Tampereen Tietoverkko

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Gordon, 02.06.2006.

 1. Gordon

  Gordon Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  16.09.2004
  Viestejä:
  2 228
  Saadut tykkäykset:
  4
  Mullakin oli jo linkitetty kortti, entuudestaan näkyi Canal + Film HD. Joo, ihmeellistä tosiaan, että toisilla kanava aukesi itsestään. Tuossa vartin katsomiseen jälkeen ei kertaakaan Eurosport HD pikselöitynyt, joten tuntuisi jopa toimiivan ihan kunnolla, kun YLE HD pirstaloituu, niin voisi sitten katsoa olympialaisia ainakin Eurosport HD:lta.
   
 2. MakeS

  MakeS Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.08.2005
  Viestejä:
  91
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minulla molemmat kanavat näkyvät moitteettomasti. Nelosen HD pirstoutuu välillä. Kävin tällä viikolla ostamassa lyhyen (3m) häiriösuojatun antennikaapelin. Se lähtee antennivahvistimesta Wboxiin. Ennen antennikaapelin pituus oli yli 10m (Vanha talo ja edellisen asukkaan kaapeliviritykset). En tiedä poistuiko häiriöt kun en ole kerennyt kanavaa nyt katselemaan pidempiä aikoja.

  Wboxissa molempien virittimien signaalin laatu ollut lähes aina 100% ja laatu heittelee 65-75% välillä.
   
  Viimeksi muokattu: 22.01.2010
 3. s_j_v

  s_j_v Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.01.2003
  Viestejä:
  41
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsselläkin alkoi sitten YLE HD näkymään, piti vaan vetää antennisignaali olohuoneen toisesta rasiasta... Laatupalkki näyttää kyllä jatkuvasti tasan 90% ja kuva palikoituu melkeinpä koko ajan. Toisesta rasiasta laatumittari näytti kanavalle tasan nollaa.

  Pitänee yrittää vielä parantaa laatua vähän paremmalla antennikaapelilla kun matkaa rasialta tulee noin 7 metriä. Tai sitten tilata joku ihmettelemään josko saisi turhat antennikaapelin haaroitukset pois ja siten vaan toisen rasian käyttöön.
   
 4. srout

  srout Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.04.2007
  Viestejä:
  541
  Saadut tykkäykset:
  7
  Näkyykö muilla EPG tiedot perjantaiaamua pitemmälle? Mulla loppuu kotimaiset siihen mutta esim. TV1000 näyttää myös ensiviikonlopun tietoja.

  (Procaster 6300C)

  Mikä lie tilapäinen häiriö, tänään näkyvät taas viikonlopun yli.
   
  Viimeksi muokattu: 26.01.2010
 5. down

  down Käyttäjä

  Liittynyt:
  26.08.2003
  Viestejä:
  198
  Saadut tykkäykset:
  2
  Nelosen ja Eurosportin HD-kanavilla on jatkuvasti häiriöitä, Eurosport on joskus täyttä pikselimössöä. Vika näyttäisi olevan antennikaapelissa, kokeilin toista huomattavasti lyhyempää kaapelia ja häiriöt vähenivät. Nyt täytyisi löytää jostain oikean pituinen kaapeli, toi nykyinen on kireällä kuin viulunkieli tv:n ja seinän välissä...

  Eli mistähän löytyisi laadukas antennikaapeli kahden metrin pituisena?
  1,5m ei ihan riitä ja 3m on taas liian pitkä, joka voi taas aiheuttaa häiriöitä. Ja muutenkin tv-tason takana on jo ainakin kilometri johtoja...
   
 6. Gordon

  Gordon Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  16.09.2004
  Viestejä:
  2 228
  Saadut tykkäykset:
  4
  Mulla oli / on myös HD-kanavilla häiriöitä tuntuisi, että lyhyt ja laadukas antennikaapeli auttoi jonkin verran, mutta häiriöt eivät kuitenkaan kokonaan kadonneet. Ostin 2:n metrin antennikaapelin Gigantista, verkkokauppa.comin liikkeestä en ainakaan löytänyt muuta kuin normiantennikaapeleita, tilaamalla sieltä kyllä saa mitä vaan.
   
 7. juz

  juz Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.09.2005
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ite ostin 3metrisen Kalevan Prismasta, jossa myös muita pituuksia. Techlinkin piuhoja omistanu aikasemminkin ja aina on kuvanlaatu parantunut entisiin verrattuna.:thumbsup: Itsellä piuhan vaihto vaikutti +5% signaalin vahvuudessa (Wbox HD). :confused:
   
 8. JBL74

  JBL74 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.07.2005
  Viestejä:
  17
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko muilla Discovery HD:lla ja Yle HD:lla häiriöitä lähetyksessä?
  Discoveryllä pätkii kuva ja ääni aika huolella. Muut HD kanavat Yleä lukuunottamatta toimivat hyvin.
   
 9. sanyo5

  sanyo5 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.08.2009
  Viestejä:
  33
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joop,Täällä on näköjään aika paljon häiriöitä hd lähetyksissä niin kuin minullakin.
  Aloittelin soitto rumban noin 3vko sitten ttv aspaan ja erittäin ystävällinen nais henkilö otti asian vakavasti kun selitin että minulla ei näy kuin nelonenHD kuin aivan pikseli mössönä ja tv:ni diagnostiikka antaa signaalille 78 tason ja bitti virheiden määrä7/10 eli täyttä kuraa, no aspa laittoi asentajan käymään jakamossa ja viesti tuli vko:n päästä että kaikki ok.Odottelin pari viikkoo kun ei kanavat näkynyt ja soitin ma uudestaan ja aspa sanoi että asentaja tulee poikkeen kotona mittaan rasiat että jos niissä on vikaa,no kaveri tuli tänään käymään ja ruvettiin mittaileen töpseleitä ja totes että tännehän tulee ihan kuraa,bitti virheitä (ber) oli 6 bittiä 1000 kun saisi olla 3 miljoonassa bitissä !!! jos nyt ihan oikein muistan. No mentiin jakamoon, samaa kuraa,sitten katujakamoon metrin hankeen,sieltä purkista tuli hyvää signaalia.Takasin talojakamoon mittaileen ja säätämään tasoa, mutta kun namiskaan koski niin signaali meni ihan kuraksi.Tuomio-purkki paskana.Kysyin että näkyykö tässä talossa kenelläkän nämä HD kanavat niin sanoi että ei tällä signaalilla.Klo oli melkein 16 perj. kun asentaja sanoi hakevansa uuden, niin mä sanoin että ootko tosissas? kaveri kehui että pitäähän näitte vehkeitten pelata perkele.Kaveri sanoi että soittelee kun on valmista,soitto tuli noin puol 5 että pitäs toimia.Minä laitoin kanavat hakuun ja nyt tv löysi yleHD ja nelosenHD täysin virheettömänä ja arvot diagnoosissa oli 100/0!! jiihaa.Ei voi muuta sanoa kuin että oli todella asiallinen kaveri ja siitä iso peukku hänelle.:thumbsup:
   
  Viimeksi muokattu: 12.02.2010
 10. MagicMike

  MagicMike Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.02.2004
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kuukauden verran meni kikkaillessa Elisan aspan kanssa - peruspaskaa uudelleenviritysten ja tehdasasetusten suhteen, vaikka sanoin heti että Nelonen HD toimi ok vielä marraskuussa mutta sen jälkeen ei enää. No tänään sitten vihdoin Eltelin kaveri kävi vaihtamassa talojakamossa vahvistimen ja jo näkyy kaikki hyvin. Ei hemmetti että toi kuva avajaisista on kiva kattella .. :)
   
 11. down

  down Käyttäjä

  Liittynyt:
  26.08.2003
  Viestejä:
  198
  Saadut tykkäykset:
  2
  Päivitystä... Ostin uuden laadukkaamman kaapelin, ei juurikaan vaikutusta.
  Pistin viestiä Elisalle viime viikolla noista häiriöistä, ja eilen remonttimies soitteli että voiko tulla katsomaan missä vika. Asentaja testasi tasot jollain testerillä ja huomasi että HD-kanavien taajuudet olivat vaimentuneet, syynä vanha antennirasia. No rasia vaihdettiin ja signaalit ovat nyt tapissa eikä häiriöitä ole.

  Kiitettävää toimintaa mielestäni!! :thumbsup:
   
 12. spacman

  spacman Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.01.2004
  Viestejä:
  167
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nickelodeonin EPG sanoo vaan että kanava vaihtaa taajutta. Lisätiedot canaldigital.fi Ei taida koskea ttv:n kaapelia...
   
 13. HAM

  HAM Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  24.01.2001
  Viestejä:
  102
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sama juttu näyttäis koskevan ESPN American EPG:tä.
   
 14. pesonenm

  pesonenm Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.11.2004
  Viestejä:
  110
  Saadut tykkäykset:
  0
  Koskee TTV:n ja Elisan kaapelia mutta operaattori hoitaa muutokset Olympialaisten jälkeen. Satelliitti vaihtuu. Käyttäjiltä muutokset eivät vaadi toimepiteitä.
  Muutokset koskevat lähemmäksi kymmentä kanavaa.

  Tuo EPG-data tulee Canal Digitalilta, eikä operaattori siihen oikein voi vaikuttaa (muten kuin poistamalla koko datan).
   
 15. Kaptah76

  Kaptah76 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.01.2007
  Viestejä:
  422
  Saadut tykkäykset:
  0
  No jaa, jos kanava on vaihtanut taajuutta, niin eiköhän siellä uudella taajuudella ole ohjelmatiedotkin kunnossa. Eli kyllä mä laittaisin tämänkin kaapelioperaattorien piikkiin. Welhon verkossakin on samaa ilmoitusta osassa kanavista.
   
 16. pesonenm

  pesonenm Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.11.2004
  Viestejä:
  110
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ainakin osassa Canal Digitalin palveluita sama EPG-data oli molemmissa sekä vanhalla että uudella taajuudella. Tämä johtui ihan puhtaasti satelliittioperaattorista.
   
 17. Kaptah76

  Kaptah76 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.01.2007
  Viestejä:
  422
  Saadut tykkäykset:
  0
  Seison korjattuna...
   
 18. Jantze.

  Jantze. Guest

  Liittynyt:
  03.06.2006
  Viestejä:
  55
  Saadut tykkäykset:
  0
  Otin aikaa kauanko mene kun itse netin kautta TTV/Elisan sivuilta ottaa lisäkanavia ja noin 4 minuuttia meni kun alkoi kanavat näkymään torstai iltana klo.21.30 aikaan. Ihan kiitettävä nopeus.
   
 19. vaeltaja06

  vaeltaja06 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.05.2006
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  0


  Sama vika täällä (ja taitaa olla TTV kaapeli sopimus) ja vika ollut suunnilleen noista ajoista kuin spacman kirjoitti. Soitto Elisalle kertoi että viasta ilmoitettu 7.3. Ei mitään tietoa milloin korjautuu.:hitme:

  Tallentaminen tuolta kanavalta ei onnistu, kaikki ohjelmat on nimeltään "kanava vaihtaa taajuutta... lisätietoja www.canaldigital.fi/asiakaspalvelu" :mad:
   
 20. vaeltaja06

  vaeltaja06 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.05.2006
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  0
  Selvisi sen verran että EPG ongelma jatkuu huhtikuun alkuun ja johtuu nimenomaan Canal Digitalin uudelleen järjestelyistä.

  Kiitokset Elisan tekniselle tuelle (Hannele) josta jaksettiin soittaa takaisin myöhemmin ja selvittää tilannetta. :thumbsup:

  Rakentavana palautteena Elisan markkinoinnille: nämä viat tulisi selkeästi ilmoittaa Elisan nettisivuilla. Niiden piilottaminen ei vähennä asiakas valituksia vaan pikemminkin tekee niistä entistä kiukkuisempia, jos joka asia pitää nyhtää hohtimilla ja kasvattaa puhelinlaskua. Tässä ongelman selvittelyssäkin puhelu ohjattiin yhdessä vaiheessa myös myyntiin, jossa oltiin huulipyöreänä ja outputti oli "no se nyt sitten vaan on sitten sellainen".:confused:

  Nämä kaikkia asiakkaita koskevat ongelmat ovat eritoten sellaisia että kenellä tahansa Elisan asiakasrajapinnassa tulisi olla mahdollisuus tarkistaa asia nopeasti järjestelmistään jotta palaute asiakkaalle olisi välitön. Ja kyllä palvelun myyjänkin pitää tietää mitä se myy uusille asiakkailleen. Jos kyseessä on pidempi aikainen vika se näyttää uudelle käyttäjälle normaalilta latistaen käyttäjä kokemusta melkoisesti (kuten tässä tapauksessa vaikuttaa ettei kanavalla ole EPG:tä ollenkaan), jopa niin että käyttäjä voi perua uuden palvelun. Tuskin se on Elisan tavoitteena.