Terminator: Sarah Connorin aikakirjat (Subin tahtiin)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana Professional, 10.11.2008.

 1. waveringradiant

  waveringradiant Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.05.2009
  Viestejä:
  13
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kakkoskauden suurin ongelma on ollut se, ettei siinä ole juuri minkäänlaista punaista lankaa. Mennään paikasta toiseen, tavataan ihan ihmeellisiä tyyppejä jotka unohtuvat heti seuraavissa jaksoissa, keskitytään täysin epäolennaisuuksiin yms. Lyhyempänä olisi toiminut paremmin. Lisäksi kummasti unohdellaan asioita, jotka vielä ensimmäisellä kaudella olivat (tai ainakin näin annettiin ymmärtää) oleellisessa osassa (esim. Turk). Pettymys tämä kausi on suurimmaksi osaksi ollut, vaikka potentiaalia tietenkin olisi vaikka mihin. Nyt käsikirjoittajat eivät oikein tiedä mitä tekisivät erinäisillä palikoilla, joista saisi messevän palapelin ja kokonaisuuden.
   
 2. Rokkari

  Rokkari Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.08.2005
  Viestejä:
  2 385
  Saadut tykkäykset:
  0
  Cromartien tuhouduttua sarjasta kyllä katosi sellainen tietty termismeininki ja selkeä juonen suunta.
   
 3. crosshead

  crosshead Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.12.2009
  Viestejä:
  19
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei se nyt ihan noinkaan. Connorit vain saivat aika kasan johtolankoja tutkittavikseen, Turk ei ole heiltäkään ihan kokonaan unohtunut, mutta jäljet pääsivät kylmenemään. Heillä ei kertakaikkiaan ole mitään mistä etsiä, mutta käsikirjoittajat eivät ole Turk'ia unohtaneet, vaan se on piilossa ZeiraCorpin kellarissa.

  Vaikka turhaan minä varmaan selitän, jos ei ole tähän mennessä sarjan olemusta ymmärtänyt.

  On helppo leimata TSCC terminaattorin teiniversioksi, mutta eri asia on pitääkö se paikkansa. Mutta yksi asia on varma, jos sarjan tarkoituksena on olla jonkinlainen kasvukertomus, niin sitten on ihan selvää että John Connorin pitää olla suurin piirtein sen ikäinen kuin on, ja ykköskaudella hieman lapsellinen käytökseltään.

  Ja olkoot Jameron shippaamisesta mitä mieltä hyvänsä, niin "Samson & Delilah" on hyvä jakso. Käsikirjoitus on jotakuinkin täydellinen, melkein mikä tahansa muutos tekisi siitä vain huonomman. Se jätti juuri sopivasti epävarmuuksia, ja herätti monia kysymyksiä, joihin tuskin edes aiotaan vastata... Oikeastaan, ainoa varma vastaus mikä niihin kysymyksiin edes voitaisiin antaa olisi kuula John Connorin päässä, kaikki muut vaihtoehdot jättävät jonkin verran epävarmuutta.

  Terminaattorit ovat aina kulkeneet ihmisyyden rajamailla ja pohtineet miten inhimillisiä koneet voivat olla. Siihen nähden, naispuolinen kone ei ole pelkästään looginen, vaan kertakaikkiaan paras mahdollinen valinta.

  TSCC on looginen jatko T2:n seuraajaksi. T3 sen sijaan on loppujen lopuksi ihan turha, pelkkä T2:n uudelleen filmatisointi. Mitä nyt, äiti vaihdettiin tyttöystävään, ja terminaattorien numerosarjoja päivitettiin tuoreempiin, joista tosin T-800 sarjan vaihtumista T-850 sarjaan ei näe kuin numeroista, etenkään kun malli pysyi C-101:nä, joskin Cyberdyne taisi vaihtua miltei pakosti Cyber Researchiin, mikä on jo melko mielikutukseton vaihto, mutta pakollinen syystä että Sarah tuhosi em. puljun edellisessä elokuvassa.

  Vertauksen vuoksi, voisin mainita, että "Cyber" firmoja ei Sarah Connorin aikakirjoista taida löytyä, mikä osoittaa että käsikirjoittajat ovat edes hetken aikaa miettineet mitä Cyberdynen työlle ja työntekijöille T2:n jälkeen tapahtui.
   
 4. crosshead

  crosshead Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.12.2009
  Viestejä:
  19
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ja niille jotka jotain hyvän päälle ymmärtävät, suosittelisin seuraavaa adressia:

  http://www.petitiononline.com/Ttscc79/petition.html

  Adressilla yritetään saada joku jatkamaan sarjaa, kun Fox ei kolmatta kautta enää aio tehdä.

  Ja jos minulta kysytään, niin sarjahan on vasta pääsemässä vauhtiin, sen lopettaminen tässä vaiheessa olisi suuri virhe. Jos se ei heti sytyttänytkään ykköskaudesta lähtien, niin sehän on jatkuvasti muuttunut parempaan suuntaan. Kuka toope lopettaa sarjan joka on selvästikin menossa parempaan suuntaan?

  Vaikka toisaalta, pidetäänhän sitä monia joskus muinoin hyvinä alkaneita sarjoja ihan keinotekoisesti hengissä tuotantokaudesta toiseen, vaikka käsikirjoittajilta loppuivat ideat jo kauan aikaa sitten.
   
 5. hkj

  hkj Avatar Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.09.2003
  Viestejä:
  4 126
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuo petition on aivan järkyttävän huonosti kirjoitettu.
   
 6. crosshead

  crosshead Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.12.2009
  Viestejä:
  19
  Saadut tykkäykset:
  0
  Se on kyllä totta. Vaikka en minäkään mikään kielipoliisi ole, niin joka ainoan sanan aloittaminen isolla kirjaimella on kyllä jotain järkyttävää, sen lukeminen on suoraan sanottuna hankalaa... Mutta hyvän asian puolesta sen voi kuitenkin allekirjoittaa.
   
 7. Generig

  Generig Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  24.01.2004
  Viestejä:
  1 879
  Saadut tykkäykset:
  5
  Minulle tämä sarja on ollut laskusuhdanteessa koko ajan. Viimeiset jaksot ovat olleet kuraa. Käytännössä vain teinidraamaa eikä terminaattoreista tietoakaan. Pääosan esittäjät ovat "siloposkia" ja mallikatalogista poimittuja jotka eivät vastaa lainkaan esim T2:sen mielikuvaa. Ok, ei näin tarvitsekkaan olla. Silti sarjan taso on nyt pohjamudissa eikä sitä kannata jatkaa ainakaan tällä samalla kaavalla.
   
 8. crosshead

  crosshead Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.12.2009
  Viestejä:
  19
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kuka oikeasti uskoo että John Henry olisi Skynet?

  Jotenkin nuo keskustelut Ellisonin kanssa eivät oikein maalaa sitä kuvaa minkä Skynetistä saa. Ja se miksi Weaver välttämättä haluaa ihmisiä juttelemaan John Henryn kanssa... Ensin se Tohtori Sherman, ja nyt Ellison. Jos minulta kysytään, niin Babylon/John Henry oli huomattavasti pelottavamman kuuloinen, alussa kuin nyt. Jotenkin ei vain taida John Henryn aineksista summautua Skynetin kaltaista psykopaattia.

  Ehkäpä ongelma onkin siinä, että aiemmat terminaattorit olivat liian yksinkertaisia... Vanhat terminaattori fanit odottivat sitä samaa, ja nyt osa heistä on pettyneitä, eivätkä ollenkaan ymmärrä koko sarjan luonnetta, joka on aika mutkikas välillä. Mutta ei ollenkaan huonosti kirjoitettu, päinvastoin, ihmeellisyyksiin tulee vastauksia, aikanaan, kunhan vain jaksaa odottaa ja antaa sarjan jatkua. Se liikkuu jatkuvasti eteenpäin, nostaa uusia kysymyksiä, ja tarjoilee tasaiseen tahtiin vastauksia vanhoihin, jos vain osaa etsiä.

  Ja mitä Cameroniin tulee, niin koettakaa jo ymmärtää... Terminaattorit ovat aina hakeneet ihmisen ja koneen rajoja, aina. Cameron, naispuolinen terminaattori on täydellinen valinta tähän hommaan, nimenomaan rajojen hakemisena, ellei peräti niiden kyseenalaistamisena?

  John Henry, Weaver, ZeiraCorp, se juttu ei ole mitenkään yksiselitteinen.

  Ja Weaverin hyökkäys siihen "ilmastointi-firmaan", tuntuuko se siltä että se oli ZeiraCorpin tehdas? Miksi he olisivat omansa tuhonneet? No, okei, ehkäpä jälkiään peittääkseen, mutta sittenkin jäljelle jää epäilys.
   
 9. waveringradiant

  waveringradiant Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.05.2009
  Viestejä:
  13
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ne, joiden mielestä se on floppi eikä tuota tarpeeksi rahaa. Tai yhtä hyvin voi kysyä, että kuka toope haluaa katsoa sarjaa, joka selvästikin on menossa muka "parempaan" suuntaan? Aika harva, sarjan katsojaluvuthan laskivat kuin lehmän häntä. Sitä voi aina arvailla, mistä katsojakato johtuu: minun veikkaukseni on se, että sarja meni monen mielestä huonoon suuntaan ja keskittyi epäolennaisiin asioihin, teinilässytyksiin, unihömpötyksiin ja muihin ja ehkä nämä harha-askeleet antoivat sarjalle kuoliniskun. Sarahin hahmoonkaan ei tuoda mitään uutta saatika mielenkiintoista, vaikka sarjan nimikin jo melkein velvoittaa että antakaa nyt jotain.
   
 10. crosshead

  crosshead Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.12.2009
  Viestejä:
  19
  Saadut tykkäykset:
  0
  Katsojaluvuilla on aika paha mitata sarjojen laatua, ei tarvitse kuin vilkaista niitä listoja, ja tajuaa ettei niillä ole mitään tekemistä laadun kanssa.

  Ja sitten semmoisen jutun olin kuulevinani, että Fox olisi antanut sille liian hyvän paikan toisella kaudella. Siinä on se vika, että sci-fi harvemmin pärjää katsojaluvuissa ns. "suuren yleisön ohjelmien" kanssa, scifi-fiä katsotaan useimmiten huonommilla ohjelmapaikoilla, jolloin ei tarvitse kilpailla parempien kanssa, ja bisnespuoli näyttää paremmalta kun niihin aikoihin ei saa mitään ennätysyleisöjä kuitenkaan, scifin ystävät kuitenkin katsovat oli aika mikä hyvänsä, kun vaihtoehtojakaan ei ole.

  Teinilässytyksiinkään ei yleensä kuulu se, että tyttöystävä onkin tulevaisuudesta, ja tuotu menneisyyteen osana suunnitelmaa, johon tämän kuolema olennaisesti kuuluu. Tottakai, se suhde pitää kehittää, ja se saattaa näyttää teinilässytykseltä, mutta jos ei kykene näkemään sen läpi, niin sitten tämä taitaa olla liian vaikea sarja sinulle.

  Ja "unihömpötyksestä" rohkenen olla eri mieltä, se uni-, tai oikeammin, harha-jakso kun oli kuulustelu, sellaisena kuin Sarah sen koki, huumattuna. Toinen vaihtoehto olisi ollut esittää se kuulustelijan näkökulmasta, mutta se alkaa olla jo sen verran puhkikulutettu teema, että siitä on vaikea repiä irti enää mitään mitä Jack Bauer ei olisi jo tehnyt. Se että koko jakso yllättäen paljastuukin harhaksi, ja "muistikuvat" koko ajan eteneväksi todellisuudeksi, oli yllättävä veto, ja tuore tapa kuvata jotain tälläistä.
   
 11. crosshead

  crosshead Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.12.2009
  Viestejä:
  19
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hieman kertailin mielessäni terminaattorin tarinaa, aina James Cameronin painajaisesta "Cameroniin".

  Kaikkihan alkoi kun James Cameron näki painajaisen. Siitä hän keksi robotin jota hän itse kuvaili "kromiseksi luurangoksi", tai "teräksiseksi Kuolemaksi".

  Terminator - Tuhoaja (1984), vastaa tätä alkuperäistä ideaa jotakuinkin täsmälleen, sen esittämä terminaattori, T-800 sarjan malli 101, on sieluton, sydämetön ja väsymätön tappokone.

  Terminator 2 : Tuomionpäivä. Kertoo hieman toisenlaisesta terminaattorista, kyseessä on toki edelleen identtinen T-800 sarjan malli 101, mutta tällä kertaa terminaattoria päästään katsomaan hieman muistakin kuvakulmasta kuin pyssyn takaa, ja sieltä paljastuukin ihan uusia ulottuvuuksia, niihin ei toki uppouduta, mutta siellä täällä tarjoillaan pieniä yksityiskohtia jotka kertovat terminaattoreista jotain. Tuskin mikään kuvaa asenne muutosta terminaattorielokuvien välillä yhtä voimakkaasti kuin Sarah Connorin puheet, koneista ja ihmiselämän arvostuksesta. Toisaalta, Sarah ei puhu pelkästään koneista, vaan myös meistä, ihmisistä.

  TSCC vie terminaattorin tutkiskelun ihan uusille tasoille, mutta samalla pistää remonttiin vanhat jaot...

  Siinä missä T1 oli todella perinteinen Hollywood elokuva, sen tarinassa on selkeä konna, sieluton tappaja, sankari ja pelastettava uhri. TSCC esittelee kokonaan uusia näkökulmia, se esittelee mm. "harmaat", skynetin puolelle kääntyneet ihmiset ja sitten jossain sillä välillä liikuskelee Jesse, joka on pettänyt Connorit ja vastarintaliikkeen, mutta ei ainakaan omasta mielestään ihmiskuntaa. Ja loppujen lopuksi käy hyvin selväksi, ettei rajaa hyvien ja pahojen välille vedetä ihmisen ja koneen väliin. Tämän rajanvedon toki jo T2 asetti kyseenalaiseksi tuomalla areenalle John Connorin käskyjä noudattavan T-800 sarjan terminaattorin, mutta rajaa ei murskattu läheskään yhtä perusteellisesti kuin sarjan toimesta.

  Ehkäpä pahuutta ei loppujen lopuksi löydykään terminaattorien metallisista kalloista, johteista ja puolijohteista, vaan ehkäpä pahuus löytyykin lopulta koneiden luojista itsestään, meistä ihmisistä.
   
 12. Pulse+

  Pulse+ Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  11.03.2004
  Viestejä:
  555
  Saadut tykkäykset:
  45
  Hyviä postauksia sinulla. Voin ne sarjan ja elokuvien fanina myös allekirjoittaa. Mitäpä tuohon muuta voisi lisätä, kuin quoten toisesta samaa aihepiiriä sivuavasta elokuvasta:

  "Your flesh is a relic, a mere vessel. Hand over your flesh and a new world awaits you. We demand it."

  -A.I. Ambassador, The Second Renaissance

  Loppukevennykseksi hieman pelimaailman Cameronia (Forza Motorsport 3):

  [​IMG]
   
 13. Vesa

  Vesa Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  27.02.2000
  Viestejä:
  1 033
  Saadut tykkäykset:
  2
  Juuri näin.
   
 14. ZED

  ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  3 153
  Saadut tykkäykset:
  94
  Sarjojen laatua ei aina mitata katsojaluvuilla, mutta joissakin tapauksissa mainoksia katsovien "asiakkaiden" vähäinen määrä johtaa valitettavasti tuotannon "terminointiin". Näinhän on tapahtunut tv-tuotantojen historiassa useasti. Toisaalta taas minkä tahansa potaskan tuotantoa jatketaan "maailman tappiin" mikäli sen ääressä "pörrääviä" katsojia riittää ja ne vieläpä ovat mainostajien kohderyhmää.

  --------------------

  Jotkin episodit tässä "TSCC:ssä" eivät mielestäni ole olleet kovin hyviä, mutta kokonaisuus on ollut sellainen että toivoisin sarjalle jatkoa. On osin ymmärrettävää että välillä tapahtumat eivät ole järin vauhdikkaita, sillä tv-sarja antaa nimenomaan enemmän aikaa taustojen syventämiselle ja tapahtumien pohjustamiselle.

  Sarjan käsikirjoitus kuitenkin hiukan askarruttaa: Oliko tämän sarjan juoni jollakin tasolla kirjoitettu alusta loppuun jo siinä vaheessa kun 1. kauden kuvaukset aloitettiin? Vai onko niin että käsikirjoittajat keksivät suuriakin linjoja vasta siinä vaiheessa kun "sille sillalle päästään" eli vasta kun on pakko? Jälkimmäinen vaihtoehto ei välttämättä ole kovin hyvä vaan voi johtaa vähemmän kurinalaiseen rönsyilyyn eikä mitään keskeistä asiaa saada päätökseensä. Palapelin palasten runsas määrä hiukan viittaa tähän.
   
 15. crosshead

  crosshead Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.12.2009
  Viestejä:
  19
  Saadut tykkäykset:
  0
  Valitettavan totta, ja sanoisin, että jossain määrin jopa ymmärränkin niitä jotka tätä asiaa joutuvat bisnesvinkkelistä tarkastelemaan. Tuskin tämä nykyinen taloustilannekaan hirveästi auttaa, joten sarjojen karsiminen tuottavuusasteikon alapäästä on bisnespuolelta sinänsä looginen ratkaisu.

  Mutta näin fanina, en sitä hyväksy, ja jos on olemassa edes teoreettinen mahdollisuus, että sen saisi jollekin muulle kaupattua, niin mikäs siinä, ja mikäli adressi siinä vähääkään auttaa, niin ainoa kysymys jonka minulta kuulee on "mihin voin nimeni kirjoittaa?".

  Jaa-a, minä en ehkä ole paras henkilö tätä sanomaan, mutta kyllä minusta tuntuu että juonta on jollain tasolla mietitty vähän pitempäänkin. Enkä nyt halua sen tarkemmin kuulemiani selittää, mutta ymmärtääkseni jopa Vick vaikuttaa omalta osaltaan tarinaan vieläkin (T-888, jonka tehtävänä oli varmistaa ARTIEn synty).

  Ja luulisin että Rileyn kuoltua tämä Riley/Jesse stoori alkaakin olla paketissa pikkuhiljaa, mikä siivoaakin niitä palasia jo ihan mukavasti, ja jäljelle taitaa jäädä lähinnä enää ZeiraCorp ja Kaliba, niihin liittyvine yksityiskohtineen, ja sitten se HK, josta nyt ei ole ihan varmuutta kenelle se kuuluu, onko asialla jompikumpi noista firmoista, ovatko nuo kaksi yhtä ja samaa vai onko pelissä muitakin pelaajia... Tosin, luulisi että korkeintaan kaksi firmaa olisi ihan riittävästi, yksikin riittäisi, olettaen että John Henry olisi jollain tapaa kytköksissä Skynettiin, mitä tosin hieman epäilen.
   
 16. opelman

  opelman Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.10.2007
  Viestejä:
  1 592
  Saadut tykkäykset:
  56
  jos joku vois lyhyesti kertoo mitä eilisessa jaksossa tapahtu? ku jäi näkemäti ja ei näy uusintanakaan tulevan subilla.
   
 17. hkj

  hkj Avatar Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.09.2003
  Viestejä:
  4 126
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kaikki epäilivät Cameronin tappaneen Johnin tyttöystävän, Sarah (ja myös John?) mietti tappaako Cameron mutta tyytyi tuhoamaan "kaikki" Cameronin varaosat, Skynet opetteli moraalisääntöjä leikkimällä piilosta Ellisonin kanssa - piilotti Savannah Weaverin joka lopulta löytyi jonka jälkeen Ellison torui Skynettiä ihmisen hengellä leikkimisestä (Catherine Weaver vaan hyssytteli, että Skynetin pitää oppia tekemällä). Jesse muisteli menneitä ollessaan metallin alaisena sukellusveneen miehistössä, tulevaisuuden John Connor antanut metallille tehtävän eikä ollut kertonut siitä muille - lopussa näytettiin että terminaattorit ehkä lähtivät kantamaan laatikkoa sukellusveneelle, eivät ainakaan heti ampuneet ihmisiä. Jesse alkaa ratketa liitoksistaan niin henkisesti kuin fyysisestikin. Cameron rakastaa Johnia 51% todennäköisyydellä eikä tapa pulua samalla todennäköisyydellä (eli on edelleen kone ei ihminen ;) ) - John ei oikein tiedä mitä Cameronille tekisi. Juoni ei ainakaan itselle auennut edellistä jaksoa enempää, eli jakso ei mielestäni kuljettanut juonta ihmeemmin eteenpäin.
   
  Viimeksi muokattu: 28.12.2009
 18. opelman

  opelman Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.10.2007
  Viestejä:
  1 592
  Saadut tykkäykset:
  56
  kiitosta tästä jakson tapahtumien kerronnasta.
   
 19. crosshead

  crosshead Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.12.2009
  Viestejä:
  19
  Saadut tykkäykset:
  0
  No, kyllähän se jotain kertoi ainakin Jessen menneisyydestä. Ainakin minun mielestä oli aika mielenkiintoista, että alunperin Jesse oli täysin tyytyväinen T-triplakasiin veneensä kipparina, jopa Derek muistutti häntä siitä mikä se on.

  Ja täsmennyksenä kerrottakoot, että kaikesta huolimatta John ainakin jollain tasolla haluaa uskoa Cameronin rehellisyyteen, ja ilmeisesti löytääkin todistusaineistoa joka antaisi ymmärtää että Cameron ei ole Riley'n tappaja. Siitä huolimatta John kohtelee Cameronia ilkeästi, tosin ei ehkä siksi että epäilisi tätä, vaan ehkäpä viimeisimmän käytöksen takana olivat tunteet jotka Rileyn ääni toi pintaan, terminaattorit kun tunnetusti osaavat matkia ihmisten ääniä virheettömästi, ja poliisitutkinnalta välttyäkseen John käski Cameronin soittaa Rileyn vanhemmille samalla kun hän itse kävisi siellä "etsimässä" Riley'a. Cameronin mielestä olisi uskottavampaa että Riley haluaisi puhua Johnille, joten puhelimessa tämä pyytää Rileyn äänellä hänen isäänsä antamaan puhelimen Johnille, jolle jo kuolleen Rileyn ääni tuntuu olevan hieman liikaa.

  Ja Jesse yrittää vielä toteuttaa alkuperäistä suunnitelmaansa, huolimatta siitä että hän itse tappoi Rileyn, eikä Cameron. Tätä kun muut eivät tiedä, joten hän esittää että Cameron on tappaja, tai oikeammin, hän ei oikaise Derekin käsitystä tappajan henkilöllisyydestä.

  Muista en tiedä, mutta itse ainakin sain sellaisen käsityksen, että Jesse aloitti baaritappelun, lähinnä peittääkseen edellisen tappelun jäljet, oletettavasti siksi että näin hänen ei tarvitse selitellä tappelun jälkiä Derekille.

  Ja jaksosta yleensä, tuli sellainen tuntu, että se käsitteli muutenkin lähinnä Jesseä, alkaen hänen muistikuvistaan sukellusvene USS Jimmy Carterilla, baaritappeluun, ja keskusteluun Derekin kanssa. Minun mielipiteeni on, että koko jakson ajan Jesse toimi harkitusti ja suunnitelmaansa toteuttaen, en toki kiellä etteikö hän olisi vaikuttanut väsyneeltä monellakin tapaa, mutta siitä huolimatta teot vaikuttavat ainakin jossain määrin harkituilta ja alkuperäisen suunnitelman mukaisilta, mikä ehkä lähinnä alleviivaa muutosta hänen persoonassaan, ihmisestä joka joskus oli valmis sanomaan T-888 kipparia "hyväksi jätkäksi", ihmiseen joka on valmis tappamaan/uhraamaan muita ihmisiä, valehtelemaan ja manipuloimaan jopa rakkaimpia ystäviään (ml. Derek), toteuttaakseen suunnitelmansa, johon olennaisena osana kuuluu, että John itse päättää Cameronin kuolemasta.

  Ymmärtääkseni USS Jimmy Carterin miehistö, tai ainakin merkittävä osa siitä tulee kuolemaan ainakin osin John Connorin uudelleen ohjelmoimien koneiden vuoksi. Mikäli olen oikein ymmärtänyt, niin ainakin Jessen mielestä osa hänen miehistöstään kuoli koska John Connorin koneet pitivät tehtäväänsä ihmishenkiä tärkeämpänä. On melko ironista, että nyt Jesse on tullut menneisyyteen suunnitelmanaan uhrata Riley Dawson, oikeastaan vain yhden koneen ja yhden miehen vuoksi. Jessen mielessä ristiriitaa ei ole, vaan hänen mielestä Cameron ja John Connorin suhtautuminen koneisiin muutenkin on syynä hänen miehistönsä kohtaloon, minkä vuoksi, oman miehistönsä pelastaakseen, John Connorin suhdetta koneisiin on muutettava, mistä syystä Riley Dawson on uhrattavissa, sodan uhri.

  Tosin, mikäli asiaa tarkastelisi John Connorin näkökulmasta, voisi ehkä nähdä koneiden hyödyt laajemminkin. Ehkäpä jopa ihan täsmälleen samalla logiikalla USS Jimmy Carterin miehistö oli uhrattavissa. Mittakaava on suurempi, mutta logiikka sama. Jesse vihaa koneita juuri samoista asioista joihin itsekin syyllistyy.
   
 20. Axeli

  Axeli Käyttäjä

  Liittynyt:
  26.01.2009
  Viestejä:
  33
  Saadut tykkäykset:
  0
  tää sarja on vähän arvotus mulle:

  Ekoja jaksoja kun näin, tuntu hirveeltä kuralta ja jäi kesken.

  Eilen katsoin sattumalta Subilta yhden jakson, ihan ok kamalta vaikutti.


  Katsoinko jonkun seasonin viimesen jakson ja onko sarja loppumassa? Miten kauan kestää alussa, että sarja ns. paranee edes vähän?