Terminator: Dark Fate (2019) (Tim Miller/Arnold Schwarzenegger,Linda Hamilton)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Plisukainen, 23.02.2018.

 1. jodorowsky

  jodorowsky Well-Known Member

  Liittynyt:
  18.09.2011
  Viestejä:
  1 222
  Saadut tykkäykset:
  79
  Järkyttävän näköistä paskaa:( En tosin ole jaksanut katsoa muuta kuin kohtauksia sieltä täältä mutta jo alku oli niin kökköä katsottavaa että meinasin oksentaa. Ihmeen hyvin leffa on avausviikonloppuna tienannut kai ne on jotain nuoria katsojia jotka eivät hirveästi leffoja ole nähneet. Itse kun aloitin leffa harrastuksen joskus ala asteen aikoina ja nyt ikää 43v ei vain kiinnosta katsoa mitään perus leffoja vaan aivot vaativat jotain taiteellisempaa kuten esim terminator 1 ja 2. Näin jopa sen genesysin telkasta viime vuonna kun ryyppäsin appiukon luona niin sillä oli oikea kanava päällä ja näytti aivan oksettavalta skeidalta vaikka appiukko hehkuttikin välillä. Näihin en rahojani tuhlaa niin jospa näiden tekeminenkin vähentyisi kun ne eivät saa riittävästi massia:D
   
 2. tuna

  tuna Well-Known Member

  Liittynyt:
  09.12.2004
  Viestejä:
  2 220
  Saadut tykkäykset:
  141
  Floppi näyttää tästä tulevan? Alkaa olemaan tulevien Terminator elokuvien tarina tässä. Ainakin mahdollisten tulevan/tulevien leffojen budjetteja pitää viilata alaspäin.

  "The sixth “Terminator” entry debuted with a dismal $29 million in North America and $102 million overseas, disappointing figures for a movie that cost $185 million to produce, plus $80 million to $100 million in global marketing and distribution fees. Unless “Terminator: Dark Fate” sees an exceptionally strong hold in the coming weeks, sources at rival studios estimate the movie could lose $100 million theatrically. It will be able to earn back some of that money in television and streaming licensing deals, as well as through home entertainment sales and rentals."

  "Box office experts say the film needs to earn around $450 million to break even but predict that “Terminator: Dark Fate” will end its box office run with an uninspiring $180 million to $200 million globally."

  Ei näköjään Kiinakaan pelasta?

  "China was expected to be a key market for the tentpole release, but launched with an underwhelming $28 million. After a weak start, sources estimate it could struggle to reach $50 million in that territory."
  https://variety.com/2019/film/box-office/terminator-dark-fate-box-office-flop-1203391309/

  Piditkö elokuvateatterissa silmiä kiinni joidenkin kohtausten aikana, kun katsoit kohtauksia vain sieltä täältä;)
   
 3. jodorowsky

  jodorowsky Well-Known Member

  Liittynyt:
  18.09.2011
  Viestejä:
  1 222
  Saadut tykkäykset:
  79
  Kävin vain välillä katsomassa vähän aikaa muuten jauhoin paskaa henkilökunnan kanssa.
   
  TheRealThing tykkää tästä.
 4. Kimsor

  Kimsor Active Member

  Liittynyt:
  02.10.2006
  Viestejä:
  386
  Saadut tykkäykset:
  64
  Leffa oli suorastaan yllättävän hyvä toimintaleffa! Tietokonetehosteita täynnä kuten arvelinkin ja nykyään kaikissa isomman budjetin jutuissa.Arnoldia olisin katsellut enemmänkin mutta hyvä näin.
  Oli tämä paras jatko kakkosen jälkeen helposti,en kylläkään uusia terminatoreita ole edes toivonut.
  Toivon että Arnold tekisi vielä sen King Conanin, kunnon ohjaaja ja kässäri, r-rated barbaaritarina.
   
 5. mdk 5.1

  mdk 5.1 Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.06.2003
  Viestejä:
  837
  Saadut tykkäykset:
  56
  Hämmentävää että kuulen King Conanista vasta nyt. Kyllä se olisi kyllä ihan jo teknisesti hieno rooli vanhalle miehelle. Ei tarvitsisi esittää ikäistään nuorempaa ja väkisellä vääntää toimintaa muiden (tietokoneiden) mukana.
   
 6. Plisukainen

  Plisukainen Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.01.2005
  Viestejä:
  1 911
  Saadut tykkäykset:
  153
  Vaikka tästä puuttui vanhojen Terminator -leffojen (1-2) sielu, mut muuten perskuta tämä oli oikein pätevä toimintarymistely! Onneksi sitäkään osastoa ei ollut ähkyksi asti, vaan välillä ehdittiin levätä ja jopa pohtia tulevaisuus-skenaarioita. Kovaa settiä lyötiin pöytään heti alkumetreiltä, ainoastaan viimeinen taisto padolla jätti vähän toivomisen varaa. Juonikuvaus lähinnä aiheutti haukottelua vaihtoehtoloppuja miettien, mutta menihän se nyt siinä missä aiemmatkin, kertauksena. Teknisesti homma oli hanskassa, ja paremmin toteutettuna kuin trailereissa. Veteraaniosaston Arska ja varsinkin Hamilton olivat edelleen uskottavia, vaikkakin arskan roolissa oli havaittavissa turhan koomisia piirteitä, näille sentään oli jonkinlaista fiksua selitystä keksitty. Muut naisnäyttelijät olivat ihan ok, samoin uusi Rev-9 pahistermis. Tästä leffasta jäi hyvä maku, toivotaan ettei ollut viimeinen, vaikka sinällään jatkoa ei tarvitsisi. Tai sitten jos tulee niin "koko leffa" sitä toivotonta taistelua koneita vasten tulevaisuudessa.

  3,5/5
   
  Kimsor tykkää tästä.
 7. Kimsor

  Kimsor Active Member

  Liittynyt:
  02.10.2006
  Viestejä:
  386
  Saadut tykkäykset:
  64
  Mulle jäi kanssa olo että haluan katsoa uudestaan. Pakko katsella heti kun saa ostettua. Synkkä alku ja muutenkin tarpeeksi synkkä terminatoriksi. Mua kanssa vähän hämäsi se Arnoldin koominen puoli, osaa se olla vakavakin. Turha sitä olisi näihin Terminatoreihin sitä komiikkaa liikaa laittaa. Arnold on huippu äijä kyllä, hautaan asti peukku arskalle!
   
 8. Super-J

  Super-J Well-Known Member

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 271
  Saadut tykkäykset:
  175
  Ihan katsottava toimintaleffahan tämä oli, turhaan jotkut tätä paskaksi haukkuu. Ei toki alkuperäisen veroinen mitenkään mutta kirkkaasti parempi kuin salvation ja genisys nyt ainakin. Leffan alkupuoli nappasi hyvin mukaansa ja vasta ihan lopussa tuli vastaan keskinkertaista räpellystä. Kaikenkaikkiaan tässä oli kyllä paljon menetettyjä mahdollisuuksia, esim tilanteita joissa loogisesti toimimalla terminaattori olisi päästänyt kohteensa päiviltä ilman ongelmia mutta sitten leffan pituuskin olisi ollut luokkaa 20min ja ihmiskunta tuhoon tuomittu... ja kai tästä sitten kuitenkin haluttiin täyspitkä leffa ja maailma pelastaa. Tämmöisen ties kuinka monennen jatko-osan kohdalla tyypillisesti kuitenkin logiikkaongelmat pitää jo hyväksyä jos on edellisetkin osat katsonut ja tulee vielä katsomaan lisää. o_O

  Sarah Connorin rooli vaikuttaa näin jälkeenpäin ajatellen melko tarpeettomalta, ehkä jopa jälkeenpäin lisätyltä kun Hamilton on saatu houkuteltua mukaan. Ilmankin olisi tultu toimeen ja rehellisesti sanoen Hamiltonin suorituskin on vähän mikä on, mutta ehkä se johtuu siitä ettei hahmolle ole kirjoitettu parempaa tekemistä. Arskan T-800 sen sijaan on kiinteämpi osa leffaa ja tottahan Arska sen roolin hallitsee ihan suvereenisti, ei valittamista siinä. Gabriel Luna uutena Rev-9 terminaattorina on tarpeeksi kylmä ja suoraviivainen terminaattori ja Mackenzie Davis tarpeeksi uskottava tulevaisuudesta nykyaikaan hypänneenä soturina suojattiaan suojelemassa. Ja Natalia Reyes on tarpeeksi pallo hukassa ja skarppaa sitten edellämainittuna suojattina.

  Jenkkiarmeijan droneja ei hyödynnetty tarpeeksi, sen verran pitää vielä purnata... siinä yksi niistä menetetyistä mahdollisuuksista...

  3,5/5
   
 9. Crockett

  Crockett Active Member

  Liittynyt:
  01.03.2005
  Viestejä:
  970
  Saadut tykkäykset:
  70
  Hyvin kauas ollaan tultu kahdesta ekasta leffasta. Pari päivää koittanut nyt pohtia jotain positiivista tästä enkä kyllä oikein keksi. Alkupään tapahtumat oli ihan ok tasoa geneeriseen toimintaleffaan verrattuna, ei Cameronin leffojen jatkumona. Itseä ei nyt harmittanut niinkään tuo Johnin poistaminen tarinasta, enemmänkin se että hänet korvattiin mitäänsanomattomalla latinonaisella jolta puuttui kokonaan karisma ja uskottavuus. Se tämän elokuvan isoin ongelma onkin, tässä kun pakonomaisesti uudistetaan asioita vain uudistamisen ja nykyajan pakotteiden takia ja että tämä olisi uusi alku uudelle trilogialle, kuitenkin ilman sitä faktaa että tämä ei tavallaan ole. Kohtauksia ja osia ollaan lainattu käytännössä kaikista osista. Mitään syytä ei ole sille että miksi se Legion piti olla Skynetin tilalla, sitä kun ei edes vaivaannuttu selittämään miten se syntyi. Olisi varmaan riittänyt että se Skynet tulee joka tapauksessa teknologian kehityksen myötä, ajankohdan vain siirtyessä, mihin kolmosessa viitattiin mikä oli sinänsä hieno asia.

  Itse elokuva on ohjaukseltaan hyvin epätasainen, välillä oli melkeinpä turhanpäiväistä ja telkkarisarjaan rinnastettavaa sanailua, sitten mentiin taas tukkaputkella toimintakohtauksiin jossa etenkin loppua kohden cgi alkoi tulemaan yli näyttäen halvalta. Tarinassa on junan mentäviä aukkoja joita ei ole vaivauduttu varmaan edes miettimään ja selittämään. Vähäinenkin realistisuus hävisi viimeistään siinä vaiheessa kun lähdetiin lentoon. Linda Hamilton oli roolissa karismaattinen ja sinänsä oikein pätevä katkerana naisena mutta elokuva ei toisaalta olisi hirveästi menettänyt mitään jos ei olisi edes ollut mukana. Hän kun osasi tuhota näitä terminaattoreita nii olisi varmaan osannut myös tehdä sen ilman tämän Gracen apua, joka sinänsä oli ihan ok hahmo. Minulle tuosta tuli ruiskeineen mieleen enemmänkin Universal Soldier. Rev 9 pahis oli paikotellen ihan kivan näköinen mutta oikein minkäänlaista uhkaa tämä siloposkinen latinonaattori ei saa aikaan. Välillä hymyillään ja välillä tuijotetaan tyhjyyteen muka niin yrmynä onnistumatta herättämään pienintäkään pelkoa. Nakkikioskilla viikonloppuisin kohtaa melkein aina pelottavampia näkyjä. Nyt tämän roolina oli lähinnä vain ottaa osumaa ja iho mutkalla lennellen mitä erinäisempiin paikkoihin. Jos se latino oli pakko tähänkin rooliin hommata niin eikö jotain persoonallisempaa ja karismaattisempaa olisi löytynyt?

  Musiikin puolesta leffa jätti todella ontoksi käyttäen vain parissa kohtaa kliseiset rummunpaukutukset kun se ikoninen terminaattori nyt tuli ruutuun. Muuten score oli nykyajan puuroa josta ei nouse mitään melodiaa varsinaisesti esiin.

  Rimanalituksena oli Arnoldin esittämä Carl, perheenisäksi taantunut tappajarobotti joka oli tehtävänsä suoritettuaan ryhtynyt hakemaan sisältöä elämäänsä kodin sisustajana ja ryhtyen perheelliseksi parin kuukauden päästä Johnin tappamisesta. Siis ihan oikeasti, mitä vittua nyt? Tämän parempaa ette mitenkään keksineet että mitä tälle hahmolle olisi voinut tehdä? Olisitte vaikka antaneet ruostua järven pohjassa.

  1/5 ja sekin vain Arnoldille ja Lindalle. Kiva olisi tietää miksi Cameron halusi tai suostui tekemään tämän leffan tai mikä miehen kuvio edes oli taustalla. Ilmeisesti jotain eri mielisyyksiä Millerin kanssa oli. Salvation on jopa tätä parempi, tämä on siellä pohjalla edellisen ripuli Genisyksen kanssa. Itseasiassa tämä on siitä selkeä leffasarja että leffat ovat aikalailla parhausjärjestyksessä valmiina. Ensimmäinen täyttä timanttia, T2:n ollessa lähellä.
   
  Viimeksi muokattu: 15.11.2019
  jupeha tykkää tästä.
 10. Super-J

  Super-J Well-Known Member

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 271
  Saadut tykkäykset:
  175
  Selitettiinhän se. En spoilaa enempää...
  Legioonnassa kyse oli armeijan projektista, autonomisista taisteluroboteista. Ja kuten ennenkin, tekoäly saavutti riittävän tietoisuuden tason ja ihmisille kävi sitten köpelösti.
  Joo se lento-osio oli aika... sanotaanko korkealentoista dadaa. Mutta siihen asti ihan hyvä leffa mielestäni.
   
 11. Crockett

  Crockett Active Member

  Liittynyt:
  01.03.2005
  Viestejä:
  970
  Saadut tykkäykset:
  70
  Juu, tuo sanottiin. Eikö Skynet ollut ihan yhtälailla sama juttu? Miksi siis edes vaivautua moiseen muutokseen.
   
 12. El Grande

  El Grande Well-Known Member

  Liittynyt:
  25.07.2007
  Viestejä:
  3 151
  Saadut tykkäykset:
  157
  Koska Sarah Connor esti Skynetin luonnin.
   
 13. opelman

  opelman Well-Known Member

  Liittynyt:
  20.10.2007
  Viestejä:
  1 525
  Saadut tykkäykset:
  45
  Terminaattorit syntyi vaikkei skynettiä ollut.
   
 14. marlan

  marlan Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.06.2004
  Viestejä:
  2 063
  Saadut tykkäykset:
  109
  Tim Millerin ohjaama uusin Terminator-tuoteperheen ylösnousemus Terminator: Dark Fate on vauhdikas ja hetkittäin lennokaskin tieteisseikkailu, jossa on näyttävää toimintaa mutta kovin haperoinen käsikirjoitus. Elokuvan kolme keskeistä päähenkilöä ovat naisia, ja tavallaan se sopii elokuvasarjan perinteeseen, jossa Linda Hamilton nousi — Sigorney Weaverin vanavedessä — ikoniseksi toimintatähdeksi.

  Kokonaisuutena Terminator: Dark Fate etenee sujuvasti ja jopa viihdyttävästi, ja toiminta on paikoin näyttävää, paikoin surreaalista. Mackenzie Davisilla (Blade Runner 2049), tuolla Kanadan Keira Knightleylla, on haastava rooli ”viriteltynä” (pimpattuna?) ihmisenä, joka on välillä väkivahva, välillä ponneton lötkö. Hamilton on hiukan pökkelömäinen.

  Toimintakohtauksia riittää, mutta koska suuri osa on tehty ATK:lla, ne tuntuvat menevän nopeasti ohi. Toisaalta takaa-ajo moottoritiellä pyrkii tavoittamaan T2:n henkeä mutta onnistuu siinä vain puolittain.

  HBL:n arvostelija antoi kolme tähteä ja piti tätä parhaana jatko-osana T2:n jälkeen. Olen suunnilleen samaa mieltä. Vain Terminator: Salvation ja Dark Fate ovat sellaisia että niitä tekee mieli nähdä uudestaan.

  2½/5

  Valitettavasti Finnkino onnistui pilaamaan elokuvanäytöksen. Tänäinen esitys oli siirretty Tennispalatsi 1:stä saliin 11. Siellä on kaksi ongelmaa:

  1. Uloskäynnin valokyltti loistaa kirkkaan valkoisena ja terävänä aivan valkokankaan oikealla puolella ja pistää silmään koko esityksen ajan.
  2. Projektorin lamppu ”lepattaa” koko ajan niin että kuvan kirkkaus vaihtelee kiivaasti ”pumppaamalla”. Erityisen selvästi tämä ilmeni lopputekstien aikana; alussa luulin, että kyse olisi ollut elokuvan tehokeinosta (rakeiset, väpättävät tuotantoyhtiöiden logot), mutta kyse oli viallisesta projektorista. Miksi vaivautua elokuvateatteriin, kun kotonakin on parempi kuvantoisto?

  On erittäin turhauttavaa, että Finnkino ulkoistaa laadunvalvonnan maksaville asiakkaille. Toisaalta oli hyvä, että kyseisen salin ongelmat paljastuivat tänään, sillä huomenna oli tarkoitus mennä katsomaan Kultainen hansikas, mutta koska osoittautui, että näytös on samassa salissa 11, niin enpä sitten mene.
   
 15. ArttuPrkl

  ArttuPrkl Member

  Liittynyt:
  18.02.2006
  Viestejä:
  406
  Saadut tykkäykset:
  3
  Olihan tuo T-800 "Kaarlo" vähän typerä juttu. Ilmeisesti on menty T2:n teatteriversiota mukaillen, mutta typerähän sekin oli kun ei sisällytetty special editionin "korkkaus-sceneä" mukaan joka selitti miten T-800 alkoi tulemaan inhimillisemmäksi. Ilman tuota olisi ikäänkuin terminaattorit olisivat täysin autonomisia ja kehittyviä tuotantolinjalta tullessaan ja jäisivät haahuilemaan ja kehittämään tajuntaansa suoritettuaan tehtävänsä. Moinenhan olisi massiivinen riski Skynetille kun omat T-800:t alkaa kääntymään ihmisten puolelle joten parempi pitää ne aivottomina botteina. Connor Chronicles-sarjassa oli paljon järkevämmin esitetty kun T-800 meni johonkin varastoon ja asetti itsensä virransäästöön suoritettuaan tehtävänsä. Sinällään T-800:n perheenperustaminen ja normaalin elämän viettäminen ei tyrmistyttänyt muiden tavoin, onhan kyseessä soluttautuja jonka kuvittelisi hyvinkin tekevän tuollaista. Mutta että oikein kehitti omantunnon aivan itsekseen, buaaaahh
   
 16. ZED

  ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  2 850
  Saadut tykkäykset:
  35
  Oli vähintäänkin ihan OK leffa. Hiukan kuitenkin tuli välillä sellainen fiilis että katsojaa/faneja pyrittiin miellyttämään liiaksi, sen verran runsaasti oli osin kömpelöitäkin lainoja aiemmista osista (siis lähinnä T2:sta). Brad Fiedelin sävelet pauhasivat, ja meininkiä ja suvantokohtiakin oli riittävästi. Jotakin hiukan uuttakin oli kehitelty tuoreimman terminaattorimallin ominaisuuksia koskien.

  En pysty olemaan pitämättä tästä, mutta ei tästä mitään klassikkoa kyllä tule muodostumaan. Hiukan sellainen maku että eilisen tähteet on kerätty jääkaapista ja ne maistuivat ihan hyvin, mutta ei ole kuitenkaan sama asia kuin ensimmäisellä tarjoilukerralla. Eli hiukan samaa vikaa kuin uusimmassa Star Wars -trilogiassa.
  ***½/*****
   
 17. Crockett

  Crockett Active Member

  Liittynyt:
  01.03.2005
  Viestejä:
  970
  Saadut tykkäykset:
  70
  Ei oo varmaan samaa leffaa katsottu koska tämä oli huonoin osa jopa ripuli genisyksen jälkeen. Fiedelin musaa ei ollut sitä tuttua teemamusaa enempää. Sekin oli kovin texmex maustein ryyditetty.
   
 18. ZED

  ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  2 850
  Saadut tykkäykset:
  35
  Junkie XL, josta en ollut ennen tätä kuullutkaan, oli ilmeisesti luvan tai ainakin jonkinlaisen hyväksynnän kanssa tuunannut Fiedelin tuneja jonkin verran juu. Mutta tutuilta ne mielestäni kuulostivat joka tapauksessa.

  Ei ollut mestariteos ei. Mutta jo alun karu kohtaus herätti mojovasti. Sitä minun on hankala ymmärtää että miten lajityypistä pitävä henkilö voi kokea tuon 1/5 arvoiseksi elokuvaksi.
   
 19. jodorowsky

  jodorowsky Well-Known Member

  Liittynyt:
  18.09.2011
  Viestejä:
  1 222
  Saadut tykkäykset:
  79
  No kuten minäkin jo aiemmin totesin täyttä paskaa vaikka en katsonut kuin huvikseni kohtauksia sieltä täältä kun ei jaksa vaivautua näihin syvällisemmin menemään kun ne arvaa jo ennalta että ne on paskaa:eek:. Rahastuksen takiahan näitä tehdään ja todellakin olen scifi elokuvien suuri ystävä. Olisihan se ollut kova sana jos terminator 3 olisi ollut suuri taideteos niinkuin kaksi edellistäkin mutta onnistuminen on aika toivotonta varsinkin jos tekijöillä ei oikeasti ole sydän mukana tälläisissa projekteissa.
   
 20. htavilap

  htavilap Active Member

  Liittynyt:
  22.03.2007
  Viestejä:
  968
  Saadut tykkäykset:
  82
  Riskitön ja ennalta-arvattava juoni, mutta olihan tämä nyt viihdyttävä ja hyvintehty toimintaelokuva. Helposti sarjan kolmanneksi paras osa. Linda Hamilton ja Mackenzie Davis vetivät hienot roolisuoritukset.

  3,5/ 5 minultakin.