä tyypilliseen Hollywood kuoreen jossa ei ole mitään kaunista ulkokuorta lukuunottamatta. Varsinaista pitkästymistä ei tullut vaikka täysin ennalta arvattavaa dialogia olisi voinut spiikata lauseen edellä. Ei voi kuin ihmetellä mikä tämä nykyspektaakkelien taso onkaan.

  Ja jos vielä siitä patriotismista sanasen vuodattaisi. Kyllähän se oli ihan tismalleen samanlaista "it is our independence day" siirappia kuin ID4:ssakin. Jenkkien "pyhät" maamerkit saatiin sujuvasti esille ja pakolliset vierailut toiselle mantereelle olivat juurikin niitä pakollisia ettei ihan yltiöpatriotismista voisi väittää.

  Ei ihan yhtä huono kuin Troy mutta ei kuitenkaan kahden tähden arvoinen.

  */*****
   
 12. Jukka

  Jukka Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.03.2002
  Viestejä:
  291
  Saadut tykkäykset:
  0
  tsekkailin tuon eilen ku ei ollu muutakaan hommaa. Alun 45min oli ihan viihdyttävää mättöä mutta sitte tuli ne pakolliset lässyn lässyn lää ja teki tiukkaa seurata loppu aikaa.

  Vertical Limit leffasta oli suoraan se jään reunalta putoaminen, tyyliin älä katkaise köyttä, älä märise kyllä mä sen katkasen

  Susihommeli oli taas selvää Jurassic Parkkia. Oikein vitutti kattoa tuo kohtaus

  pari tähtee, mielummin katsoo ku turpiinsa ottaa.
   
 13. Harry Lime

  Harry Lime Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.05.2003
  Viestejä:
  1 492
  Saadut tykkäykset:
  11
  Totta, tähän filmiin oli kyllä imetty kaikki katastrofileffan ainekset. Siinä oli Twisteriä, Vertical Limitiä, jotain tulvajuttua ja hieman yllätyksellisesti myös Jurassic Parkia. Ja kaikki tämä oli upotettu siirappikastikkeeseen. ;) Ainoa hyvä puoli koko juttussa oli se, että katsoin tämän ilmaiseksi Vihreiden kanssa. :D Ja hauskaa oli. Kohtauksessa
  Why don't you tell her how you feel
  repesi ainakin puolet salin väestä, minä mukaanlukien. Unohtamatta lähes legendaarista
  United States will forget all Mexican debts
  -juttua, joka synnytti vielä paremmat naurut. Ja lopuksi vielä hihittelyä sille
  presidentin opetukselle

  Tehosteet olivat kyllä komeat, en voi kieltää ja niistä lisäpisteitä. Mutta mitä voi odottaa leffalta, joka alkaa United States of American lipulla? Hahmot olivat huippukliseisiä, mukaan oli ympätty kaikenmaailman sweetloveshittiä, eikä pahemmin valistanut minua mistään kasvihuoneilmiöistä. /5
   
 14. Generig

  Generig Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  24.01.2004
  Viestejä:
  1 879
  Saadut tykkäykset:
  5
  Jäin vähän ihmettelemään sitä
  kirjojen polttamista takassa. Jos on kokeillut polttaa kirjoja niin tietää että se ei ole aivan yhtä helppoa kuin miltä näyttää. Sivut mustuu mutta kun ne sivut ovat toisissaan kiinni niin eipä palakkaan. Ja kun se kirjasto oli täynnä puuta joka ainakin toistaiseksi on paremmin takkaa lämmittänyt niin ei voi kuin vähän ihmetellä. Rikkoivat jopa tuolin että siitä sai lumikenkät mutta eivät sitten polttaneet sitä puusälää.
   
 15. Hirudroid

  Hirudroid Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.01.2003
  Viestejä:
  1 245
  Saadut tykkäykset:
  2
  Hyvä huomio. Puuhan palaakin pidempään, koska on tiiviimpää materiaa. Ehkä ainoa syy tuohon oli se, että poltettiin jotain historiallisesti tärkeää - viattomuuden tappamisen hakua.

  Olihan tuo leffa täynnä vastaavanlaisia juttuja: miksi tuo ryhmä oli lähtenyt Nykin edustalle jäätikölle pelkät huovat päällään käpöttelemään - sillä tiedolla, että pelastusryhmä tulisi hakemaan x-ajan päästä. Eikö selviytymisen kannalta olisi ollut tärkeämpää jäädä kirjastoon ja pysytellä mahdollisimman suojassa? Yksi pointti oli myös se, että englantilaisen ryhmän seuraaminen loppui siihen viskijuttuun (aamen) eikä siihen enää palattu millään tavalla. Ja miksi se yksi naisesta kilpaileva "nero" lopetti veljensä etsimisen ja antoi vielä vastujalleen periksi noilla "kerro hänelle tunteistasi" -läpällä (ilman mitään rakentavaa motiivia, että miksi heistä piti tulla yht'äkkiä ystävät).
   
 16. jms

  jms Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  28.06.2002
  Viestejä:
  1 845
  Saadut tykkäykset:
  4
  Conan ihmetteli kovasti musiikkivalintaa, siinä hyökyaaltokohtauksessa. Beach Boysien surffimusaa. :confused:
   
 17. sponge bob

  sponge bob Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.01.2004
  Viestejä:
  334
  Saadut tykkäykset:
  0
  Siis ei siinä oikeasti ollut surffimusaa taustalla.
   
 18. kurdt

  kurdt Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.11.2002
  Viestejä:
  7 255
  Saadut tykkäykset:
  25
  Ei kaikkea kannata aina miettiä niin tarkasti. Minusta monet noista tilanteista selittyvät kysymyksellä "Mitä itse tekisit tuossa tilanteessa?". Helppohan se on sanoa, että ei kannata mennä sinne ulos ku siellä tulee kylmä. Se englantilainen ryhmä nyt kuoli sinne tietysti. Minusta se oli aika selvä? Olisiko sitten pitänyt näyttää kun ne jäätyy sinne ja huutaa tuskaisina? No jos tulee uusi jääkausi niin veikkaampa, että ei silloin jostain eukosta kilpailu hirveästi sytytä varsinkin jos kupsahtaminen on lähellä ja eukolla on jo toista säätöä jonkun toisen kanssa. Eihän se rich boy edes ikinä ollut sille sällille ilkeä, joten miksi niistä ei olisi tullut ystävät?

  Jotenkin taas tulee sellainen fiilis että tämäkin leffa on ihan pakko haukkua maan alle, koska eihän kukaan itseään arvostava harrastaja voi tälläisestä tykätä. V*tut sanon minä. Etsikää niitä juoni aukkoja näistä Mementoista, Fight Clubeista jne. Ei tätä leffaa ole tarkoitettu miksikään elokuvien mestari teokseksi. Ihmekkös sieltä tulee sitä yhtä tähteä kun te mietitte koko leffan ajan, että hitto ku tuo ei nyt menny mun logiikan mukaan. Nauttikaa siitä elokuvasta. Olen aivan 100% varma, että tästä elokuvasta pystyy nauttimaan ihan kaikki eikä tämä ole huono elokuva. Kultaista keskitasoa.

  Muutenkin naurettavaa lukea näitä arvosteluja joissa leffa haukutaan paskaksi mitä uskomattomin perustein. Te ette ilmeisesti ole nähneet oikeasti huonoja elokuvia. Katsokaa Ponterosa ja ottakaa opiksenne.
   
 19. Hirudroid

  Hirudroid Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.01.2003
  Viestejä:
  1 245
  Saadut tykkäykset:
  2
  Kysehän (kommentti ja esimerkit) olikin siitä, että jos alkaa noita vikoja etsimään niin niitä myös löytää. Itsekin mietin asiaa vasta nyt kun tuli puheeksi, en elokuvan aikana. Kaikkihan tuon tietävät, että elokuvia pitää katsoa osittain läpi sormien, varsinkin toimintaelokuvia, jota "Day After Tomorrow" myös osittain edustaa.

  Mietin (nyt kun tuli puheeksi) tuon naiskilpailun ja broidin katoamisen yhteydessä sitä, että Hollywood-käsikirjoituksen mukaanhan mitään turhaa ei saa esitellä katsojalle. Eli miksi tuo veli piti tuoda juoneen mukaan jos sitä ei lähdetty edes etsimään - leikattu pois vai pitikö vain kertoa, että tämäkin menetti omaisen? Se kuuluisa loputon suo edessä. Motiiveissahan on eniten ristiriitoja, kun aletaan oikein kunnolla miettimään mitä tapahtui. Jos haluaa välttyä suuremmalta mietintämyssytykseltä niin selittää itselleen, että ihmiset eivät käyttäydy (varsinkaan paniikin vallitessa) aina järjen mukaisesti.
   
 20. kurdt

  kurdt Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.11.2002
  Viestejä:
  7 255
  Saadut tykkäykset:
  25
  Juuri näin. Tämä tuppaa monilta unohtumaan.