Television valintaan vinkkejä

Keskustelu osiossa 'Muut televisiot, näyttölaitteet ja soittimet' , aloittajana TKe_, 24.11.2011.

 1. PhillyNott

  PhillyNott Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.05.2007
  Viestejä:
  535
  Saadut tykkäykset:
  8
 2. LazyDog

  LazyDog Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.11.2007
  Viestejä:
  78
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä ei artikkelin kirjoittaja ole ollenkaan perillä asioista. Ensinnäkin 32 tuumasta yli kolmen metrin päästä katseleva ei huomaa eroa full-hd ja normi hd:n välillä. 3D:llä ei tee mitään 32" koko luokassa. Laadukkaan skaalaimen avulla voidaan myös huoletta näytää digikuraa hyvinkin isolla ruudulla ja pienellä katseluetäisyydellä.
   
  Viimeksi muokattu: 23.01.2012
 3. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 965
  Saadut tykkäykset:
  293
  Kompataan, oma 55" VT30:n kuva on suorastaan mainio jopa suttukuvalla (SD), nyt kun katselee Miraclebox 9:n skaalaamaa 1080p:tä.
  Aikaisempi "kusiainen" (Topfield 600) oli sekin parempi 1080i:llä kuin Panskun oman virittimen...
  Melkein kehtaisi väittää, ettei "oikeaan" teräväpiirtoon ole enää edes paljoa matkaa...
  Niin ja se katseluetäisyys on siinä kahden metrin (2 m) luokkaa...

  Millähän laitteilla se "testaaja" oli sitä kuvaa pikein katsellut, kun tuommoista kehtaa lehteen kirjoittaa, usein pelkkä näöntarkastus riittää...

  T: Vesku
   
 4. p306

  p306 Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.01.2003
  Viestejä:
  243
  Saadut tykkäykset:
  0
  Todennäköisesti artikkelin kirjoittaja on näkökyvyltään huomattavasti keskivertoa parempi kun pitää noin etäälle ruudusta mennä jottei enää erota kuvasta virheitä.
   
 5. juraty

  juraty Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.01.2012
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  kovassa hankinnassa tellu täälläkin, 3D toiminnolla en tee mitään mutta muuten taas pitäis olla huippu töllö luokkaa 50-60", panasonicciahan täällä kehuskellaan, mutta onko siinä ongelmia kuvan palamisen suhteen ja tai virtalähteen sirinän kanssa ? samsungin 59d7005 plasma vois kanssa kiinnostaa,, toisaalta on ihan sama onko se lcd vai plasma kunhan se on hyvä, taitaa olla vaan ainoina nuo philipsin töllöt missä ei esiinny nuita valovuoto ja pilvi efektejä osaako kukaan kertoo niistä mitään? oliko se nyt 52pfl8605
   
 6. Randy G

  Randy G Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.02.2012
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kirjauduin viimein tälle foorumille :) kuukauden päivät kovasti käynyt lukemassa täällä viestejä/ketjuja.
  Eli harkinnassa olisi uusi televisio tai tarkoituksena päivättää.Vanhan Sony KDL-32V5500.Nyt olisi hakusessa 46-50" tilalle.
  Tässä vaihtoehdot jotka pyörineet mielessä;Sony nx723 46",Samsung UE46D8005 46" sekä Panasonic Viera TX-P50GT30Y 50".Ennen en ole plasmoja oikein perustanut,mutta viime aikoina olen kiinnostunut niistä.Kaikissa näissä on varmaan omat hyvät ja huonot puolensa.Plasmassa lähinnä arveluttaa sirinä ja kuvan palaminen (ihan perustuen täältä luettuihin kokemuksiin).Sonyssa ja Sampassa omat ongelmassa tietenki.Mielenkiintoa panasonic:a kohtaan lisäsi hinta 1090€. Onkohan näiden kolmen hinnat vielä tippumassa kevään aikana? Kovasti jahkailut näiden välillä,mutta kun ei tiedä mikä olisi paras/hyvä valinta.
  Käyttö mihin tv tulisi on perus tv:n katselu,PS3,BlueRay elokuvat, sekä harvoin läppäriin kytkettynä.
  Sonyssa mielyttää ulkoinen olemus ja kuvan mitä kävin liikkeessä katsomassa.
  Samppaa en ole liikkeessä käynyt katsomassa mutta täältä luetun perusteella ilmeisesti hyvä kuva ja ulkoinen olemus tässäkin mielyttää.
  Pannaa en ole liikkeessä käynyt katsomassa,mutta olen joskus kuulluut että plasma tv:n hankinta on samalainen kuin ostaisi quattro audin etuvetosen tilalle :)
  Jos joku on kiinnostunut, voisi laittaa kokemuksia kyseistä tv:stä sekä kaikki vinkin tv:n hankintaa ylipäätänsä ovat tervetulleita.
   
 7. Jepe

  Jepe Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.08.2003
  Viestejä:
  431
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllähän noista tuo 50GT30 on varmin valinta. Ja osta niin että saat palauttaa jos käy niin että saat pahasti sirisevän yksilön! Ja onhan tuo 46" ehkä aavistuksen pieni jos haluaa nauttia fullhd kuvasta. Justiin tuli myytyä 55VT30 mutta ei sen takia että siinä olisi ollut huono kuva. Halusin isompaa kuvaa joten vaihdoin tykkiin.

  Ei varmaan mutta mikä nyt sitten elämässä on?
   
  Viimeksi muokattu: 26.02.2012
 8. Pumas

  Pumas Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.11.2008
  Viestejä:
  190
  Saadut tykkäykset:
  0
  Löysää pipoa!
   
 9. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  121
  En todellakaan löysää. Tuollaiset monsterilainaukset vaikeuttavat informaation löydettävyyttä merkittävästi ja tekevät foorumin lukemisesta ja seuraamista erittäin hankalaa. Ei ole olemassa mitään perustetta jättää saksimatta turhia rivejä ja kappaleita pois ylipitkistä lainauksista. Kummastuttaa enemmänkin että tällaisesta asiasta pitää yleensäkään huomautella, niin itsestäänselvää tuo lyhentäminen on.
   
 10. Burkitsville

  Burkitsville Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  2 402
  Saadut tykkäykset:
  471
  Homman nimi on seuraavanlainen: rahaa tv:n hankintaan tulee olemaan 1200€ (total.max), ja tällöinkin vain jos noin hirveän summan rutiköyhä kasaan vielä kuluvan vuoden aikana saa? Minimi tuumakoko: 46", käyttötarkoitus: dvd:t, tv:n, peruskanavat (kaapelitaloudessa!). Ei kiinnosta pelailu, ei "netteily" (tietokonetta en edes omista), eikä mikään prkln ylimääräinen totaaliturhakerahastus.

  Kyseessä on elämäni ensimmäinen taulu-tv, jolta odotan mahdollisimman pitkää elinkaarta, tv:ä paljon katsovana, joka tietty lienee jopa liikoja vaadittu tämän päivän: pilveily- sirinä- tekstitysongelmaisten ja harmaata muka mustaa toistavien kuolleita pixeleita pursuavien bugipainajaisten asiakaskusetuksessa!? Aiheeseen liittyviä palstoja jo hyvän tovin seuranneena, ja niihin totaaliseen väsymykseen saakka tyystin kyllästyneenä tuntuu, että kaikesta muusta jaksetaan jauhaa, muttei seikoista joihin itse kaipaisin kipeimmin kokemuksen omaavia JÄRKEVIÄ kommentteja, ilman pätemistä tahi yleistä peeloilua.

  Pian 10-vuotta, yhtä ainokaista huollossa käyntiä lukuunottamatta, palvellut Philipsin 36" pixel plus, crt-tv lippulaiva vuosimallia '03, on kaikessa analogisuudessaan YHÄ kristallinkirkas kuvanlaadultaan, äänistä nyt puhumattakaan. Aivan kertakaikkisen ylivertainen!! Ja verrattu on saman tekniikan sekä tuumakoon Sonyyn jne. Kun pari vuotta sitten varikolla kääntymässä kävi, pyysin huoltajaa tarkistamaan huoltovalikosta kertyneet käyttötunnit, jotka näytti: n. 25,000h seitsemän vuoden katselulle. Siinä osviittaa mitä tarkoitetaan, kun sanotaan "rahoille vastinetta".

  Rahoille olisi saatava vastinetta tälläkin kertaa, ja pohtinut olen kuka valmistajista vaatimuksiini yllä mainitulla (mieluiten alle ilmoittamallani maksimisummalla) on parhaiten vastaava??? Köyhänä ei ole varaa televisiota heti takuun ummettua korjattavaksi kiikuttaa, vaikkei töllön brakaamista luonnollisesti estämäänkään kykene. Kysymyksiä olisi tietty enemmän kuin niitä jaksaisi tähän listata, mutta muutama on hyvä listata tässä vaiheessa ja jatkaa sitten jos vastauksia alkaa sadella, eli:

  * Onko lcd-led-tv:ssä, tuumakoossa: 46" (ei siis suuremmassa, kun ei suurempaan vähääkään kunnolliseen em. tuumakoon led-tv:een ole varaa) kuinka suositeltavaa suosia liki 500€ lisäpanostusta dimming-tekniikkaa varten???
  * Käsittääkseni katsoja ei juuri havaitse kuvanlaadullista eroa edes n. 1m katseluetäisyydeltä hd-ready:n ja full hd-tv:n välillä aina n. 47" saakka???
  * Kuinka kusipäisiä pahimmillaan ovat esim. Samsungin huollon huoltopäälliköt ym. "mustapaidat", kun takuukorjaus onkin edessä, kokemuksia???
  * Alla kaksi (toistaiseksi) varteenotettavinta tv:ä, jotka juuri ja juuri budjettiin änkeytyisivät. Mielipiteitä, mahdollisia omakohtaisia kokemuksia näistä..?
  http://www.gigantti.fi/is-bin/INTER...7XXE@store-gigantti|TXP50GT30Y@store-gigantti
   
 11. petekki

  petekki Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.10.2004
  Viestejä:
  501
  Saadut tykkäykset:
  0
  *Nyt on tulossa uudet mallit markkinoille, joten kannattaa metsästää viimevuoden malleja
  *Kannattaa ottaa myös huomioon Plasmat
  *Kohta on Stockan Hullut päivät
  *Toivottavasti olet myös nähnyt livenä noi töllöt mitä ehdotit
  *Jos töllössä on niin sanottuja turhakkeita, mutta kuva mielyttää, niin ei sitä kannata jättää ostamatta
  *Sony Centeristä kun ostaa, niin saa 5 vuoden takuu
   
 12. Burkitsville

  Burkitsville Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  2 402
  Saadut tykkäykset:
  471
  Se on tähän väliin vielä pakko todeta (ilman tarkempaa erittelyä), että allekirjoittanut on "pakotettu" sattuneista syistä hankkimaan tv:nsä juurikin @ Gigantti
   
 13. petekki

  petekki Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.10.2004
  Viestejä:
  501
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sinänsä sääli, että et huomannut tuota Panan (50GT30Y) keskiviikko tarjousta Gigantissa? Silloin kyseinen töllö lähti hintaan 999€....tosin sama tarjous saattaa toistua uudestaan...
   
 14. Burkitsville

  Burkitsville Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  2 402
  Saadut tykkäykset:
  471
  Ai, onko gantissa keskiviikkoisin "tarjouspäivät"??? Joo, en pidä minkään valtakunnan kiirettä tämän hankinnan kanssa, etenkin, kun tulevalla viikollakin on vasta tonni kasassa, josta 500€ lahjakorttina.

  Vastailkaapa reilusti alkuperäisessä kirjoituksessani esittämiin tiedusteluihin, tervetulleita, kun ovat.
   
 15. sonof

  sonof Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.06.2004
  Viestejä:
  220
  Saadut tykkäykset:
  0
  http://www.verkkokauppa.com/fi/product/20535/dbgrk/LG-50PV350N-50-Full-HD-plasmatelevisio

  Sen verran halpa, että voit ostaa sitten toisen samanlaisen, jos ja kun tuo menee rikki eikä siltikään budjetti pauku :) Itse tykkään kovasti enkä vaihtaisi mihinkään pienempään tai samankokoiseen televisioon, koska kuvanlaatu on erinomainen varsinkin mustan tason manuaalisen säätämisen jälkeen.

  Tällä hetkellä ei näyttäisi olevan Gigantin valikoimissa, mutta on siellä ollut. Ehkä tulee uudelleen.
   
 16. Burkitsville

  Burkitsville Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  2 402
  Saadut tykkäykset:
  471
  Myönnän tuntevani mitä suurinta ennakkoluuloa ks. valmistajan tv:ä kohtaan, poikkeuksena malliston uusimmat lippulaivat, joihin ei allekirjoittaneella varaa ole, vaikka veitsellä uhkaisi. Kiitos kuitenkin tästäkin vinkistä.
   
 17. Burkitsville

  Burkitsville Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  2 402
  Saadut tykkäykset:
  471
  * Onko lcd-led-tv:ssä, tuumakoossa: 46" (ei siis suuremmassa, kun ei suurempaan vähääkään kunnolliseen em. tuumakoon led-tv:een ole varaa) kuinka suositeltavaa suosia liki 500€ lisäpanostusta dimming-tekniikkaa varten???

  * Käsittääkseni katsoja ei juuri havaitse kuvanlaadullista eroa edes n. 1m katseluetäisyydeltä hd-ready:n ja full hd-tv:n välillä aina n. 47" saakka???

  * Kuinka kusipäisiä pahimmillaan ovat esim. Samsungin huollon huoltopäälliköt ym. "mustapaidat", kun takuukorjaus onkin edessä, kokemuksia???

  ...yllä olevien, jo aiemmin esittämieni kysymysten lisäksi, kaipaisin kipeästi tietoa PANEELEISTA! Eli, mitä pitää tietää myyjältä tiedustella, kun tv:ä on ostamassa???
   
 18. Burkitsville

  Burkitsville Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  2 402
  Saadut tykkäykset:
  471
  Yksi suurimmista ei puhutuista epäkohdista tv-rintamalla on mielestäni: valmistajien lähestulkoon mallista kuin mallista poistama päävirtakytkin, jota hävyttömän usein perustellaan laitteen helppokäyttöisyydellä. HALOO!!! Tv:stä kuuluu kytkeä virta päältä AINA katselun päätyttyä, siten, ettei virta kulje laitteistossa, joka siis kuluttaa sitä... ja tämä siis jos omistaja on sen pienintä vähääkään kiinnostunut tv:sä elinkaaresta. Sähkönkulutuksesta viis. Yli kolme vuosikymmentä tv-korjaajana toiminut alan ammattilainen lisäsi vielä tuohon taannoin, että hän jopa vetäisi joka kerran pistokkeen seinästä, kun off-tilaan tv:n laittaisi. Tulipahan nyt näin mieleen.
   
 19. equilibrer

  equilibrer Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.11.2003
  Viestejä:
  945
  Saadut tykkäykset:
  0
  Voithan laittaa tuon jonkun kauko-ohjattavan rasian taakse tms. jos noin paljon huolettaa?
   
 20. Burkitsville

  Burkitsville Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  2 402
  Saadut tykkäykset:
  471
  Kyllä helkkari vie huolettaa, ja täysin aiheesta kuten jo mainittua. Tuntuu, että rahaa porukalla piisaa, kun ei noin päivänselvään seikkaan huomiota kiinnitetä, enenevissä määrin. Tv:n tulisi kestää "normikäytössä" 10-vuotta, ilman aihetta vaihtoon! Eipä ole vasta kuin muutama vuosi siitä, kun perseet ruvella maksettiin itsemme kipeiksi, jotta laajakuva-tv olkkariin saatiin ja odotukset oli sen mukaiset. Tätä päivää elettäessä interrrrnetin palstat pursuilee toinen toistaan enemmän ja vähemmän tv:nsä pettyneitä ihmisiä, ja lääke on miltei poikkeuksetta aina sama: osta vittu uusi tv, VOI JUMALAUTA miten pystysairasta!!! Kuka kusettaa, ja ketä, tässä riistokapitalismin raivohyödyntämisessä? Eihän se tyhmä, joka pyytää, vaan... niinpä.

  Edit. Enkä tällä avautumisella viittaa millään muotoa siihen, että ongelmat olisivat ohi, kun sen virtajohdon seinästä yöksi ottaisi vaan totesin yllä kirjoittamani siten kun sen olen kokeva.
   
  Viimeksi muokattu: 01.04.2012