TF 5100PVRc firmiksen päivitys*(Win7) kun kanavat häipyi

Keskustelu osiossa 'Topfield' , aloittajana Jamsa, 11.03.2012.

 1. Jamsa

  Jamsa Guest Guest

  Liittynyt:
  06.04.2005
  Viestejä:
  56
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sonera päivitteli jotain ihmehommia kaapeliverkossa tässä Tampereen iidesrannassa minkä johdosta kanavat häipyi. Soneran ohje oli ensisijaisesti hakea kanavat uudestaan ja jos ei onnistu, niin sitten viimeisin fw sisään ja uudelleen yritys. Noh, kanavia ei löydy, hakee 20% asti ja sitten jumahtaa. Eli nyt pitäisi päivittää firmis. Ongelma on se, että olen nyt topparissa jumissa Menu -valikossa(koska kanavat ei näy). Eli en voi käyttää mitään tappeja koska en voi käynnistää niitä topparin kautta. TFDN USB päivitys ei onnistu, koska Win7 tietokone.
  Eli onko tuo RS 232 nyt ainoa vaihtoehto? Semmoista piuhaa ei kotoa löydy ja näköjään ei verkkokauppa.com:stakaan hyllystä (eli USB => D9 adapteri). Naaras-naaras D9 piuha olisi löytynyt.

  Yritin usb päivitystä vanhalla xp läppärillä mutta se ei jostain syystä tunnistanut topparia (vaikka teki kaikki driveri jutut ym.)

  Vituttaa. Nyt olen Soneran Koti-TV:n armoilla ja se on kyllä täysi paska.
   
 2. pede

  pede Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  22.10.2002
  Viestejä:
  6 311
  Saadut tykkäykset:
  19
  Topfieldin oman Altairin sijaan Win7:lle löytyy Antares. Se lyö ajurin jolla Win7 toimii Topparin kanssa.Itsellä 600:sen kanssa kiinni. Toimii. On jopa soomeksi käännetty.

  http://haselgrove.id.au/antares/

  Toimiiko sitten firmiksenpäivitysohjelma Antareksen ajureiden asentamisen jälkeen (xp-yhteensopivuustilassa?) ? En tiedä.
   
  Viimeksi muokattu: 11.03.2012
 3. TKe_

  TKe_ Guest Guest

  Liittynyt:
  04.02.2007
  Viestejä:
  78
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ohi kysymyksen. Olethan palauttanut tehdasasetukset ennen kanavahakua? Itsellä piti tehdä tämä niin sitten vasta löytyi kanavat.
   
 4. espi

  espi Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  154
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itselläni oli vastaava ongelma kun Turun KaapeliTV:n verkko siirtyi Soneralle ja jonkun ajan kuluttua tekivät muutoksia verkkoon sitten. Siihen päivitykseen sekosi Toppy ja piti laittaa tehdasasetuksille , ei löydä kanavia --> firmware oli uusin --> kokeiltu pari muuta eriä, sekä Reset firmistä ei apua, ei löydä kanavia. Sitten aikani asian kanssa tapeltua löytyi apua Turun Kaapelitv:n naamakirjan sivuilta, eli kehotus uusia seinästä boksille tuleva antennikaapeli, en kyllä uskonut, että se mitään auttaisi, mutta se auttoi!
  Eli kokeile uudelle antennikaapelilla kanavahakua.

  Miten pitkä usb-kaapeli, kokeiltu toisella? Mikä läppäri, usb1/usb2 portit, olihan läppärin virtapiuha kiinni kokeiltaessa, osa läppäreistä ei anna tarpeeksi virtaa usb:sta, ilman virtajohtoa.

  Mitä tapahtuu käsket firmware päivityksen päälle ja pistät sitten Toppyyn virran päälle?
  - reagoiko tietokone asiaan mitenkään, näkyykö "Device Managerissa" Topfield:ä tai tunnistamattomia laitteita?
  - lähteekö Topfield normaalisti käynnistymään vai tuleeko jotain erroria, esim. "error -14"?

  XP koneessa tarpeelliset ajurit asentuu vaikka seuraavasti:
  Lataa Topfieldin sivuilta tiedosto TFDN_USB. Pura tämä, se sisältää kaksi tiedostoa tfbulk.sys ja tfbulk.inf. Klikkaa .inf tiedostoa hiiren kakkospainikkeella jolloin valikkoon tulee mm. Asenna. Klikkaa sitä hiiren ykköspainikkeella, jolloin toppyn USB ajurit asentuvat. Kun laitat nyt toppyyn virrat päälle, windows löytää sen ja kertoo että se on käyttövalmis. Jos ei jostain syystä löydä ajureita, niin hae manuaalisesti polku jossa tuo tfbulk.inf on. Nyt sammutat taas toppyn ja aloitat alusta ohjelmiston päivityksen kuten teit aikaisemminkin.

  Sitten on vielä saatavilla firmware reset firmis tiedosto, jolla olen itse aikoinaan yhden toppyn palauttanut henkiin, tilasta jossa se oli buuttiluupissa rikkoutuneen kovalevyn jäljiltä. Tuolla se elpyi konkkien ja kovalevyn vaihdon jälkeen.
  http://www.tapworld.net/index.php?o...mptysettingstfd&catid=21:fw-patches&Itemid=42