The Avengers (2012)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Plisukainen, 30.09.2011.

 1. njulkunen

  njulkunen Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.02.2005
  Viestejä:
  342
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämä oli kyllä erinomaisen viihdyttävä pläjäys. Enpä muista milloin viimeksi olisin leffan jälkeen astunut ulos teatterista niin iso hymy naamalla :D Tarina ei ollut itsessään kummoinen mutta fiilis koko elokuvan ajan oli mahtava. Etenkin huumori toimi todella hyvin ja ei toimintakohtauksissakaan ollut moitittavaa. Tämä tulee katsottua vielä tulevaisuudessa usempaankin otteeseen.

  Hulk vs. Loki :king:


  :thumbsup:
   
 2. p0de

  p0de Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.12.2010
  Viestejä:
  51
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ääh, eipä ilmeisesti tarvitse mennä katsomaan leffaa kuin ei näytä tulevan 2D:nä Poriin. Vielä vähemmän kiinnostaa 3D jos ei ole edes niin kuvattu.
   
 3. mustis

  mustis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.11.2004
  Viestejä:
  1 510
  Saadut tykkäykset:
  16
  Tämähän oli oikein toimiva toimintapläjäys. Kaikille hahmoille oli keksitty järkevää tekemistä, juoni oli kelvollinen ja toiminnalla oli tarkoitus eikä sitä ollut liikaa.

  3D oli täysin turha. Yli puolet leffasta oli 2D:tä tai sellaista, että kuvassa oli vain yksi pieni elementti (ikkuna tms) 3D:tä.

  edit: sanotaan että jotenkin tuli mieleen Fast Five, eräänlaisesta jatko-osasta tässäkin on kyse ja lievää mammuttitautia on ilmassa, mutta homma toimii. Sijoittaisin Avengerssin X-men ykkösen tai kakkosen tasolle. Aika näyttää, miten Avengers kestää uudelleenkatselua. Kuvasuhde Turussa vaikutti olevan 16:9 mikä alussa vähän kummastutti.
   
  Viimeksi muokattu: 02.05.2012
 4. vintsukka

  vintsukka Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  25.03.2004
  Viestejä:
  1 499
  Saadut tykkäykset:
  88
  Onko tuosta jotain faktaakin jossain ollut, että leffasta tehtäisiin Director's Cut tms, kun siitä jotkut täällä puhuvat?
   
 5. Nick_Poetry

  Nick_Poetry Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.03.2008
  Viestejä:
  95
  Saadut tykkäykset:
  0
 6. kulju

  kulju Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2005
  Viestejä:
  862
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jotkut saattavat lukea näitä forumeita muillakin päätelaitteilla kuin jättiresoluution omaavista monitoreista. Lisäksi nuo jättikuvakollaasit onnistuvat jostain syystä rikkomaan "go to first new post" toiminnon.
   
 7. lahkonen

  lahkonen Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  22.06.2005
  Viestejä:
  633
  Saadut tykkäykset:
  27
  Kyllä. Voisin jopa ennustaa, että jatkossa tätä elokuvaa tullaan käyttämään referenssinä supersankarielokuvien lajityypissä. Tässä oli tyylikkäässä paketissa sopivasti kaikkea, eikä yritetty missään vaiheessa vetää vakavaksi tai myötähäpeää aiheuttavan patrioottiseksi, vaan mentiin lähinnä nokkelan huumorin ja räjähtävän toiminnallisen viihteen ehdoilla ja vakuuttavalla visuaalisella ilmeelllä. Myös elokuvan uudelleenkatsomisarvo on suuri, koska ensimmäinen katselukerta ei sinällään spoilaa mitään. Olisin toivonut, että oma lapsuuden ykkössuosikki Ihmeneloset olisi saanut tällaisen elokuvan, mutta ehkä ne ovat sitten mukana seuraavassa Avengers-elokuvassa.. 4/5 tälle helposti.
   
 8. Sädettäjä

  Sädettäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.08.2010
  Viestejä:
  554
  Saadut tykkäykset:
  12
  Ihmenelosten oikeudet (elokuvien) omistaa Fox, joten samaan universumiin heitä ei kannata odotella moniin vuosiin... Kuten ei myöskään Daredevilta, X-men:ä tai Spider-man tulla näkemään. Sääli sinänsä, mutta onneksi hahmoja on vielä runsaasti esittelemättä.

  Kostajat oli kyllä kunnon täysosuma ja pakko antaa täydet viisi tähteä. Sajrakuvan ystävänä olin todella tyytyväinen. :naminami: Lopussa sitten olikin jo kovetumpi tapaus ja jaktoa Kostajille odotan innolla. Tosin omia elokuvia hahmoille tulee välissä.
   
 9. lahkonen

  lahkonen Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  22.06.2005
  Viestejä:
  633
  Saadut tykkäykset:
  27
  No niinpä tietenkin. Nyt Stan Leen pitäisi nopeasti kehitellä uusi sarjis, esim. Super5, jossa on neljä hämmästyttävän tutunoloista hahmoa ja viides, joka kuolee heti pois. Sillähän tuo ongelma ratkeaa.
   
 10. vintsukka

  vintsukka Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  25.03.2004
  Viestejä:
  1 499
  Saadut tykkäykset:
  88
  Muistelisin lukeneeni, että Marvel koittaa saada sovituksi tulevien Spider-Man- ja Dr. Strange (2013) -leffojen tekijöiden kanssa yhteisestä sävelestä, että kaikki tulevaisuuden Marvel-leffat voitaisiin sijoittaa samaan "universumiin".

  Kovasti siis Marvelilla ainakin halutaan viedä koko hommaa siihen suuntaan, että kaikki elokuvat olisivat kytköksissä toisiinsa, tai eivät ainakaan ristiriitaisia keskenään.

  Kiitos linkistä. Mistään Director's Cutista tai muusta pidennetystä versiosta ei siis ilmeisesti ole kyse, vaan poistetut kohtaukset tulevat vaan levylle extrana. Eli siis ihan normaali käytäntö.
   
 11. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  122
  Kävin kiduttamassa nenänvarttani 3D versiossa, kun muuta ei ole paikkakunnalla saatavilla. Eipä ollut taaskaan mitään järkeä tahi lisähyötyä tuosta systeemistä. Kuvan tummuus meinasi lasien kanssa häiritä välillä oikein tosissaan, eikä kuvan kirkkautta mitenkään korjattu tummien lasien kompensoimiseksi.

  Leffassa menoa ja tapahtumaa riitti, mutta silti adhd-vuoristorata-tuntemusta ei päässyt syntymään. Muutamia hauskoja lohkaisujakin esiintyi. En silti ole aivan yhtä hullaantunut kun muut kävijät täällä. Mielestäni Watchmen (ultimate cut -versio) on edelleenkin se all-time-supersankarileffa, eikä tämä Avengers mitenkään kykene uhkaamaan sen asemaa. Selkeästi keskivertoa parempaa 4/5 tasoa tämä kuitenkin on ja kannattanee käydä tiirailemassa jos suinkin 2D versio on saatavilla.

  Eräs kyssäri sekä spoilaavia kommentteja:
  Selkeästi leffan paras kohtaus oli lentolentotukialuksen potkustartti sekä "vipu" :D Aivan timanttinen toteutus kertakaikkiaan tuossa kohdassa!
  Hulkin riehuminen Lokin kanssa taasen alkoi hyvin ja koko teatteri hirnui jonkin aikaa, kunnes sitten puoli minuuttia myöhemmin Loki alkoi mukahassusti vikistä jotain siinä kuopassa maatessaan. Tappoi hiukan tunnelmaa tuo myöhäinen valittelu, kun siinä vaiheessa kaikki olivat jo naurunsa ehtineet nauraa.
  Myöskin mörköjä ja romahtavia rakennuksia pakenevat siviilit olivat paikoitellen tehty vähän turhankin selkeästi sinikangasta vasten kuvaten.

  Sitten kysymys: Mitään sarjakuvia Aku Ankkaa lukuunottamatta en ole (oikeasti) koskaan lukenut, mutta kiinnostaisi silti tietää, että mikäs mörkö siihen kakkoseen sitten on jälkinäytöksen mukaan tulossa? En todellakaan jäänyt sinne mitään lopputekstejä vahtimaan vaikka tuosta täällä varoitettiinkin.
   
 12. Sädettäjä

  Sädettäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.08.2010
  Viestejä:
  554
  Saadut tykkäykset:
  12
  Dr. Strange on jo palannut Marvelin lafkalla takaisin, mutta hänen elokuvaansa ei ole lyöty lukkoon. Suunitelmia on. Vuodelle 2013 on luvattu Iron Man 3 ja Thor 2. Vuodelle 2014 Kapteeni Amerikka 2 ja toinen vielä nimeämätön elokuva. Vuodelle 2015 varmaankin saadaan kaksi myös, joista toinen on todennäköisesti Kostajat 2.

  X-men ja Hämähäkkimies eivät tule kuulumaan nykyiseen universumiin moniin vuosiin. Ihmeneloset kaiketi palaa Marvelille, ellei Fox saa reboottia käyntiin... Toivottavasti Marvel saa oikeudet takaisin tulevien vuosien aikana.

  Tässä hieman asiasta: http://www.comicbookmovie.com/fansites/GraphicCity/news/?a=58965
   
  Viimeksi muokattu: 02.05.2012
 13. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 058
  Saadut tykkäykset:
  24
  Tämä Kostajat-filmatisointi jatkoi Marvelin sinänsä perushyvää elokuvaputkea. Alkujakso oli melko yhdentekevä, mutta onneksi elokuva sen jälkeen selvästi petrasi. Hahmokatraan sovittaminen samaan elokuvaan oli onnistunut hyvin, jokainen tuntui saavan juuri sopivasti valkokangasaikaa itselleen. Downey juniorin Iron Man jatkoi rooliaan supersankarielokuvien Housena ja Hulkista oli saatu tällä kertaa yllättävänkin toimiva hahmo. Juoni oli vähän turhankin suoraviivainen
  (intro -> porukka kasaan tukikohtaan -> toimintaa tukikohdassa -> toimintaa New Yorkissa)
  , mutta näin hahmotasapaino oli luultavasti sitten ollut helpointa tavoittaa. Toimintakohtaukset oli toteutettu varsin hyvin, pariinkin otteeseen tuli mieleen, että "tämähän näyttäisi aika hyvältä 2D:nä". Se on iso sääli, että tällaisia rymistelyjä, joita sinänsä mielellään elokuvateatterissa kuitenkin katsoo, pakotetaan nykyään katsomaan 3D-kurana.

  :):):)½
   
 14. Morse Challenge

  Morse Challenge Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.10.2010
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vastaus kysymykseesi:
  Kyseessä on Thanos niminen kosmisen luokan pahis.
  Kyseisen mörön edesottamuksista löytyy tietoa esim wikistä:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Thanos
   
 15. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 795
  Saadut tykkäykset:
  324
  No, itse ainakin kävin katsomassa 2D version (kinopalatsi, helsinki) ja hyvältä näytti. Ja kuulosti. Ja muutenkin oli viihdyttävä leffa... vaikka en näitä megahypetettyjä supersankarileffoja yleensä vaivaudu katsomaan kuin telkkarista sitten joskus. Tämä tuli nyt katsottua kun Joss Whedon oli ollut leffaa tekemässä - ja se toki näkyi lopputuloksessakin sujuvan dialogin ja muutenkin pätevän ohjauksen muodossa.

  Iron Manit on vielä näkemättä mutta tämän leffan perusteella pitänee katsoa ne lähitulevaisuudessa. Ja tosiaan tämä taisi muuten olla paras Hulk-leffa mitä on tehty. Muut supersankarit tässä oli sitten aika... epäkiinnostavia. Scarlett Johansson on tietysti aina loistava, ihq jne mutta eipä hänen hahmonsakaan varsinainen supersankari ollut.

  3,5/5
   
 16. BillyBob

  BillyBob Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.08.2006
  Viestejä:
  352
  Saadut tykkäykset:
  9
  Holy fucking diver. Mahtaakohan tulevaisuudessa olla luvassa jopa juttu Ikuisuuden Rautahanskasta (sehän taitaa vilahtaa leffassa Thor)? Epäilen, varsinkin ottaen huomioon nuo lisenssisotkut, ja sen että kuka omistaa mitkäkin hahmot. Kun leffassa pitäisi olla melkein kaikki Marvelin päähahmot ellen väärin muista. Olen nuo Hanska-albumit suomeksi aikanaan lukenut, mutta en nyt tarkkaan muista, että ketkä tuhoutuivat Thanosin oikkujen johdosta.
   
 17. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 590
  Saadut tykkäykset:
  498
  Sama, lähes sanasta sanaan. Alun heikossa valaistuksessa tapahtunut osio kärsi pahemman kanssa 3D-laseista (Tennispalatsi 1).

  Watchmenin Ultimate Cut on myös itselle The Supersankarielokuva (eikä niistä kahdesta muusta trailerista tarvitse puhua), mutta erittäin kovaa tasoa tämä oli ja kiilaa heittämällä kärkiviisikkoon, kenties top kolmeen saakka. Huumoria oli juuri sopivasti annosteltuna, ei sorruttu ylettömään synkistelyyn :)D), mutta ei tehty komediaa. Aheikkisen viittaamassa kohdassa en nähnyt sen enempää vikaa vaan päin vastoin, nauroin vedet silmissä vielä sen "jatkonkin" kohdalla.

  Vastaus spoileri-kysymykseen:
  Thanoshan se. Kaveri otti Infinity Gaunteltin avauksessa puolet universumin tietoisesta elämästä hengiltä tehdäkseen vaikutuksen palavasti rakastamaansa Valtiatar Kuolemaan. To court death, kuten lopputekstien jälkeen sanottiin.
   
 18. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 590
  Saadut tykkäykset:
  498
  Tjaah, en muista ko. esineen vilahtaneen Thorissa lainkaan ja viittaamasi superpahishan käsittääkseni kokosi ko. esineen omia tarkoitusperiään varten juurikin viittaamassasi tarinassa, eli eihän sitä pitäisi olla olemassa (vielä)?

  Muutoin kaliiberi ei vaan oikein toimi, koska viittaamassasi tarinassa uhan alla oli koko universumi ja Maan supersankareista (eikö niitä muualta löytynyt, häh?) raavittiin mukaan melekeen kaikki ja päälle jokainen kosminen olento, josta kukaan oli Marvelin universumissa koskaan kuullutkaan. Jotenkin tuosta jäi silloinkin (-95?) sellainen olo, että tuossako tosiaan oli kaikki koko kosmoksesta? Ja jos tuo typistetään Avengersin elokuvaversion rosteriin, niin voi hohhoijaa. Asgardista mukaan liikenee Thor, mutta ei muita (juu IG:ssä tuokin selitettiin, mutta silti)? Ja mistään muualta ei ketään, noin suunnilleen?
   
 19. sarrad

  sarrad Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.01.2005
  Viestejä:
  757
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo. Etukäteen pelkäsin että tarina hajoaa käsiin tällä hahmogallerialla, eivätkä vähän heikommat Thor ja Captain America lupailleet niin hyvää kuin mitä nuo muut esiosat. Mutta Joss Whedon on kyllä tekijämies, eikä tästä varmaan jonkun muun käsissä olisi mitään järkevää tullutkaan ja ei paljon parempaa lopputulosta olisi voinut odottaa näistä aineksista. Huumoria oli reippaasti ja se oli rytmitetty hyvin muiden elementtien kanssa, tästä isoa plussaa. Eikä se Downey Jr:äkään varastanut koko showta. Toimintakohtaukset olivat hienosti toteutettuja ja myös niissä osattiin keskittyä tarpeeksi kaikkiin hahmoihin. Ihan viittä tähteä ei irtoa, sillä Loki ei pahiksena vielä kauheesti päräytä, mutta jos
  Thanos tulee rautahanskoineen seuraavaan osaa niin silloin ollaan kyllä eeppisyyden alkulähteillä.

  ****/*****
   
 20. dutchman

  dutchman Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.11.2007
  Viestejä:
  89
  Saadut tykkäykset:
  0