Tenet (2020) (Christopher Nolan/John David Washington,Robert Pattinson,Elizabeth Debicki)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Plisukainen, 20.12.2019.

 1. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Well-Known Member

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  3 870
  Saadut tykkäykset:
  515
  Käykää katsomassa Seurapeli. Se ehkä sopii paremmin teille valittelijoille. Varmaan äänet ovat myös hiljaisemmat.
  Kauhea hinku päästä katsomaan Tenet korona aikana ja sitten coolisti vittuilla tänne, kun se ei ollut mielestäsi hyvä?
   
 2. Crockett

  Crockett Active Member

  Liittynyt:
  01.03.2005
  Viestejä:
  976
  Saadut tykkäykset:
  70
  Kiitos vastauksesta. Tämä auttaakin paljon laittamaan sinun kommenttejasi ja arvostelujasi perspektiiviin

  Vai miten se nyt oli. Mielipiteitähän nämä ja kaikilla saa olla semmoinen.
   
  KILLPATRICK tykkää tästä.
 3. testudo80

  testudo80 Member

  Liittynyt:
  02.08.2020
  Viestejä:
  246
  Saadut tykkäykset:
  16
  Äänten kovuus vaikuttaa siihen katsomikokemukseen. Jos äänet 2 tuntia 30 minuuttia täysillä, niin kyllä se alkaa väsyttämään. On oikeastaan naurettavaa jos osa joutuu laittamaan korvatulpat. Vähintään yhtä epämukavat kuin 3D-lasit. Ei jatkoon.

  Tenet yllätti siinä mielessä että ekaa kertaa pohdin onko leffa sillä Nolanin tasolla. Olemme tottuneet tiettyyn tasoon ja nyt tuli fiilis että leffa on yksinkertaisesti huono. MUTTA mitä jos kyse olikin siitä ettei homma avautunut katsojalle, mistä kyse? Taikka siitä että päähenkilö on ihan mitään sanomaton tapaus?

  Väitän että suuri osa haluaa aikanaan katsoa Tenetin uudestaan, jolloin kokemus luultavasti on parempi. Sitten tämä vertaus James Bond 007 elokuviin. Jos tätä katsoisi ihan "Bondina" ... olisiko Tenet hyvä Bond leffa? Millainen pahis, pahiksen nainen, muut vihut, autot, veneet, lentokoneet, lopputaistelu, millaisia apuvälineitä, Q, M, ja sitä rataa... millaisia lokaatioita, Tallinna, Ukraina, Välimeri...?

  Lähitaistelukohtaukset, millainen puku, tyyli ylipäätään "Bondilla", miten ne One-Linerit... Kyllä tämä oli sellainen leffa että pistää miettimään. Aikaa väännetään ja käännetään. Kova tarve on sinkoilla paikasta toiseen, ja tuo heiluva kamera. Se on sellainen järjetön tyylikeino, jonka pitäisi tehdä hommasta aidompaa / elävämpää.

  MUTTA koska silmä reagoi liikkeeseen, niin se myös rasittaa aivoja. Mikä oli leffan parasta antia? Jos siellä jääkin mieleen tällainen ns. "katamaraaneilla" kuvattu osuus... sitä alkaa kelaamaan miksi ei ollut enemmän jotain tuollaista? Taikka Alun terroristi-isku ... en ala nyt väkisin muuttamaan mitään, mutta tämä leffa kyllä pisti miettimään, onko Nolan haukannut liian suuren palan.

  Hänenkin on katsottava peiliin ja mietittävä mitä seuraavaksi. Jos olet jo esim. Mementon, Inceptionin ja Interstellarin tehnyt niin kyllä saat melkoisia tehoja repiä Tenetistä. Ja juu miettikääpä niitä pääosia: Guy Pearce, Leonardo DiCaprio, Mathew MacCounahan... ja nyt tämä täysin ilmeetön musta mies... ei kaikki elokuvanteossa ihan putkeen ole mennyt.

  Pattison oli minulle suuri yllätys ja nyt olen tyytyväinen että hän tuleva Batman vaikka Ben Affleckista pidänkin.
   
 4. jodorowsky

  jodorowsky Well-Known Member

  Liittynyt:
  18.09.2011
  Viestejä:
  1 311
  Saadut tykkäykset:
  83
  Noistta kovista äänistä sellaista henkilö kohtaista mielipidettä. Tietyissä kohtauksissa haluan että äänet tulee kovalla,siis sellaisissa jotka tulisi luonnossakin kovalla esim räjähdykset lentokoneen äänet. Haluan mahdollisimman luonnollisen äänen vaikka se ääni tietyissä kohtauksissa tuntuisi epämiellyttävän vittumaiselta korville tai kovalta mutta jos se kuuluisi luonnossa kovalta niin sitten pitää leffassakin kuulua. Se kuuluu leffa harrastukseeni varsinkin näin synkempien elokuvien ystävänä että ääntenkin pitää kuulua epämiellyttävänä eikä nautinnolliselta. Tenetttiä en tosin vielä ole katsonut joten en voi kommentoida sitä. Mutta kerran kaverin asunnolla oli yk emäntä joka rupesi vittuilemaan kovista äänistä ja kaveri yritti selittää että onhan ne elokuvissakin kovalla. Emäntä sanoi että siksi sinne ei voi mennäkään ja kaveri antoi periksi ja pienensi. Minun kämpillä volume nappi on aina samalla voimakkuudella kun katson leffoja siinä 70 ja siitä ei tingitä sitä ei pienennetä jos joku vieras sitä pyytäisi ja on joskus yrittänyt pyytääkin. Tosin nykyään minulla on ehdottaa herkille vieraille kuulosuojaimia jotka minulla on tarjota.
   
 5. testudo80

  testudo80 Member

  Liittynyt:
  02.08.2020
  Viestejä:
  246
  Saadut tykkäykset:
  16
  Eli on ok jos Finnkinon leffateatterissa joutuu käyttämään korvatulppia / kuulosuojaimia?
   
 6. sokka

  sokka Well-Known Member

  Liittynyt:
  10.10.2003
  Viestejä:
  5 547
  Saadut tykkäykset:
  266
  Peltorit vaan päähän ja leffaan o_O
   
 7. jodorowsky

  jodorowsky Well-Known Member

  Liittynyt:
  18.09.2011
  Viestejä:
  1 311
  Saadut tykkäykset:
  83
  Olihan tämä kysymys minulle? No joo ok ja ok en siis nyt pysty tietenkään kommentoimaan tätä tenettiä kun en ole sitä siellä nähnyt. Mutta joissakin kohtauksissa esim räjähdykset voi ottaa kalvoon ilkeästi jos leffa sen vaatii tietenkin siitä voi sitten kiistellä ja keskustellla vaatiiko se tietty kohtaus sitä:)
   
 8. jodorowsky

  jodorowsky Well-Known Member

  Liittynyt:
  18.09.2011
  Viestejä:
  1 311
  Saadut tykkäykset:
  83
 9. lahkonen

  lahkonen Member

  Liittynyt:
  22.06.2005
  Viestejä:
  600
  Saadut tykkäykset:
  16
  Äänistä: Tampereen Plevnassa katastin viime torstaina isossa salissa. Lippuja ostaessani kysyin, onko muuten korvatulppia antaa, myyjä sanoi että on toki, mutta että olemme laskeneet juuri tämän elokuvan äänenvoimakkuutta todella paljon. Unohtui sitten ottaa ne tulpat ja äänet olivat ajoittain aivan saatanan kovalla ja jouduin pitämään välillä sormia korvissa. Ei näin.

  Leffasta: tykkäsin kyllä, jäi vielä jotain pureskeltavaa, myönnän auliisti, etten ymmärtänyt kaikkea ensimmäisellä katselukerralla. Toisaalta monta asiaa tuntuivat sopivan yksinkertaisilta, ja esim.
  se, että törmäsivät Oslon kentällä itseensä oli arvattava ja ihan fiksu ratkaisu.
  Bondina: juoni oli hyvin bondimainen ja oli hyvä pahis, ja pääosassa asiaankuuluvasti tummaihoinen agentti. Mimmikin oli ihan ok, joten kyllä tämä ilman scifi-elementtejä olisi Bondina toiminut ja mennyt heittämällä nykybondien kärkikastiin.

  Loppuun vielä pari tyhmää kysymystä, kun ei vaan aivot hahmota:
  Eli, kun ihminen laitettiin siihen invertterihässäkkätsydeemiaparaattiin, niin hän pystyi matkustamaan ajassa taaksepäin, tosin ihan "norminopeudella". Matkustivat siis viikon taaksepäin ja käänsivät taas itsensä uudestaan "oikeaan" suuntaan siellä Oslossa, niinkö se meni? Mutta jos toinen tyyppi menee "ajan virrassa" vastakkaiseen suuntaan kuin toinen, niin kuinka nämä tyypit pystyvät olemaan toistensa kanssa vuorovaikutuksessa (se tappelukohtaus)? Vetivätkö he toisiaan omiin suuntiinsa ja pysähtyikö aika heidän osaltaan kokonaan siksi aikaa tms? Entä esim. se mimmi, joka näki itsensä siellä laivalla, oliko hän sitten siitä eteenpäin samassa ajassa kahteen kertaan? Kuten kaikki muutkin, jotka koskaan ovat kulkeneet taaksepäin, koska takaisin ns. lähtöpisteeseen ei käsittääkseni pääse? Ehkä tässä vaan oma jumittaminen ajan lineaarisuuteen estää ymmärtämästä. Tämänkin postauksen aikana kuljin ajan virrassa koko ajan eteenpäin, ainakin oletan niin..
  Tässä kohtaa 4+/5 tälle.
   
 10. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Well-Known Member

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  3 870
  Saadut tykkäykset:
  515
  Nyt varovasti siellä Tenettiä katsottaessa. Singaporessa putosi katosta ilmastointiputkia, kun äänet oli varmaan sielläkin liian kovalla:D
  Osa katsojista oli myös luullut rysähdyksestä tultua ääntä leffaan kuuluvaksi.
   
  sokka tykkää tästä.
 11. Mookid

  Mookid Well-Known Member

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 455
  Saadut tykkäykset:
  186
  Elokuvan loputtua kävelin salista takaperin pois, olisitpa nähnyt katsojien ilmeet.
   
  h3mb3, vemkki, Crockett and 2 others like this.
 12. Burkitsville

  Burkitsville Well-Known Member

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  1 661
  Saadut tykkäykset:
  243
  Tässäkin viestiketjussa useampaan otteeseen esille noussut liiallinen äänenvoimakkuus on jotain, jota on syystäkin vaikea pureksimatta niellä, etenkin, kun se tapahtuu jo ennestään kalliin elokuvakokemuksen kustannuksella. Asia, jonka kanssa moni tuntuu olevan törmäyskurssilla tuon tuosta - syystäkin. Nykytekniikan hypehulluudessa on lähes absurdia, ettei noin keskeistä tekijää "osata" balansoida useimpien kuuloaluetta miellyttävälle tasolle. Tässä mielessä ehkä pahin henkilökohtainen kokemus liittyy Kill Bill Vol. 2:een, jonka traumat on ruokkineet aina näihin päiviin asti, sen tarkemmin yksityiskohtiin kuitenkaan menemättä. Muistelen Kinon näihin pilluuntumisiin aika ajoin vastanneen, vaikka se on ollut kuta kuinkin saman kaltainen kerrasta toiseen tyyliin; "kun vastavuoroisesti laskimme tasoja, oli palautevyöry vähintään yhtä negatiivinen."
   
  nepa tykkää tästä.
 13. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Well-Known Member

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  3 870
  Saadut tykkäykset:
  515
  Pumpulia korviin. Niin teki minun faija vainaa, kun käytiin Helsingin Bristolin parvekkeen ensimmäisen rivin keskellä katsomassa Saving Private Ryan ja Omaha beachille syöksyttiin.
   
 14. marlan

  marlan Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.06.2004
  Viestejä:
  2 084
  Saadut tykkäykset:
  113
  Itselleni viimeviikkoinen Tenet oli kyllä äänentoiston kannalta ehkä kaikkien aikojen epämukavin elokuvakokemus (liikaa volyymia: äänisuunnittelu meni hukkaan). Parhaat muistot sen sijaan on Oblivionista vuodelta 2013.

  Aion kyllä kirjelmöidä Finnikinolle tästä sekä muista ongelmista (parissa muussa näytöksessä kuvan ja äänen synkronisointi oli yhä hiukan pielessä ja salissa 14 kirkas valkoinen EXIT-lamppu aivan valkokankaan vieressä), mutta eipä se ole ennenkään auttanut.
   
 15. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 218
  Saadut tykkäykset:
  531
  Tuo kovalla musiikin kuuntelu tai leffojen katsominen on asia, jota en ole kauheasti ymmärtänyt. Toki äänenvoimakkuutta saa olla, mutta liika on liikaa. Ostin Corsairin kuulokkeet vasta ja eräässä testissä mainittiin, että maksimi äänenvoimakkuus ei ole tarpeeksi korkea. MitVit? Itsellä se on enintään ehkä puolessa välissä.

  Mutta kyllä tämä Telnet kiinnostaa ja onhan Nolan hyvä ohjaaja.

  Minäpä sitten jatkan tätä äänenvoimakkuuskeskustelua, kun olen omat kokemukseni saanut.
   
  h3mb3 tykkää tästä.
 16. jodorowsky

  jodorowsky Well-Known Member

  Liittynyt:
  18.09.2011
  Viestejä:
  1 311
  Saadut tykkäykset:
  83
  Näköjään tenetin poliittisista syistä keskustelu on kielletty? Ainakin syistä miksi mikäkin näyttelijä on palkattu rooliin. Mielenkiintoista sinänsä että monessa leffassa käytetään tietoisestikin politiikkaa ja olen perustanut ketjun nimeltä politiikaa elokuvissa. Joten siinäkin ketjussa saattaa olla laitonta keskustella tenetin poliittisuudesta. Itselle elokuvien poliittinen tutkinta on ollut tärkeää katsonkin yleensä vähän älykkäämpiä leffoja ja etsin niistä monesti politiikkaa mikä liittyy tähän meidän nykyiseen maailmaamme.

  Jos jollakin on epäselvää niin en ole rasisti. Hyväksyn täysin esim erirotuiset ihmiset ystäväkseni jos ajatukset ovat muuten riittävän lähellä ja juttua piisaa. Eli missään nimessä en ole tarkoittanut haukkua ketään erirotusia henkilöitä vaan tutkia vain syitä miksi tiettyihin rooliin valitaan tiettyjä henkilöitä. varsinkin nyt kun tiedämme usan tilanteen. Koska maan politiikka vaikuttaa usein myös elokuviin siinä maassa joko hyvässä tai pahassa.
   
 17. Moderaattori

  Moderaattori Ylläpito Ylläpidon jäsen

  Liittynyt:
  27.08.2019
  Viestejä:
  319
  Saadut tykkäykset:
  129
  Toiminta josta oli varoitettu useampaan kertaan jatkui ja käyttäjä on nyt poistettu.
  Poliittinenkin keskustelu on sallittu aivan kuten aiemminkin. Trolliviestit poistetaan kuten aiemminkin.
  Jatketaan tästä ketjun aiheen tiimoilta.
  -MODE
   
 18. jodorowsky

  jodorowsky Well-Known Member

  Liittynyt:
  18.09.2011
  Viestejä:
  1 311
  Saadut tykkäykset:
  83
  ok jospa tämä ei ole laitonta. Eli tosiaan pistin jo aiemmin merkille että pääosan esittäjä on usassa vähemmistö rotuihin kuuluva joten mietin saiko hän roolin sen takia eikä niinkään näyttelijän lahjojensa. Eli rooliin nimenomaan etsittiin tietyn rotusta näyttelijää koska yhdysvaltoja on syytetty rasismista. Tällä sitten osa henkilöistä haluaa tukea nimenomaan vähemmistöjä ja näyttää että heitäkin palkataan enemmän esim päärooleihin. Silloin voi näyttelijä valintakin mennä hieman vikaan jos esim tuotantoporras olisi sanonut että nyt on pakko saada sen tietyn rotuinen pääosanesittäjä. Niin ei pysty välttämättä valitsemaan laajemmasta ehdokasmäärästä sitä oikeaa.

  tosin eihän sitä tiedä myöskään varmasti oliko 90 luvun alussa predator 2 esiintynyt Danny Glover joka sopi rooliin hienosti valittu sen takia että on paras vai oliko silloinkin kyse siitä että rooliin halutaan musta.
   
 19. Moderaattori

  Moderaattori Ylläpito Ylläpidon jäsen

  Liittynyt:
  27.08.2019
  Viestejä:
  319
  Saadut tykkäykset:
  129
  Mitä nyt Afroamerikkalaiset ovat Yhdysvaltojen toiseksi suurin sosiaalinen roturyhmä.

  Onhan noita haastatteluita Nolanin kanssa vaikka millä mitalla, mutta näin ulkomuistista vapaasti referoiden hän halusi murskata vakoojaelokuvan muotin ja viedä katsojan täysin odottamattomiin suuntiin.
  Tuo oletus että ainoastaan poliittinen painostus olisi syynä em. valintoihin on _minun mielestäni_ rasistinen näkökulma.

  Muistutan että rasismi-termi ei tarkoita pelkästään aktiivista ja tietoista toimintaa, vaan myös opittuja ja omaksuttuja tapoja (mm. rakenteellinen ja/tai arkielämän rasismi) joita yksilö itse ei välttämättä edes hahmota.
   
 20. jodorowsky

  jodorowsky Well-Known Member

  Liittynyt:
  18.09.2011
  Viestejä:
  1 311
  Saadut tykkäykset:
  83
  Niin enhän minäkään tietenkään tiedä onko ollut poliittista painostusta vai onko Nolan vain itse halunnut auttaa Afroamerikkalaisia. Mutta pohdin vain sitä olisiko mahdollista ja onko asiasta tietoa kenelläkään.