Terminator Salvation (Terminator 4) (Christian Bale) (2009)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Blizzard, 27.05.2002.

 1. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 057
  Saadut tykkäykset:
  22
  Tavallaan tuo on jo yksinkertaistettuna käytössä. Viestiketjun ylälaidassa näkyy "Rating"-kohta, josta klikkaamalla viestiketjulle voi antaa tähtiä. Alun perin ideana tuossa oli, että tuota tähditystä käytetään siihen, että elokuvakohtaisissa ketjuissa voi antaa tähdityksen itse elokuvalle. Saatu keskiarvo näkyy sitten suoraan ketjun nimen vieressä alafoorumin ylätasolla.
   
 2. opelman

  opelman Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.10.2007
  Viestejä:
  1 589
  Saadut tykkäykset:
  55
  voisko sen sitten muuttuu muotoon pisteet elokuvalla? kun nyt on pisteet keskustelusta? mutta samapas tuo mitä siinä lúkee. Jokainen vaan napsimaan pisteitä nyt.
   
 3. Wick

  Wick Say it in slugs Tukijoukot

  Liittynyt:
  11.11.2002
  Viestejä:
  2 150
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tuli tuossa kuunneltua ja fiilisteltyä T2:n soundtrackin parissa illalla vielä ja mieleen nousi kyllä kysymys että miksi ihmeessä sitä Fiedeliä ei voitu ottaa tähänkin säveltämään (tai miksei miestä ylipäänsä kukaan nykyään enää käytä elokuvamusiikin tekemiseen.) Onhan Elfmanikin yleispätevä vielä tänä päivänä vaikka kultakautensa oli jo n. 20-15 vuotta sitten, mutta ainakin minusta Terminaattoreiden oleellinen osa on tuollainen kolkko, ambientpohjainen "koneilla maustettu" score eikä mikään 'yleispätevä perushuttu.'
   
 4. MikkiHiiri

  MikkiHiiri Do It Yourself Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.10.2003
  Viestejä:
  3 765
  Saadut tykkäykset:
  14
  Tämä on hyvä idea. Tuohan voisi toteuttaa sillee että olis pakko valita tosta thread rate ominaisuudesta joku arvo ekan säikeeseen postatun viestin yhteydessä.
   
 5. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 057
  Saadut tykkäykset:
  22
  No vähän vielä ot:tä. Moni kirjoittaa elokuvathreadeihin myös ennen elokuvan katsomista, joten sinänsä tuollainen ei toimisi.
   
 6. MikkiHiiri

  MikkiHiiri Do It Yourself Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.10.2003
  Viestejä:
  3 765
  Saadut tykkäykset:
  14
  Heh joo tosiaan. Pitäis olla erikseen leffa-arvostelu säikeet.
   
 7. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 652
  Saadut tykkäykset:
  173
  Ohhoh! Ensimmäistä kertaa ylläolevan viestin johdosta huomasin nuo tähdet. Eihän siihen mennytkään kuin +6000 postausta... :D Tosin ehkä se kertoo myös siitäkin, että kovin hankalasti luettavissa ne jotenkin ovat. Minusta ne tähdet voisi sijoittaa ketjun nimen perään ja niin että ne näkyisivät myös tuolla kunkin foorumin ketjuluettelossa.
   
 8. ana198

  ana198 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.12.2006
  Viestejä:
  2 735
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vielä OT. Eikö olisi hienoa että kaikki tosiaan käyttäisivät tuota tähditystä ja sen mukaan laskettaisiin se DPrating(tai joku muu nimi), eikös se ole jotenkin niin että jos annat 5tähdestä 3tai yli niin tulee se fresh(edelleen RT:n termejä käyttäen) ja alle 3 niin rotten ja sitten muodostettaisiin RT:n tyyliin semmonen prosentti sen mukaan, minusta ainakin parempi systeemi kuin suora keskiarvo. Tietty joku voisi keksiä jonkin omaperäisemmänkin tavan;) Itse myös vasta tänään kuulin että noi tähdet on tarkoitettu sille elokuvalle annettavaksi:)
   
 9. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 057
  Saadut tykkäykset:
  22
  Aiheesta on oma ikiaikainen ketjunsa, jatketaan vaikka siellä -> https://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php?t=1492. Voin myöhemmin tehdä tähän elokuvafoorumin puolelle vaikka stickynä tähtien käytöstä ohjeistuksen, josko sitä sitten useampi huomaisi käyttää.
   
 10. Wick

  Wick Say it in slugs Tukijoukot

  Liittynyt:
  11.11.2002
  Viestejä:
  2 150
  Saadut tykkäykset:
  1
  Pitää vielä sen verran purkaa ajatuksia elokuvan (ja tällaisten vastaavienkin) tulevaisuudenvisiossa olevasta epäkohdasta: hassua miten ydinsodan jälkeen maan alla piileskelevillä ihmiskunnan rippeillä on aina ne helmenvalkoiset valkaistut hampaat ja tukka, joka näyttää siltä että hoitoaineita on mennyt pullo jos toinenkin (esim. Bloodgoodin hahmo) - sitten vähän hierotaan nokea naamaan ja sillä koitetaan saada "likaisen ihmisen" efekti. Joten ei huolta vaikka ydintuho tulisi, kauneusbisnes kukistaa sen jälkeenkin!
   
 11. ArttuPrkl

  ArttuPrkl Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.02.2006
  Viestejä:
  406
  Saadut tykkäykset:
  3
  Tosiaan, yks asia joka jenkkileffoissa aina ärsyttänyt. Niiden järjetön fetissi valkoisiin hampaisiin joka tuhoaa tehokkaasti leffoissa illuusion kaikenmaailman kerjäläisistä ja muista resupekoista. Siis WTF were they thinking? Ens mietitään rähjäinen ulkonäkö viimeisen päälle ja sitten silmiä häikäisevät valkoset hampaat ei muka yhtään käy häiritsevästi silmään? Vissiin taas jotain salapropagandaa nuorisolle että muistakaa aina pestä hampaat yms.
   
  Viimeksi muokattu: 11.06.2009
 12. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 652
  Saadut tykkäykset:
  173
  Riippuuhan tuokin toki leffasta. En tietenkään nyt muista missä leffassa on tosi valkoiset hampaat ja missä ei, mutta uskoisin, että T4:n kaltaiset blockbusterit ovat muutenkin hyvännäköisten ihmisten (leffatähtien) elokuvia -- katsojia kosiskellaan myös ulkonäöllä. Vai piditkö kauhean realistisena hahmona tätä T4:n brunettenaista
  joka auttoi Marcusta?
  Oikeassa elämässä ei taitaisi ydintuhon jälkeinen naissotilas ihan noin veistoksellinen, muodokas ja hyvällä iholla varustettu olla. :)

  Hollywood on Hollywood, ja kun siellä trendi on se, että kaikilla pitää olla oikeassa elämässä vähintään helmenvalkoiset hampaat, niin eivät elokuvastudiot varmistakaan ala maksamaan kuluja hampaiden CGI-kellertämisestä tai tekohampaista koko näyttelijäkaarrille -- varsinkin kun juuri se hyvännäköisyys (seksillä myyminen) on osa pisnestä kuin pisnestä sielläpäin.
   
 13. Recce

  Recce Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 917
  Saadut tykkäykset:
  218
  Varsinkin Saving Private Ryanissa ja Band of Brothersissa tämä hampaiden valkoisuus vit*ttaa sunnattomasti.
   
 14. Goofy75

  Goofy75 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.09.2005
  Viestejä:
  1 359
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsekkään en ole noita rating tähtiä huomannut:sleep: ei sentään mennyt yhtä kauan kuin Elviksellä.
   
 15. Golem

  Golem Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.11.2003
  Viestejä:
  176
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt kun jälkeenpäin alkaa miettimään niin eihän tässä elokuvassa ollut edes tarinaa eikä mitään dramaturgista jännitettä kuin ehkä Worthingtonin esittämän
  cyborgin
  kohdalla, joka sekin jäi jonkinlaiseksi Connorin yhdentekevää ja tylsän puisevaa hahmoa pönkittäväksi statistiksi.
  Ja sitten kun terminaattoreiden kansoittama tulevaisuus ei olekaan painajaismainen vaan jonkinlainen dyyni/mad-max fantasia niin se vie pohjan siltä mihin edellisissä elokuvissa on viittailtu.
  Kummallista miten yleensä erittäin vakuuttava Michael Ironsidekin onnisti vesittämään oman hahmonsa. Heheh, itse asiassa se vesittyikin aika pahasti :D
   
  Viimeksi muokattu: 12.06.2009
 16. jkalapet

  jkalapet Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  27.02.2003
  Viestejä:
  142
  Saadut tykkäykset:
  0
  On selvää, että etenkin kakkososan erinomaisuus kummitteli tätä katsoessani. Se vaikuttaa väistämättä mielipiteeseen, vaikka vertailu tämän ja aikaisempien osien välillä ei olisikaan reilua.

  Silti, vaikka tätä kuinka yrittäisi arvioida "itsenäisenä" teoksena, niin kyllä tämä oli siitä huolimatta huono tekele. Pidän jopa kolmososaa parempana. Tosin lähinnä Arskan läsnäolon takia.

  Soundtrackin tyyli oli periaatteessa täysin sopimaton. Ei Terminator-maailmaan sovi mikään "Marvel-tyylinen" pauhaus. Käytännössä kun elokuva kuitenkin oli tällaista ADHD-huttua, niin ehkä kuitenkin oli parempi tämä ratkaisu, kuin väärinkäyttää Fiedelin talenttia tällaiseen kuraan.

  Sitä alkaa kaipaamaan itse Cameronia takaisin pinnalle näyttämään näille paskahousuille, kuinka scifi-actionia oikeasti pitää tehdä. En tarkoita uutta Terminatoria, vaan edes jotain. Mitä lie mahtaa mies puuhata nykyään.
   
 17. JPH

  JPH Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  02.02.2003
  Viestejä:
  2 907
  Saadut tykkäykset:
  4
 18. mustis

  mustis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.11.2004
  Viestejä:
  1 510
  Saadut tykkäykset:
  16
  McG tyyli näkyi über-stunteissa ja yli-täpärissä tilanteissa, jotka kyllä menevät jo vähän liikaa yli minun makuuni. T1 tuntuu tämän rinnalla suorastaan realistiselta dokumenttielokuvalta.
  Marcus roikkuu sileän lentokoneen reunalla, prätkä menee vaijerin päässä heijarilla lento-terminaattoria päin ja sokerina pohjalla rosoinen rautakanki tulee John Connorista läpi, mutta ei tunnu missään, sideharsot vaan rinnan päälle ja huilaamaan
  Lisäksi terminaattorien taistelutyyli kummastutti. Ihmisiä paiskottiin ja heiteltiin, mutta mitä terminoimista se muka on, tulee mieleen enemmänkin wrestling ja näyttämisen halu, jotka eivät ole kovin konemaisia piirteitä. Ykkösessä Arska pyrki vain tappamaan uhrinsa suoraviivaisesti vaikka sitten lykkäämällä käden sydämen läpi eikä näyttämään että hei minähän paiskon sua ensin kuin litran mittaa ja sitten vasta tapam.

  Mutta joo, purnauksista huolimatta. ei ollenkaan hullumpi, turhan totinen, mutta tosi näyttävä.

  Viittauksia pop-kulttuuriin piisasi yllin kyllin
  - Marcus heitti tuolin Skynet-ruudun läpi samaan tyyliin kuin nainen heitti moukarin Isoveli-kaukovarjostimen läpi Applen klassikkomainosfilmissä 1984
  - Lopputaistelussa tehtaalla samoja taistelukoreografioita kuin T1:ssä
  - robotti matki ihmisen ääntä kuin T1/T2
  - sula metalli kuin T2:ssa mutta jostain syystä tällä kertaa ei sulattanutkaan robottia
  - ankerias-terminaattorit kuin Transformers tai Aliens
  - värimaailma ja varusteet ja nopean suljinajan käyttö eli visuaalinen ilme paljonkin kuin Minority Report
  - Ihmisten keräämisestä säiiöön tuli mielee Maailmojen Sota
  - You Could Be Mine biisi. Palvelee tarinaakin, sillä muistaakseni T2:ssa John Connor teininä kuunteli Gunnareita - miksei siis aikuisenakin nostalgiafiiliksissä
  - Skynetin päämajan maisema kuin Blade Runnerin kaupunki leffan alkuminuuteilla - tornien kärjessä kaasuliekit ja kaikkea
  - paljon muutakin, ei vain tule nyt mieleen
   
  Viimeksi muokattu: 13.06.2009
 19. MikkiHiiri

  MikkiHiiri Do It Yourself Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.10.2003
  Viestejä:
  3 765
  Saadut tykkäykset:
  14
  Itselle tuli noista mieleen, ikävä kyllä ennemminkin Matrix
   
 20. Crockett

  Crockett Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  01.03.2005
  Viestejä:
  1 016
  Saadut tykkäykset:
  95
  Viimeksi muokattu: 14.06.2009