The Day After Tomorrow

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Maxwell, 19.11.2003.

 1. Cosmo

  Cosmo ningjing zhi yuan Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.12.2000
  Viestejä:
  1 681
  Saadut tykkäykset:
  0
  Parit kommentit. Yritän olla spoilaamatta likaa (jos mitään spoilaamista edes on)

  Totta, pakkolliset ns. loveshit (c) by dvdplaza) juonenkehitelmät on aina saatava mukaan sekä isä-pelastaa-pojan (ja samalla puhdistuu synneistään) olisi ehkä voinut jättää pois ja tilalle ns. arkiealismia. Sentään sekaan oli ujutettu mukavasti muutamat hauskahkot vitsit ja viittaukset jotka vähän kevensivät tunnelmaa salissa selvästikkin.

  Mieleen tuli jo wanhan ajan tuholeffat - tehosteet olivat todella aidon tuntuiset jokaosaltaan eli ainakaan sen osalta ei ole valittamista. Erittäin näyttävää ja uskottavaa.

  * * 1/2 (tehosteille sekä idealle)
   
 2. Migy

  Migy Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.01.2004
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juuri elokuvan nähneenä voin sanoa, että tämä on niitä leffoja, että pakko kerran katsoa mutta sen jälkeen pitääkin leffaa aika paskana?

  Alku tosiaan lupasin paljon ja odotin, että tässä leffassahan voi tapahtua vaikka mitä hienoa mutta loppu oli sellasta jöötiä että huhhuh.

  En tiedä eivätkö he uskalla pistää mitään eriskummalista loppua tai vastaavaa miksi sen pitää aina olla, että lopussa kaikki onkin hyvin ja jenkit rokkaa?'

  JA NE SUDET... ?!?! :hitme:
   
 3. byte

  byte Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.04.2002
  Viestejä:
  306
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ihan hyvä tuo loppu oli. Eihän siinä mitään "jenkit rokkaa" meinikiä ollut, vaan Yhdysvalloissa oli jääkausi, jonka seurauksena ainoat asumiskelpoiset maat ovat kolmannen maailman maita. Jenkithän nöyränä myönsivät erehdyksensä ja pelastajavaltiot olivatkin kehitysmaat.

  Kaiken kaikkiaan leffa oli ihan viihdyttävä, juuri sitä mitä odotinkin; hienoja erikoisefektejä ja onttoja henkilöhahmoja. Ihmettelen miksi ihmiset menevät katsomaan tuota, jos etukäteen on varmaa, että leffa on paska? The day After Tomorrow oli PALJON parempi kuin ID-4 (, joka on mielestäni ehkä maailman huonoin elokuva) ja voitti Van Helsinginkin 100-0. Loistavaa :naminami: viihdettä!

  :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: + / :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:
   
 4. Migy

  Migy Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.01.2004
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
  Okei myönnetään, että hiukan yliammuin tuota jenkkihössötystä mutta minussa jo tuollaiset pienetkin "viitteet" saavat vihan puuskia aikaan.
   
 5. Imlego

  Imlego Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.03.2003
  Viestejä:
  1 416
  Saadut tykkäykset:
  2
  Kritiikin kirjoittaminen on aika hankalaa elokuvaa näkemättä.
   
 6. Väre

  Väre Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.11.2001
  Viestejä:
  284
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tulipa sitten käytyä katsomassa tämä elokuva ennakkoon Plevnassa eilen. Melkoinen pettymys oli, ei voi muuta sanoa. Kuvittelin että leffassa olisi edes hieman omaperäisyyttä, mutta kaikki lajityypin kliseet tuli käytyä läpi. Heti ensimmäisessä otoksessa alkutekstien jälkeen amerikan lippu lepatti koko ruudun täydeltä ja siinä vaiheessa rapisi innostus elokuvaa kohtaan. Elokuva oli yhdistelmä ID4/Twister/Deep Impact -leffoista, eikä ainakaan minusta tarjonnut mitään uutta. Tosin tälläinen varmaan myy hyvin jenkeissä. Ei hienoilla tehosteilla saada hyvää leffaa, kyllä siihen tarvitaan juontakin ympärille. Tylynä tuomiona */*****.

  PS. Komediana ihan kelpo leffa, tosin siihen ei ohjaaja varmaan ollut pyrkinyt :rolleyes: (ja tällä siis tarkoitetaan elokuvan huvittavuutta, ei niitä väkisin keksittyjä vitsejä elokuvassa)
   
 7. Imlego

  Imlego Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.03.2003
  Viestejä:
  1 416
  Saadut tykkäykset:
  2
  Tv-Maailma ja Antti Lindqvist antoi 4,5 tähteä!

  No, mielipide on aina mielipide.
   
 8. Caporegime

  Caporegime Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.04.2004
  Viestejä:
  1 587
  Saadut tykkäykset:
  3
  Vähän petyin, vaikka odotinkin aika perinteistä Hollywood-katastrofileffaa. Mutta uskomatonta, että edelleen sinne on pakko tunkea näitä siirappihenkilösankarihahmoja. Ehkä olisi jo aika ottaa vähän dokumentaarisempaa näkökulmaa tämänkin lajityypin leffoihin, vaikka nyt Hollywoodista onkin kyse. Alku oli tosiaan lupaava erikoisefekteineen, mutta sitten ne efektitkin tuntuivat loppuvan. Varmaan hyvät saumat silti tehoste-Oscariin, etenkin kun nyt ei ole enää LOTReja ottamassa sitä pokaalia kotiin. :)

  :naminami: :naminami:

  Nuokin tähdet lähinnä erikoisefekteistä.
   
 9. Patu

  Patu Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.12.2002
  Viestejä:
  2 834
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jotenkin sellainen fiilis, että kaikkien on yleisen mielipiteen varjolla tämäkin leffa jyrättävä sinne syvälle maanrakoon ID4:n viereen vaikka jotkut varmasti oikeasti pitivätkin kyseisestä pätkästä. En siis ole vielä itse tätä nähnyt, mutta se on saanut muutaman aika hyvänkin arvostelun mitä olen juttuja kuullut ja seuraillut.

  Onko täällä ketään kuka oikeasti piti elokuvasta ja uskaltaa sen tänne kirjoittaa? Kovin murskaavaa tekstiä saa vaan lukea. Eiköhän 1/5 -arvosanat ole hieman liioiteltuja.
   
 10. mlar

  mlar Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.07.2001
  Viestejä:
  236
  Saadut tykkäykset:
  0
  On toki. Eilen kävin leffan katsastamassa ja voin sanoa, että pidin siitä. En odottanut mitään elämää suurempaa elämystä enkä sellaista kokenutkaan. Leffan jälkeen ei myöskään ollut mitään "VAU-fiilistä", mutta kuitenkin viihdyin vallan hyvin tuota katsellessa.

  Suuressa osassa Hollywood-elokuvista on mukana jonkinlainen rakkaustarina. Siihen kun lisätään vielä muutama leffaklisee niin johan rupeaa monella vanne kiristämään päätä. Itselläni tuntuu siirappi- ja kliseesuodatin toimimaan monia muita paremmin ja useimmiten pystyn nuo kohdat katselemaan ilman suurempia tuskia. Mielestäni tässä elokuvassa näitä monien mielestä elokuvan täysin pilaavia elementtejä oli varsin vähän, joten sen takia ei tätä kannata jättää katsomatta.

  Juuri tästä aiheesta tai näin laajasta katastrofista kertovia elokuvia ei tule itselleni heti mieleen, joten sinänsä tämä oli jotain uutta elokuvarintamalle. Ennen elokuvaa pystyin aika tarkkaan arvaamaan koko juonen, leffassa oli jokunen turha sekä tarinan kannalta täysin tarpeeton henkilö ja välillä tuntui ettei elokuva etene kovin jouhevasti.Tehosteet olivat kuitenkin hienoja, joten loppujen lopuksi tuosta syntyi aivan kelvollinen katastrofielokuva, joka ei kuitenkaan loputtomia katselukertoja kestä.

  Tästä suorituksesta 3.5/5 pistettä.
   
 11. Balrog

  Balrog Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.12.2003
  Viestejä:
  302
  Saadut tykkäykset:
  4
  Aivan, hyvin sanottu. Minua jokseenkin huvittaa, että odottavatko ihmiset näkevänsä jonkin syvällisen tarinan, jossa on suorastaan loistavat henkilöhahmot, kun kyseessä on Roland Emmerichin katastrofileffa. :rolleyes:

  Ei leffan katsominen aiheuttanut tuskaa minulle, kyllä sen katsoi ihan mielellään läpi. Ei se ollut missään määrin täydellinen, mutta ei nyt kyllä huonoimpien leffojen joukossakaan. Onhan näissä leffoissa aina sudenkuoppansa ja kliseensä, mutta ilmeisesti niitä ei saa kitkemälläkään pois. Minua häiritsi se alussa ruutuun lätsähtävä USA:n lippu ja tulin heti ennakkoluuloiseksi, mutta onneksi leffa ei ollut mitään USA-suitsutusta ID4:n tapaan.

  Matkalla kotiin tuli kaverin kanssa naureskeltua ja ihmeteltyä joitakin outouksia juonessa, mutta päällimmäisenä mieleen jäivät ne ihan nasevat tehosteet. En minä loistavaa juonta tältä elokuvalta koskaan odottanutkaan, lieneekö se sitten syy siihen että en kokenut pettymystäkään. :eek:
   
 12. Laffer

  Laffer Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.09.2001
  Viestejä:
  2 308
  Saadut tykkäykset:
  2
  Tuli katsottua mutta yllättäen olen vähän pettynyt. Ja miksi yllättäen, siksi että minä yleensä pidän näistä ID4,Twister,Armageddon jne.... pätkistä mutta tämä jätti vähän valjun fiiliksen. Suuri osa hienoimmista efekteistä on jo trailereissa. Ja efektejäkin oli vähemmän mitä odotin, tosin nekin olivat todella laadukkaasti tehty. Juonikin oli vähän laimea ja
  Dennis Quaidin "pelastus"retkikin oli aika turha siinämielessä että nämä tyypit kirjastossa pärjäsivät ihan omin nokkinensa ja Dennis tuli vain paikalle lopussa.

  Leffassa ei ollut mitään ärsytyksen kohdetta ja kivuttomasti se kaksituntinen vierähti mutta en kyllä saanut kunnon imua leffaan. Laadukkaasti tehty mutta nähty jo kymmeneen kertaan aiemmissa katastrofileffoissa.

  2,5/5
  Ja tämä on siis arvosana ihmiseltä jolla on Emmerichin aiemmat Patriot, ID4 ja Stargate hyllyssä.

  Edit. Tällä kertaa sai Tennispalatsin ykkössalissa istua rauhassa vaikka sali oli lähes täynnä, ei sattunut onneksi kusipäitä samaan esitykseen ja lapsetkin sai karsittua kätevästi 22.45 näytösajalla :D
   
 13. Teppo

  Teppo Uusi jäsen Blokattu

  Liittynyt:
  23.10.2003
  Viestejä:
  237
  Saadut tykkäykset:
  3
  Hyvä demopätkä. Leffana täysin mitätön, Emmerich ei pystynyt pitämään Godzilla/Independence day -"tasoaan".

  Jake Gyllenhaal näyttää ihan lääkeannoksen juuri saaneelta, eikä siitä näyttelijää saa vaikka kirvestä käyttäisi.

  Pisteet kuitenkin Dennis Quaidille yrityksestä.
   
 14. heretic

  heretic Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.06.2001
  Viestejä:
  407
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juuri tulin katselleeksi moisen tekeleen. Itsekin pidän ns. katastrofielokuvista, mutten silti odottanut elokuvalta muuta kuin mukavaa viihdettä. Ja sitä myös jälleen kerran sain (btw, viimeksi kävin katsomassa leffassa ROTK:n). Niille todellisille elokuva-asiantuntijoille, jotka pissivät hunajaa Eisensteinin neuvostopropagandan edessä, mutta saavat näppylöitä jos tähtilippu liehuu, niin voin kertoa ilouutisen - elokuvassa on hyvin vähän _sitä_ vääräoppista patriotismia. Efektit toimivat, Dennis on hyvä ja perusasetelmakin toimii. Ehkä hieman turhaa hempeilyä todellisille elokuva-asiantuntijoille välistä - mut hei, katsokaa illalla uutiset, niin saatte hieman vasta-aineita vereen.
  Hyvää viihdettä, ei enempää eikä vähempää.
   
 15. Johnny Fortune

  Johnny Fortune Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.10.2003
  Viestejä:
  396
  Saadut tykkäykset:
  1
  Oletko nähnyt Donnie Darkon? Siinä Gyllenhaal oli aika vakuuttava.
   
 16. The Ring

  The Ring Charles Bronson 1921-2003 Tukijoukot

  Liittynyt:
  02.12.2002
  Viestejä:
  1 526
  Saadut tykkäykset:
  1
  Suosittelen katsomaan October Sky:n, jossa hän teki hyvän roolityön Homer Hickamin housuissa. Muutenkin tuo elokuva on mielestäni aivan loistava. En tiedä mitä hänelle nykyään kuuluu, mutta on hän joskus onnistunutkin valkokankaalla.

  Playsta tuo October Sky irtoaa suomiteksteillä n. 10 eurolla. :thumbsup:
   
 17. Solo

  Solo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.06.2003
  Viestejä:
  338
  Saadut tykkäykset:
  0
  Donnie Darkossa jätkällä oli kirveskin.
   
 18. Larry

  Larry Käyttäjä

  Liittynyt:
  02.10.2003
  Viestejä:
  221
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tuli myös katsottua tämä pätkä eikä kauheasti voi kyllä kehua. Vaikka ID4 ja Gozilla olivat varsin heikkoja elokuvia, niissä oli sentään kohtalaisen kiinnostavat juonet, eikä vaarana ollut nukahtaminen kuten tässä. Trailereiden perusteella oli lupa odottaa kyllä huomattavasti parempaa.
  Ja ne efektit sitten, jotka The Day After Tomorrowissa ovat ne tärkein osa-alue: Kohtuu näyttävää tasoa, mutta samanlaisia kohtauksia on nähty esim. Armageddonissa ja Deep Impactissa. Lisäksi isona miinuksena näyttävimmät pätkät on pyöritetty useita kertoja leffan trailereissa, jolloin niihinkin on jo ehtinyt kyllästyä.
  The Day After Tomorrow on niitä elokuvia jotka näyttävät hienolta trailereissa mutta ovatkin sitten aikamoista sontaa.

  Pisteet: 2-/5
   
 19. Teppo

  Teppo Uusi jäsen Blokattu

  Liittynyt:
  23.10.2003
  Viestejä:
  237
  Saadut tykkäykset:
  3
  Eipä ole tullut Donnie Darkoa katseltua. Kun ei sitä tuossa Makuunissakaan ole kuin yksi ainoa kappale vuokrattavan ja tietystikin se on aina lainassa vieraillessani kyseisessä puljussa.
   
 20. tommi462

  tommi462 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.10.2003
  Viestejä:
  937
  Saadut tykkäykset:
  2
  Pienellä realismilla, susien poistolla (kieltämättä aika pieni paha...) ja hahmojen/esitysten parantamisella tuosta olisi saanut ihan hyvän pätkän...