TF520 PVRt ja TF520 PVRc

Keskustelu osiossa 'Topfield' , aloittajana mamipa, 18.11.2010.

 1. Molle

  Molle Sore wa himitsu desu Tukijoukot

  Liittynyt:
  27.03.2000
  Viestejä:
  1 091
  Saadut tykkäykset:
  67
  Tervemenoa TF520PVRc. Tervetuloa CRP-2401CI+. Nyt vaan siirtämään/konvertoimaan 350GB tallennuksia. :)
   
 2. Armatec

  Armatec Guest Guest

  Liittynyt:
  22.02.2012
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tällainen probleema.

  Itselläni on tuo TF520PVR kaapelimalli ja se ei suostu enää toimimaan nykyisen putkitelevision kanssa (kuva liikkuu ylös alas, ei pysy paikallaan vaikka painaa menua). Muutaman kuukauden toimi, mutta ykskaks yllättäen lakkasi toimimasta. Boxi toimii vanhassa matkatelevisiossa samasta antennipistokkeesta moitteetta. Nykyinen putkitelevisio taas toimii vanhan humaxin (kansanmalli) kanssa moitteetta. Boxin käytin takuuhuollossa, josta sanoivat, että se on kunnossa. Olivat päivittäneen ohjelmistoversion 3.94:ksi. Onko jollakin vastaavia kokemuksia? Onkohan vika töllössä vai boxissa?
   
 3. Groke

  Groke D'oh! Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  18.08.2005
  Viestejä:
  2 651
  Saadut tykkäykset:
  1
  Itselläni on häröä kuvassa esiintynyt useampaankin otteeseen, eri laitteiden kanssa. Et kertonut mitään liitännöistä, mutta todennäköisesti on SCART kyseessä. Itselläni huonoon kuvaan ovat olleet syynä mm.:

  1.) SCART-liitin löysässä, kunnolla pohjaan työntäminen korjasi vian. Liitin oli vain hieman liian löysä ja siksi se ajoittain löystyi. Muuta varsinaista vikaa ei ollut.
  Tuon "ominaisuuden" seurauksena kuva oli ainakin kerran omituisen himmeä edesmenneen putkitöllöni kanssa. Sitä en kyllä enää muista, että vilkkuiko joskus myös ylös/alas.

  2.) SCART-liitin oli rikki, vaikka olikin järeä, kallis ja upouusi. Liitintä taivuteltaessa kuva oli välillä paikoillaan ja välillä sitten rullasi nopeasti ylös/alas littutöllöni ruudulla. Halpis-scarttien kanssa ei moista koskaan ilmennyt, siksen osannut "laatukaapelia" aivan heti epäillä.​
   
 4. Hullu Pommimies

  Hullu Pommimies Guest Guest

  Liittynyt:
  02.08.2007
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oma TF520 PVRc hajosi kolmannen kerran vuoden sisällä. Kaksi kertaa aiemmin ollut pääkaupunkiseudulla huollossa, viimeksi vaihdettiin kovalevy. Joka kerta oireet ovat olleet samat: boksi jumiintuu totaalisesti, ei auta virtapiuhan tuuletus eikä mikään muukaan. Kyselin asiasta Mustasta Pörssistä, että josko voisi saada sieltä uuden laitteen tilalle. Vastaus oli "maahantuojan huolto päättää, me emme anna". Jotenkin olin siinä luulossa, että myyjäliikkeellä olisi ensisijainen vastuu tälläisissa tapauksissa. Onko jollain parempaa tietoa? Oli miten oli, omat euroni eivät Mustaan Pörssiin enää tulevaisuudessa mene.
   
 5. Armatec

  Armatec Guest Guest

  Liittynyt:
  22.02.2012
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Groke:

  Käytin vaihtoehtoisissa liitännöissä samoja SCART-johtoja. Hommasin tänään kokonaan uuden SCART-johdon, ja kas kummaa ongelma katosi. Sitä en vain käsitä, että miten vanhan SCARTIN kanssa boxi toimi matkatelevisiossa, mutta ei nykyisessä. Kiitoksia vinkistä.
   
 6. sixties

  sixties Guest Guest

  Liittynyt:
  28.04.2010
  Viestejä:
  23
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pistänpä tähän nyt kaikki ongelmat joita olen kokenut Topfieldien antennidigiboksini (TF510PVRT) kanssa. Ostettu Gigantista kolme kuukautta sitten, eivät suostu vaihtamaan uuteen ilman että käytetään huollossa:

  - Tallennuksessa jatkuvasti suorakulmaista pixelöintiä
  - Ääni katoaa silloin tällöin 5-10 sekunniksi, joskus vaaditaan laitteen sammuttamista ja uudelleenkäynnistystä
  - Ajastetut tallennukset jäivät joskus tallentumatta
  - Pari viikkoa sitten laite yhtäkkiä kieltäytyi reagoimasta kaukosäätimeen, alkoi toimia kun sen sammutti ja veti töpselin seinästä ja käynnisti uudelleen
  - Vähän myöhemmin jumittui tallennettaessa, ainoastaan töpselin vetäminen seinästä ja uudeleenkäynnistys auttoi
  - Pari päivää sitten tämäkään ei auttanut, ja nyt ei talleta ollenkaan, yritin myös tehdasasetusten palauttamisen avulla, ei auttanut.
  Eli tässä tätä listaa, ihan omaksikin muistilistaksi kun kohta vien takasin Giganttiin. Taitaa olla laite sökönä totaalisesti - jaa ei ihan, toimii juuri nyt livekatseluun mutta ei talleta.
   
 7. HooJiiPee

  HooJiiPee Guest Guest

  Liittynyt:
  07.06.2005
  Viestejä:
  66
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tulipa hankittua TF520 PVRt -laite muutama päivä sitten. Hyvin on toistaiseksi pelittänyt ja käyttöliittymästä ym. tykkään enemmän ku entisestä ProCasteristä, joka sanoi sopimuksensa irti. Taisipa se JOPA 3 vuotta kestääkin...tai neljä. No mutta asiaa. Uudessa Topfieldissä ihmettelen ajastettuja tallennuksia, kun niissä ei näy ajastetun ohjelman nimeä vaan pelkästään kanavan nimi ja päiväys sekä kellonaika. Miten ajastuksiin saa näkymään ohjelman nimen? Ohjeissa lukee kyllä että kun uuden ajastuksen tekee niin ohjelman nimen voi sinne kirjoittaa, mutta kun ohjelmaoppaasta ajastaa, niin sehän tulee valmiina. Olen sitäkin kokeillut editoida ja tallentaa mutta eipä tule näkyviin. Ei kait tuo nyt niin tyhmä laite voi olla ettei sitä saa näkyviin...!!!???
   
 8. Tobor

  Tobor Guest Guest

  Liittynyt:
  20.04.2006
  Viestejä:
  80
  Saadut tykkäykset:
  0
  Timer Setting patch tekee juuri sen mitä kaipaat. Tuon toimivuus TF520:ssä selvinnee kokeilemalla.
   
 9. HooJiiPee

  HooJiiPee Guest Guest

  Liittynyt:
  07.06.2005
  Viestejä:
  66
  Saadut tykkäykset:
  0
  No voi hel...ti! Lukitsin yhden tallennetun ohjelman, ja nyt kun se kysyy pin-koodia, mikään koodi ei kelpaa. En ole asetuksista koodia muuttanut, ja ohjekirjan mukaan pitäisi oletuksena olla "0000". Mutta kun ei ole!!! Ei kelpaa 1234 eikä muutkaan helpot yhdistelmät? Mitäs nyt? Miten koodin saa selville tai "nollattua"?
   
 10. STim

  STim Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.08.2010
  Viestejä:
  43
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kokeiles 2010, tehdas koodi vissiin muuttunu jossain tuotantovaiheessa eikä se ollu ehtiny käyttöohjeeseen. Tuesta näin mulle joku aika sitten mainitsivat.
   
 11. crypto

  crypto Guest Guest

  Liittynyt:
  20.02.2006
  Viestejä:
  54
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onkohan TF520-PRVC:sta tulossa uutta firmistä laisinkaan? Viime päivityksestä on kulunut jo tovi, mutta edelleen boxi jumiutuu säännöllisesti.

  Kuinka usein teidän TF520-PRVC boxit jumiutuu? Päivittäin/viikottain/harvemmin?
   
  Viimeksi muokattu: 23.06.2012
 12. RonJ

  RonJ Guest Guest

  Liittynyt:
  28.12.2001
  Viestejä:
  85
  Saadut tykkäykset:
  0
  ostin oman 520c:n 20.5. Käyn tänään palauttamassa kyseisen pskn. Aikaisempi 500C oli suht kelpo laite tappien myötä mutta tämä 520... totaalikasa höyryävää itteään

  vikalistaa en jaksa luetella, käytännössä pettää kaikilla osa-alueilla ja vähän päälle

  mikähän sitä sitten seuraavaksi? ei toppyä, hd-bokseista ei täällä anneta hyvää kuvaa, elisa viihde ei - ei ole kuin huonoja tai huonompia vaihtoehtoja
   
 13. Hartikkala

  Hartikkala Guest Guest

  Liittynyt:
  01.02.2009
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulla on Topfieldin TF520 ja tuntuu olevan hemmetin hidas paska. Onko normaalia, että tallennettujen ohjelmien lista avautuu 3 sekunnin viiveellä, kun on painettu kaukosäätimen nappia? Yritin päivittää konetta, mutta Topparin päivitys ei lähtenyt koneeni ja Topparin välillä latautumaan ja kaiken lisäksi kovalevy pitäisi alustaa, että päivitys tulee voimaan. Aloin siirtämään ohjelmia tietokoneelle niin huomasin, että Topparin oma siirto ohjelma siirsi 2360MB (1h50min)tallenteen tietokoneelle 20min..... eli jos haluun päivittää topparin (jos saan koneet synkkaa) menettämättä tallenteita, niin joudun istuun koneella noin 2000 minuuttia = 33 tuntia tekemässä varmuuskopioita koneelle ja sitten tietenkin siirtää tallenteet takaisin.

  Onko jollain JOTAIN positiivista sanottavaa kyseisestä vehkeestä, omani olen ostanut nyt tänä kesänä ja on antenniverkon boksi.
   
 14. Groke

  Groke D'oh! Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  18.08.2005
  Viestejä:
  2 651
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ainakin tietyissä Topfieldin malleissa, ainakin tietyilllä firmwareilla, ainakin pidemmän käytön jälkeen on ns. "normaalia", että listan avautuminen kestää paljon tuota kauemminkin. Ilmiö on muistaakseni havaittu jo useita vuosia sitten 5100-sarjassa, ainakin perusmallissa (omassa 200 GB Masterpiecessä ei ollut). Ja uudemmissa ainakin 510:ssä (500 GB).

  Sekin on - ainakin joissain Topfieldeissä, ainakin joissain olosuhteissa - ns. normaalia, että alkuviikkoina listaus aukeaa nopeasti. Sitten muutaman sekunnin viiveellä ja lopulta saattaa mennä puolisenkin minuuttia. En ole varma, mistä moinen johtuu. Kenties joku juttu korruptoituu ajan kanssa. Vai vaikuttaakohan ihan jo pelkkä levyn täyttyminen noin. Vaiko tiedostojen lukumäärä tms.

  Päämurhehan Topfieldeissä kait yhä edelleenkin on erittäin heikosti aikaa kestävä virtalähde, tai ainakin sen konkat. Joillain kestää vain kuukauden, joillain vuoden, joillain jopa useammankin vuoden. Surkea virtalähde kuitenkin.
  Ilman mainioita TAP-ohjelmia, erityisesti automaattiajastukset hanskaavaa PlasmaEPG:aa, en itse keksisi ainoatakaan syytä ostaa ko. merkin tuotteita. Mutta TAP:ien kanssa on toimiessaan par... vähiten huono tikipoksi.
   
 15. Groke

  Groke D'oh! Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  18.08.2005
  Viestejä:
  2 651
  Saadut tykkäykset:
  1
  Nopeusjuttuja on joskus muinoin käsitelty useissakin toppyketjuissa. Eli USB-siirto nopeutuu eräällä pätsillä/TAP:lla kymmeniä prosentteja. Itse en ole enää vuosiin näitä juttuja tutkinut, joten en ole viimeisimmistä käänteistä selvillä.
  Olethan muuten huomannut, että Topfieldin oman Altairin lisäksi on olemassa Antares, joka on hieman monipuolisempi ohjelma (näyttää ohjelmien kuvaukset, siirtää/kopioi), mikä saattaa edes hieman lohduttaa. Toki molemmissa on omat buginsa jne.

  Toppyn USB-siirto ei parhaimmillaankaan mikään sähäkkä ole. Antares on itselläni (TF510, Windows Vista 32b) näyttänyt siirtonopeudeksi ~3,2 MB/s. Kahdeksalla kerrottuna, eli bitteinä ~25,6 Mbps. Eli ~11 GB/h.
  Itselläni muistisääntö pieniä siirtoja varten on, että yhden gigatavun siirtämiseen reilut 5 minuuttia. Eli parin gigan leffa siirtyy reilussa kymmenessä minuutissa. Hidastahan tuo on, mutta samalla maileja lukiessa ja surffaillessa vielä ihan ok, siis kun vain pari tiedostoa siirtää. Ja kun valtaosaa ohjelmista ei ole tarvetta siirtää.

  Oma siirtonopeutesi on näköjään ~2,0 MB/s, eli ~6,9 GB/h, eli ~15,7 Mbps. Em. USB:n nopeutus varmaankin auttaisi, ellei sitten joku muu ole rajoittamassa.


  Toinen konsti on irroittaa toppyn kiintolevy ja laittaa se PC:een kiinni. Tuoreemmissa toppyissa on tietenkin SATA-liitäntä. Sitten sillä toppyn tiedostojärjestelmän tunnistavalla softalla kopsataan vaikka koko levyn sisältö kerralla PC:n kiintolevylle. Tällöin siirtonopeus on tietenkin paljon suurempi. Mutta vaatii siis toppyn avaamisen, eli ei sovi aivan päivittäiseen käyttöön. Takuukin siinä raukeaa.
   
 16. Tobor

  Tobor Guest Guest

  Liittynyt:
  20.04.2006
  Viestejä:
  80
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oletko tästä aivan 100% varma? Vanhemmissa malleissa, joiden tekniikkaa myös TF520 ymmärtääkseni pitkälti hyödyntää, tehdasasetusten palautus on syytä tehdä ohjemistopäivityksen yhteydessä mutta levyn alustus ei ole tarpeen.
   
 17. Groke

  Groke D'oh! Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  18.08.2005
  Viestejä:
  2 651
  Saadut tykkäykset:
  1
  Omaan TF510:een ohjelmistopäivityksiä etsiessäni muistelen nähneeni suomen Topfieldin sivustolla suomeksi tekstin, jossa kerrottin muutamalla sanalla jotain siihen suuntaan, että TF520 pitäisi formatoida tjsp. Ilman minkäänlaista selitystä. En tiedä että koskiko vain yhtä ainoaa firmistä (joku rajumpi korjaus tiedostojärjestelmään tms.?). Tai että oliko se ihan vain käännösmoka ohjeistuksessa.
  Tuo teksti oli kuitenkin ainoastaan TF520:n kohdalla. Oman TF510:n kohdalla siis ei ollut. Varmaankin joskus viime vuoden puolella, tai ainakin useita kuukausia sitten.

  Joka tapauksessa TF510:ssä - joka on lähes sama laite - ei tarvitse formatoida. Kuten ei tietääkseni aiemmissakaan toppyissa, ei ainakaan missään 5100-sarjan laitteista. Toki backupit tärkeiksi kokemistaan tiedostoista on aina hyvä idea, sillä voihan sitä vaikka kiintolevy hajota tai jotain mennä päivityksessä vikaan.
  Varsinkin kun toppyjen virtalähde on mitä on, eli sen vioittumisen aiheuttama ylijännite voi rikkoa kiintolevyn täysin yllättäen. Siksi toppyn levyllä ei saisi koskaan mitään oikeasti tärkeää säilyttää. Myös asetukset, haetut kanavat ja favoritit saa halutessaan varmuuskopioitua tietyillä TAP-ohjelmilla.
   
 18. Hartikkala

  Hartikkala Guest Guest

  Liittynyt:
  01.02.2009
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  No niin ne väittää täällä ja kun kysyin viä asiakaspalvelusta niin sama vastaus.....
   
 19. litiumtomu

  litiumtomu Guest Guest

  Liittynyt:
  27.12.2007
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko kyseisen ongelman kanssa mitään tehtävissä? Onko vika mahdollisesti laitekohtainen ja kikkailemalla/huollolla/vaihdolla korjattavissa? Tietoa mistä ongelma johtuu :confused:

  Vanha 5100:nen alkoi oikuttelemaan siihen malliin, että oli pakko hankkia korvike pikaisesti vanhan boksin virtalähteen huollon ajaksi. Muutoin uusi boksi vaikuttaa ihan OK vehkeeltä, mutta tuo tallennuksissa ilmenevä palkkiintuminen alkaa rasittamaan toden teolla. Mieluusti kuitenkin uudemman boksin ottaisin aktiivikäyttöön, sillä laitteessa on kuitenkin vanhaa boksia suurempi kiintolevy ja ennen kaikkea HDMI-liitäntä..

  EDIT: Hieman itse itselleni vastaillen, asiasta löytyikin keskustelua jo aiemmin ainakin 510-mallin kohdalta täällä: https://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php/86847-TF-510-PVRt-tallenush%C3%A4iri%C3%B6it%C3%A4-kiitos-vastauksista-niist%C3%A4-riippuu-palautus!

  EDIT2: Tosin tuollakaan ei suoranaisesti löytynyt vastauksia kysymyksiini. Ilmeisesti joillain ihmisillä kyseinen boksi kuitenkin toimii ilman tallennehäiriöitä?
   
  Viimeksi muokattu: 11.09.2012
 20. bluray

  bluray Guest Guest

  Liittynyt:
  14.01.2011
  Viestejä:
  223
  Saadut tykkäykset:
  1

  Hyvin pienellä otoksella (pari keissiä) näyttäisi siltä, että noihin saattaa auttaa seuraavat temput:


  Virtalähdettä voi tuunata, mutta (mahdollinen jäljellä oleva) takuu tosin menee.

  Kiintolevyn voisi yrittää vaihtaa pienempivirtaiseen, mutta toisaalta jälleen takuu menee (ja virtalähteen tuunauksella ilmeisesti parempi lopputulos halvemmalla, joten toi eka optio suositeltavin?)