Talon pohjan suunnittelua.....ikuisuusprojekti

Keskustelu osiossa 'Kodin suunnittelunurkka' , aloittajana marduk, 31.05.2009.

 1. Moti

  Moti Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.09.2001
  Viestejä:
  1 027
  Saadut tykkäykset:
  9
  Edellisessä kämpässä korvattiin klassinen IDO57 -> Svedbergsin aika arvokkaalla, kulmikkaasti muotoillulla korkealla piiloviemärimallilla. Helpotti ehkä osaltaan kämpän myyntiä ja posketonta hintapyyntiä :)

  Tapahtui vuonna 2003 joten mallia en muista. Tässä Svedbergissä oli sellainen ongelma että se tihuutti vettä siten että pönttö oli täynnä keltaisia noroja jos oli esim. kaksi viikkoa pois lomilla. Toki se teki tätä myös käytön aikana eli pönttö oli aina epäsiistin näköinen. Maahantuojan kaverikin kävi sitä katsomassa, olevinaan teki jotain, mutta ei auttanut yhtään. Ongelma ratkesi omalta osaltani kämpän myynnillä. Nykyisessä kämpässä on kaksi Idoa ja ei mitään ongelmia.

  Suosi suomalaista, jos joudut arpomaan, mitä ostaa.
   
 2. lahkonen

  lahkonen Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.06.2005
  Viestejä:
  651
  Saadut tykkäykset:
  36
  Suomalaisten jätökset IDO on toki huuhdellut hyvin, mutta jos kyseessä olisi faktuaalisesti maailman paras pönttö, niin toki niitä käytettäisiin myös Skandinaavian ulkopuolella, mutta itse en ole juuri missään törmännyt. Uskoisin, että esim. saksalaiset insinöörit ovat onnistuneet kehittelemään ihan yhtä hyviä paskiksia.
   
 3. Huppe

  Huppe The Pilot Tukijoukot

  Liittynyt:
  08.02.2000
  Viestejä:
  3 611
  Saadut tykkäykset:
  2
  Olen asunut pari vuotta Saksassa ja kovalla kokemuksella uskallan olla täysin eri mieltä. Sen minkä olen reissannut niin Suomesta kaipaa aina suihkun (sen suihkukahvan siis) lisäksi laadukkaita wc-istuimia.

  Kuvassa tosin nyt kuva Salzburgin Mäkkärin pöntöstä:
  [​IMG]
  Tuolla suunnalla pöntöt ovat myös sen 5-10cm korkeampia kuin Suomessa, eikä itselläni ainakaan jalat yletä maahan tuossa istuskellessa. Joku voi kokea hyväksi sen että Saksassa pönttö on useimmiten seinämalli.

  Pääpiirteittäin toimintaperiaate on sama. Eli paska jää "kuiville" jossa sitä on helppo tarkastella ennen kuin se siirtyy/siirretään veteen. Kusiroiskeet tulevat tuosta myös kätevästi ympäri seiniä.

  Tällainenhan on kaikkein toimivin pönttö, kuvassa Pärnussa oleva pönttö, samat ovat yleisin malli mm. Thaimaassa:
  [​IMG]

  Sitten se "huonompi" Ido tähän verrokiksi:
  [​IMG]

  EDIT: Sen verran vielä että usein Saksassa näkee myös tällaisia pönttöjä:
  http://lh5.ggpht.com/_nPJpB7A5k0o/S0wvN0FBfDI/AAAAAAAAAHM/idwQU8YJGAI/IMG_1009.JPG

  Itse en ainakaan pidä ulkonäöllisesti tuollaisesta, jossa vesisäiliö on erillinen ja se yhdistetään pienellä putkella istuimeen. Nämähän ovat tottumiskysymyksiä ja jonkun mielestä tuo on ainoa hieno wc-pönttö. Saksassa kuitenkin on designia mm. autojen suhteen aika paljon niin voisi kuvitella että sitä olisi myös muuhun. Saksa on muuten melamiinipintaisten pyökkikalusteiden ja savulasiovien luvattu maa. Jos se vanha tv-tasosi ei mene kaupaksi missään niin Saksassa menee! ;) Joku tässä kohtaa varmasti ilmaisee kantansa turhamaisuuteeni, mutta itselläni on ainakin väliä minkänäköinen wc-pönttö meillä on. Samaa voi soveltaa myös sohvaan. Kummassakin "vain" istutaan, joku voi ajatella että mitä väliä jollakin ulkonäöllä ;)

  Pelottavaa, kuinka monta kuvaa löysin wc-pöntöistä matkoiltani....
   
  Viimeksi muokattu: 28.03.2011
 4. Ted

  Ted Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.07.2005
  Viestejä:
  186
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuo taitaa olla samanlainen pönttö joita olen nähnyt Itävallassa ja muistaakseni jossain muualla myös. En voi ymmärtää mitä tuossakin on ajateltu, ihan älyttömästi suunniteltu imo. Tosi kiva kun tuote jää tuohon "hyllylle" :sick:
   
 5. Huppe

  Huppe The Pilot Tukijoukot

  Liittynyt:
  08.02.2000
  Viestejä:
  3 611
  Saadut tykkäykset:
  2
  Joo, Salzburg sijaitsee Itävallassa ;)
  Myös google on huomioinut Saksalaiset paskantamistottumukset:
  http://www.google.fi/images?q=german+toilet

  Unohdinkin myös tuon "American Standard" pönttösysteemin joita muutamassa kuvassa on. Eli koko pöntön alaosa on lähes täpötäynnä vettä joka molskahtaa kun sinne paskoo.

  Yksi syy paskahyllytasolle voi olla ettei pihi saksalainen tahdo että mitään tärkeää hukkuu pönttöön. :p

  Malesiassa ja kehittyneemmissä maissa varsinkin hienoissa paikoissa pöntöt ovat sitten sähkötoimisia jotka suihkuttavat anukseen vettä terävällä ja pistävällä kapealla ja suhteellisen kovapaineisella suihkulla. En kyllä tykkää siitäkään, pyyhin mieluummin paperilla.
   
  Viimeksi muokattu: 28.03.2011
 6. tootsi

  tootsi Runkku Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.11.2005
  Viestejä:
  3 202
  Saadut tykkäykset:
  46
  Ei roisku vedet anukseen kun jää hyllylle :)
   
 7. Huppe

  Huppe The Pilot Tukijoukot

  Liittynyt:
  08.02.2000
  Viestejä:
  3 611
  Saadut tykkäykset:
  2
  Teoriassa hyvä, mutta se sontaläjä alkaa haista aika voimakkaasti kun se on kuivillaan. Riippuen myös kakan koostumuksesta, mutta sellainen hajoava ja levähtävä "lehmänläjä" jonka koostumus on lähinnä siirapin ja tervan välimaastoa on erittäin ikävä saada tuosta irti/pois. Varsinkin kun sen on tehnyt siihen kyläpaikassa.
   
 8. säätäjä

  säätäjä Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  25
  Saadut tykkäykset:
  5
  Seven D oli edellisessä kämpässä ja seven D myös tuli nykyiseen, taisi olla sitä leveämpää mallia (image). Hidastin kannessa, kova kansi, raikastinpatruunat, takaseinään kiinni asennettava, suht pienikokoinen ja likaa hylkivä pinta on oikeasti jees tyylikkään ulkonäön lisäksi. Muutama asia joita pitää huomoida:

  - Raikastinpatruuna kestää varmaan viikon verran eli niitä kannattaa olla reilu määrä. Ostetaan yleensä pari pahvilaatikkoa kerralla eli varmaan vuoden tarpeisiin riittää. Patruuna pitää pytyn siistinä ja haisemattomana, pytty voi oikeasti olla viikon pesemättä ja ei haise tippaakaan. Lisäksi reunalle ei kerry mitään "vanaa" roikkuvasta raikastimesta, joka muutenkin hankoittaa pesu ja jättää kokonaan toisen puolen raikastamatta

  - Likaa hylkivä pinta on tarkka millä ph:lla pesee. Jos pesee väärällä, pinta tuhoutuu ja sen jälkeen lika kyllä tarttuu enemmän. Vanhassa alkoi olla suht tuhoutunut kun pari vuotta pestiin ihan liian emäksisellä

  - Seven D pytty on suht pieni ja vesiallas pohjalla on normaalia pikkusen pienempi. Siten jarrujälkiä saa reunasta puhdistella useammin ja heittää tortut "vähän sinnepäin"

  Hintaa noilla taitaa olla halvimmasta nettikaupasta vajaa 500€ kpl. Suht paljon, mutta toisaalta vastaavilla ominaisuuksilla ei kyllä toista löydä.

  Jos olisi voinut tehdä seinän sisälle, olisi tehty. Kun ei voinut niin valinta oli lopulta aika helppo.
   
 9. säätäjä

  säätäjä Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  25
  Saadut tykkäykset:
  5
  Vesialtaan malli alhaalla, posliinin pinta ja pytyn muoto ylipäätään on aika merkkaava tässä. Seven D pytyssä roiskuminen ylipäätään on saatu aika hyvin hallintaan. Jotkut pytyt on sellaisia, että saukolla tehdyt kuset tuntuu kastelevan koko perseen, seven d:ssä näin ei tapahdu.

  (ps aika pissakakkujutuiksi meni)
   
 10. Huppe

  Huppe The Pilot Tukijoukot

  Liittynyt:
  08.02.2000
  Viestejä:
  3 611
  Saadut tykkäykset:
  2
  Mikäs sen viehättävämpää kuin pissikakkajutut, saatiin tähänkin threadiin eloa jälleen ;)
  Tämä toimikin hyvänä aasinsiltana ja foorumin muihinkin aiheisiin vahvasti liittyvä klassikko lähtee aika halvalla BD:nä Playstä:
  http://www.play.com/DVD/Blu-ray/4-/5983169/Salo/Product.html

  Itse ihmettelin noita raikastinpatruunoita, noita myydään täällä 5kpl(?) paketeissa ja hintaa taisi olla ainakin se 5-7 euroa. Mielestäni aika kalliita. Minkäverran on laatikossa patruunoita ja paljonko se maksaa ja missä?
   
 11. Ted

  Ted Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.07.2005
  Viestejä:
  186
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jep, luulin että tarkoitit, että Saksassa on samanlaisia :)

  Nää on kanssa ikäviä, kun vesi loiskahtaa niin paljon.

  Onpahan taas keskustelua, mutta kertoo vaan siitä, että ei sen pöntön valintakaan ihan merkityksetön asia ole :D
   
 12. Huppe

  Huppe The Pilot Tukijoukot

  Liittynyt:
  08.02.2000
  Viestejä:
  3 611
  Saadut tykkäykset:
  2
  Luulit oikein, luulin että luulit että kuva oli Saksasta.

  Tämä keskustelu alkaa olla hedelmätön.
   
 13. säätäjä

  säätäjä Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  25
  Saadut tykkäykset:
  5
  3.5e paketti freshwc.com.20 pakettia 10e toimituskulut eli about 4e paketti.7e on aika:thumbsup: krauta hinta...
   
 14. marcoolio

  marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  23.09.2002
  Viestejä:
  4 511
  Saadut tykkäykset:
  8
  Ihan yleiskommentti posliinista, lasitteesta ja lasista. Kaikki ne ovat muuten erinomaisen inerttejä kemiallisesti, mutta valitettavasti herkkiä emäksiselle pH:lle. Hypokloriitti-luokset ovat erittäin emäksisiä (ja samoin putkenaukaisunesteet). Ne eivät lähtökohtaisesti sovellu minkään valmistajan posliinin puhdistukseen - ainakaan, jos ne jättää pinnoille vaikuttamaan. Moisten aineiden käyttöön ei edes ole mitään järkevää syytä. Kurajäljet ja mahdolliset kalkkisaostumat lähtee happamella puhdistusaineella, jota lasitus kestää mukisematta. Eli puhdistusaineen pH alle 9, niin ei tule ongelmia.
   
 15. Rimmon

  Rimmon Guest Guest

  Liittynyt:
  29.07.2008
  Viestejä:
  43
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meillä jää pytyn takareunaan sininen vana jos raikastinpatruuna on käytössä, se jää vielä niin tiukkaan kiinni että sitä saa hangata oikeen kunnolla irti
   
 16. laskym

  laskym Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.12.2002
  Viestejä:
  141
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mutta vielä tympeämpää on kun "se" tai "ne" roiukkuu siellä vedessä..... jossain malleissa vesi on suht koht korkealla... :D
   
 17. säätäjä

  säätäjä Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  25
  Saadut tykkäykset:
  5
  Siinä vaiheessa kun patruuna vetää ihan viimeisiään niin parin huuhtelun ajan laskee lopussa tosi sinistä viivaa pytyn takaosasta. Tämä ei kuitenkaan ainakaan meillä jää pytyn pintaan kiinni saati sitten niin, että olisi hankala hangata irti.

  Jos näin käy, ekana epäilisin, että posliinin pinta on jotenkin rikki eli pesty väärällä ph:lla.
   
 18. Teukka76

  Teukka76 Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  02.11.2000
  Viestejä:
  2 325
  Saadut tykkäykset:
  2
  Meillä pötöiksi tulee Seven-D Image seinä-wc:
  http://www.lvi-kauppa.fi/kauppa/images/74221.jpg

  en löytänyt virallista kuvaa tuo on 2011 uutuusmalli ja saatavilla Q2/2011. Tuossa uudessa ei näy s-lukkoa vaan on sellainen pyöreämpilinjainen kuten kuvan join malli.
   
 19. Grr

  Grr Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.08.2003
  Viestejä:
  597
  Saadut tykkäykset:
  0
 20. KiSaVa

  KiSaVa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.01.2008
  Viestejä:
  245
  Saadut tykkäykset:
  2
  Karua tarinaa. Toivottavasti asia selviää siten että vastuuhenkilöt todellakin ottavat vastuun ja perhe saa kodin valmiiksi ja menetetyt eurot kaikkinensa takaisin.