Technotrend DVB-C 1500

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana gazbro, 26.08.2005.

 1. Jorde

  Jorde Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.06.2004
  Viestejä:
  168
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vaikka alkuperäinen kysymys menikin hieman väärään threadiin niin laitetaan nyt ongelman ratkaisukin samaan. Käyttiksen uudelleenasennuksen jälkeen tuli todettua samainen ongelma ja selvisi, että sen aiheutti kaiketi avivon deinterlace. Sen asetuksia hieman sorkkimalla kuvasta on kadonnut kaikki virheet.
   
 2. hikkins

  hikkins Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.05.2007
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  noniin, nyybi-kyssäreitä taas.

  Ostin ja asensin kyseisen kortin, mutta kanavoita ei suostu löytämään. Search-vaiheessa "signal status" kohdassa ei näy mitään, eli ilmeisesti ei olevinaan saa ollenkaan minkäänlaista signaalia vaikka piuhojen ainakin pitäs olla paikallaan. (Vai meinaako tuo "signal status" juuri tuota kaapeliverkon signaalia?) Kuitenkin ohjauspaneelin verkkoyhteyksissä tuo yhteys on näkyvissä toiminssa.Kanavahaussa olen käyttänyt "kaikki"/"all channels" -kohtaa, koska Kuopion alueen verkkoa ei asetuksista löydy.

  Kellään vinkkejä miten alkaisi kanavat löytymään?

  Edit: Niin, ja edittiä vielä, että heti TT Media Centerin käynnistettäessäkin ilmoittaaa, että "No signal detected, please check antenna!"
   
 3. Jorde

  Jorde Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.06.2004
  Viestejä:
  168
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tarkista jostakin millä spekseillä tv-operaattorisi kanavat lähettää ja muokkaa .ini-tiedosto niin johan luulisi toimivan. Elektroni noita ainakin toimittaa kortin sieltä ostaneille, jotka toimivat TT:n omassa softassa. DVBviewerillä oman kaapeliverkon näkyviin saaminen vaati omassa tapauksessani tiedoston täydellisen muokkaamisen, jonka jälkeen kanavat löytyivät heti.
   
 4. Phinor

  Phinor Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.07.2003
  Viestejä:
  123
  Saadut tykkäykset:
  5
  Millähän tämän saisi taas pelittämään kunnolla DVBViewerissa. Uusimmat BDA-ajurit, ei CI:ta ollenkaan ja kuva pätkii kaikilla kanavilla parin sekunnin välein. PCI-paikan vaihtokaan ei auttanut.

  Yhden tavan olen keksinyt, jolla kuva ei pätki: aina kun haluan vaihtaa kanavaa, vaihdan kanavan, menen asetuksiin, rämpytän "Has CI module" kohtaa pari kertaa, vaihdan video decoderia. Pari kertaa kun tämän setin vetää, niin pätkiminen loppuu (vain ja ainoastaan kyseisen kanavan kohdalla, uusi kanava -> sama rumba uudestaan).

  Ideoita?;)
   
 5. paussitauko

  paussitauko Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.07.2007
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse löysin kanavat DVBViewerissä laittamalla ennen skannausta oikeat arvot näihin: symbolrate= jotain ja QAM=jotain. Kaikki kanavat skannaamalla ei oman kaapelintarjojan kanavia löytynyt. Jokaisessa kaapelissa on vissiin eri taajuudet noissa eli kannattaa ottaa selvää oikeista symbolrateista ja QAMeista esim. kaapelintarjoajan kotisivuilta. Kanavat ei löytynyt laittamalla nuo manuaalisesti ja sitten skannaamalla vaan piti etsiä valmis asetus DVBViewerissä, joka on siinä samassa ikkunassa nuolialasvalikossa.
   
 6. Phinor

  Phinor Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.07.2003
  Viestejä:
  123
  Saadut tykkäykset:
  5
  Taisi hajota kortti.. vai mitäpä tuumaatte. Windows ilmoitti bootin jälkeen, että kortin ajureita ei voida ladata käyttöön. BDA-ajureita Windows ei siis suostu enää lataamaan missään muodossa, ja "oikeat" ajurit sanovat, että korttia ei löydy. Myös PCI-paikan ledi pysyy poissa päältä, kun todellisuudessa tuon pitäisi ilmoittaa, onko kortti kytketty (on kytketty = ledi palaa). Bios ja Windows kuitenkin tunnistavat kortin edelleen.. mutta tosiaan ajurit eivät/eivät suostu latautumaan.

  Toisella koneella testailin ja BDA-ajurit jopa ilmeisesti latautuvat, mutta mikään softa ei korttia suostu tunnistamaan niin, että saisi kanavat scannattua. Valmiiksi conffattunakaan kanavat eivät suostu näkymään, vaan ohjelmat yleensä kaatuvat alta pois. Muut kuin BDA-ajurit eivät tosin tälläkään koneella suostu tunnistamaan korttia.

  Eri PCI-paikkoja kokeiltu viisi kappaletta tähän mennessä :)
   
 7. jarkko99

  jarkko99 Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2005
  Viestejä:
  59
  Saadut tykkäykset:
  0
  Toimiiko tämä vanhempi C1000 malli Windows Vistassa? Ei ainakaan uusimmat 5.0.0.2 ajurit suostuneet asentumaan jossa ilmeisesti 64bit vista tuki. Vanhemmat 32bit ajurit kyllä toimivat. Mitä eroa tuolla bittisyydellä on? Tiedän että vistoja on 32 ja 64 bittinen, eli onko niin että 32bit ajurit ei toimi 64bit vistassa?
   
 8. marttil7

  marttil7 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.08.2007
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen tässä kohdannut omalle kohdalle ylitsepääsemättömiä ongelmia tuon TT:n kortin kanssa. Voisiko joku ensimmäisenä kertoa miten on asentanut ajurit toimivaan kokoonpanoon. Eli oletko asentanut ensin normiajurin ja tämän jälkeen päivittänyt ajurit BDA:ksi, vai asennatko suoraan BDA-ajurit?

  Omat vakioajurit asentuu ilman ongelmia. BDA-ajureiden kanssa alkaa ongelmat kasautumaan. Käytännössä kun asennan BDA-ajurit, saattaa kaikki mennä niinkuin pitääkin. DVBviewer toimii jne. Kuitenkin uudelleen käynnistyksen jälkeen TechnoTrend BDA/DVB-C Tuner ilmoittaa että: This device cannot start. (Code 10). Luonnollisesti tämän jälkeen ei kortti pelaa enää millään tavalla. Kun poistan ajurit ja asennan ne uudelleen, ajurit eivät yleensä asennu ensimmäisellä kertää kunnolla, vaan näkyy samainen virheilmoitus. Muutaman yrityksen jälkeen homma alkaa toimimaan ja toimii taas uudelleen käynnistykseen asti.

  Olin aiheesta yhteydessä TechnoTrendille josta tuli linkki uusimpaan BDA-ajuriin 4.4.10.18. Toisaalta miettivät, että voisi olla IRQ-ristiriita.

  Ongelman ratkaisemiseksi olen koittanut ottaa ylimääräiset kortit pois koneesta, mukaanlukien TV-kortin CI-moduulin, dvdaseman jne. Olen nollannut tämän jälkeen biosin, asentanut käyttiksen uudelleen ja ensimmäisinä ajureina koittanut asentaa TT:n kortin. Käyttiksenä olen koittanut sekä XP SP2:ta, että XP MCE SP2:ta. Eri variaatioita koittaessa olen asentanut käyttiksen siis reilut viisi kertaa muutaman päivän aikana.

  Onko joku muu kohdannut vastaavia ongelmia, ja miten ongelma ratkesi, vai oliko ainoa ratkaisu vaihtaa kortti kilpailevan valmistajan tuotteeseen?

  Käytössä oleva kokoonpano pääpiirteissään:

  Abit AV8
  AMD A64 3000+
  MSI GF4 Ti-4200
  Seagate 300Gt PATA-levy
   
 9. jori@puuvaja.fi

  jori@puuvaja.fi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.11.2005
  Viestejä:
  543
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ainakin Vistan tapauksessa suoraan BDA-ajurit, eikä missään vaiheessa "normiajureita".
   
 10. alps

  alps Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.05.2004
  Viestejä:
  129
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täällä meni keväällä XP MCE SP2:seen BDA-ajurit heittämällä sisään, eikä ole ollut ongelmia. Latasin uusimman version TT:n sivuilta. Muita ajureita en ole asentanut.
   
 11. Bluntman

  Bluntman Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.01.2003
  Viestejä:
  227
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mistä tunnistaa vaippavirran aiheuttamat ongelma? Koneessa on nyt C1500 ja DVBViewer, ja muuten kaikki toimii mutta kuva pätkäisee (sekä katselu että tallennus) aina sellaisen 30-60 sekunnin välein. Signaali tulee suoraan seinästä metrin mittaisella kaapelilla ja kortin ulostulosta menee 5m kaapeli television digiboksille. Digiboksi (Handan 5000) ilmoittaa signaalin voimakkuudeksi ja laaduksi 99-100%, tietokoneen kortti sanoo laaduksi 100% mutta voimakkuudeksi vain 58-60%. Tietokone on upsin kautta maadoitetussa pistorasiassa ja tv/digiboksi samassa pistokkeessa jatkojohdon päässä.

  Eli kannattaisiko ratkaisua hakea sellaisella vaippavirran erottimella? Turhaan en viitsisi moista hankkia. Ja mista Turun keskustan lähettyviltä moisen voisi ostaa, Clas Ohlsonilla ei yllätyksekseni moista valikoimissa ole.
   
 12. jori@puuvaja.fi

  jori@puuvaja.fi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.11.2005
  Viestejä:
  543
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sama juttu täällä.
  Vista 32 bit
  Dvbviewer 3.8.0.0
  C-1500 + CI + CONAX
  BDA & nVidia pure video codec

  --> kanavat löytyi ja näkyy mutta pätkii jatkuvasti. Vanha kokoonpano XP + Cablestar 2 jolla kaikki toimi loistavasti....pitää ehkä koittaa vaihtaa cablestar kortti tohon vistakoneeseen...
   
 13. Bluntman

  Bluntman Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.01.2003
  Viestejä:
  227
  Saadut tykkäykset:
  0
  Siirsin kortin toiseen paikkaan, ensimmäisessä se jakoi irq:n näytönohjaimen kanssa mutta nyt sillä on oma. Asia ei kuitenkaan korjaantunut sillä koneen idlatessa discontinuityja tulee aina minuutin parin välein yksi lisää. Sitten löysin DVBViewerin foorumeilta tietoa että ide/sata ohjaimet saattaisivat aiheuttaa pakettien katoamisia. Testasin asiaa siirtämällä ison tiedoston ensin sata-levyltä ide-levylle (systeemilevy) ja siirron aikana virheitä tuli muutama hieman nopeampaan tahtiin kuin muuten. Mutta kuin siirsin saman tiedoston takaisin sata-levylle niin koko kuva pysähtyi siirron ajaksi ja discontinuityja tuli satoja sekunnissa. Eli syy taisi löytyä, nyt kun joku keksisi miten korjata asia.

  Emolevy on Asrock 4coredual-vsta ja prosessorina Core 2 Duo E4400. Ide-väylässä on yksi 250GB Seagate ja sata-ohjaimissa kaksi 120 Seagatea peilinä.
   
 14. jori@puuvaja.fi

  jori@puuvaja.fi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.11.2005
  Viestejä:
  543
  Saadut tykkäykset:
  0
  SATA levy täälläkin, 1 kpl 500 gb, ei ide-levyjä
   
 15. h-p

  h-p Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.03.2007
  Viestejä:
  863
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mikähän mättää kun tv-kuva näkyy hyvin, mutta pätkii aivan tajuttomasti ohjelmasta riippumatta. Koneen tehoista ei ainakaan jää kiinni.

  Nimim. C2D 6320, 4 gigaa muistia ja GeForce 8800. WinXP:llä ja Vista64:llä olen kokeillut.
   
 16. Bluntman

  Bluntman Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.01.2003
  Viestejä:
  227
  Saadut tykkäykset:
  0
  Googlauksen perusteella olen nyt aika vakuuttunut että ongelman aiheuttaa emon integroitu sata-ohjain joka kytkeytyy pci-väylään ja syö toimiessaan kaiken kaistan. Suoraan piirisarjaan integroitu ohjain ei vastaavaa aiheuta. Eli ainoa ratkaisu lienee hankkia levyille erillinen ohjain, tai sitten iskeä ne koneen ulkopuolelle usb-koteloihin. Pitää testata aiheuttaako usb-väylän rasittaminen samanlaista efektiä.
   
 17. jori@puuvaja.fi

  jori@puuvaja.fi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.11.2005
  Viestejä:
  543
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eli meikeläisen tapauksessa voisi auttaa jos vaihdan SATA-levyn IDE-levyksi?

  Löysin myös juttua että asiaan voisi auttaa erillinen kiintolevy, joka on ainoastaan dvbviewerin käytössä eli levyllä ei olisi muuta kuin dvbviewer ja tv-tallennukset, mutta tuo lienee enemmän tallennuksiin liittyvä asia vai vaikuttaisiko myös pelkkään katseluun???

  Ajattelin lähteä testaamaan seuraavalla tavalla:
  Ostan toisen SATA-levyn vielä (joka tapauksessa sille tulee tarvetta) ja asennan dvbviewerin sinne.
  Lisäksi hommaan toisen DVB-C kortin + CI. Sillekin tulee joka tapauksessa käyttöä toisessa koneessa jos ei auta tuohon pätkimisongelmaan.
  Tuo SATA-ohjain tuli uutena asiana mulle, joten oisko jotain tiettyä palikkaa ehdottaa tuohon? Onko niitä esim firewire paikkaan liitettäviä vai millaisia?

  edit:

  --> jos sata-ohjain syö pci-väylän kaistat kokonaan niin toimisiko korjauksena:

  a) Vaihtaa SATA-kovon IDE:ksi
  b) Vaihtaa PCI-väyläisen DVB-C 1500 technotrend kortin esim firewire tai usb-väyläiseen virittimeen?
  c) Erillinen SATA-ohjain - millainen, kun levy olisi 3 GBs?
  d) Ulkoinen USB-kiintolevysysteemi - mikä ois hyvä?
  e) Joku muu, mikä? Koskeeko tuo ainoastaan Asuksen emolevyjä? Emolevy vaihtoon?
   
 18. Bluntman

  Bluntman Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.01.2003
  Viestejä:
  227
  Saadut tykkäykset:
  0
  Illan myöhäisinä tunteina kokeilin vielä purkaa tuon Via-softaraidin peilin ja tadaa, enää ei tietojen siirtely levyjen välillä aiheuta virheitä kuvaan. Mutta edelleen tulee yksittäisiä discontinuityja muutamien minuuttien välein. Pitää vielä kokeilla piirisarjan ja levyohjainten ajurien päivityksiä.
   
 19. Bluntman

  Bluntman Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.01.2003
  Viestejä:
  227
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyse ei ole itse sata-ohjaimesta, vaan siitä että kyseinen ohjain saattaa olla toteutettu erillisellä ohjainpiirillä joka kytkeytyy pci-väylään. Suoraan piirisarjaan integroidun ohjaimen siirtämä data ei kulje pci-väylässä ollenkaan.
   
 20. jori@puuvaja.fi

  jori@puuvaja.fi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.11.2005
  Viestejä:
  543
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eli sinun tapauksessa ongelma liittyy Raidaukseen?
  Mulla on vain 1 kpl SATA-levyjä niin voiko kyseessä olla sama ongelma kun ei ole RAID käytössä?