The Curious Case of Benjamin Button (David Fincher)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana mlaine, 09.12.2006.

 1. wickerman

  wickerman Member Blokattu

  Liittynyt:
  26.09.2006
  Viestejä:
  845
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko sinusta Alien3, Game, Panic Room parempia kuin tämä? :O
   
 2. Hurricane

  Hurricane vaikeemmil tasoil Tukijoukot

  Liittynyt:
  24.07.2002
  Viestejä:
  2 175
  Saadut tykkäykset:
  11
  En ole Samppa, mutta Alien3 on selvästi parempi kuin tämä, samoin Panic Roomista ihan pidän. The Game on Benjamin Buttonin kanssa suunnilleen samaa tasoa, vaikka vertailu on toki vaikeaa, koska niin erityyppiset elokuvat ovat kyseessä.

  Edit. No laitetaan sitten arvosanatkin:

  Alien3 4/5
  Panic Room 3/5
  The Game 2½/5
   
  Viimeksi muokattu: 24.02.2009
 3. wickerman

  wickerman Member Blokattu

  Liittynyt:
  26.09.2006
  Viestejä:
  845
  Saadut tykkäykset:
  0
  joo, tosin heikkoja nämä kaikki

  Benjamin button 3-/5
  Alien3 2-/5
  Game 2,5/5
  Panic Room 2+/5

  vaikka noin suunnilleen..
   
 4. Samppa

  Samppa Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 062
  Saadut tykkäykset:
  16
  Alien 3, mainio ehdokas vaikka aliarvostettujen elokuvien ketjuun, on selvästi parempi ja kyllä Panic Roomkin Buttonin voittaa. Gamen näkemisestä sen sijaan kun on kulunut jo yli kymmenen vuotta ja muistikuvat eivät kovin voimakkaita ole, niin sen kohdalla en voi varma sanoa olevani.
   
 5. Recce

  Recce Well-Known Member

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 984
  Saadut tykkäykset:
  181
  Täydet 5 pojoo! Aika meni niin sukkelaan että oikein ihmetytti. Tarinan kerronta sopivan sulavaa ja juoni mielenkiintoinen.
   
 6. Crockett

  Crockett Active Member

  Liittynyt:
  01.03.2005
  Viestejä:
  974
  Saadut tykkäykset:
  70
  Hieman offtopiccia lisää mutta kannattaa muistaa että Alien 3 on kaukana siitä millaisen Fincher siitä halusi. Studio sotki suunnitelmat kunnolla. Quadrilogyn mukana tuleva Assembly Cut on jo parempi tekele.
   
 7. SpiderJerusalem

  SpiderJerusalem New Member

  Liittynyt:
  17.01.2008
  Viestejä:
  1 017
  Saadut tykkäykset:
  0
  :hitme::OI:rolleyes:
   
 8. JPH

  JPH Active Member

  Liittynyt:
  02.02.2003
  Viestejä:
  3 045
  Saadut tykkäykset:
  4
  En tiedä onko asiaa threadissa mainittu, mutta leffasta Oscarin napannut maskeeraaja (special effects makeup designer) on mukana tekemässä Mannerheim-leffaa (jos tuo leffa toteutuu).
   
 9. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 074
  Saadut tykkäykset:
  502
  Ärsyttävää, eikös :rolleyes:

  No eiköhän tämä leffa kuitenkin tule tsekattua sitten, kun se joskus Canalplussalta tulee.
   
 10. Bumer

  Bumer Goodfella Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.09.2004
  Viestejä:
  1 689
  Saadut tykkäykset:
  4
  Oli varsin katsottava leffa, mutta se jokin intohimo siitä uupui. Eli ei vedi vertoja Forrest Gumpille. Enemmän seikkailua kun olisi saatu mukaan niin olisi varmaan asteen parempi, jos nyt suoraan vertaa Gumppiin.

  Itseä muistutti hyvin paljon Titanickia, jossa myös vanha nainen kertoi oman elämän jota näytettiin aina välillä.

  3/5
   
 11. scented

  scented Well-Known Member

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  1 411
  Saadut tykkäykset:
  73
  Täytyy kyllä sanoa, ettei tässä elokuvassa cgi pompi silmille. Tosin, jos sitä alkaa tarkasti tutkimaan katsellessa niin silloin ehkä, suurella E:llä. ITselläkin on absoluuttisetbratbittincgipääntunnistussilmät ja silti sitä ei miettinyt lainkaan katsellessa...
   
 12. mr.hat

  mr.hat New Member

  Liittynyt:
  18.01.2005
  Viestejä:
  754
  Saadut tykkäykset:
  0
  Suuri pettymys. Enpä ole ennen ruvennut Fincherin elokuvien aikana kelloa vilkuilemaan, mutta nyt sekin sitten tapahtui. Leffa oli täynnä kummallista ja tarkoituksetonta haahuilua ja tylsiä hahmoja. Buttonissa itsessään oli karismaa yhtä paljon kuin lyijykynässä. Ei iskenyt oikein miltään kantilta. Itse olen kova Fincherin fanipoika ja yritin viimeiseen asti löytää tastä pitämisen arvoisia asioita, mutta komeaa ulkonäköä lukuunottamatta en niitä löytänyt. Tarinan pointtia en ymmärtänyt, koska koko väärinpäin vanheneminen oli käsitelty niin ylimalkaisesti ettei siitä riittänyt leffaan paljon sisältöä. Hienosta teknisestä toteutuksesta irtoaa yksi lisäpiste.


  2/5
   
 13. Nestori

  Nestori Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.12.2003
  Viestejä:
  370
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tästä elokuvasta pidin paljon, vaikka mieleen tulee Forrest Gump. Elokuva silti oli mielestäni erittäin viihdyttävä ja hyvä, vaikka yhtäläisyyksiä olikin.
   
 14. ubi

  ubi New Member

  Liittynyt:
  14.02.2006
  Viestejä:
  103
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kovasti tuntuu tämä elokuva jakavan mielipiteitä, mutta ehkäpä se on vain hyvä asia. Itselleni elokuva upposi vallan hyvin. Tiesin kyllä elokuvan alkaessa keston olevan lähes 3 tuntia, mutta kertaakaan elokuvan aikana en tullut kelloa vilkaisseeksi. Lämmin ja ihmisläheinen kertomus. ****/*****
   
  Viimeksi muokattu: 12.07.2009
 15. Mama

  Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot

  Liittynyt:
  29.11.2003
  Viestejä:
  2 694
  Saadut tykkäykset:
  0
  En tiedä alkuperäisteosta, mitkä siinä ovat olleet painotukset mutta jäivät vähän harmittamaan tuo että Benjaminin vanhuus jäi turhan pienelle osalle. Benjaminhan aloitti elämänsä kehitysvammaisen oloisena vanhuksena mistä sitten nuortui pikkuvanhaksi. Tarinassa olisi ollut mielenkiintoista seurata tuota ristiriitaa mitä itsekin koki eli vaikka tiesi hänen henkisen ikänsä niin ulkonäkö hämäsi jatkuvasti. (Ja tarinan alussa ainakin pedofiliamittari hälytteli aika rankasti.) Nyt vanhuus näytettiin vasta kun oltiin dementoitunut, kun siinä välissä olisi ollut aika monta kiinnostavaa vaihetta.

  Osittain Forest Gumppia, osittain Englantilaista potilasta. CGI ei pahemmin haitannut, mutta kyllähän se näkyi vielä. Kun lukaisin wikistä alkuperäisteoksesta, niin siinä on synkemmät ja realistisemmat sävyt, tämä leffa on nyt tehty pariskunnille kuherteluleffaksi. Harmi sinänsä kun olisi toivonut enemmän scifimäistä otetta. Ja ottaen huomioon että alkuperäisteos on novelli, niin liian pitkäksi on leffaa venytetty, samalla kun on vesitetty sen alkuperäissanoma pastellisävyiksi.
   
 16. Nietze

  Nietze Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.10.2003
  Viestejä:
  1 066
  Saadut tykkäykset:
  0
  Buttonissa on hyvä seesteinen reilun puolentoista tunnin leffa alussa sitten jotain ihme tuubaa vajaa tunti sinne loppuun.

  3- , ja hyvän leffan pilaaminen puolivillaisella lopulla kyrsii aina.

  Symboliikan käyttö oli kanssa lähinnä ärsyttävää ja päälle liimattua.
   
 17. cxt2

  cxt2 New Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2007
  Viestejä:
  699
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuli katsottua,en muista hetkeen nähneeni näin hyvää elokuvaa!
  Täydet pojot 5/5 Loistava kerronta,täynnä ajattelemisen aihetta.Todella hyvä!
  Täytyy katsoa elokuva,yli 40vuotiaille
   
 18. opelman

  opelman Well-Known Member

  Liittynyt:
  20.10.2007
  Viestejä:
  1 526
  Saadut tykkäykset:
  45
  Tulipas Dvd:llä hommattua ja kyllähän siinä oli taas karismaattinen Pitti ja iki-ihana Cate. Tarina oli hyvä. Lopun vanhuus/nuoruus jäi tosiaan aika vähäksi. Mukavasti nauratti vanha Benjamin, kun alkoi noitumaan, kun ei muistanut juuri syöneensä. Samanlaista se on noin 5v lapsen kanssa syöminen joskus muutenkin. Tippaakaan ei tirissyt, vaikka kyllähän ne kovasti sitä yritti. Vähän liikaa oli yhtämäkohtia, sen Forrest Gumpin kanssa. Kumma, kun ei jossain, jo Forest vilahtanut.

  Sitä laiva juttua en tajunnut. Miksi se oli siellä telakalla ja mikä laiva se sitten oli, kun piti ihan erikseen mainita? Minkä ohittivat sillä kapteeni Miken paatilla, kun lähtivät sitä jokea kahtomaan.

  :thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup:
   
 19. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 455
  Saadut tykkäykset:
  140
  Minäkin tätä jäin pohtimaan. Hetken mietin voisiko kyseessä olla Titanic... Se ainakin olisi sinänsä sopinut forrestgumpmaisella tyylillä tämänkaltaiseen leffaan. Ei taida vaan ajankohta (eikä varmaan maantiede) sopia.
   
 20. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 455
  Saadut tykkäykset:
  140
  Tulipas vihdoin katsottua Fincherin Benjamin Button. Tietenkin auttamattomasti tätä alkaa heti vertaamaan Forrest Gumpiin -- Robin Williamsin Jackiinkin voisi tätä toki verrata. Sanotaan nyt heti alkuun, että mielestäni Benjamin Button oli laadukkaammin tehty elokuva kuin Forrest Gump, muttei yhtä muistettava. Elokuva oli hyvin Finchermäinen siinä mielessä, että se ei perustunut niinkään muistettaviin kohtauksiin vaan tasaisuuteen, tunnelmaan ja ihmisten välisiin kanssakäymisiin. Tässä ehkä piileekin elokuvan mahdollinen heikkous: se olisi tarinansa puolesta kaivannut enemmän "isoja" kohtauksia. Toisaalta tämän voi toki vahvuudeksikin laskea.

  Yleensä miehen roolityöt uppoavat hyvin, mutta nyt Brad Pitt ei vaan iskenyt. Elokuvan jälkeen jäin pohtimaan sitä, että oliko Pitt periaatteessa läpi elokuvan vain oma itsensä -- hitusen sisäänpäinkääntyneempi vain ja New Orleansin aksentilla varustettuna. Sen verran kuitenkin täytyy hattua nostaa miehelle, että hän näytteli tavalla (ja toki oli myös vastaavanlaisesti maskeerattu ja kuvattu) jonka kautta katsoja ei kertaakaan ajatellut "Tuossa on taas se kaunispoika-Brad".

  Cate Blanchett on aina hurmaava, ja hänen roolisuorituksensa jäikin elokuvasta vahvimmin mieleen. Nainen on loistava tulkitsemaan tunteita ja osaa glamouristaan huolimatta näytellä maanläheistä ihmistä. Tosin se kuolevavanhus-Cate mumisi elokuvan aikana sen verran epäselvästi, että jopa minä suomisubien karttaja olin melkein laittamassa tekstityksiä päälle -- en kuitenkaan niin tehnyt.

  Benjamin Button oli pitkä elokuva ja katsoin sen kahdessa osassa lauantaina ja sunnuntaina. Ei se pitkäveteinen ollut, mutta ehkä hitusen liian hidas. Olisi siitä ehkä 20 minuuttia voinut napsaista pois. Fincher ei kuitenkaan edelleenkään pettänyt, joskaan tällä kertaa ei myöskään sytyttänyt. Elokuvan maskeeraus ansaitsee ehdottomasti valokeilan: oli mahtavaa nähdä miten keski-ikäiset Pitt ja Blanchett saatiin näyttämään niin parikymppisiltä kuin vanhoiltakin.

  3+/5 :naminami::naminami::naminami: :)