The Amazing Spider-Man (Spider-Man 4)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Hämähäkki3, 04.05.2007.

 1. kaketus

  kaketus Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.11.2011
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ihan kelpo supersankariviihdettä, kyllä tämä nyt ainakin parempi oli kuin Spiderman 3 :sick: Ja 3D:kin toimi tällä kertaa mallikelpoisesti. Sanotaanko että ***½
   
 2. Plisukainen

  Plisukainen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.01.2005
  Viestejä:
  1 971
  Saadut tykkäykset:
  169
  Kelvollinen elokuva, ei siinä mitään. Tämän parissa viihtyi ja asiallinen tausta, 3Dtä myöten. Karvinen oli ihan hyvä hämiksenä ja romanssikuviot toimivat tällä kertaa paremmin. Toimintaakaan ei ollut oikeastaan liikaa. Miinusta siitä, että Lisko oli vähän kehnohko pahis ja jamesonia oli ikävä mutta muuten ei mitään suurta haukkumista löydy. . Perinteiseen tyyliin kannattaa katsella lopputekstejä. Sanoisin että pikkuisen yllätti..

  3,5/5
   
 3. sarrad

  sarrad Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.01.2005
  Viestejä:
  757
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse sanoisin että tämä ei ollut niin kevyt ja vauhdikas kuin Raimin versio. Toiminta oli enimmäkseen todella heikkoa ja varsinkin jonkinlaiseksi kliimaksiksi tarkoitettu loppurymistely oli kyllä varsin kornia katsottavaa jopa supersankarielokuvien mittakaavassa. Lisko oli odotetusti melko heikosti toteutettu pahis (kuten myös Vihreä Menninkäinen aikoinaan) eikä tähän elokuvaan oltu keksitty mitään niin näyttävää kuin Raimin seittilentelyt pitkin New Yorkin katuja. Mutta se draama- ja ihmissuhdepuoli olikin tosiaan hämmästyttävän toimivaa. Koko elokuvan alkupuoli oli todella hienoa tavaraa, pahimmilta teinikliseiltä vältyttiin ja hahmojen väliset kanssakäymiset olivat hyvinkin aidon tuntuisia. Näyttelijät olivat kauttaaltaan hieman parempia kuin ekassa ekassa leffassa. Supersankarielokuvalta odottaa kuitenkin myös toimivaa äksönpuolta, joten ei tälle kolmea tähteä enempää voi antaa.

  ***/*****
   
 4. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Eli rebootteja odotellessa joissa toimii sekä action että draamapuoli...:D Olisikohan Snyderin kalenterissa tilaa..
   
 5. Marauder

  Marauder Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.07.2012
  Viestejä:
  37
  Saadut tykkäykset:
  0
  No ei tää uusi hämis täysin kelvoton ollut. Ihan hyvääkin settiä löytyi, mutta jos verrataan ekaan spideriin niin aika paljon jäi uupumaan. Ensinnäkin meilestäni henkilökemia ei toimunut tässä läheskään niin hyvin (toki se ekassa oli ällöä siirappia pahimmaan). Peterin suhde siihen johonkin muijaan oli aika kiusallinen, eikä se bitch sopinut ollenkaan kuviohin, ei tarpeeksi viehättä millään tasolla, että kelpaisi hämiksen tyttykseksi, itse en ainakaan huolisi. No ei se Mary annin näyttelijä nyt mikään huppu ollut myöskään mutta oli edes jotenkin pirteä tapaus. Suurin ongelma oli että kiinnostavia hahmoja oli melko vähän: Ei ollut Jamesonia, ei Osbournia joka antoin jotain maustetta soppaan... Spideri oli ihan ok mutta jäi se läpän heitto tappelutilanteissa ehkä vähän keinotekoiseksi, ei ollut tarpeeksi sujuvaa, muuten oli action ihan onnistunutta joltain osin.

  En tiedä, ehkä tälläinen supersankarileffa pitäs tehdä Paul Verhoeven tyyliin ala Robocop niin sitten voisi alkaa kiinnostaa ennemmänkin.
   
  Viimeksi muokattu: 11.07.2012
 6. whector

  whector Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  16.07.2004
  Viestejä:
  563
  Saadut tykkäykset:
  0
  Menin ihan ohimennen Turuus tän kattele ja oli kyl positiivine yllätys! Oikein viihdyttävä setti, mitä se nyt kesti, 2 tuntia vai? Toivottavasti tulee jatko-osa. 4/5
   
 7. rainer

  rainer Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.06.2012
  Viestejä:
  10
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei ollut minusta ihan niin toimiva kuin Raimin versio. Siinä oli sentään Kirsten Dunst, joka oli todella hyvä. Tässä spiderin muija toi mieleen Taru Tujusen, mikä pilasikin paljon elokuva nautintoa.

  3D aikakauteen tämä toi Spiderin kuitenkin ihan hyvin ja tähtiä 3/5 täältä.
   
 8. mustis

  mustis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.11.2004
  Viestejä:
  1 510
  Saadut tykkäykset:
  16
  Menin minäkin ohimennen tän katseleen Turuus. Olihan tässä enemmän elokuvallisia vapauksia kuin Raimin versiossa, joka yritti näyttää just sarjakuvalta. Samat plussat ja miinukset kuin muillakin. Raimin versio oli ehkä kokonaisuutena eheämpi mutta vain vähän. Huumoria Raimilla oli enemmän, tämä oli vähän turhan totinen.

  Iso miinus Turun 3D-laseista. Kuva on tumma ja sävyt vääristyvät vihreän suuntaan. Vaihdoin laseja vieruskavereiden kanssa ja kaikilla sama juttu. Lisäksi iso osa leffasta ei ollut 3D:ta ollenkaan. Mutta ne 3D-osiot olivat kyllä parhainta 3D:ta niinkuin tässä ketjussa on todettu.

  Edit: ekojen lopputekstien jälkeen tuli lyhyt pätkä, jossa selvästikin pohjustettiin tulevaa.
  En kyllä hoksannut mistä hahmosta oli kyse. Oliko ääni vankilassa linnakundi Korppikotka? Vai viittasiko ukkonen Elektroon?
   
  Viimeksi muokattu: 15.07.2012
 9. Plisukainen

  Plisukainen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.01.2005
  Viestejä:
  1 971
  Saadut tykkäykset:
  169
  Tuostahan ei ole vielä mitään muuta varmaa kuin se että
  tämä mystinen hahmo esiintyy seuraavassa osassa, ainakin ohjaaja webbin mukaan. Pienessä tai suuressa roolissa. Ja tuo tyyppi ei ollut Norman Osborn
   
 10. Vole

  Vole Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  16.03.2010
  Viestejä:
  1 927
  Saadut tykkäykset:
  81
  En aluksi oikeastaan meinannut käydä katsomassa tätä teatterissa, saati sitten 3D:nä, mutta kaveri sai käännytettyä pääni. Oli oikein hyvä pätkä! Ainoa pettymys oli oikeastaan Ifans ja koko Liskomieshahmo, ei toiminut oikein. Näytti kovin kömpelöltä ja hölmöltä. Ifanskaan ei mitenkään kummoisesti näytellyt. Garfield oli mainio hämppis, paljon ilmeikkäämpi kuin Maguire ja kemia Stonen kanssa toimi sujuvasti. Muuten draama oli mukavaa katseltavaa ja olisi miltei voinut jättää superpahiksen pois ja vaihtaa nimeksi "Peter Parker", koska sitä hahmoja oli kiva vain seurata ilman supersankarihömppää.

  Amazing Spider-Man oli uskollisempi sarjakuvalleen ja hyvin ehjä sekä toimiva teos kokonaisuudessaan. Loppu oli ehkä vähän laahustava ja siitä olisi voinut tehdä sujuvamman, ja paikoin tämä oli hieman siirappinen. Aiempaan hämppistrilogiaan verrattuna tämä on aika samalla viivalla kakkososan kanssa. Spiderman ykköseen verrattuna oikeastaan siinä oli paremmin toteutettu pääpahis Willem Dafoen Vihreän Menninkäisen muodossa. Muissa osa-alueissa tämä oli hieman sitä parempi.

  3,5/5 Kelpo elokuva, jolle toivon jatkoa.
   
 11. aaveilija

  aaveilija Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.11.2009
  Viestejä:
  252
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aivan samaa mieltä. About leffan ensimmäinen puolisko veti itseäni mukaan ja kiinnosti, loppupuolikas (suurin piirtein kun rymistely alkoi) sitten etäännytti. Lisko oli lähinnä typerä.
   
 12. Vole

  Vole Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  16.03.2010
  Viestejä:
  1 927
  Saadut tykkäykset:
  81
 13. tuna

  tuna Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  09.12.2004
  Viestejä:
  2 466
  Saadut tykkäykset:
  241
  "Amazing Spider-Man sequel: The film’s villain was rumored to be Electro, and now it appears that Sony has settled on Academy Award winner Jamie Foxx to take on the electrically-inclined antagonist role. Per Variety, Jamie Foxx is in early negotiations to play the film’s villain, Electro". Olen aikaisemmin lukenut jostakin, että Foxxilla meni ns. kusipäähän Oscarin voitettuaan. Tämän takia esim. Miami Vice elokuvan tekeminen hänen kanssaan oli erittäin vaikeata, loppu muutettiin ymn. Taitaa herra olla palannut maanpinnalle (tai luvassa on iso palkka shekki), kun edes ajattelee ”ottavansa” roolin SARJAKUVA elokuvassa.

  ”Foxx was also characterized as unpleasant to work with. Foxx refused to fly commercially, forcing Universal to give him a private jet. He also would not participate in scenes on boats or planes. After gunshots were fired on set in the Dominican Republic on October 24, 2005, Foxx packed up and refused to return; this forced Mann to re-write the film's ending, which result some crew members characterized as less dramatic than the original.[2] Foxx, who won an Academy Award after signing to do Miami Vice, was also reputed to complain about co-star Farrell's larger salary, which Foxx felt did not reflect his new status as an Oscar winner; consequently, reports Slate: "Foxx got a big raise while Farrell took a bit of a cut." Slate also reported that Foxx demanded top billing after winning an Oscar.”Miami Vice wiki
   
 14. mustis

  mustis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.11.2004
  Viestejä:
  1 510
  Saadut tykkäykset:
  16
  Musta Elektro antaa samanlaisen ensisävärin kuin musta Mannerheim, mutta kyllähän Jamiella tarvittavaa karismaa on, ehkä vähän liikaakin kun verrataan Spider-Manin näyttelijään. Elektro on kuitenkin suosikkihahmoni, joten hyvä uutinenhan tämä on :) kauhulla tosin odotan, millainen "cool" puku Elektrolle tehdään. Nykytrendin mukaan se on varmaan märkäpuvun näköinen musta trikoo muutamalla koristeella, jota ei ilman nimikylttiä erota Batmanista tai GI Joen trikoosankareista.
   
 15. ipeniemela

  ipeniemela Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.09.2004
  Viestejä:
  794
  Saadut tykkäykset:
  56
  Kipaisinpas ostamassa kahden levyn BluRayn tuosta Variston kodin ykkösestä, kun yllättäen sain 35-vuotissynttärilahjaksi 35€ lahjakortin appivanhemmilta. :D

  Pakko sanoa, että en mäkään oikein aluksi tajunnut mitä järkeä on rebootata sarja, joka alkoi vasta 10v sitten, mutta nähtyäni tän leffan ymmärrän miksi. Raimi ja kumppanit olivat tosiaan maalanneet itsensä nurkkaan edellisen trilogian kanssa, eikä sitä jatkumoa olisi oikein enää voinut viedä luontevasti eteenpäin. Tämä leffa tarjosi hieman erilaisen tulkinnan tutusta tarinasta, mikä minun mielestäni oli ainoastaan positiivista. Pidin kyllä kovasti Raimin trilogiastakin, mutta tässä leffassa yltiömäinen siirappisuus loistaa poissaolollaan ja leffa muistuttaa paikoin jopa enemmän indiedraamaa, kuin supersankarileffaa. Eikä sitä Jamesoniakaan ikävä tullut, mua jotenkin häiritsi siinä Raimin trilogiassa se, miten hemmetin nopeasti koko Parkerin hahmon kehityskaari käytiin läpi. Ensin ollaan High Schoolissa ja yhtäkkiä jo isossa kaupungissa ja omassa kämpässä ja jossain sanomalehdessä töissä. Tämä leffa ottaa erilaisen ja luonnollisemman lähestymistavan. Rhys Ifans näytteli hyvin Connorsia, mutta lisko oli kieltämättä hieman korni. James Hornerin score oli parasta Horneria pitkään aikaan, vaikka herralle tyypilliseen tapaan onnistuin bongaamaan ainakin pari kierrätettyä jippoa aikaisemmista saman kaverin töistä. Ja Emma Stone on sata kertaa vähemmän ärsyttävä kuin Kirsten ja vielä varsin pantavan näköinenkin. Ne stayupit..herran jestas! :love:

  Kyllä tälle voi huoletta antaa neljä tähteä viidestä, nousee samalle viivalle ekan ja tokan Raimin hämiksen kanssa. Erikoismaininta vielä suosikki standup-koomikolleni Denis Learylle legendaarisesta "Thirty-eight of New York's finest, versus one guy in a unitard" replasta. :D
   
 16. BillyBob

  BillyBob Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.08.2006
  Viestejä:
  352
  Saadut tykkäykset:
  9
  Tänään tuli katsottua ja olipa turhanpäiväinen tekele. Kyllä Spider-Man 1 ja 2 ovat ainakin minusta paljon parempia, ja tämä oli minusta jopa tylsä.

  2/5
   
 17. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 667
  Saadut tykkäykset:
  176
  Lähdin ns. nollaodotuksin katsomaan The Amazing Spider-Mania. Tämä lähtökohta osoittautui hyväksi elokuvan kannalta, sillä Hämis-reboot yllätti erittäin positiivisesti. Tietyllä tavalla näkisin tämän Hämis-leffan eron Raimin versioihin samana kuin Nolanin Batmaneiden eron Burtonin Batmaneihin. Burton ja Raimi tekivät hyvin persoonalliset ja omannäköiset elokuvat, siinä missä Nolanin Batmanit ja tämä Hämis ovat enemmän neutraaleja, jotka keskittyvät enemmän perustarinankerrontaan kuin ohjaajan trademarkien esittelyyn. Kummassakin tapauksessa pidän enemmän neutraaleista versioista, joskin kunnioitan Raimin ja etenkin Burtonin näkemyksiä.

  Pidin parivaljakosta Andrew Garfield-Emma Stone. Kumpikin näytteli roolinsa karismaattisesti ja hyvin. On mielenkiintoista, että heidän välisen vipinän tunsi aidommin ja paremmin kuin Maguiren ja Dunstin, vaikka intiimejä hetkiä oli paljon vähemmän. Elokuvan taustatarina ja pahiksen tarina oli tehty paljon paremmin kuin Raimin versiossa ja Peterin seitinsinkoamisvempaimetkin toimivat (joskin ymmärrän Raimin syyn yksinkertaistaa tätä kohtaa tarinassa, sillä kieltämättä jäin tämän elokuvan kohdalla miettimään, miten ihmeessä Parkerilla oli varaa rakentaa kaikki tarpeellinen, sillä eihän hän nyt kaikkea pystynyt nyysimään muualta). Elokuvassa oli myös oma J.K. Simmonsinsa sillä Denis Leary hoiti kieltämättä hyvin viihdyttämispuolen.

  Mikäli pahiksen CGI olisi ollut hieman parempaa ja tarina olisi ollut vieläkin dynaamisempi (ja ehkä vähän laajempi), niin yllättävänkin korkeaan arvosanaan olisi ollut mahdollisuus.

  4-/5 :naminami::naminami::naminami::naminami:
   
 18. lahkonen

  lahkonen Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  22.06.2005
  Viestejä:
  633
  Saadut tykkäykset:
  27
  Tämä yllätti varsin positiivisesti. Jotenkin tuli mieleen, että joku on koonnut listan siitä kaikesta, mikä olisi pitänyt tehdä toisin tai paremmin edellisessä trilogiassa ja tämä leffa sitten toteutettiin sen listan pohjalta. En tiedä oliko tätä sitten tarpeellista tehdä näin pian taas uudestaan, mutta kyllä meidän perheessa sekä aikuiset että lapset tämän parissa hienosti viihtyivät pari tuntia. CGI:stä löytyy varmaan vielä vuosienkin päästä huomautettavaa, mutta olihan se tässä taas huomattavasti parempaa kuin aiemmissa hämiksisissä.

  4-/5
   
 19. Pazze

  Pazze Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  4 972
  Saadut tykkäykset:
  118
  Vaimoni ihmetteli, että miksi tämäkin piti käynnistää uudelleen. Samaa minä mietin, kunnes tajusin että kohdeyleisö ei tainnut olla vielä synytnyt kun edellinen Raimin ja Tobeyn tulkinta sai päivänvalon. Olihan tämä siis jo aika tehdä uusiksi. Ja ei siinä mitään, vähän pitkästyttävä leffa sillä "hienoja" keikkumisia oli niin paljon, että ei niitä vaan viitsinyt katsella. Söin muuten Lidlistä ostettuja perunalastuja samalla kun katsoin tätä, ja ne lastut oli niin hyviä että Hämikselle pitää antaa 3½/5.
   
 20. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 058
  Saadut tykkäykset:
  24
  Välttelin tätä aika kauan ihan siitä syystä, että tällaiset remaket lähinnä ärsyttävät. Pitää kuitenkin myöntää, että Webbin versiointi ei pahemmin Raimin versiolle hävinnyt, vaikka jälleen hahmon syntytarinaa kerratessaan turhalta tuntuikin. Lopun toiminta lipsui tylsän puolelle, mutta draamapuoli toimi varsin hyvin.

  :):):)½