The Big Bang Theory - Rillit huurussa (Sub)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana pundewhee, 09.08.2008.

 1. Kristian

  Kristian Well-Known Member

  Liittynyt:
  31.10.2002
  Viestejä:
  2 476
  Saadut tykkäykset:
  31
  Parilla ensimmäisellä kaudella uskalsi olla nörttimäisempi kuin myöhemmin. Ilmeisesti piti muuttua hieman kansanomaisemmaksi suosion kasvaessa. Ja toki huumori toistaa itseään jonkinkin verran nyt jo viimeisimmillä kausilla.
   
 2. Rokkari

  Rokkari Active Member

  Liittynyt:
  23.08.2005
  Viestejä:
  2 385
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sarjan huumori varsinkaan myöhemmillä kausilla ei tosiaan premissistä huolimatta ei ole kovinkaan nörttiä, vaan enemmänkin nörteille naureskelua. Sarja ei ammenna vitsejä nörttikulttuurin sisältä, vaan nörttikulttuuri on vitsien punchline.Sensijaan että sarjassa naureskeltaisiin nörttien kanssa, siinä naureskellaan nörteille. Sheldon sanoo katsovansa Taisteluplaneetta Galactican kommenttiraidan ja naururaita soi. Näennäinen referenssi joka ei edes sisällä varsinaista vitsiä. Tämä on yksi syitä minkä takia sarja oli itselle suuri pettymys, vaikka tätä alunperin "nörttisarjana" markkinoitiin.

  Toki ei sillä etteikö nörteille ja nörttikulttuurille saisi mielestäni nauraa, peppukipeydestä ei ole tässä tapauksessa kysymys :) vaikka itseni jonkin sortin nörtiksi miellänkin. Mutta sarjan ongelma tässä suhteessa on mielikuvituksettomuus. Esimerkiksi sarjat Community ja IT-Crowd ovat onnistuneet paljon paremmin tasapainottelemaan tietyn ihmistyypin stereotypian kanssa ja kustannuksella naureskelun välillä (joskin näistä esimerkeistä Community taas lipsahtaa välillä toiseen äärilaitaan ja sortuu varsin väsyneeseen referenssi- ja metahuumoriin.)
   
 3. pede

  pede Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  22.10.2002
  Viestejä:
  6 349
  Saadut tykkäykset:
  19
  mikään naururaita ei soi, vaan sarja on nauhoitettu "before a live audience". olen käynyt studiolla ja nähnyt setin. myös miten rappukäytävä/hissin edessä tehdään.

  systeeminä on, että jos juttu ei naurata live-yleisöä, se ei pääse jaksoon.

  -----


  mainio sarja, mutta kaipaa että katsoja tuntee pop-kulttuuria, hieman luonnontieteitä ja jenkki-"kulttuuria".

  katson kaikki jaksot
   
 4. Homeboy

  Homeboy The Collector Tukijoukot

  Liittynyt:
  25.07.2003
  Viestejä:
  504
  Saadut tykkäykset:
  0
  Omasta mielestä sarja on kantanut hyvin kaudesta toiseen. Ehkä eniten häiritsee näin tosielämän havaintoihin peilaten, kuinka hyvin nämä nöret saa pesää. Uskaltaisin väittää ettei perusdataaja ihan yhtä kovalla prossalla osu. Toki voi olla, että kun nämä ovat 3xdr + 1xNASAeng niin iskutarkkuus paranee jotenkin. Amy oli aluksi hieman luotaan työntävä hahmo, mutta parantanut menoaan ja hienoa nähdä vanha tuttu Blossom taas ruudussa. Lienee näyttelijöistä oikeasti korkeimmin koulutettu. Pitäisi tuo 5. kauden boksi tilata, neljä ensimmäistä onkin tallessa.
   
 5. Rokkari

  Rokkari Active Member

  Liittynyt:
  23.08.2005
  Viestejä:
  2 385
  Saadut tykkäykset:
  0
  Same difference. Stand-up koomikkojen ja alkoholin valmiiksi lämmittelemä yleisö nauraa varsinkin tämän ohjelman tapauksessa joka ikiselle repliikille (muuta selitystä en keksi), mikä vain ärsyttävällä tavalla alleviivaa niitä heikkoja vitsejä. Melkein mieluummin kuuntelee hyvin ajoitettua kannutettua naurua. Mieluiten toki täysin ilman.

  //tätä siis tarkoitan: http://www.youtube.com/watch?v=jKS3MGriZcs

  Toki tuo on hiukan epäreilua, sillä olisihan nuo kohtaukset rytmitetty paljon nopeammaksi ilman tuota taustanaurua. Noh, subjektiivinen asiahan tuo huumori on joten turhahan sitä meikäläisen on täällä kitistä. Itselle nämä Chuck Lorre-sitcomit nyt ei vaan koskaan ole uponnut.
   
  Viimeksi muokattu: 27.07.2013
 6. kulju

  kulju New Member

  Liittynyt:
  15.01.2005
  Viestejä:
  862
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jätän itseni tämän aiheen ulkopuolelle :D , mutta olen työskennellyt yliopiston matemaattis-luonnontieteellisellä- ja IT-puolella pitkälti toistakymmentä vuotta ja "perusdataajat" ja nörtit ovat kyllä tulleet tutuiksi molemmista sukupuolista. Todella harva heistä on sinkku. Heidän puolisonsa ovat yleensä vielä kovin viehättäviä ja fiksuja. Jopa niillä sinkuilla tuntuu käyvän aika hyvä flaksi. Ehkä nörtit on hip :D Ajatusmalli rasvaisen ponnarin ja sandaalit omaavasta tyhjän limutölkkivuoren ja pizzalaatikoiden keskellä koodaavasta erakosta on kyllä aika kauan sitten kuollut. Kyllä niitäkin jokusia on. Yleensä he kuitenkin ovat pitkälti keski-iän ylittäneitä ja tulevat tuolta itärajan takaa.
   
 7. h3mb3

  h3mb3 Digital and smoke-free. Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.04.2006
  Viestejä:
  1 888
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mikä olisi sitten oikea termi tälle aidolle studionaurulle? Wikipedian mukaan lähinnä Jenkeissä "naururaidalla" tarkoitetaan jälkeenpäin tehtyä naururaitaa, mutta ei todellakaan aina.
   
 8. Vole

  Vole Well-Known Member

  Liittynyt:
  16.03.2010
  Viestejä:
  1 892
  Saadut tykkäykset:
  61
  Olen huomannut, että joissakin jaksoissa tuota naurun äänekkyyttä on käännetty ylöspäin. Se aiheuttaa lähinnä ärsytystä, kun katsoo tietokoneella kuulokkeet korvilla ja naurun kovuus sattuu korviin, kun äänen pitää olla sen verta kovalla että saa puheesta selvää.

  Itse sarjasta, monesti kausien alut ja loput ovat ollaan parasta antia ainakin viimeisimmällä kahdella kaudella. Välillä homma polkee paikallaan juonen kannalta ja sarjassa ei tunnu olevan mitään pitempää juonikuviota mietittynä. Minuakin on ärsyttänyt, että monissä jaksoissa valitellaan sitä naisen puutetta ja samaa toistetaan vähän liikaa. Käsikirjoittajilla ei tunnu oikein olevan muita juttuja hihassaan kuin nämä rakkauskuviot. Vitsit ovat kumminkin pääosin olleet hauskoja sarjan keston aikana, joskin viime kausina on vähän hiipunut taso. Sivuhahmot ovat yleensä loistavia ja Parsons on aika mahtava roolissaan.

  Kevyttä hömppäähän tämä on eikä pitäisi ehkä olla liian kriittinen.
   
 9. Liekinheitin

  Liekinheitin Well-Known Member

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 412
  Saadut tykkäykset:
  67
  Sattuuko joku tietämään näin suoraan, että monesko kausi pyörii tällä hetkellä Subilla? Penny juuri valmisti jotain hiuskorua ja junassa matkustettiin viime viikolla....

  Kyllä tästä vähän enemmän koko ajan alkaa pitää... jokainen sitcom ei suinkaan naurata, mutta tämä siihen pystyy. Blu-ray-boksi voisi olla hyvä ostos, vaikka sarjassa on kyllä välillä sen verran vaikeaa sanastoa, että suomennos niissä kohdissa olisi ihan kiva.
   
 10. Gulf

  Gulf New Member

  Liittynyt:
  02.11.2011
  Viestejä:
  52
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vaikka TBBT:ssäkin pääosin käytetään aitoa yleisön naurua, niin jotkut naurut saattavat olla oikeasti nauhalta tulevia. Esimerkiksi joku kohtaus on saatettu joutua kuvaamaan ilman studioyleisöä, ja nauru on lisätty jälkeenpäin. Frendeissä käytettiin samaa systeemiä.
   
 11. MiguZ

  MiguZ Member

  Liittynyt:
  18.11.2007
  Viestejä:
  264
  Saadut tykkäykset:
  5
  Kakkoskausi, loppupäätä.
   
 12. Liekinheitin

  Liekinheitin Well-Known Member

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 412
  Saadut tykkäykset:
  67
  ^ Selvä :thumbsup:
   
 13. hex

  hex Member

  Liittynyt:
  06.03.2000
  Viestejä:
  773
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kuudes kausi näyttää alkaneen Subilla pari viikkoa sitten. Onneksi TV-kaistalta löytyy.
   
 14. The_Daywalker

  The_Daywalker Active Member

  Liittynyt:
  01.03.2003
  Viestejä:
  1 003
  Saadut tykkäykset:
  2
  Todella hauska sarja. Vaikka hahmoja on tullut lisää ajan myötä. Yhä sarja jaksaa naurattaa. Varsinking Sheldon kohtaukset.
   
 15. Liekinheitin

  Liekinheitin Well-Known Member

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 412
  Saadut tykkäykset:
  67
  Onko seiskakausi hyvä, mielipiteitä? Alkanut tuntua siltä, että ehkä tätä voisi reiskana hankkia. Ja siellä myydään kuuden kauden sekä seitsemän kauden boksia, jälkimmäinen luonnollisesti kalliimpi.
   
 16. 3JJ

  3JJ Well-Known Member

  Liittynyt:
  03.03.2006
  Viestejä:
  1 284
  Saadut tykkäykset:
  141
  En vaan ymmärrä tätä televisiointia. Tai lähinnä sitä että kausi kerkesi jälleen taas kertaalleen alkaa ja alku meni täysin ohi. Ja 4 jaksoa viikossa on aika kova tahti uusille jaksoille. On vaikea seurata milloin on uusintoja ja milloin uusia jaksoja.
   
 17. larionof

  larionof Member

  Liittynyt:
  06.02.2002
  Viestejä:
  378
  Saadut tykkäykset:
  1
  Mistä tulee uusia jaksoja? TvKaistan mukaan tällä hetkellä tulee kakkoskauden jaksoja( mm. 2.19 Kuolleen ilotytön vastakkainasettelu viime viikon torstaina).
  Mutta totta tuo mitä turiset. Ellei täällä olisi 'alkavat tv-sarjat'-listausta, ei suuresta osaa sarjoista pysyisi kärryllä, etenkin kun joitakin sarjoja tulee eri kanavilta kahdelta, kolmelta eri kaudelta samanaikaisesti.
   
 18. 3JJ

  3JJ Well-Known Member

  Liittynyt:
  03.03.2006
  Viestejä:
  1 284
  Saadut tykkäykset:
  141
  Jep. Pahoitteluni puusilmäisyydestä. Kakkoskauden uusintojahan nuo tällä hetkellä on.
   
 19. Matti77

  Matti77 Member

  Liittynyt:
  26.03.2014
  Viestejä:
  62
  Saadut tykkäykset:
  1
  Olen usein ihmetellyt suomentajien kykyä kääntää amerikkalaiset vitsit suomeksi, mutta tässä sarjassa epämääräisen ja täysin tarpeettoman slangin käyttö häiritsee minua harvinaisen paljon. Esim. "No, I'd rather have the busboy." käännetty "Ei kun se plokkari hatsittaa kyllä enemmän." Välillä suomentaja on ottanut vapauksia lisätä tarinaan ihan omia juttujaan, joita en nyt enää muista enkä jaksa hakea. Vitsien käännöksistä voi toisinaan saada tuplanaurut ja käännös voi olla jopa nokkelampi kuin alkuperäinen juttu. Se vähän helpottaa ärtymystä.
   
 20. Katselija

  Katselija Member

  Liittynyt:
  27.10.2004
  Viestejä:
  518
  Saadut tykkäykset:
  6
  En tajua Subin lähetyssysteemiä. Aiemmin tuli ma-pe yksi jakso ja nyt niitä tulee satunnaisesti myös viikonlpoouna. Välillä uusintoja, välillä ei.
  Pysy tässsä nyt perillä.
  Miukähän kausi nyt on menossa? Howardin avaruuslento on nyt ohi.