Terminator Salvation (Terminator 4) (Christian Bale) (2009)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Blizzard, 27.05.2002.

 1. mlackke

  mlackke Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.10.2005
  Viestejä:
  94
  Saadut tykkäykset:
  1
  T800 esitti Roland Kickinger ja naama oli sitten korvattu CGI:llä (arskalla)
   
 2. Golem

  Golem Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.11.2003
  Viestejä:
  176
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei tämä huono elokuva ollut ollenkaan ja minusta ainakin hyvin ohjattu...

  Mutta jotenkin häiritsee että se on ihan ok että päärooliin laitetaan täysin sopimaton näyttelijä... Christian Bale ei sovi sankariksi..on siihen liian luiseva ja kapeahartiainen - tai odotas sopis se Half-Life elokuvan päänäyttelijäksi Gordon Freemaniksi...jos sellainen tehtäisiin.
   
 3. JPH

  JPH Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  02.02.2003
  Viestejä:
  2 907
  Saadut tykkäykset:
  4
  Eihän Michael Biehnkään mikään kaappi ollut.
   
 4. ArttuPrkl

  ArttuPrkl Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.02.2006
  Viestejä:
  406
  Saadut tykkäykset:
  3
  Eikä T2:n alussa näkynyt wanhaConnorkaan ollut mikään leveehartiainen bodari. Johnilla ei varmaankaan liiemmin ollu aikaa harrastella punttien nostelua, kun maailmanloput sun muut pikkujutut painaa päälle, u know.
   
 5. opelman

  opelman Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.10.2007
  Viestejä:
  1 589
  Saadut tykkäykset:
  55
  Siis whatta fuck. Täähän oli kerrassaan loistava. Kakkosen jälkeen paras. Ihan shittiä kaikki jauhaa että surkee. Tykkäsin toiminnasta. Alussa ahisti ihan oikeesti. Ja muutenkin oli ylläriä juonessa jne. :thumbsup: Oli tietty vähän toistoa edellisistä osista. Mutta niihän se on aina ollut ykkösestä lähtien. Isosta arskasta iso plussa. :thumbsup: En ois kyllä osannut ees kuvitella parempaa. Lissee ja äkkiä tai tää omax ;) nami nami. Oli se vähän tökerö kun yön yli nukkunut se selittely osuus.

  http://www.chud.com/articles/articl...NT-WRONG-WITH-TERMINATOR-SALVATION/Page1.html noinkohan ois ollut? ois ollut kyllä paree.
   
  Viimeksi muokattu: 10.06.2009
 6. ArttuPrkl

  ArttuPrkl Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.02.2006
  Viestejä:
  406
  Saadut tykkäykset:
  3
  Musta vähäsen tuntuu että moniin on liiaks iskoistunu se Terminaattori=Arnold ja tottakai tää oli huono terminaattorileffa kun ei ollu arnoldia muuten ku muutaman sekunnin CGI-vilauksena. En voi olla ajattelematta ettei tää tällasta murskahaukkuarvostelua ois varmasti saanu jos Arnoldi olis vielä ollu mukana kävelevänä nahkavaateaurinkolasi-mannekiinina koko leffan läpi.
   
 7. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 652
  Saadut tykkäykset:
  173
  Ei se Arskasta ole kiinni; saihan Terminator 3:nkin murskakritiikkiä osakseen. Kyse on enemmän siitä, että Cameronin Terminaattoreiden jälkeen ei ole pystytty luomaan samaa tunnelmaa niin toiminnan kuin filosofian suhteen. Kyllä minulle kelpaisi Terminator-elokuva ilman Arskaa kunhan se vain on sille alkuperäisellä Terminator-tunnelmalla tehty.

  Itse asiassa tämä Terminator-elokuvasarja on noudattanut pitkälti samaa kaavaa kuin Aliens-elokuvasarja. Molemmissa ykkösosat olivat uraauurtavia ja tiheätunnelmallisia, kakkososat samalla teemalla jatkavia mutta enemmän toiminnantäytteisiä, kolmososat jotenkin nihkeämpiä kuin kakkososat ja nelososat enemmän tribuuttielokuvamaisia ja hieman överiksi pistettyjä.
   
 8. Goofy75

  Goofy75 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.09.2005
  Viestejä:
  1 359
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olihan tämä erilainen kuin odotin, mutta ei todellakaan huono kuten monet ovat sitä haukkuneet. Toimintaa oli just sopivasti, tehosteet olivat näyttäviä ja tässä oli mielestäni jopa kunnollinen juoni. Innolla jään odottamaan jatkoa, jotenkin uskon että homma tästä vielä paranee. Mielestäni oli hienosti otettu vanhoista osista asioita, esim. Gunnarien biisi, Jeeppi ja huoltoasema. Ehkäpä Bale tekee saman Terminaattorille kuin se teki Batmanille, eli pelastaa sarjan se paskilta edellisiltä osilta.

  Mitä tulee koko Terminaattorin koko kysymykseen ja Arskan puuttumiseen.
  Ensinnäkin jos ruoka on kaikilta vähissä ja porukka joutuu syömään koiran ruokaa, ei siinä kukaan varmaan miltään kehonrakentajalta näytä. Bale oli just sopivan kokoinen, ehkä naama oli aika hoikka mutta se sopi tähän rooliin.

  Arskan puuttuminen ei haitannut pätkääkään, olishan se ollut ihan hienoa jos sillä olis pieni rooli ollut.

  3,5/5

  Ihme ettei joku ole jo haukkunut leffan todellisuutta paskaks. Leffan alussahan robotti repii Connorilta kengän jalasta, sit se onkin taas jalassa :)
   
  Viimeksi muokattu: 10.06.2009
 9. makemich

  makemich Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.09.2002
  Viestejä:
  1 425
  Saadut tykkäykset:
  96
  Kyllähän tämä aika kökkö oli, valitettavasti. Minusta Bale hoiti homman ihan yhtä hyvin kuin muukin kaarti eli tyydyttävästi mutta se pääasia eli uhkaava "terminator-tunnelma" puuttui koko leffasta tyystin. Meno oli helppoa ja tylsän suoraviivaista alusta loppuun...

  2/5
   
 10. ArttuPrkl

  ArttuPrkl Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.02.2006
  Viestejä:
  406
  Saadut tykkäykset:
  3
  IMDB:ssä sanottiin että moni nähny ton väärin ja Connorilla olis oikeesti ollu musta sukka toisessa jalassa kun
  räimi sitä invatermistä kopterin KK:lla.
   
 11. Crockett

  Crockett Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  01.03.2005
  Viestejä:
  1 016
  Saadut tykkäykset:
  95
  Juu kyllä se kenkä sieltä puuttuu. Tumma sukka vain jalassa joka saattaa hieman hämätä.
   
 12. MikkiHiiri

  MikkiHiiri Do It Yourself Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.10.2003
  Viestejä:
  3 765
  Saadut tykkäykset:
  14
  Olis varmaan pitäny olla valkonen tennis-sukka niin kaikki olis pitäny tätä täydellisenä leffana. :D

  Tulipa tosiaan käytyä tämä katsastamassa ja sieltähän paljastui ihan kohtuu kelpo tekele. Äksöni oli ihan näyttävää joskaan ei mullistavaa. Välillä päästiin melko hyvin T-tunnelmaan mutta vain hetkittäin. Jättirobo ja motskarirobot oli turhakkeita, sen sijaan T-600:ia olis saanu olla lisää. Alkupuolisko oli onnistuneempi mitä loppu.
  Loppuun olisin odottanut kunnon yhteenottoa jossa T-600:ia ja niitä pieniä telaketju termoja olis ollu joukoittain ja niitä olis löylytetty kunnolla mäsäks. Sensijaan tämä meni hieman kaksin- ja kolminkamppailuksi... Trailerin spoilauskohtaus oli kyllä paha koska se tais olla ainoa hieman yllättävä juttu koko leffassa. :rolleyes:

  [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]
   
 13. JaLe

  JaLe Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.04.2001
  Viestejä:
  1 493
  Saadut tykkäykset:
  31
  Minä kun olin jo valmistautunut katsomaan tämän vasta Blu-ray:ltä.
  Mutta mitä mitä kummaa, täällähän annetaan leffalle melko positiivisia arvosanoja. Pakkohan tämä on mennä oikein teatteriin katsomaan.
  Niin tai iso armeija T-X:iä. :thumbsup: Vai menisikö leffan genre jo liikaa eri "osastolle". ;) :p
   
 14. Thezeus

  Thezeus Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.07.2008
  Viestejä:
  344
  Saadut tykkäykset:
  0
  Radiosta kuulin, että jatko-osa kuvattaisiin Lontoossa.
  Tulevaisuudessa aikamatkusamaan pääsisivät myös kunnon robotit eikä vain alastomat kyborgit.
  Tiedä sitten mihin aikaan elokuva sijoittuu...
   
 15. Spectator

  Spectator Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.06.2009
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kävin katsomassa pätkän viime viikolla ja olin vaurautunut edeltäjänsä kaltaiseen pettymykseen jo valmiiksi että välttysin turhilta tuskilta, mutta kuinkas kävikään? Yllätyin jopa hieman että leffahan olikin oikeastaan ihan hyvä. Vaikka tietenkin Terminator 2:sen kaltaisesta mestariteoksesta oltiin hyvin kaukana ja se nyt on sanomattakin selvää. Arska puuttui, mutta onko se niin hirveä menetys, sillä ei se leffa siitä sen paremmaksi olis muttunut. 3/5 tähteä on mielestäni enemmän kuin reilu arvosana.
   
 16. opelman

  opelman Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.10.2007
  Viestejä:
  1 589
  Saadut tykkäykset:
  55
  ite tuossa katoin kolmosen. ja oikeastaan parempi ettei se arttu enää ollut mongertamassa.
   
 17. Wick

  Wick Say it in slugs Tukijoukot

  Liittynyt:
  11.11.2002
  Viestejä:
  2 150
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kävin katsomassa aika pienillä odotuksilla ja yllättävän hyvä leffahan tämä oli, parempi mielestäni kuin T3. Ei Arskan puute häirinnyt ollenkaan
  IMO tekemänsä lyhyt cameo oli aivan riittävä nostamaan tunnelmaa - kun ovi aukeaa ja vanhan teemamusiikin alkutahdit puskivat ilmaan niin kyllähän siinä kylmät väreet käväisi
  eikä aavikkomaisematkaan edelliselokuvien flashbackeissa esiintyneiden raunoiden sijaan. Eihän tämä toki elokuvallisesti ole läheskään ensimmäisen tai toisen tasoa, mutta omassa mielestäni sarjassaan aivan pätevää tavaraa jatkumoon.

  Kuten monet ovat sanoneet, ei tässä ole sellaista painostavaa takaa-ajon eikä ahdistuksen tunnelmaa kuin ensimmäisissä osissa mutta toisaalta Salvationissa Skynet terminaattoreineen ja sota koneita vastaan on ihmisille jo arkipäivää, ja asiaan on ehkä jo ehditty tavallaan tottua, kun taas ensimmäisissä leffoissa Terminator on mystisempi hahmo, ennenkuulemattoman pelottava ja uhkaava tappokone jollaista ei ole ennen tavattu. Kun asiaan ajattelee tuollaista perspektiiviä, pystyy paremmin sulattamaan sen että Salvation tarjoilee enemmän puhdasta, viihdyttävää toimintaa. Kyllä mielelläni näkisin toisenkin elokuvan tähän uuteen jatkumoon, bring it on.

  Sellainen havainto vielä että Elfmanin sävellyskynä on tainnut viime aikoina ruostua pahemman kerran. Siinä missä mies 80-luvun lopulla ja ysikytluvun alussa loihti mahtipontista ja muistettavaa musiikkia, nämä uudet tuotokset ovat olleet erittäin IMO mitäänsanomattomia.
   
 18. Syndrooma

  Syndrooma Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.12.2005
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  0
  Menin kovilla odotuksilla leffaan enkä pettynyt.
  Alun toimintakohtaus iski minuun kuin miljoona volttia.... en tiedä olinko niin kliimaksissa ja orgasmin partaalla... jotenkin se iski vain ja lujaa :D

  Loppua kohden tosin elokuva latistui HIEMAN ja elokuvan (skynetin) juoni oli aika hölmö. Bale oli ihan ok roolissaan mutta kyllä Worthington veti jackpotin.

  Kyllähän tämä voittaa helposti sarjan huonoimman tuotoksen Terminatrix-gadget-hölmöilyn täysin.

  Mutta ei ole edelleenkään T2 voittanutta.

  4/5 :naminami::naminami::naminami::naminami: Pitäis nähdä vielä uusiks!
   
 19. ColdAsIce

  ColdAsIce Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2007
  Viestejä:
  771
  Saadut tykkäykset:
  3
  Salvation on tähän mennessä kerännyt tässä ketjussa 16 positiivista ja 10 negatiivista arviota!

  Eli dvdplazan omat "rottentomatoes-prosentit" ovat tällä hetkellä noin 62% :D
   
 20. ana198

  ana198 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.12.2006
  Viestejä:
  2 735
  Saadut tykkäykset:
  0
  OT: Joku jolla aikaa riittää voisikin koota plazan oman rt:meterin leffoista:) Tai kuin kätsyä olis jos olis joku viestiin liittyvä kiinteä arvosteluasteikko joka laskee automaattisesti keskiarvot kaikista leffoista ja ilmoittaa ne vaikka joka ketjun avausviestissä? En tiedä kuinka toteutuskelpoinen idea olisi.