Talon pohjan suunnittelua.....ikuisuusprojekti

Keskustelu osiossa 'Kodin suunnittelunurkka' , aloittajana marduk, 31.05.2009.

 1. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Vanhemmilla oli joskus juuri näin, eli yläkerran WC avautui kahteen paikkaan: vanhempien makuuhuoneeseen ja tilaan, josta WC käyttivät lapset.

  Lyhyesti sanottuna, toimi loistavasti ja jatkossa haluaisin aina itse tällaisen systeemin: Lapset yleensä käy ensin pesulla ja vanhemmat saattaa vetäytyä omaan huoneeseen vaikka lukemaan kirjoja. Sitten jossain vaiheessa saattavat hoitaa omat iltapuuhansa ja sitä varten tuo oma ovi on todella kätevä. Sama toimii aamulla myös toiseen suuntaan, kun vanhemmat heräävät ensimmäisenä.

  Tämä on IMO kokonaan toinen ongelma ja edellyttäisi sitä, että asunnon pohja rakennetaan eri tavalla: olohuone, keittiö ja sisääntulo ulko-oven lähelle ja makuuhuoneet kauas ulko-ovesta. Tällöin "viikonloppueläminen" sujuu muutenkin luontevammin: lapset voivat olla nukkumassa ja vessassa ravaavat vieraat eivät häiritse nukkumista (ja meteliä ei myöskään tule kun vieraat lähtevät kotiin)

  Mitä tulee wc:n siistimiseen vieraita varten: parempi on suunnitella wc niin, että hammasharjat, föönit, tampaxit ja muut ovat siististi omilla paikoillaan kaappien sisällä. Esim omassa yläkerran vessassa (joka siis vaan asukkaiden käytössä), suunniteltiin kaapit niin, että kaikille on oma paikkansa ja jopa sähkörasiat piilotettiin kaappien sisällä: Hiustenkuivaaja, sähköhammasharja, parranajokone jne on koko ajan sienässä, joten näiden käyttö sujuu todella mukavasti. Sitten jos ulos lähtiessä tuleekin kiire ja joku vieras käy yläkerran wc:ssä, se ei ole mikään ongelma: vessa on yhtä siisti kuin alakerran vastaava.

  IMO toimivampi ratkaisu on, että vanhemmat vetää ovensa tarvittaessa kiinni ja lastenhuoneen ovet ovat auki.
   
 2. Huppe

  Huppe The Pilot Tukijoukot

  Liittynyt:
  08.02.2000
  Viestejä:
  3 613
  Saadut tykkäykset:
  2
  Kun eteniskin. Meillä pohjaa viilataan viikottain eikä näytä valmista tulevan :hitme: No ei kyllä ole kiirekään, jos nyt parin vuoden aika-ikkunassa sais jotain konkreettista ajoiksi niin hyvä olisi :D

  No katellaan kun lumet on sulaneet niin pitäisi ruveta kyllä jo päätöksiä tekemään ja lyömään asioita mahdollisesti lukkoon. Jos ei toki siihen mennessä tule muita suunnitelmia (=vanhaa sopivaa taloa).
   
  Viimeksi muokattu: 25.01.2010
 3. Garret

  Garret Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  11.01.2003
  Viestejä:
  429
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juuri näin itse ratkaisin ongelman.

  Ehkä onkin jo aika laittaa oma pohjaratkaisu muiden arvosteltavaksi.

  [​IMG]

  Arvostella saa, rajustikin. Takaan että minulta löytyy perustelut jokaiseen detaljiin. Olen silti toiveikas että saisin jokun idean, ennen kun päästän rakennesuunnittelijan töihin.

  Huomautettakoon sen verran, että kodihoitohuoneen ja keittiön kiintokalusteita ei ole mietitty vielä lainkaan. Ne vaan tiputeltiin kiireessä paikoilleen ennen lupahakemuksen sisäänjättöä. Myös portaat saattavat muuttua tulevaisuudessa.

  Avasit mielenkiintoisen threadin Säätäjä. Koetan ehtiä sinne juttelemaan. Nyt on vaan niin hyvä ote talokauppoihin jottei malta vielä paneutua. Tämän ja edellisen viestini välillä on saatu jo 2000 euroa runkopaketista pois, portaista 1300 euroa ja rakennesuunnittelijan palkkiosta ainakin 800 euroa :thumbsup:
   
  Viimeksi muokattu: 24.02.2010
 4. perahaan

  perahaan Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.09.2006
  Viestejä:
  70
  Saadut tykkäykset:
  0
  HÄ?! Miten teille tullaan sisälle :p KHH vai Pukuhuoneen kautta? :cool:
   
 5. Sinth

  Sinth Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.02.2005
  Viestejä:
  219
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minkäs noista ovista on tarkoitus olla ns. pääovi? Nopeasti katsottuna tuossa on kolme sivu/takaovea mutta pääovi puuttuu?

  Mitäs tuolla toisessa kerroksessa on?
   
 6. Garret

  Garret Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  11.01.2003
  Viestejä:
  429
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oh...

  Unohdin kiireessä mainita, että kyseessä on rinnetalo. Tämä piirros on yläkerrasta jossa sijaitsevat pääosin kaikki asuintilat. Takapiha on etelään (oikeastaan lounaaseen) ja sieltä käsin katsottuna talo näyttää 1-kerroksiselta. Yläkerran neliöt olivat muistaakseni 139 m2

  Etupiha taas on pohjoiseen/koiliseen ja sieltä tarkasteltuna rakennus on kaksitasoinen. Alakerrassa on pää-sisäänkäynti ja aula josta portaat yläkertaan.

  Minulla ei ole nyt kuvia alakerrasta kun AutoCad-formaatissa, mutta kerrottakoon että siellä on edellä mainittujen lisäksi wc, 55 m2 autotalli (vasemmalla, lasten makuuhuoneiden alapuolella), 45 m2 varasto, tekninen tila ja varaus 12 m2 työhuoneelle.
   
 7. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  On kyllä toimiva peruspohja, makuasioita alkaa olla muutokset tuohon.

  Itse tekisin seuraavaan:

  Pyöräyttäisin jotenkin rappuset enemmän keskemmälle, jotta saisi tuon portaikon edessä olevan aulatilan käyttöön olohuoneen yhteyteen. Haittana voisi olla käytävän piteneminen, jota tuossa varmasti ajateltu

  Poistaisin pikkuvessan rappujen keskeltä. Nyt tila hyvässä käytössä, mutta kaksi mutkaa tuollaisissa rappuissa ja ylös asti katto luo aika ahtaan tunnelman

  Vanhempien makuuhuoneessa ei myöskään ole hirveästi kaappitilaa, mutta tuo riippuu tietysti siitä, kuinka paljon vaatteita omistaa.
   
 8. mitoivon

  mitoivon Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.03.2003
  Viestejä:
  66
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos pääsisäänkäynti on eri kerroksessa kuin keittiö, niin taitaa tulee äitiä ikävä aina kun palaa kauppareissulta.
   
 9. Huppe

  Huppe The Pilot Tukijoukot

  Liittynyt:
  08.02.2000
  Viestejä:
  3 613
  Saadut tykkäykset:
  2
  Meillä pääsisäänkäynti (autosta) oli kerroksessa -1. Asuimme kerroksessa 3. Tätä kesti 1,5 vuotta ja talossa ei ollut hissiä. Äitiä tuli monesti ikävä ja teki mieli tehdä itsari noiden kauppakassien kanssa.

  Plussaa erillisestä pukuhuoneesta, se on parhautta.
  Tosi kiva pohja muutenkin, tykkään paljon. Olisi kiva nähdä toinenkin kerros.
   
 10. Himppe

  Himppe Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.08.2004
  Viestejä:
  725
  Saadut tykkäykset:
  3
  Lue: kotiteatterille? :D
   
 11. Grr

  Grr Käyttäjä

  Liittynyt:
  27.08.2003
  Viestejä:
  597
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jo mainitun vessa-keskellä-rappusia kummastuksen lisäksi mä saan näppylöitä tollasista pitkistä käytävistä.

  Saunan piippu tulee vähän höpsöön kohtaan jos tossa on harjakatto.

  Muuten vallan jees, ovien kätisyyksiä ja aukeamissuuntia ehkä kelailtava vielä tarkkaan.
   
 12. lahkonen

  lahkonen Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  22.06.2005
  Viestejä:
  624
  Saadut tykkäykset:
  25
  Kaiken kaikkiaan vaikuttaa tarkkaan mietityltä kokonaisuudelta. Iso ja kallishan tuosta talosta tulee, mutta varmasti juuri sellainen kuin teidän perhe haluaa. Pari kommenttia.

  1.Ruokakassien kantaminen alhaalta ylös ei ole ongelma. Olen kuullut, että kaupungeissa asuu ihmisiä kerrostaloissa, joisa ei ole hissiä.
  2.Jos ymmärrän kuvan oikein, portaat tulevat yläkertaan vasemmalta puolelta. Jos tulisivat oikealta, pääsisi suoraan keittiöön ja vasemman puolen (hukka)tilan voisi käyttää hyödyksi.
  3.Keskellä keittiötä melko paljon "turhaa" tilaa, onko siihen tarkoitus tulla mahdollisesti joku kaluste?
  4.Onko saunan kiuas varoetäisyyksien vuoksi noin syvällä? Piipunhan voisi periaatteessa sijoittaa suoraan kiukaan taakse.
  5.Saunan pukuhuone erittäin hyvä, mutta melko suuri. Lisäksi pieni riski, että joku tulee terassilta ja törmää oveen, jonka joku toinen avaa suihkuhuoneesta. Olisiko mahdollista jättää pukuhuoneesta ikkuna pois ja siirtää ovea noin 30cm ja pienentää koko huonetta noin 50cm? Tällöin suihkuhuoneen ovi mahtuisi aukeamaan toiseen suuntaan turvallisesti ja samalla saunasta ja suihkuhuoneesta tulisi isommat. Pukuhuone olisi kuitenkin edelleen riittävän suuri ja ovi terassille luonnollisesti lasista, niin tila olisi edelleen valoisa.
  6.Katto ei ilmeisesti ole harjakatto, koska saunan piippu on missä on?
  7.Molemmat vessat ovat pieniä ja niissä mahtuu kyllä hyvin tekemään tarpeensa, mutta onko ajateltu myös ns. laittautumista? Meille suunniteltiin saunaosastolle erillinen tilava kauneudenhoitopiste, johon tilava allas ja reilun kokoinen peili. Teillä ilmeisesti rouva (tai sinä sekä rouva) ehostaa itsensä juhlakuntoon makuuhuoneessa?
   
 13. Garret

  Garret Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  11.01.2003
  Viestejä:
  429
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täydellinen arvaus tuon käytävän suhteen. Portaiden pyörittelemiseen kului eniten aikaa tässä projektissa. Halusimme yläkertaankin aulan, josta eri henkilöt suuntaavat eri tiloihin. Tämä ratkaisu pärjäsi parhaiten Hupenkin käyttämässä "reittikartta-testissä". Täytyy muistaa että meillä on neljä perheenjäsentä ja ylös tultaessa kaksi niistä suuntaa aina vasemmalle ja kaksi enimmäkseen oikealle.
  On täysin mahdollista että tuo wc poistuukin. Mutta ongelmaksi tulisi tällöin toisen wc:n sijoittaminen. Muualla sille ei yksikertaisesti ole tilaa. Olemme harkinneet jopa sitä, että ajaisimme vieraat alkakertaan tarpeilleen. Jos kuvittelee että wc olisi heti portaita vastapäätä alakerrassa, ei matka olisi ylitsepääsemätön.
  Nykyisessä asunnossa on kahden pojan jakamassa huoneessa kolme 80 cm leveää ja 30 korkeaa tasoa vaatteille (t-paitoja, collegeita, jne). Aikuisten makuuhuoneessa on kuusi kaappia joista yhdessä on loput lastenvaatteet ja toisessa isännän aikakausilehti-varasto (HiFi-lehdet vuodesta 1978, National Geographic, Tieteen maailma, Tekniikan Maailma, Playboy, jne), viimeisen 10-vuoden korruptioviinat (40 pulloa?) ja tuliasevarasto ("Say hello to my little friend") sekä tarvittava määrä patruunoita edellisiin. Loput neljä kaappia jakautuvat niin että sekä vaimolla että minulla on yksi hylly- ja yksi henkarikaappi. Kaikki vaatteemme mahtuvat tuohon hyvin. Kausivaatteet (talvitakit ym.) ovat alakerran varastossa.

  Nyt uudessa talossa kummallekin pojalle tulee kolme kaappia, joten heidän tilanteensa paranee merkittävästi. Meille jää vaimon kanssa sama määrä (4) kun mitä meillä on tälläkin hetkellä. Kausivaatteet tulevat sitten tässäkin talossa kellariin. Liinavaatteet tulevat kodinhoitohuoneen kaappeihin.

  Mutta myönnän että pari kaappia voisi olla enemmänkin.

  Erillinen pukuhuone oli yksi perusvaatimuksista. Emme kumpikaan voi sietää ajatusta, että vieraat kuljetetaan saunaan kodinhoitohuoneen kautta. Nyt toiminnallisuus on mietitty niin, että oma väki kulkee saunaan kodinhoitohuoneen kautta ja jättää vaatteensa pyykkikoriin, saunasta kuitenkin poistutaan pukuhuoneeseen jossa ovat pyyhkeet ja kylpytakit.

  Koetan saada kellarista kuvan, mutta ei siinä paljoa nähtävää ole. Jos katsot yläkerran kuvaa ja mietit että:

  - autotalli vie saman tilan mitä lasten makuuhuoneet, eteiskäytävä, puku ja pesuhuone vievät yläkerrassa.
  - ruokailutilan alla on varaus työhuoneelle
  - keittiön alla on aula ja pääsisäänkäynti
  - olo- ja päämakuuhuoneen alapuoli on kokonaan varastona
  - autotallista pääsee portaiden luo, aulasta varastoon ja työhuoneeseen
  Ymmärrän mutta jotta tietyt toiminnallisuudet olivat mahdollisia, ei käytävää voinut välttää. Näitä oli mm.

  - lasten huoneet kauemmaksi päämakuuhuoneesta sekä oleskelutiloista
  - saunatila kokonaan talon toiseen päähän

  Ensimmäistä funktiota tuskin tarvitsee perustella, mutta tuo jälkimmäinen katsottiin tärkeäksi siksi, että nyt esimerkiksi miesväki voi olla saunomassa toisessä päädyssä rauhassa, vilvoitella munasillaan terassilla (talon rauhallisin pääty, puistonurkkauksessa) kun samaan aikaan vaimoväki istuu ilta-auringossa ruokailutilan yhteydessä olevalla terasilla. Ja kumpikaan ei häiritse toisiaan. Lisäksi koska kodinhoitohuoneesta haluttiin sisäänkäynti, ei mahdollisuuksia ollut montaa.

  Kuinka niin?

  Minä kyllä mietin ne jo kertaalleen, ja joudut perustelemaan jos päädyt erilaiseen lopputulokseen.
  Tarkoitus on kyllä ollut toteuttaa mahdollsimman edullisesti. Isous on oikeastaan silmänlumetta koska kaikki asuitilat ovat ylhäällä. Ei minusta 139 m2 ole kovinkaan paljon, kun viime vuosina rakennettavien omakotitalojen keskikoko kasvoi jo pahimmillaan 200 neliöön. Alakerta kun tulee jäämään 85% viimeistelemättömäksi pinnoiltaan.

  Joo. Kuten jo mainitsinkin, haave oli päästä yhteen tasoon. Nyt asumme samalla lailla ja kassien kantamiseen on jo tottunut. Mittasin että kun auto on tallissa, takaluukusta keittiön ovelle tulee matkaa 12,5 metriä. Jos unohdetaan että siihen tulee lisäksi kolme metriä nousua, niin kuinka moni teistä saa matkan autolta keittiöön noin lyhyeksi?
  Tätä on mietitty kovasti. Varsinkin koska silloin wc.lle jäisi parempi tila. Mutta toisaalta taas me emme halunneet että portaiden yläpäästä näkee heti keittiöön ja tuollainen ratkaisu taas olisi huonompi portaiden alapäässä.
  On. Vaimo halusi kovasti keittiösaareketta ja minä varoitin että todennäköisesti kyllästyy siihen nopeasti. Kompromissina sitten tila on varattu siirreltävälle saarekkeelle.
  Tätä voi olla vaikea ymmärtää, mutta pohjustuksena siteeraan Sauraman Samua: "Ei siinä mitään järkeä ollut, mutta mä vaan halusin sen". Tämä on täysin henkilökohtainen valinta. Asuimme aikoinaan eräässä K-kauppiaan itselleen rakentamassa "luxusasunnossa" (asuntona oli kaksikerroksisen kauppahallin koko yläkerros, 40 neliön olohuone, sisäampumarata, jne) ja asuntoon kuului kellarissa oleva iso saunaosasto. Siellä kiuas oli laitettu holviin vastaavalla tavalla ja pidimme sitä tyylikkäänä. Kun kävi ilmi että löylyt kiersivät todella miellyttävällä tavalla tuossa ratkaisussa, kopioimme mallin itsellemme kun remointoimme nykyisen saunamme. Tuosta on jäänyt sellainen mieltymä että kiuas ei saa näkyä kyljestä. Muuten en osaa asiaa perustella. Se vaan toimii ja miellyttää meitä. Vertaa vaikka tuohon Hupen faradyn häkkiin ruokailutilassa ;)
  Ei kai nyt sentään? Edellisessä versiossa se oli 13 m3 mutta typistelin sitä kovasti. Tuolloin oli kutenkin tarkoitus tehdä tilasta yhdistetty pukuhuone/talvipuutarha jossa päätyseinä ja katto olisi ollut lasia kasvihuoneen tavoin. Laskimme että tilalle olisi tullu niin matala käyttöaste, että ne olisivat olleet talon kalleimmat neliöt.

  En halua suoraan tyrmätä ideaasi, mutta kun katsot em. ovien kätisyyksiä, näet että ulkoa tuleva on aina ikkunan puolella aukkoa ja koska vetää ovea kiinni tullessaan, on sivuttain. Aika marginaalinen mahdollisuus törmykseen, väittäisin.

  Mitä taas tulee saunan ja pesuhuoneen tilojen kasvamiseen, niin saunan laudeleveys on nyt n. 220 cm. Se on meille turhankin iso, mutta emme halunneen pihistellä. Kylpyhuoneen leveys taas on 233 cm. Työtehoseuran ohjeistuksen mukaan suihkulle tulisi varata sivusuunnassa 90 cm tilaa. Meillä sitä on nyt 105 cm / suihku.

  Koska tätä kysyttiin jo toistamiseen, minun täytyy tunnustaa että en ymmärrä nyt jotakin. Katto on harjakatto ja minusta hormissa ei ole mitään omituista.

  [​IMG]

  Tunnustan että wc:t ovat pieniä ja lisätila ei olisi pahitteeksi. Mutta jos haluan pitää wc:t nykyisillä paikoillaan, ei siihen ole mahdollisuutta. Jos katsotte tarkemmin, on vieras-wc:ssä kikkailtu jo nyt seinän paksuuksilla. Siellä missä se on mahdollista (ei ylityspalkkeja) seinät ovat 75 mm paksuja. Muualla 100 mm.

  Olen uskotellut itselleni niin, että nämä riittävät koska tuossa pienemmässä käydään -yksinkertaisesti ja karkeasti sanoen- vain paskalla, pestään kädet ja jatketaan matkaa.

  "Juhlakuntoon" laittaudun kyllä yleensä makkarissa, mutta sinä taidat tarkoittaa nyt tällä jotakin muuta. Tuo kauempana oleva wc on peseytymistä (kasvot, hampaat) ja muuta sellaista varten. Vaimo ei ole meikannut koskaan (no, kolme kertaa kahdenkymmenen vuoden aikana) joten ei osaa parempaa vaatia. Jos taas ajatellaan että vaimo vaihtuisi, kodinhoitohuoneen työpisteellä tämäkin kaltainen "väärennystoiminta" olisi mahdollista.

  Kiitos kaikille kommenteista ja ihan hyvistä vinkeistä. Tiesin itsekin että portaat ja wc:t ovat tässä pohjassa ongelmallisia, ja en ole itsekään niihin täysin tyytyväinen.
   
  Viimeksi muokattu: 24.02.2010
 14. Tinttara

  Tinttara Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.12.2005
  Viestejä:
  354
  Saadut tykkäykset:
  0
  Garretin talo kelpaisi itsellekin ja voin sanoa talokirjan jos toisenkin tavanneena, että yksikään valmistalo ei kelpaisi. Käytäväähän tuossa on, mutta olen huomannut että toimivaa isohkoa asuntoa ei rakenneta ilman käytävää. Ja kauppakasseja tosiaan tottuu raahaamaan, nimimerkillä "3. krs, ei hissiä" :D
  Huomaa, että jokainen yksityiskohta on mietitty tarkkaan. Ja mitä vessaan tulee, pitäisin sen tuossa rappusten keskellä, ei minusta lainkaan kummallinen. Parempi yksi ylimääräinen mutka rapuissa, kuin piiiiitkä matka olohuoneen sohvalta vessaan. Sitäpaitsi tuohon rappukäytävän ja vessan väliseen seinään voisi rakentaa jotain lasitiilikikkailua tms. tuomaan näköä rappukäytävään.

  Edit: Kunhan vaan muutatte keittiön vesipisteen paikan jonnekin muualle, jossa järjestyy laskutilaa viereen ja tiskikonekin sopii lähelle ;) Sama koskee uunia/liettä.

  Edit2: Miksei raput voi muuten olla tavalliset U-malliset makuuhuoneen seinää vasten ja vessa olisi rappusten ja keittiön välissä?
   
  Viimeksi muokattu: 26.01.2010
 15. Jolakki

  Jolakki Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.08.2007
  Viestejä:
  169
  Saadut tykkäykset:
  0
  Uskotko oikeasti, että se auto mahtuu joskus sinne talliin?
  Tai jos mahtuu niin siellä olis vielä tilaa ottaa ne kassit sieltä kontista :)

  Piippu olis parasta olla harjan tuntumassa.
  Helpompi saada pitämään vettä eikä hormin tarvitse tulla niin paljon katteen yli.
  Pidempi hormi takaa myös paremman vedon.
  Oletko katsonut jo minkä kiukaan laitat? Näyttää melko ahtaalta toi potero mihin kiuas on tarkoitus pistää.
  Kiuas vaatii enemmän tilaa kun se asennetaan tollaseen vain yhdeltä sivulta auki olevaan paikkaan.


  Tossa linkki meidän projektiin.
  http://lepakko1.vuodatus.net/
   
  Viimeksi muokattu: 04.02.2010
 16. Huppe

  Huppe The Pilot Tukijoukot

  Liittynyt:
  08.02.2000
  Viestejä:
  3 613
  Saadut tykkäykset:
  2
  Todella mielenkiintoinen blogi. Kiitokset jakamisesta.
  Miksi päädyitte levytettyyn ja ruiskutettuun sisäkattoon?
   
 17. marduk

  marduk Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.11.2002
  Viestejä:
  361
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos itse olisin rakentanut niin ruiskukatot, joka paikkaan paitti tietty pesutiloihin. Halvin / nopein ratkaisu.
   
 18. TET

  TET Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.10.2003
  Viestejä:
  280
  Saadut tykkäykset:
  0
  Miksi ihmeessä ruiskukatot? Itse talon rakentaneena ja kerrostaloasumisesta päässeenä, en ottaisi ruistasoitettua kattoa enää missään nimessä. Itselle valitsin valkolakatun paneelin kattoon, joka on ulkonäöllisesti täysin eri luokkaa ruiskutasoitetun katon jälkeen. Nyt katto on erittäin hienon näköinen ja tuo lisäksi tiettyä arvokkuutta taloon. Kustannukset saattaa tietysti olla hieman kalliimmaat, mutta talopaketin mukana ostettuna, tuskin hintakaan on ollut merkittävästi isompi. Mutta jokainen tyylillään...
   
 19. mozo

  mozo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.03.2008
  Viestejä:
  83
  Saadut tykkäykset:
  0
  :) hienoa, että joku tykkää tiilistä. Suosittelisin jakotukin asennuksessa hieman kiinittämään huomiota vielä mahdollisiin vuotoihin. Esim seinän paikkaus, mahdollisesti vesieristystäkin ja joku toimiva ratkaisu vuodon ilmaisuun.
   
 20. jpkt

  jpkt Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.10.2002
  Viestejä:
  118
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nimenomaan.. ;)

  Meille tulossa ruiskukatot, koska natsaavat omaan ulkonäkötoiveeseen ja talon tyyliin huomattavasti paneeleita paremmin. Paneelien ongelma on mielestäni myös valkoisena tai kuultavaksi valkolakattuna (tällaiset oli edellisessä asunnossa) tietty "raskaus" lookissa normaalilla huonekorkeudella, ja tietenkin aidon puun hinta. Omassa vaihtoehtojen arvotuksessa MDF "loook-alike puupanelit" taas ovat viimeinen vaihtoehto. Mutta, ne makuasiat, makuasiat..

  Mahdollisten reikien paikkaaminen ja lian putsaus ruiskukatossa on toki muita materiaaleja hankalampaa, mutta aika rauhassa ja vähällä rasituksella katto kuitenkin alkuasennuksien jälkeen on.
   
  Viimeksi muokattu: 05.02.2010