Tampereen Tietoverkko / Elisa ja Canal+ HD ei toimi

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Guti, 01.09.2009.

 1. Guti

  Guti Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.09.2009
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kokeilen josko täältä löytyisi enemmän asiantuntemusta tähän asiaan kuin Elisan asiakaspalvelusta, tekniseltä tuelta ja asentajilta.

  Vastaanottimena on Arion AC-2410VHD, joka on cable hd ready -hyväksytty boksi. Elisalta on ostettuna Canal+ Total -paketti, johon siis kuuluu Canal+ HD film ja uuden asiakkaan tarjouksena myös Canal+ HD Sport 6kk ajan. Tätä yhdistelmää tuntuu olevan mahdotonta saada toimimaan ja olen viettänyt viime päivinä ihan liikaa aikaa Elisan teknisen tuen kanssa. Linkitys on ok, korttia on koitettu vaihtaa jo kahdesti ja asentaja on käynyt mittaamassa signaalin, joka on erinomainen.

  Boksi sanoo canalin hd-kanavilla että "conax ei käyttöoikeutta". Canalin tylsäpiirtokanavat toimivat kuten pitääkin. Asentajan superkortilla testattuna kaikki muut ttv:n tarjoamat HD-kanavat toimivat tuolla boksilla, paitsi nuo canalin kaksi kanavaa. Olen siis kahdesti käynyt liikkeessä vaihtamassa tuon kaapelikortin uuteen. Ihmeellisenä yksityiskohtana heti uuden kortin saamisen jälkeen nuo kaksi ongelmallista kanavaa näkyvät muutaman minuutin ajan, jonka jälkeen boksi äkillisesti palaa takaisin tuohon ei käyttöoikeutta -tilaan.

  Itselläni ja myös Elisan asiantuntijoilla alkaa olla eväät aika lailla syöty, olisikohan jollakin ideoita mistä ongelma voisi johtua? Jos ei ole niin toimikoon varoituksena niille jotka tämän palvelun hankkimista harkitsevat. Kuten asiakaspalvelija heidän tarjoamastaan hd-kanavapaketista sanoi, "onnea vaan niille jotka tähän lähtee mukaan".
   
 2. Olavivalo

  Olavivalo Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.11.2008
  Viestejä:
  252
  Saadut tykkäykset:
  0
  Boksi ei jostain syystä nyt tuekaan linkitystä ? aika arvailujen varaan jää. Kannattaa kysyä boksin maahantuojalta onko tällaista tullut vastaan.
   
 3. svass

  svass Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.01.2006
  Viestejä:
  209
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onhan boksin softa nyt jompi kumpi noista hyväksynnän saaneista:
  • ARIHD0001AC2410VHD_Dec19-2008(svn-672)
  • WELHD0009AC2410VHD_Feb242009(svn-695)
   
 4. Guti

  Guti Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.09.2009
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei ole. TTV/Elisalla:lla sanoivat että tuo softaversio ei vaikuta asiaan, eivätkä he sitä päivitystä edes tarjoa. Itse en ainakaan löytänyt tähän Arionin sivultakaan mitään. Maahantuoja taas ilmottaa, että näitä hd-boksien päivityksiä ei saa jakaa julkisesti netissä, joten heiltäkään sitä ei saa. Ilmeisesti täytyy sitten boksi postitella maahantuojalle Helsinkiin päivitettäväksi.
   
 5. odzmo

  odzmo Käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2008
  Viestejä:
  67
  Saadut tykkäykset:
  0
  Häh?? Pelkääkö maahantuoja, että joku kopioisi tuon paskan(?) poksin?
   
 6. unreal

  unreal Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2004
  Viestejä:
  3 805
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kaipa tämä on jälleen näitä suojaussääntöjä, liittyen linkitykseen. Eli pelätään sitä, että joku ottaa tuon päivityksen nettisivulta, haksoroi sitä niin, että esimerkiksi tallentavien boksien estetty HD-tallenteiden siirto tulisi laitteessa mahdolliseksi ja asentaisi päivityksen koneeseensa... Toki tuo kyseinen laite ei ole tallentava, mutta luultavasti "sääntö" koskee kaikkia HD-laitteita.

  Aika kaukaa haettua tuollainenkin kyllä on, mutta tuon voisi kuvitella olevan syynä.
   
 7. Guti

  Guti Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.09.2009
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä, juuri tuosta on kyse. Kuulemma cable hd ready -määrityksissä sanotaan että softapäivityksiä ei saa jakaa netissä.

  Sain kuitenkin maahantuojalta sähköpostitse päivitysfilen ja sillä on nyt kanavat pysyneet ainakin tunnin verran jo näkyvillä, ehkä tämä oli nyt tässä. Kiitoksia vastanneille. Olisi pitänyt tajuta kyseenalaistaa teknisen tuen mielipide siitä, että softaversiolla ei ole merkitystä..

  Tuota boksia tosiaan saa sen verran edullisesti että varmaan joku muukin sen ostamista harkitsee, joten vinkkinä heille että kannattaa varmistaa myyjältä että siinä on tuo hyväksytty softaversio valmiina. Sen verran työlästä sen päivittäminen on.
   
 8. svass

  svass Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.01.2006
  Viestejä:
  209
  Saadut tykkäykset:
  0
  Haiskahtaakohan tässäkin operaattoreiden rahastus, päivitysbitti kun ei jakelumediassa ilmaiseksi kulje.
   
 9. Jallu123

  Jallu123 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.09.2009
  Viestejä:
  13
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulla oli ihan sama ongelma kuin Gutilla - TTV ja Canal+ HD kanavat eivät
  aluksi näkyneet. Boksina Finnsat, mutta boksilla ei ole merkitystä.

  Parin päivän kuluttua kävin Koskarin Elisassa, jossa korttia tsekattiin. Ei mitään vikaa kuulemma ja jos kanavat eivät näy seuraavana päivänä yhteys tekniseen tukeen. No ei näkyny ja kaksi päivää odottelin pääsyä soittamalla läpi. Samalla mailasin sekä TTV:lle että Elisalle. Pääsin vihdoin puhelimella läpi ja viasta tehtiin korjauspyyntö. Seuraavana aamuna tuli soitto, jossa suositeltiin asentajan kotikäyntiä (tämä olisi ilmeisesti pitänyt itse maksaa).
  Ei nyt sentään...

  Itse tiesin koko ajan missä vika oli ja viimein viidennen päivän iltana tuli tekstiviesti vahvistukseksi ja tässä se sanatarkasti:

  Hei! Canalin HD kanavat (Sport ja Film) lisätty kaapelikortillesi nyt.
  T. Elisa

  Kanavat näkyivät boksin avaamisen jälkeen 5 minuutissa.

  Eli Canalia avattaessa HD-kanavia ei ole lisätty. Soita tai mailaa uudelleen.
  Taitaa olla sen verran uusi asia, että Elisan asiakaspalvelu ei vaan tiedä/käsitä.
   
 10. unreal

  unreal Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2004
  Viestejä:
  3 805
  Saadut tykkäykset:
  0
  Cable Ready HD tekniset määritykset löytyvät

  http://www.kaapelitelevisio.fi -> Cable Ready HD -> Teknisiä määrityksiä

  Tuolta en ainakaan löytänyt kieltoa jakaa päivityksiä netin yli, mutta turvallisuuspuolella toki vaaditaan Conax-lisenssin vaatimukset (jotka eivät ole julkisia), joten Conaxilla voi tuollainen vaatimus olla noissa linkitystä tukevissa HD-laitteissa. Noissa suomen operaattoreiden vaatimuksissa tuollaista ei kuitenkaan mainita.
   
 11. Guti

  Guti Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.09.2009
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo, en tosiaan ole perehtynyt asiaan sen enempää mutta maahantuoja sanoi mulle noin.

  Ja tosiaan tuo softa ei ollut ainoa ongelma tässä kanavien näkyviin saattamisessa. Oleellisiin asioihin tiivistettynä, softapäivitystä ennen erikseen lisättiin ne canalin HD kanavat koska niitä ei oltu total-pakettia tilatessa lisätty, sen jälkeen lisättiin sport HD koska se ei vielä tuolla toisella kerralla onnistunut, vaihdettiin vanhentunut kaapelikortti uuteen ja korjattiin lopuksi sen linkitys. Ei ihan mikään avaimet käteen -operaatio. :)
   
 12. laoz

  laoz Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.11.2006
  Viestejä:
  30
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ostin tänään WBOX HD:n ja hain Elisa-shopista Kaapelikortin uutena asiakkaana ja otin myös Canalin paketin HD-kanavilla. Parin tunnin päästä kortti rupesi toimimaan ja Canalin film HD ja sport HD ovat näkyneet siitä asti. Onneksi jollakin oli tuuria, tosin menen huomenna ottamaan myös Elisan HD kanavat ja täytyy toivoa, ettei kaikki HD-kanavat nyt vain mene pimeäksi.
   
 13. BAMBAA

  BAMBAA Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.05.2011
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  "Sain kuitenkin maahantuojalta sähköpostitse päivitysfilen ja sillä on nyt kanavat pysyneet ainakin tunnin verran jo näkyvillä, ehkä tämä oli nyt tässä. Kiitoksia vastanneille. Olisi pitänyt tajuta kyseenalaistaa teknisen tuen mielipide siitä, että softaversiolla ei ole merkitystä.."

  Oiskohan kellään tuommoista filettä tallessa? Eivät Welholla tunnusta sellaista omaavansa..