The Avengers (2012)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Plisukainen, 30.09.2011.

 1. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  121
  :confused:
  Siis ihanko oikeasti Suomessa päästiin viikkoja ennen jenkkejä tätä teosta ihailemaan? Ihme, yleensähän tänne rainat tippuvat vasta joskus kun keskieuroopassa löytyy jo bd-kiekot alelaareista.
  Tämä ei sitten ollut valitus, vaan pelkkää positiivista ihmettelyä. Saa toki tehdä jatkossakin julkkarit näin päin.
   
 2. Vole

  Vole Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  16.03.2010
  Viestejä:
  1 926
  Saadut tykkäykset:
  77
  Jenkeissä oli joku faninäytös pari viikkoa ennen muualle tuloa, mutta muuten tosiaankin näkivät leffan vasta muita myöhemmin. En tiedä mikä logiikka siinä sitten on. Saisi tehdä näin useamminkin tosiaankin.

  Kovaa tiliä on tuo leffa jo tehnyt, jos jo 640 miljoonaa on tienattu. Kun vähän kaivelin lisää tietoja noista tuloista niin toistaiseksi suurinosa on tietenkin muualta kuin Jenkeistä, että saa nähdä minkälaiseen pottiin pääsee kun Jenkeissähän ollaan enempi sarjakuvafaneja, ja luulisi suurimman kohdeyleisön olevan siellä. Voisikohan tämä yltää haastamaan parhaiten tuottaneiden leffojen kärkisijoja? Tämän luulisi menevän Dark Knightista ohi.
   
 3. dutchman

  dutchman Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.11.2007
  Viestejä:
  89
  Saadut tykkäykset:
  0
  Esimerkiksi Battleship leffa tulee Jenkeissä ensi-iltaan vasta 18.5 ja täällä sen on nähnyt jo muutamia viikkoja. Aika harvassa nämä vaan ovat mutta Avengers leffan kohdalla hyvä näin.

  Itse leffa oli kyllä viihdyttävä pläjäys, olisin mielummin käynyt katsomassa 2D version mutta oli vaan 3D versio tarjolla ja noi kakkulat päässä ei kyllä pääse nauttimaan leffasta niin hyvin kuin ilman. Eikä toi 3D tuonut mitään lisäarvoa tohon leffaan, oikeastaan hiukan pilasi sitä ja muutenkin koitan karttaa noita 3D leffoja.

  Hyvä puoli noissa 3D leffoissa on että ihmiset keskittyvät leffaan enemmän niin se ainainen puheensorina jää vähemmälle kun tuijotetaan ruutua ja ihaillaan raskaat kakkulat päässä.

  Itse leffalle 4/5
   
 4. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 512
  Saadut tykkäykset:
  462
  OT:
  Omalle kohdalle osui taas viereiseen penkkiin joku Saatanan Janari, jonka piti selittää naispuoliselle seuralaiselleen kolmen minuutin välein jotain itse elokuvasta. Olisi saatana urpo näyttänyt sille ne kotona kiekolta, ettei tartte leffassa selittää. Kolmen vartin jälkeen huomautin hänelle kohteliaasti, että "nyt se saatanan kommenttiraita pois päältä", mihin hän vastasi loistavalla vasta-argumentilla "saan mä puhua mun kaverin kanssa, jos mä haluan". Tuossa vaiheessa totesin, että tätä tuiki mielenkiintoista debattia ei kannata jatkaa tässä vaiheessa, vaan esitin äänettömästi vastalauseeni viimeiseen heittoon ja ajattelin palata aiheeseen vasta elokuvan jälkeen olettaen, että nyt tulee hiljaista. Kyllä muuten tuli ja leffan jälkeen ko. Janari lähti juosten ulos jättäen naispuolisen seuralaisensa istumaan yksi saliin. Odottelihan se sentään tennarin pääovella, mutta ei ollut ilmeisesti kiinnostunut aiheesta enää siinä vaiheessa, kun olisi ihan valoisassa voinut jatkaa.

  Mistä näitä pellejä oikein sikiää? Helvetin 3D-liput on melkein 15e/kpl - onneksi oli sarjalippu - ja sitten pitää tuollaisia urpoja sietää. Ei minua haittaa pari kuiskattua kommenttia leffan aikana, mutta jos se luukku heiluu 1/3 ajasta sen verran, että sen sen selvästi kuulee, niin hermot palaa tehokkaasti. Jatkossakin katson 95% leffoista omassa teatterissa, jossa saa olla rauhassa ja painaa tarvittaessa pausea, jos tarvitsee jotain lätistä kesken elokuvan. [/end rant]
   
 5. njulkunen

  njulkunen Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.02.2005
  Viestejä:
  342
  Saadut tykkäykset:
  0
  Veikkaisin että tällä julkaisutavalla yritetään jossain määrin kitkeä piratismia. Warettaminen taitaa muutenkin olla isompi juttu muualla maailmassa kun jenkkilässä. Kun elokuva pyörii teattereissa kynnys sen warettamiseen luulisi olevan suurempi ja näin ollen tuotantoyhtiöt käärivät paremmat tuotot elokuvalla. Tällä tavoin saadaan myös aikaan kova hypetys ennen elokuvan "oikeaa" ensi-iltaa ameriikoissa.  EDIT: Tähän löytyikin aika erikoinen syy :D

  http://www.vulture.com/2012/04/why-did-battleship-open-a-month-early-in-europe.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+nymag%2Fvulture+%28Vulture+-+nymag.com%27s+Entertainment+and+Culture+Blog%29

  Olin jo toivonut että tämä julkaisutyyli tulisi tavaksi :(
  :thumbsup:
   
  Viimeksi muokattu: 07.05.2012
 6. big j

  big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.02.2002
  Viestejä:
  3 396
  Saadut tykkäykset:
  112
  Kyllähän tämä sinne kuvasarjafilmatisointien ylempään kastiin kuulunee, vaikka ei nyt varsinaisesti mitään erikoisen erikoista tarjonnut tämäkään. Toteutukseltaan laadukkuuteen pyrkivää väriasu-jytkettä jonka parissa viihtyy ihan mukavasti, mutta josta ei välttämättä jää mitään kummempia ajatelmia jälkipuintiin.

  Whedonin palkkaaminen tällaisen isomman köörin vetämiseen on tietenkin se suurin onnistumisen syy, sillä osaaminen kumpuaa nimenomaan sieltä ryhmävetoisista sankaruustarinoista, joissa jokainen osapuoli saa aina sen oman hetkensä loistaa osana sitä suurempaa kokonaisuutta. Hyvin saatiin puristettua niitä Whedonimaisia hahmohetkiä tällaiseen tiukka-aikaiseenkin ryhmäilyyn. Mies on todella vakuuttava tällaisissa.

  Effupuoli oli ihan sitä nykystandardimaisen komeahkoa, mutta siltikin jotenkin kylmäksi jättävää. Tuota sinänsä varsin hyvää tasoa on pukannut jo ties kuinka kauan. Enpä oikein edes muista, että koska viimeksi sitä on tullut oikein kunnolla vautsiteltua noista efektimaailman antimista. No Kapteeni Amerikan omassa elokuvassa oli niitä mainion huomaamattomia laihuusjallitteluja!

  Näyttelijöistä ei pahaa sanottavaa ja hyvä että Thorissa hieman jalkoihin jäänyt Tom Hiddleston pääsi nyt selkeästi paremmin sinne Lokin sisuksiin. Hyvin kasattu näyttelijäryhmähän se tässä, joten homma kyllä toiminee tulevaisuudessakin.

  :):):)½
   
 7. scented

  scented Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  1 566
  Saadut tykkäykset:
  96
  Olipas hyvä elokuva! 3D ei häirinnyt lainkaan, paremminkin toimi hyvin. Ulkoasu on elokuvassa lähes täydellinen, mikään cgi ei pistä silmään. Muutenkin näyttelijöiden puolelta tarjoillaa todella trimmattuja kroppia, ah Scarlettin pyllyä...no niin. Ja Rober Downey Jr. on vain helkutin hyvä ja charmantti tyyppi.

  Juoni nyt ei kovin erikoinen ole. Kuitenkin rytmitys toimii ja elokuva ei käy pitkästyttäväksi missään vaiheessa. New Yorkin yllä tapahtuva lentelyrymistelyräiskintäräime on jotain todella hienoa ja salpaavaa, huh huh. Vau mikä rymistely!
   
 8. jleinonen

  jleinonen Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.08.2001
  Viestejä:
  627
  Saadut tykkäykset:
  1
  Aika pitkälti samaa mieltä edellisten kirjoittajien kanssa. Mikään ei vaivannut mikä samalla johti siihen että se viimeinen särmä elokuvasta puuttui. Itse en tuota Loki hahmoa / näyttelijää naurettavine sarvineen kyllä pidä minkäänlaisena vakavasti otettavana pahiksena mikä laski hieman elokuvan tasoa. Alussa 3D häiritsi, ja muutenkaan en välittäisi nähdä näitä 2D konversioita ollenkaan vaan mieluusti sitten ihan oikeasti 3D:tä. Plussaa selkeästä toiminnasta.

  3½/5
   
 9. MikeReno

  MikeReno Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.05.2012
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  4/5

  tykkäsin, missään kohti ei tullut tylsää vaan tapahtumat eteni sujuvasti. 3D toimi, toisin kuin useiden muiden elokuvien kanssa. taistelukohtaukset oli tyylikkäitä ja erikseen + Hulkille ja Rober Downey Jrlle.
   
 10. sonof

  sonof Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.06.2004
  Viestejä:
  220
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juonen puolesta päätöntä menoa ilman käänteitä tai mitään muutakaan mielenkiintoista. Toiminnan osalta sen sijaan todella näyttävää menoa ja mukavaa jytkettä eri hahmojen osalta. Mitään ei jäänyt käteen, mutta mukavaa ajanvietettä oli silti.

  Plussaa juuri yllä mainittujen Hulkin ja IronManin näyttelijöille. Sen sijaan jousipyssy- ja silmälappumies olivat vähän kökköjä. Pääpahis oli ärsyttävän lapsellinen.

  6/10

  Miksi Hulk ensin oli raivohullu, joka jahtasi Scarlett Johanssonia ja tuhosi silmittömästi kaikkea, mutta seuraavalla kerralla osasi kontrolloida itseään ja taisteli vain pahiksia vastaan? En tiedä Hulkista sen enempää, joten tuo pisti silmään.

  Elokuva oli aivan törkeän kovalla Finnkinon teatterissa. Ensimmäisten paukkeiden kohdalla piti välillä pitää korvista kiinni, koska tuntui oikeasti siltä, että tällä menolla kuulo heikkenee liian paljon. Viimeksi koin vastaavaa Batman Beginsin kanssa, vaikka useimmiten äänet eivät ole näin törkeän kovalla, vaikkakin lähes poikkeuksetta silti liian kovalla.

  Leffan jälkeen kävin sanomassa tiskille, että kertoa terveiset konemiehelle, koska äänet oli niin hiljaisella, ettei meinannut kaikkia räjähdyksiä kuulla. Tyttöparka ei ainakaan heti ymmärtänyt sarkasmiani vaan ihmetteli tilannetta ja sanoi kertovansa terveiset eteenpäin :D
   
 11. Vole

  Vole Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  16.03.2010
  Viestejä:
  1 926
  Saadut tykkäykset:
  77
  Ensimmäisen kerran kun Banner muuttui Hulkiksi oli se ulkoisen ärsykkeen johdosta eli Bruce ei hallinnut itseään vaan muuttui Hulkiksi. Toisella kerralla Banner muuttui omasta tahdostaan Hulkiksi ja siksi pystyi hallitsemaan itseänsä. Itsellenikin osui tuo ensimmäisellä kerralla silmään, mutta tämmöinen selitys on ihan järkeenkäypä.
   
 12. Sädettäjä

  Sädettäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.08.2010
  Viestejä:
  552
  Saadut tykkäykset:
  12
  Myöskin Loki saattoi sauvallansa (jolla hallita mieliä) etäisesti vaikutaa Banneriin. Eräiden juttujen perusteella se sauvan päässä ollut sininen kivi olisi yksi Ikuisuuskivistä ja täten se joka hallitsee mieltä sen kaikessa merkityksessä. Thorissa vilahtaneessa Ikuisuuden rautahansakka oli kaikki muut kivet paitsi tämä kyseinen.

  Tosin kaiketi tämä sinun selitys menee helpommin tavallisiin katsojiin, kun taas sarjakuva fanit taas pyörittelee tätä selitystä.
   
  Viimeksi muokattu: 19.05.2012
 13. hrmh

  hrmh Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.07.2008
  Viestejä:
  50
  Saadut tykkäykset:
  3
  Itse kävin katsomassa Avengersin pari päivää sitten ja pidin myös. Todella viihdyttävä kokemus, kuten mielestäni yleensä ottaen Marvelin elokuvat. (Saattaa olla tosin, että olen jonkun jättänyt vahingossa näkemättä, esim. Thor ja Green Lantern... vai onkos Green Lantern nyt eri sarjakuvafirman, anyway..)

  Tykkäsin. Tulen hankkimaan kun BD on saatavilla.

  Koskahan tuota alkaa olemaan saatavilla, kotomaista toi ulkomailta? :)
   
 14. Silenssi

  Silenssi Käyttäjä

  Liittynyt:
  01.05.2009
  Viestejä:
  331
  Saadut tykkäykset:
  0
  Green Lantern on DC Comicsin. Syyskuulla tulee.
   
 15. JTX

  JTX Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  28.09.2001
  Viestejä:
  5 796
  Saadut tykkäykset:
  14
  Tässähän se syy leffan toimivuuteen on pähkinänkuoressa. Kävin tämän viimeinkin katsomassa ja oli kyllä erittäin hupaisaa menoa, viihdyin koko rahan edestä ihanaisen 2D-kuvan edessä. Hyvin lähellä parasta sarjisleffaa imo, suurelta osin Whedon-efektin ansiosta.
   
 16. LOP

  LOP Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.02.2001
  Viestejä:
  4 051
  Saadut tykkäykset:
  44
  Tulipa tarkastettua itsekin tämä muutama päivä sitten. Kauan ne jaksaa Finnkinolla tätä rallia pyörittää ja tavallaan jopa ihmetyttää. Leffan lähtökohta oli jo mielestäni tavallaan hävitty peli, mutta lähdin silti tarkastamaan yleisen kehuaallon saattelemana. Jälkeenpäin makusteltuna leffan yleisfiilis jäi todella pettymykseksi, jota juonsi monien kohtausten silkka lapsellisuus. Lisäksi en ole pitänyt Scarlett Johanssonin hahmosta Iron Manissa, eikä tämä parantanut yhtään sitä fiilistä.

  Lapsellisuus keskittyi lähinnä Kapteeni Amerikka -hahmoon ja nolonpaakin nolonpaan Samuel Jacksonin hahmoon, mutta muutakin hohhoijaata tapahtui siellä täällä - tämä todellakin oli vain aivoton toimintaelokuva. Sellaisena se toimi tavallaan hienosti ja 3D oli ihan komeaa, muttei niin komeaa mitä Prometheuksessa. Mitä tästä nyt sitten jäi käteen? Noh, keskinkertainen yhden kerran shöy, jonka parasta osaa olivat ehdottomasti Tony Stark ja Hulk varauksin.

  ***


  Uskaltaakohan sitä edes vaivautua katsomaan MiB3:sta? Tämänhän piti olla hyvä leffakesä, mutta vielä ei siltä näytä. Batmania ja Ex2:sta odotellessa.
   
 17. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  10 977
  Saadut tykkäykset:
  425
 18. Vole

  Vole Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  16.03.2010
  Viestejä:
  1 926
  Saadut tykkäykset:
  77
  The Wolverine Show? :D

  Hienoa että jatkaa, sen verta laadukas tämä oli että on mielenkiintoista nähdä, mitä kakkososaan keksitään.
   
 19. JTX

  JTX Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  28.09.2001
  Viestejä:
  5 796
  Saadut tykkäykset:
  14
 20. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  10 977
  Saadut tykkäykset:
  425
  Ja joku Summer Glau pääosaan... :thumbsup: