Taulutelevision kiinnittäminen gyprocseinään

Keskustelu osiossa 'Kodin suunnittelunurkka' , aloittajana Batmobile, 23.08.2009.

 1. Batmobile

  Batmobile Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.08.2008
  Viestejä:
  395
  Saadut tykkäykset:
  0
  Osaisiko joku kertoa/omaa kokemusta, kestääkö gyproc-väliseinä tuollaista yli 20 kiloa painavaa lcd:tä, kyseessä Samsungin 46". Itseä kun hieman epäilyttää tuon seinän kestävyys seinätelineellä. On meinaan itsellä hieman heikkoja kokemuksia ko. materiaalin kantavuudesta, vaikka olisi kunnolla ankkuroitu seinään.
   
 2. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Mene k-rautaa, osta cyprokproppuja, yksi kestää 14kg.
   
 3. Teukka76

  Teukka76 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  02.11.2000
  Viestejä:
  2 376
  Saadut tykkäykset:
  2
 4. uppiskuppis

  uppiskuppis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.04.2006
  Viestejä:
  1 011
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aivan varmasti pysyy neljällä kiinnikkeellä. (olettaen ettei ole mikään 2m:n varressa oleva tv-teline)
   
 5. oudie

  oudie Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.08.2009
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sen mitä olen vesipattereita kipsilevyseiniin kiinnitellyt niin en lähtisi telkkaria pelkkään levyyn kiinnittämään. Koolaus/pystyt todennäkösesti 60cm jaolla jotenka luulis jonkun ainaki sattuvan tv-telineen kohalle?

  Jos ei ole muita vaihtoehtoja kun kiinnittää pelkkään levyyn ja olet niin uhkarohkea niin jämäkin ankkurityyppi on varmasti tuo levitettävä metallinen ankkuri: http://kauppa.taloon.com/PublishedService?file=page&pageID=9&itemcode=JJ-56-40zcop

  Tuo ankkuri vaatii vain oikeankokoisen reijän poraamisen oman työkalun jolla ankkurin saa levitettyä levyn taakse. Ankkurin pulttikoosta en ole varma mutta taitaa olla sekin pieni tv-telineelle...
   
 6. DVB-G

  DVB-G Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 281
  Saadut tykkäykset:
  30
  Proput korkkaavat, eli jos koira juoksee päin seinää ja seinä tärähtää eli saa G-voimia, proppu pettää ja hurtta sää littupaneelin kuonoonsa.

  Ruusuja/tulppaaneita (kuten yllä jo ehdittiin linkittää) pitää käyttää, jos pelkkään levyyn kiinnitin tulee eikä siis koolaukseen, kuten pitäisi. Ruusutyyyppinen kiinnike ei voi millään korkata ulos reiästä.  TV-teline kannattaa olla helevetin ison seinäkiinnikeputkikehikon omaava, että saadaan massat jaettua mahdollisimman laajalle alueelle Gyprociin. Jopa saman kokoinen seinäkehikko mitä televisiokin on. Siis metrin leveälle töllölle vajaan metrin levyinen kehikko. Ja useilla ruusukiinnikkeillä kiinni, semmoiset 8 kpl eli kiinnikkeet äärinurkkiin ja vielä näiden nurkkapisteiden keskiväleihinkin.

  Jos seinäkiinnike on pieni, joku A5...A4-kokoinen rimpula, silloin Gyprocissa massat asettuvat liian pienelle alueelle, ja itse Gyproc-levy korkkautuu, eli kiinnikereiät toimivat lohkeaman käynnistyspisteinä ja massa lohkaisee irti A5...A4-kokoisen palasen. Että teline sinänsä kyllä pysyy kiinni Gyprocissa, mutta kyseinen Gyproc-palanen makaa jälleen sen koiran kuonon päällä. Ja Musti on sen jälkeen hyvin, hyvin vihainen.

  Voisi jopa sahata seinään aukon, jota kautta seinän sisään mahtuu ujuttamaan uusia tukikoolauksia. Jos kerran jokin teline seinään kiinni ruuvataan, niin tapetti/maali kuitenkin naarmuuntuu pilalle, ihan sama jos seinään tulee selkeä reilu reikä. Itse tuettu seinä saadaan sietämään vaikka 3000 kilon kuormia jos niin halutaan, jopa yhden ainoan M12-pultin varassa taakkaa kannatellen.
   
 7. Batmobile

  Batmobile Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.08.2008
  Viestejä:
  395
  Saadut tykkäykset:
  0
  No niin, vastauksia onkin jo tullut ihan mukavasti. Itsekin olen sitä mieltä, että kyllä se teline pitää ehdottomasti olla kunnollinen ja iso, sekä kiinnitetty koolauksiin, niinkuin moni on todennutkin. Ideahan lähti siitä, että edessä on muutto isompaan kämppään ja tämä seinäkiinnitys sopisi hyvin uusiin suunnitelmiin, jos sen nyt saa onnistumaan. Pitää alkaa tutkimaan missä kohdin koolaukset seinässä ovat.
  Kiitos kaikille vastanneille :)
   
 8. prkl

  prkl Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  02.06.2006
  Viestejä:
  2 029
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse asensin 52" sonyn seinätelineineen suoraan koolauksiin pulteilla vaikka kipsilevyä oli kaksikerrosta joista päällimäinen EK:ta :thumbsup: ei vara venettä kaada jne :D
   
 9. Huppe

  Huppe The Pilot Tukijoukot

  Liittynyt:
  08.02.2000
  Viestejä:
  3 613
  Saadut tykkäykset:
  2
  Entäs jos kysyjä asuu jossain poikkeuksellisemmassa ympäristössä? Gyproc on 80-luvun haperoitunutta kipsileyvä, josta pahassa tapauksessa tapettien vaihdon yhteydessä raaputettu osa pahvista pinnasta pois. Koolaus sattuu olemaan vaikkapa 80cm jaolla ja televisio tulee keskelle koolausta sattumalta...

  Itse kehoittaisin etsimään koolaukset ja pistämään niihin, sitten sivuille kipsilevyankkureilla varmistukset.
   
 10. Atheris

  Atheris Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.06.2009
  Viestejä:
  176
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täälä on 46" samppa levitettävillä ankkureilla seinässä ja hyvin kesti minunkun painon kun siinä roikuin. 100kg per ankkuri, kipsilevyä tai ei .
   
 11. NetRunner

  NetRunner Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.12.2004
  Viestejä:
  271
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täällä, ja ainakin vielä, on 42" plasma tuollaisilla oudien linkkaamien näköisillä neljällä ankkurilla kipsilevyssä. Ei sattunut koolinkiin. Seinäteline on varsin isoalainen, joten yhtään ei systeemi pelota.

  *...Toisin kun tuo projektorin kiinnitys. Kahdella ankkurilla 10kg proju vipuvarressa kipsilevyssä. Tuossa ei ole ihan syyttä teräsvaijerivarmistusta katosta... :D*
   
 12. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Koolauksen etsimiseen sellainen vinkki, että jos lattialistat on korkeat, se irti ja kokeilee lankanaulalla about 60cm välein lähtein reunasta. Toinen on sitten vuokrattavat "etsinlaitteet", mutta niiden paikallistamiskyky on usein aika heikko.

  Mutta tosiaan ilman koolaustakin pysyy varsin hyvin, kunhan se proppu vaan on on asiallinen. Liian moni ostaa ihan vääriä proppuja ja ongelma on siinä. Kynnon propuilla korkkaa koko seinä ts alas tulee neliön verran levyä ja sitä ei taatusti tapahdu, ellei joku lapsi ala roikkua telineessä ja aiheuta vielä pumppaavaa vetoa.
   
 13. Harry

  Harry Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  06.09.2004
  Viestejä:
  1 903
  Saadut tykkäykset:
  7
  Reilulla kympillä saa edullisimman stanleyn koolinkitutkan rautakaupasta ja pelaa loistavasti jos vaan osaa käyttää.
   
 14. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Mulla on parinkympin clasun malli, jonka puunpaikallistamiskyky on ala-arvoinen, metalli ja johdot toimii ok. Kykyä entisestään heikentävät vahvempi cyproklevy ja seinän sisälle äänieristeeksi laitettu raskas villa. Vuokraava oy:ä oon lainannut parempaa laitetta, joka paikallistaa todella tarkkaan ja syvyyskin näyttää toimivan, jos sellaiselle tarvetta on.

  Suosittelen siis stanleytä, jos hyvin toimii :)
   
 15. J_J

  J_J Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.10.2005
  Viestejä:
  354
  Saadut tykkäykset:
  0
  Noita levyankkureita laittanut muutamia, ruuveista menee kierteet aika helposti pilalle jos täytyy todella tiukkaan saada. Epäilen hieman sisäkierteen lyhyyttä ja/tai huonoa materiaalia syyksi, mutta en ole tutkinut asiaa sen tarkemmin.

  Tai sitten käytetty ihan liikaa voimaa :p
   
 16. Mama

  Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot

  Liittynyt:
  29.11.2003
  Viestejä:
  2 686
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä sen sai kiinni putkipihdeilläkin. Ensin ruuvasi yhden kerran sitä auki niin että levikkeet vähän karistivat ruosteet ja sitten pisti paikoilleen, putkipihdeillä piti kantaa paikoillaan kun toisella kädellä kiristi. Ei ehkä niin helppoa kuin omalla työkalullaan mutta jos vain pari pitää noita pistää niin menee noinkin.
   
 17. Tapani68

  Tapani68 Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.08.2006
  Viestejä:
  71
  Saadut tykkäykset:
  0
  Isokin littu pysyy kipsiseinässä helposti ilman mitään koolauksiin ruuvailuja. Ellei telkkua nyt ihan repimällä yritä seinästä irti rytkyttää. Turha tehdä asioista liian vaikeita.
   
 18. mhelin

  mhelin Käyttäjä

  Liittynyt:
  26.11.2002
  Viestejä:
  917
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kunhan ensin selvittää vakuutusyhtiöltä sen että korvaako kotivakuutus seinältä tippuneen television jos se on todettu huonosti kiinnitetyksi. Itse laittaisin ensin seinälle jotain 16 mm paksun ja riittävän ison vanerilevyn koolinkeihin kiinni ja seinäkiinnitteen siihen, tai siis se seinäkiinnike kannattaa tietty ensin pultata kiinni siihen vanerilevyyn ja sitten vasta levy seinään.
   
 19. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Edelleen: Cyprok kestää keveysti tollaisen painon, jos vaan kunnon proput. Jengi on vaan kautta aikojen ollut tunareita ja kiinnittänyt heikoilla propuilla tai jopa ilman niitä ja sitten ihmetelleet kun homma ei toimi :rolleyes:

  Jos tota ei usko, jokainen voi käydä ostamassa k-raudasta yhden leveyn ja kiinnittää siihen vaikka 4 proppua 15 x 15cm neliöön. Siinä saa nykiä hemmetin lujaa, jotta levy antaa periksi ja silloin tulee alas suuri pala levyä.

  Siten vakuutusyhtiö kyllä korvaa, kunhan tietää mitä tekee.
   
 20. prkl

  prkl Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  02.06.2006
  Viestejä:
  2 029
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pitää paikkansa jos tosiaan hakee rautakaupasta levyn ja testailee. Eriasia sitten kiinnittää se töllä johonkin 70-80luvun kipsilevyyn jonka kunnosta/laadusta/koolauksen jaosta ei ole tarkempaa tietoa. Niiden koolinkien etsiminen ei oikeasti ole niin vaikeaa etteikö senverran voisi nähdä vaivaa.

  Itse ainakin nukun yöni paremmin kun iso lcd on kiinni koolauksissa eikä pelkästään levyssä :thumbsup: