Talon pohjan suunnittelua.....ikuisuusprojekti

Keskustelu osiossa 'Kodin suunnittelunurkka' , aloittajana marduk, 31.05.2009.

 1. jt.syrja

  jt.syrja Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.05.2010
  Viestejä:
  62
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pikkusen enemmän tarvii tosiaan tilaa perus kodinhoitoon verrattuna, kun yhdistetään samaan noin paljon muutakin. Pieni KHH ei saa olla, mutta moni noista toiminnoista voi olla myös muualla talossa. Itse olen ajatellut kodinhoidon viereen reilua varastoa harrastusvälineille ym. säilytettävälle luokkaa 4mx2m, jossa olisi siis 8 juoksumetriä 2,5m korkeata säilytysjärjestelmää 8 neliön tilassa. Kodinhoito jos olisi esim. 7 neliötä, niin 15 neliötähän nuo yhteensä veisi..
   
 2. KnightOfNi

  KnightOfNi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.04.2003
  Viestejä:
  815
  Saadut tykkäykset:
  1
  Meillä on molemmat. Rumpu lämpöpumpulla ja kuivauskaappi. Rumpu on aivan ehdoton, se on kertakaikkiaan oltava ja kuivauskaappi on enempi nice to have siihen lisäksi. Kyllä rupeis syömään miestä alkaa asettelemaan märkiä pyykkejä kuivauskaappiin. Sinne joutuu kuitenkin niitä pyykkejä oikein asettelemalla asettelemaan ja ripustelemaan. Todella paljon helpompaa napata pyykkikoneesta kamat yhtenä möttinä pihalle ja paiskata rumpuun. Aikaa menee muutama sekunti.
   
 3. Duh

  Duh Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.12.2006
  Viestejä:
  166
  Saadut tykkäykset:
  1
  Juuri näin. Toki osan kledjuista joutuu kuitenkin kuivaamaan naruilla, mutta koneesta rumpuun ja rummusta kaappiin on melko iso plussa. Kuivaustelineelle saa sentään ripustettua rensselit yläpuolelta, kaappiin voisin kuvitella homman olevan hiukan haastavampaa. Nassikoiden (ja aikuisten kans, tämä tn1krrille tiedoksi ;)) ulkovaatteiden jne kuivaamiseen kaappikin voisi olla mukava lisä - pitäsiköhän sitä harkita...
   
 4. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Rumpua tuli käytettyä opiskeluaikana, kun muuta ei ollut. Imo ihan jees kapistus kalsareille ja sukille, mutta muuhun ei. Kun pyykit laittaa narulle snadisti kosteana ja saumojen kohdalta suorana, kuivumisen jälkeen vaate on ihan erilainen kun rummussa. Tämän myös huomaa kun vaatteen vetää päälle. Kauluspaitojen kanssa kuivamisen aikainen asettelu myös säästää älyttömästi aikaa itse silityksestä. Ja jos vaatteet laittaa kaappiin järjestyksessä, ei tarvitse tehdä lajittelua samalla tavalla loppuvaiheessa. Kyllä sen rummunkin kanssa pitää ne sukkaparit jossain vaiheessa löytää ja pyykki jaotella eri huoneisiin ja kaappeihin.... Ajankäyttö on siis erilaista, mutta vaateesta riippuen aikasäästöä ei välttis tule.

  Lisäksi sitä tulee keskimäärin ostettua suht kallistakin tavaraa ja ei tulisi mieleenkään laittaa niiitä rumpuun kärsimään. Saati sitten pestä sekaisin erilaisia värejä ja lämpötiloja... Meillä taitaa olla 6-7 erilaista värikombonaatio/lämpötilayhdistelmää 8)

  Ehkä kyse on osittain siitä miten suhtautuu vaatteisiin ylipäätään :)
   
 5. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  121
  Äiti opetti aina että sukkia ei saisi rumpuun laittaa, kun kutistuvat?
  Juu, niin ovatkin. Nimittäin narulla pyykeistä tulee "pitkään märkänä olleen tunkkaisia" ja epämiellyttävän koppuraisen kovia. Rummusta pyykit tulevat raikkaina ja mukavan pehmeinä. Kuivausrumpu myös vähentää huushollin pölymäärä merkittävästi. Huonepöly on erittäin suurelta osin peräisin tekstiileistä ja rumpu kerää kaiken tuon pölyn suodattimeen talteen. Koulukunta eroja taas, mutta minä sanon että rumpu on ehdoton ja muuta pyykkitelinettä ei tarvitse kuin sukille ja neuleille.
   
 6. JiiPee77

  JiiPee77 Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.12.2008
  Viestejä:
  250
  Saadut tykkäykset:
  0
  Se että rumpu merkittävissä määrin kuluttaisi vaatteita on kyllä täyttä hölynpölyä. Toki on totta, että tietyt vaatteet kutistuvat enemmän kuin vaikkapa narulla kuivatessa, mutta tähänkin auttaa kunnollinen laadukas rumpu ja hellävarainen ohjelma. Niin ja kuten ylempänä jo mainittiinkin, on se irronnut nukka pääasiassa nimenomaan pölyä tai muuta ja entuudestaan irrallista moskaa. En ole myöskään havainnut, että rumpukuivaus olisi merkittävästi vetänyt noita vähänkään parempia t-paitoja kieroon. Toki nuo henkkamaukkojen sun muiden halppikset alkavat kiertää saumoistaa jo ensimmäisestä pesusta alkaen, mutta saman ne tekevät narukuivauksellakin. Tarkoitan siis sanoa, ettei niitä saa märkänäkään oiottua narulle ripustamisen yhteydessä. Rypistymisestä sen verran, että ihan suhteellisen sileää pyykkiä tuolta koneesta tulee, mutta se narun jättämä jälki niistä puuttuu.

  Eipä sillä, ettenkö laittaisi myös kuivauskaappia, jos joskus tulee talo rakennettua.
   
 7. PeteK

  PeteK Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.01.2003
  Viestejä:
  362
  Saadut tykkäykset:
  1
  Meillä on taas kompakti 6m2 KHH isossa talossa:

  katso liitettä KHH.png

  -Rumpu+pesukone vierekkäin tason alla
  -Saman tason päällä yläkaapit (lakanat, pyyhkeet)
  -2kpl pyykkikaappeja koreilla tason alla
  -1kpl korikaappi aikuisten hanskoille pipoille yms. (meillä KHH eteisen vieressä, ei ovea. Lasten hanskat ja pipot eteisessä)
  -1kpl korkea vaatekaappi 1200 leveä (kausivaatteita, muita vaatteita eteiskaapin lisäksi)
  -1kpl 600x900 kaappi

  Ideana on ,että KHH:ssa on paljon laskutilaa. Tasoa on 3,2m, jossa on hyvä lajitella pyykit rummusta.

  Muut pyykit kuivataan muualla. Kaikki henkarilla kuivattavat kuivaamme portaikon alapuolisessa tilassa, leuanvetotangossa. Tilassa on on oma poisto.
  Tarvittaessa pyykkiteline mahtuu sitten teatterihuoneeseen takanurkkaan (29m2), eikä ole siellä tiellä.
   
 8. jarpster

  jarpster Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.12.2008
  Viestejä:
  111
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tosiaan mielipiteet jakaantuu tuon suihkupaskion osalta. Meillä on samanlainen tilanne nykyisessä torpassa, eli löytyy näköyhteys lauteiden toisesta päästä suoraan pytylle. Ja jos siinä joku sattuu kakkia vääntämään kun itse istun parvella, ei se tuskan parahtelu suoranaisesti mun saunanautintoa ainakaan lisää. Eikä itseasiassa edes se pelkän pytyn näkyminen. :rolleyes:

  Sauna-aikojen ulkopuolella kakkosvessa on tietysti hyvä olla olemassa, mutta seuraavassa kohteessa se sijaitsee jossain muualla kuin saunassa.
   
 9. peruk

  peruk Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.06.2009
  Viestejä:
  60
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nämä seikat jaksavat hymyilyttää. Se on toki sarjassa 'Epic Fail', jos pytty sijoitetaan niin että lauteilta näkyy sinne, mutta että vielä joku menisi paskalle samaan aikaan kun muu seurue on löylyissä niin hellurei! Minkälaisessa sakissa te saunotte???:eek:

  Jakaa toki mielipiteet, mutta minä ainakin mielummin käytän tuon 4+m2 johonkin muuhun kuin wc:n kahdentamiseen 1-krs-ratkaisussa. Useamman tason ratkaisut ovatkin jo toinen asia...
   
 10. Nomber

  Nomber Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.03.2006
  Viestejä:
  61
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos vähänkään on tilaa niin en kyllä laittaisi pyttyä niin, että siihen näkee saunasta. Itselläni tosin asunnon ainoa pytty on niin, että se näkyy saunasta, mutta toisaalta pienessä kerrostaloasunnossa vaihtoehdot ovat lähinnä siinä, että pytty näkyy saunasta, tai saunaa ei ole.
   
 11. Jolakki

  Jolakki Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.08.2007
  Viestejä:
  169
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onneks pystyy ainankin vielä hallitsemaan ruumistaan että osaa käydä vessassa ennen saunaa :)
  Taitaa kämpässä olla liian vähän neliöitä, jos on pakko tehdä se vessa pesuhuoneeseen..
   
 12. Don MC

  Don MC Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  19.05.2005
  Viestejä:
  1 163
  Saadut tykkäykset:
  17
  Meillä tehtiin pari vuotta sitten kylppäriremppa '84 rakennettuun tölliin. Koko pesu-/saunaosasto siirrettiin toiseen päähän taloa entisen varastohuoneen ja osittain autotallin paikalle (autotallin ylijääneeseen osaan tehtiin pyörävaja/varasto). Saunaosaston siirtoon päädyttiin mm. koska vanha pesuhuone avautui suoraan olkkariin. Nykyään käynti pesuhuoneeseen on KHH:sta ja KHH:sta on ovi suoraan terassille. Vanhasta saunaosastosta tehtiin makkari skidille, joten saimme plussana yhden huoneen lisää.

  Talossa oli ennestään vain yksi paskio. Kaikki kai tietävät että se yksi ja ainoa paskio on aina varattu juuri kun sitä tarvitaan. Tästä syystä uuteen pesutilaan laitettiin pytty (ei ollut tilaa, eikä kiinnostustakaan tehdä erillistä kakkospaskiota). Saunasta on ikkuna pesutilaan, mutta pytty jää "kulman taakse" piiloon, joten saunasta ei näe pytylle. Ja mikäs siinä vaikka näkisikin. Meilläkin nääs käydään pytyllä ENNEN saunomista, ei sen aikana.

  EDIT: Pytty märkätilassa tarkoittaa myös sitä, että pytyn ja sen ympäristön voi reilusti pestä vedellä.


  Plussaa on myöskin se, että ei enää tarvi odotella lämpimän veden saapumista suihkuhanalle, kun se ennen tuli toisesta päästä taloa.
  Lämminvesivaraaja siirrettiin varastohuoneesta seinän taakse KHH:n syvennykseen, johon myös tehtiin tila pesutornille. Pesukone oli ennen KHH:n työtason alla ja kuivausrumpu pesuhuoneen nurkassa, talon toisessa päässä.


  Näin tuli siis talon pohjaa hieman suunniteltua uudelleen. 80-luvulla kun ei ihan kaikkea näemmä osattu ottaa huomioon. Ei tää pohja vieläkään täydellinen ole, mutta huomattavasti fiksumpi kuin ennen.


  katso liitettä S_ENNEN.jpg
  katso liitettä S_JALKEEN.jpg
   
  Viimeksi muokattu: 14.03.2012
 13. peruk

  peruk Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.06.2009
  Viestejä:
  60
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juuri näin. :thumbsup:
   
 14. Jolakki

  Jolakki Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.08.2007
  Viestejä:
  169
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meillä on kaikki kolme pyttyä tiloissa jotka on vesieristetty vähintään se 10cm lattiasta ylöspäin, eikä mikään näistä ole onneksi pesuhuoneessa.
  Ai että miksikö oikein kolme? No siksi, kun kellari mukaan luettuna kerroksia on kolme.
  Tekninentila on sen verran suuri, että sinne sai helposti yhden pytyn, eipähän tartte rampata portaissa, kun viettää kavereiden kanssa leffa/flipperi iltaa.
   

  Liitetyt tiedostot:

 15. Lobotomy

  Lobotomy Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.01.2006
  Viestejä:
  893
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pohjan suunnittelua, vaikka kerrostalossa asutaankin. Kylppäriremppaa pitäisi aloitella melko pikaisestikin, kun putkiremppa puskee päälle. Kylppäriä pitäisi järkeistää ja nykyaikaistaa. Kukaan ei enään halua käyttää kylpyammetta, varsinkin jos normaalille suihkulle ei ole silloin paikkaa.

  Ohessa kuva kämpän pohjasta ja pari vaihtoehtoa uudeksi kylppärijärjestykseksi. Pitäisi valita, mitä lähtee näistä toteuttamaan.

  Nykyään siis kylppäri ja vessa yhteydessä toisiinsa väliovella. Kummallakin oma ovensa. Vessa eteisen puolella ja kylppäri keittiön puolella. Kylppäristä kylpyamme vie ison tilan. Väliovi hukkaa paljon tilaa käytävän ja oven aukaisutilan takia.

  Rempassa epäilyttäviä asioita:
  - Onko tarvetta makuuhuoneesta päästä kylppäriin ja vessaan keittiön päästä.
  - Ärsyttääkö keittiöstä kylppäriin meno seuraavaa ostajaa? Toistaiseksi minua ei ole pahemmin haitannut.
  - Ärsyttääkö kylpyhuoneen ja vessan olo samassa tilassa? Riittääkö pelkkä seinäke hampaittenpesijän ja pöntön välissä.
  - Tarviiko pöntölle oman lavuaarin vai menee WC+KH yhdistelmässä yksi iso mahdollisesti kahdella hanalla oleva lavuaari. Käsisuihku kai pöntön viereen tarvitaan.

  Kertokaattes mielipiteitä?
   

  Liitetyt tiedostot:

  Viimeksi muokattu: 20.03.2012
 16. Dr. Eever

  Dr. Eever Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.12.2008
  Viestejä:
  1 737
  Saadut tykkäykset:
  0
  No nopeasti katsottuna mulle tuli mieleen, että keittiöön tulee kyllä hyvä tila isolle kaapilla tjms. jos oven poistaa. Ja näin ollen keskimmäinen vaihtoehto näytti parhaimmalta, erilliset lavuaarit jättää vähän paremmin laskutilaa. Ainakaan ekassa vaihtoehdossa poistetun lavuaarin tila ei ole "hyötykäytössä" ja tupla-allas vie laskutilaa.

  e: Taitaa olla putkienkin kannalta helpompi kun ne tässä vaihtoehdossa pysyy suht samoilla paikoilla. Ja keskimmäiseen saa vaikka sen välioven kuten nykyisessäkin jos jostain syystä haluaa sellasen vaikka myöhemmin siihen.
   
  Viimeksi muokattu: 20.03.2012
 17. Lobotomy

  Lobotomy Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.01.2006
  Viestejä:
  893
  Saadut tykkäykset:
  0
  Alunperin tuossa vasemmanpuoleisessa vaihtoehdossa tuo nykyisen vessan lavuaarin takana ollut hormi poistettavana. Eläkeläiset menivät yhtiökokouksessa kuitenkin ***kele äänestämään viemärit pinnoitettavaksi. Putkirempan laajuus laski ja vanha hormi jääkin paikoilleen. Pöntön olisin laittanut hormin paikalle. Mutta kun hormi jää, ei tuota tilaa saa oikein mihinkään muuhun käytettyä järkevästi.

  Käyttövesiputket menevät putkirempassa kaikki täysin uusiksi, eli lavuaarien siirto ei haittaa. Lattiakaivoja taas joutuu kuitenkin uudelleen reitittämään suihkun siirtämisen takia. Alunperin lattiakaivoja ei ole kuin kylpyhuoneen lavuaarin alla.

  Keittiöön olen miettinyt laskutilaa/alakaappia ja ehkä yläkaappia vanhan kylpyhuoneen oven paikalle, jos ovi poistetaan. Vaara on kuitenkin, että olohuone-keittiö sisäänkäynnistä tulee käytävämäinen. Jotenkin ahistaa ajatus. Tosin mahdollistaisi myös jääkaapin siirron pois olohuone-keittiö ovensuusta.

  Kiitos kommenteista. Lisää näitä vaan.
   
 18. Kipee

  Kipee Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.11.2007
  Viestejä:
  246
  Saadut tykkäykset:
  0
  Taisin johonkin toiseenkin ketjuun kirjoittaa, että ei missään nimessä ovea keittiöstä vessaan. Ainakin oma mielipiteeni on, että ei herätä ruokahaluja kun joku on aamupaskalla vessassa aamupalaa syödessä. Tosin tämä ei vaihtoehdoissa ollutkaan esillä. Mutta tulee mieleen, että onko suihkukaan sen mukavampi, jos käynti on keittiöstä. Tulee ehkä vierastettua asuntoja, joissa saunaan käynti on keittiöstä.

  Ihanteellinen varmaan olisi tuonkin kokoisessa kämpässä, jos saisi erillisen vessan sekä kylpyhuoneen jossa olisi pönttö myös. Mutta tuossa ei taida siihen olla mahdollisuutta tilan puolesta.

  Itse ehkä vierastaisin kylpyhuonetta, jossa ei olisi pönttöä ollenkaan.

  Toivottavasti herättää edes ajatuksia nämä kommenttini =)
   
 19. Dr. Eever

  Dr. Eever Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.12.2008
  Viestejä:
  1 737
  Saadut tykkäykset:
  0
  No saisihan siihen tietysti korkean kaapin kun säilytystilaa jää hieman rajallisesti, mutta se vaan jää melko typerästi juuri pöntön väärälle puolen kauas suihkusta ja lavuaarista... "tehokkaat" yläkaapit sun tarvii ainakin tuolle seinälle suunnitella.

  Kaivojen kannalta juuri aattelinkin, mutten huomioinut tulevaa putkiremppaa. Kaivot tehdään varmaan joka kylppäriin remontin yhteydessä? Täytyy toivoa että hallitus on suopea muutoksille jos putkiremppa painaa jo päälle, ainakin oven poistaminen keittiön puolelta vaatii hallituksen hyväksynnän (ja tietysti kaivot yms jos ne olekaan suunniteltu koko yhtiöön).

  Anyways, noin kompaktin kylppäri/paskahuussi/khh -kombinaation ollessa kyseessä ei voi mitään hienouksia suunnitella, kuten et ole haaveillukkaan, tai pitäisikö sanoa että hienoudet on toimivia kaappi-, pyykinkuivaus yms -ratkaisuja. Vaikka kai tohon joku saunankin vielä ymppäisi :D
   
 20. Lobotomy

  Lobotomy Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.01.2006
  Viestejä:
  893
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ehkä tuohon täysikorkea kaappi menisi. Syvyyttä ei ole paljoa, mutta kyllä siellä pyyhkeet ja vessapaperivarasto säilyisi. Kaappi on varmaankin oltava irtonainen, koska hormiin saattaa olla tarvetta päästä vuototilanteissa. Ponttö vaan jää pikkuseen soppeen tuossa välissä, en osaa sanoa onko hyvä asia. Jos tuohon välisenän jättää kylpyhuoneen ja WC välille, voisi pöntön vesisäiliön piilottaa seinään, jota jatkaa tuosta hormin tasosta.


  Varmaan puolet taloyhtiössä on tekemässä kylppärirempan samalla kun putkiremppa on päällä. Aikataulut vaan pitää sovittaa niin, ettei kylppärirempat häiritse putkiremppaa. Aikatauluista saan tietää huomenna. En uskoisi lattiakaivoijen siirron olevan ongelma. Ovi on jo monesta asunnosta tukittu ja saunojakin rakennettu. Itse mietin yhdistettyä Infrapunasaunaa ja suihkukoppia. Mietityttää vaan suihkussa käyminen +40...50C lämmitetyssä kopissa. Suihkukoppi on jokatapauksessa tuossa suunnitellussa muodossa tilava.

  Pyykin kuivaus on ollut yksi hankaluus tässä remontissa. Kylpyammeen hyvä puoli oli, että sen yläpuolella oli kätevä käyttää ylös nostettavaa pyykkitelinettä. Uusissa suunnitelmissa ei ole sille tilaa, mutta tuo pesukone/kuivausrumpu-torni helpottaisi asiaa. Tällä hetkellä kylläkin kuivaan pyykin erillisellä lattialla seisovalla telineellä, kun nostettava teline tuli alas. En viitsinyt remppaa odotellessa uutta ostaa.

  Itseä vähän houkuttaisi tuo ilman väliseinää oleva huonemalli. Avaruuden tuntua olisi huomatavasti enemmän. Mietityttää vain, miten tuo pönttö istuu kohtuu massiivisen lavuaaripöydän viereen.
  Haluaako ihminen pestä hampaansa samasta hanasta kuin missä istunnon jälkeen pesee kätensä. Tämän korjaisi kahdella hanalla varustettu iso lavuaari, mutta se vähentäisi laskutilaa pyykinpesukoneen ja kuivausrummun vierestä.

  valintoja valintoja!